× Ak máte otázku na prijímač X-TREND, tu založte novú tému

3 problémy XTrend 9500 a nová Enigma (z mája 2019)

Viac
11 okt 2019 19:54 #23673 od pkucera
Dobrý deň,
nedávno som z Ellano.sk získal novú verziu Enigmy 2 na podkladne OpenATV 6.3 (digitalne.ellano.sk/magazin-7/special/it...nd-et9200-a-et9500-9). Vynovenie systému (predtým som mal staršiu verziu ešte na podklade OpenPLi v. 4) síce prebehlo v poriadku, ale mám tri problémy.

1. Pri úplnom vypínaní prijímača síce na obrazovke televízora nabehne oznam "XTrend 9500 sa vypína", ale prijímač sa nevypne ani za 10 minút či dlhšie. (Do StandBy módu prebehne prepnutie ihneď). T.j. prijímač sa nevypne.

2. Počas spomenutého vypínania stále beží ventilátorček chladenia, a to aj keď keď prijímač chladný, bez známok ohrevu. Ventilátor tiež beží celý čas bez ohľadu na to, či je zapnuté monitorovanie teploty systému alebo nie, ventilátor je tiež zapnutý aj vtedy keď je teplota systému napr. 25 stupňov a je nastavené zapnutie pri hodnote 45 stupňov.
Skúsil som aj chovanie ventilátora pri StandBy: vypol sa pri prepnutí do uspania, ale zachvíľu sa naštartoval (aj keď je systém uspatý) a beží neustále.

3. Zamŕza opakovane obraz: pomôže síce reštart softcamu alebo eelého systému, ale takto by to nemalo fungovať... Navyše, včera po jednom zamrznutí dokonca ukázalo, že nie je žiaden softcam, až po reštarte sa ukázal.
Skúsil som zníženie rozlíšenia obrazu z 1080 na 576...

Ďakujem vopred za pomoc.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

 
Viac
17 okt 2019 12:19 #23686 od mod
Skús tam hodiť inú verziu image, ideálne čistú Enigmu a skús či sa to chová rovnako, pretože môže ísť aj o vadný zdroj, čo sa týka toho vypínania a ventilátoru.

Eshop satelitnej techniky Ellano.sk

www.satelity.ellano.sk

Sledovanie pay-tv bez právoplatného predplatného je nelegálne a zakázané zákonom! Nenesieme žiadnu zodpovednosť za obsah na týchto stránkach, aj keď to poškodí vaše zariadenie.
Každý súbor a informácie na týchto stránkach slúžia len na vzdelávacie účely!
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: pkucera

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Viac
27 feb 2020 18:12 #24137 od pkucera
Díkes,
problém som "vyriešil" tak, že keď som lepšie všimol, čo je písané v menu, tak tam bola aj voľba pre ventilátor "off in standby". To zatiaľ stačí.
Inak, pred updatom Enigmy z Ellano to vypínal ok.

No a zmenil som GUI na menej náročný, tak už toľko nezamŕzalo.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.158 sekúnd
Funguje na Kunena fórum
Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu