Slovak Sport TV štartuje 1.7.2012

Napísal Torben 1 dňa 23 jún 2012 do kategórie Správy, Magazín

Do 1.7.2012 bude zadarmo ako FTA

 

Diváci satelitnej platformy Skylink stále čakajú na prvé obrázky z testovacieho vysielania novej slovenská športová stanica slovenských Sport TV. Pôvodný termín štartu 20.6.2012 nebol prevádzkovateľom dodržaný.

"Z nasej strany je všetko v poriadku, stream je dopravený do Spoločnosti Towercom, prebiehajú finálne testy a je pravdepodobne ze v priebehu dneska Budú promo a live vstupy z cyklistiky regulárne na kanále SlovakSport. Budeme vás priebežne informovať," uviedol na sociálnej sieti prevádzkovateľ stanice slovenských Šport TV.

slovak_sport_tv_logoSlovak Šport TV si zaistil distribučnú linku na satelitnej platforme Skylink. Stanica tak bude šírená z kapacity satelitu Astra 3B (23,5 ° E) v rámci DVB-S2 multiplexu. Signál bude šírený v MPEG-4/SD. Spočiatku bude program poskytovaný bezplatne.

"Práve sme obdržali officialny e-mail od p Glisník v ktorom potvrdil spustenie nášho programu na platforme Skylink. Do 1. 7. sme v FTA po 1. 7. už len pre zákazníkov Skylink-u," uviedol na soficální sieti prevádzkovateľ nové televízia Slovenská Šport TV.

"Z dovodu predĺženia interného testovania sa začiatok vysielania Slovak Sport.TV na Skylinku sa posúva. Nevyskytol sa žiadny technický problém," dodáva prevádzkovateľ.

Slovak Sport.TV bude do 1.7.2012 FTA. Potom bude signál kryptovaný pre karty Irdeto a ICE a dočasne dostupný v rámci balíka GRÁTIS.

"Samotné vysielanie bude na 99% v pondelok na Skylinku, ospravedlňujeme sa za oneskorenie," uviedol neskôr na svojom profile Slovak Sport TV.

Verejné testovacie vysielanie Slovak Sport TV by teda podľa posledných informácií malo odštartovať v pondelok - 25.6.2012, ako to uviedol prevádzkovateľ televízie. Avšak termínov štartu bolo len za tento týždeň niekoľko. V jednom prípade sa termín menil po hodine od oznámenia.

Ident, pod ktorými bude vysielať nový slovenský športový kanál Slovak Sport.TV, poskytli serveru DigiZone.cz zástupcovia tejto stanice. Autorom grafického vizuálu televízie je firma Oreo.

Slovak Sport.TV tiež oznámil, že sa mu podarilo získať vysielacie práva na prípravné zápasy extraligového hokejového tímu HC Slovan Bratislava pred jeho vstupom do ruskej Kontinentálnej ligy (KHL). "Budeme vysielať ako jediná televízia priamy prenos z prvých dvoch domácich prípravných zápasov Slovana Bratislava s tímami KHL Petrohrad a Spartak Moskva," povedal serveru DigiZone.cz generálny riaditeľ stanice Róbert Greguš.

Video identu pod článkom.

Zdroj: digizone.cz, parabola.cz

Video k článku

Hodnotenie článku

0.0/5 hodnotení (0 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (1)

Napísať komentár

Komentujete ako hosť.

Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu