Golden Media SPARK RELOADED

Napísal Ivan P. 1 dňa 09 máj 2013 do kategórie Digitálne prijímače, Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

RECENZIA

 

 

V dnešnej recenzii Vám predstavím ďalší satelitný prijímač od známej nemeckej firmy Golden Media  a to Golden Media SPARK Reloaded. 

Jedná sa o digitálny, FULL HD, jednotunerový, linuxový satelitný prijímač s podporov dualboot, tzn. že má možnosť bootovania dvoch na sebe nezávislých operačných systémov uložených vo flash pamäti prijímača. Prijímač má ako hlavný operačný systém SPARK (uzavretý linuxový OS) a alternatívny operačný systém Enigma2 (plnohodnotný linuxový OS).

Výhoda pri dualbootových prijímačoch z dvomi operačnými systémami je taký, že ak by sa Vám náhodou z akýchkoľvek dôvodov zrútil operačný systém tak nabootujete v druhom operačnom systéme a môžete sledovať satelitné vysielanie pokojne ďalej.

Srdce prijímača tvorí SH4 procesor STI7111 o takte 450MHz, 256 MB operačnej pamäte SDRAM DDR2 a 512 MB flash pamäte v ktorej sú uložené obi dva operačné systémy a pluginy, ktoré si v nich nainštalujete.

Procesor STI7111 je známy pomerne dobrou kvalitou obrazu, pomer cena/výkon.

Vďaka dobrej kvalite obrazu , hardware a software prijímača by som ho zaradil do strednej triedy medzi satelitnými prijímačmi tzv.„zlatá stredná cesta“.

Technické parametre:

- Príjem DVB-S v MPEG-2 a DVB-S2 MPEG-4/H.264 s výstupným rozlíšením 1080p
- Operačný systém LINUX
- 1x čítačka Conax (po nahratí alternatívneho software univerzálna čítačka)
- Možnosť nahratí alternatívneho software Enigma 2
- PVR funkcie pomocou USB 2.0 - Time shift
- Podpora prehrávania AVI, MPG, MKV, MP3, WAV, WMA, JPEG, PNG, GIF súborov
- RS 232 - update SW
- Ethernet konektor
- Elektronický programový sprievodca (EPG) s OSD informáciami
- Favoritné kanály
- Teletext (VBI)
- Formát obrazu 4:3, 16:9 (Letter Box)
- Výstup HDMI
- 1x TV Scart
- 2x cinch audio
- Kompozitné video výstup cinch
- Digitálny audio výstup Cinch
- Podpora DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS
- Automatické aj manuálne vyhľadávanie
- Užívateľsky prívetivé grafické menu
- Rodičovský zámok
- Pamäť posledného zvoleného kanálu
- Nízka spotreba v pohotovostnom režime 1 W


Technické informácie:

Name: SparkBox STI7111 HD

Code: A99450
Chipset: STI 7111
CPU clock: 450 MHz

Flash memory: Nór flash: 8MB X 1; Nand flash: 512MB X 1
DDR SDRAM: DDR2 128MB x2
SAT tuner: Standard DVB-S/DVB-S2
Input impedancia: 75 Ohm
Sensitivity: -65 ... -25 dBm
Demodulation: QPSK, 8PSK
Input bitrate range: 2. .. 45 Mbps

FEC: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8, 1/4, 1/3, 2/5, 3/5, 4/5, 8/9, 9/10 Auto

Audio Decoding: MEPG-1 layer I / II, MPEG2 layerII, Dolby digital

Video Decoding: MPEG-2, MP @ ML, MPEG-4 10/H.264

Supported resolutions: 720 * 480P / I, 720 * 576P / I, 1280 * 720p, 1920 * 1080i, 1920 * 1080p

Audio sampling: 32kHz, 44.1kHz, 48kHz
Power: AC 100. .. 240V, 50Hz/60Hz
Power consumption: Max 20W
Dimensions: 220 x 169 x 46 mm
Weight: 1.0 kg

 

Balenie: 

Prijímač je dodávaný ako je už zvykom u firmy Golden Media , vo veľmi peknom obale ktorý znázorňuje funkcie a vzhľad prijímača.

Dodávané príslušenstvo:


1ks  prijímač Golden Media SPARK Reloaded

1ks  diaľkový ovládač

1ks HDMI kábel

1ks návod na použitie

2ks  batérie AAA

2ks  náhradné vymeniteľné kryty predného panela /strieborný a červený/ 

 

Predný panel 

Predný panel obsahuje odklopný panel pod, ktorým sa nachádzajú ovládacie tlačidlá prijímača.  


Nakoľko v balení sa nachádzajú ešte dva výmenné panely a to v červenej a striebornej farbe, odklopný panel si môžete vymeniť.


Pod odklopným predným panelom sa nachádza:

 

Tlačidlá :

power 

exit 

menu 

OK 

V- /zníženie hlasitosti/  

V+ /zvýšenie hlasitosti/ 

P+ /program hore/  

P- /program dole/


zelená a červená LED dióda

4-miestny LCD displej zelenej farby

IR čidlo /slúži na komunikáciu diaľkového ovládača z prijímačom/


1x UNI čítačka  dekódovacích kariet (karta sa vkladá čipom dopredu a nahor) 

Zadný panel


Zadný panel obsahuje:

1x LNB IN(vstup LNB)

1x LNB LOOP(výstup LNB signálu)

3x AV CINCH KOMPONENT (analógový výstup audio/video)

1x CINCH DIGTAL AUDIO OUT


1x SCART

1x ETHERNET(pripojenie prijímača ku internetu)

1x USB 2.0

1x HDMI


1x RS232 (servisný port)

1x Sieťový vypínač

 

Diaľkové ovládanie prístroja 

Diaľkové ovládanie prijímača má veľmi dobrú smerovosť, dobré sa drží v ruke, tlačidlá reagujú veľmi dobre a sú pomerne tiché a dobré rozmiestnené.

 

Výber bootovania operačných systémov SPARK/ENIGMA2: 

Prepínanie OS Spark/Enigma2 sa prevádza tlačidlami umiestnenými pod výklopným predným panelom prijímača.

Spustenie vybratého operačného systému sa prevádza nasledovným postupom:


Ak chcete spustiť ENIGMU2:  

1.vyp.zadný vypínač na prijímači
2.Na prednom paneli stlačíme a držíme tlačidlo OK a zapneme zadný vypínač
3.keď  nabehne na display nápis forc tlačidlo OK pustíme a stlačíme tlačilo šípka dole /CH-/ na display napíše Enig ,stlačíme tlačidlo OK a prijímač začne bootovať ENIGMU


Pre návrat z Enigmy do SPARKU  

1.vyp.zadný vypínač na prijímači
2.Na prednom paneli stlačíme a držíme tlačidlo OK a zapneme zadný vypínač
3.keď  nabehne na display nápis forc tlačidlo OK pustíme a stlačíme tlačilo šípka hore /CH+/ na display napíše Spark, stlačíme tlačidlo OK a prijímač začne bootovať Spark.

 

 

 

Verzia FW: 

Firma ELLANO.SK Vám ako jediný predajca ponúka tento prijímač nakonfigurovaný na CZ/SK dekódovacie karty. Nakonfigurovaný prijímač obsahuje dva operačné systémy a to:

 

 

SPARK:

- vždy najnovšej verzii t.j aktuálne 1.2.63+pluginy/funkčnosť s kartami v kódovacom systéme Cryptoworks aj Irdeto , skylink a UPC/, naladené stanice Skylink/CSlink na Astre 23,5E.

Novinka v Sparku 1.2.63 je , že už je fukčný stream TV vysielania do mobilu,alebo tabletu z OS Android za predpokladu že bude v týchto zariadeniach nainštalovaná aplikácia SPARK a prehrávač Vplayer.

Nakonfigurovaný je aj pre cca 900 TV streamov v aplikácii WEB.TV




ENIGMA 2 ELLANO.SK:

- E2 OPEN AR-P

- čítačky kariet sú nastavené pre karty cryptoworks aj irdeto. 

- predladené programy Skylink, UPC + picony programov 

- Pluginy: archívy SK/CZ, CSFD, prehrávač obrázkov, mediaplayer 2, webové rozhranie Youtube, Softcam manger a iné.

Natavenie špeciálnych tlačidiel enigmy:

Červené tlačidlo: prepínanie audio stopy sledovaného programu

Zelené tlačidlo dlho stlačené: spustenie pluginu Archívy CZ/SK

Žlté tlačidlo: spustenie teletextu 

Modré tlačidlo: rozšírenia (zoznam spustenia ďalších pluginov)

 

 

SPARK

Spark - je operačný systém pracujúci na báze Linuxu, jedná sa o tzv. uzavretý linux.

MENU:

Menu je zobrazované ikonami jednotlivých položiek hlavného menu.

V hlavnom menu nájdete tieto položky:

Programy

Inštalovať

Systém

Conax

Spark

Zoznam súborov

Pripojiť

Networking

Portal

Infobar:

 

Prehľad programov:

Po stlačení tlačidla OK na diaľkovom ovládači sa Vám zobrazí prehľad programov , kde si môžete v ľavom stĺpci prehľadu vybrať program z jednotlivých kategórii.

 

Pokiaľ v okne prehľad programov stlačíte na diaľkovom ovládači šípku doprava, zobrazí sa Vám prehľad práve vysielaných programov aj z grafickým zobrazením priebehu.

 

Pokiaľ stlačíte znovu šípku doprava, tak sa Vám zobrazí prehľad dnes vysielaných programov na vybranom programe.

Na spodnom okraji okna prehľad programov je pod zeleným tlačidlom diaľkového ovládača voľba TV Wall.

TV Wall:

Po navolení tejto voľby sa Vám zobrazí alternatívny prehľad programov, ktorý je krajšie grafický spracovaný a zobrazujú sa Vám v ňom aj picony programov. Pre návrat ku pôvodnému prehľadu programov použite znovu zelené tlačidlo.

 

EPG:

EPG je veľmi prehľadné z dodržanou diakritikou. Podľa EPG si jednoducho nastavíte žltým tlačidlom na zvolenom programe aj nahrávanie vybratého programu.

Networking:

V tejto položke sa nachádza veľa aplikácii využívajúcich internetové pripojenie a to:

Opera:

Jedná sa o plnohodnotný internetový prehliadač. Dá sa ovládať aj diaľkovým ovládačom, ale pre lepšie ovládanie treba použiť wifi klávesnicu a myš, alebo multifunkčnú klávesnicu s touch padom.

Youtube:

V každom dobrom satelitnom prijímači nesmie chýbať ani populárny youtube, pomocou ktorého si môžete pozerať uložené videa na tomto portály. Nájdete tu videa rôzneho žánru z celého sveta.

Shoucast:

Je to výborný prehrávač internetových rádií. Máte na výber veľké množstvo internetových rádií , ktoré sú usporiadané do skupín podľa hudobného žánru.

Picasa:

V aplikácii picasa si môžete formou prezentácie prehliadať obrázky uložené na webe.

RSS:

Technológia RSS umožňuje užívateľom Internetu prihlásiť sa k odberu noviniek z webu, ktorý ponúka RSS zdroj (RSS feed, tiež RSS kanál, RSS channel). Tento zdroj sa väčšinou vyskytuje na stránkach, kde sa obsah mení a pridáva veľmi často (napríklad spravodajské servery).

Kartina:

Je to internetová ruská televízia. Jej sledovanie musíte mať zaplatené u poskytovateľa tejto služby, ktorý Vám dá príslušne prihlasovacie meno a heslo a po zadaní týchto údajov môžete tieto TV sledovať.

FTP client:

Pomocou ftp clienta sa môžete pripojiť na Vami zadaný FTP server. Súbory na servery môžete spravovať,  poprípade sťahovať požadované súbory na pripojené pamäťové médium pripojené do USB portu satelitného prijímača.

 WEB TV:

Cez túto položku môžete prehrávať internetové streamy. V prijimač je nakonfigurovaný na cca 900 TV streamov.

Portal:

V tejto položke sa nachádza prístup ku viacerým internetovým portálom , kde môžete sledovať textové správy, ale aj internetové streamy týchto portálov.

Môžete si pomocou diaľkového ovládača zahrať i jednoduché hry ako pexeso či sudoku alebo niektoré iné jednoduché hry.

Spark:

Prostredníctvom tohto menu sa pripojíte na aktualizačný portál operačného systému SPARK.

Cez toto menu ste informovaný o dostupnej novej verzii Sparku a tak isto si ho môžete jednoducho cez internetovú sieť aktualizovať.

Predpoveď počasia:

Po zadaní Vášho mesta máte možnosť sledovať predpoveď počasia.

HbbTV:

Prijimač ma plnu podporu HbbTV- Hybrid broadcast broadband TV, čo v preklade znamená, kombinácia informácii pomocou televízneho vysielania a internetu.

Nahrávanie:

Prijímač v OS Spark dokáže jeden program nahrávať a druhý môžete sledovať ale samozrejme v rozsahu toho istého transpordéra ako je nahrávaný program. 

Nahrávky sú nekódované vo formáte TS, dajúsa prehrávať a upravovať v PC.

Thimeshift: nahrávanie s časovým posunom taktiež ide bez problemov.

Rýchlosti Prijímača v OS SPARK:

nábeh prístroja z vypnutého stavu po načítanie karty skylink ice až po nábeh obrazu : 1min 10sek

nábeh prístroja z pohotovostného režimu : 2-3 sek

rýchlosť prepínania kódovaných SD programov: cca 2-2,5 sek

rýchlosť prepínania kódovaných HD programov: cca 2,5-3,5 sek

rýchlosť prepínania nekódovaných programov: cca 2 sek


Viac informácii o možnostiach OS SPARK nájdete v recenzii na podobný model od Golden media - Tripex:

http://www.digitalne.ellano.sk/recenzie-a-testy/digitalne-prijimace/dvb-s2-hdtv-prijimae/item/golden-media-spark-triplex?category_id=4

 

ENIGMA 2 ELLANO.SK


V tejto recenzii sa budem venovať hlavne Enigme 2, ktorú firma ELLANO.SK pripravila a prijímač dodávaný s týmto nastavením.

Ako základ je použitá Enigma 2 OPEN AR-P , ktorá nemá problémy s chodom tunera ako je u niektorých iných enigmách.

Použitý je skin Magic, enigma je pri použití tohto skinu svižná a stabilná.

Nájdete v enigme aj aktuálne pikony programov Skylink a UPC, ktoré sa zobrazujú v infobare.

Menu enigmy pozostáva zo šiestich základných položiek a to:

Prehrávanie CZ/SK archívov

Časovač

Informácie

Moduly

Nastavenia

Standby/Restart

Prehrávanie CZ/SK archívov

Vstupom do tejto položky sa dostanete do tohto pluginu , v ktorom môžete prehrávať obľúbené TV relácie s vybraných TV archívov. Môžete pozerať aj obľúbené programy z rôznych portálov a najnovšie pribudlo do ponuky aj platená TV VOYO.SK.

 

V tejto verzii pluginu Arcivy CZ/SK musím dať do pozornosti možnosť prehrávania relácii z VOYO.SK, podmienkou je zaplatené aktívne predplatné. V skušobnej 7-dňovej dobe používania VOYO.SK nie je možné prehrávať všetky archívy z tohto portálu, ale iba vybrané napr: COMBACK 2, FARMA .... Po zaplatení a aktivovaní predplatného pôjde plná ponuka.

Po vstupe do položky VOYO.SK stlačíte tlačidlo menu a následne sa Vám zobrazí nasledovná ponuka:

V položke nastavenia zadáte Vaše meno a heslo a uložíte zeleným tlačidlom ULOŽIŤ. Položku zariadenie nevypĺňajte tá sa Vám vyplní po uložení automaticky.

Podmienkou pre fungovanie prehrávania videí z VOYO.SK je , že v nastaveniach Vášho VOYO účtu budete mať aspoň jedno voľné miesto medzi zariadeniami.

Do týchto nastavení sa dostanete ak sa cez PC prihlásite na svoj účet VOYO.SK a následne kliknete na tento odkaz:

http://voyo.markiza.sk/profil?sect=subscription

Pri prvom pokuse o spustenie relácie z VOYO.SK vypíše chybu:Chyba Archívu"Nemáte oprávnenie na  sledovanie tohto videa!"čo je úplne v poriadku pretože prvým spustením niektorého streamu sa prijímač prihlasuje na účet VOYO.SK a prideluje sa mu názov zariadenia.

Po opätovnom spustení už streamy pôjdu. Toto sa deje iba prvý krát pri zadávaní prihlasovacích údajov.

 


Časovač

V tejto položke nájdete všetky nastavené časovače nahrávania.


Informácie

Navolením tejto ponuky menu sa Vám zobrazia podrobné informácie o práve navolenej stanici, alebo celková informácia o satelitnom prijímači.


Moduly

V tejto položke sa Vám zobrazia všetky nainštalované pluginy v enigme 2.


Popíšem aspoň najzaujímavejšie pluginy v tejto enigme:

Archívy CZ/SK

Tento plugin sme si už spomenuli nakoľko sa zabrazuje aj v ponuke hlavného menu.

Dá sa spustiť aj v tejto ponuke.

 

CSFD

Pomocou tohto pluginu sa Vám zobrazia podrobné informácie o práve vysielanom programe, priamo z československej filmovej databázy aj z hodnotením programu.  


My tube (youtube): plne funkčný je aj obľúbený plugin pre sledovanie videí z internetového portálu Youtube. 


Quickbutton: nastavenie funkciie farebných tlačidiel ovládača. 

Prehrávač médií: prehrávač multimediálnych súborov.  Prehrávať multimédialne súbory môžete s pripojeného USB kľúča, externého HDD  a aj zo sieťového disku.

Prijímač nemá problém z prehrávaním množstva filmových formátov ako DIVX,XVID,MP3,MP4 a poradí si aj z MKV formátom.


Picture player: je aplikácia na prehliadanie obrázkov , alebo fotografii vo formáte PNG alebo JPEG.


OpenWebif: webové rozhranie prijímača. Pomocou tohto pluginu môžete prostredníctvom internetovej siete ovládať satelitný prijímač a streamovať TV vysielanie do PC, alebo mobilu či tabletu s OS Android a potrebnými aplikáciami.

Postup streamovania do PC aj mobilu je popísaný v digitálnej škole na tomto portály. 

 

Ďalšie pluginy si môžete nainštalovať priamo zo serveru tejto enigmy prostredníctvom internetovej siete v menu/moduly, alebo manuálnou inštaláciou inštalačných ipk súborov.


Teletext:

Teletext je plne funkčný, diakritický sa zobrazuje takmer správne. Teletext spustíte žltým tlačidlom. 

Môžete si prepínať aj štýl zobrazenia teletextu, opakovaným stláčaním tlačidla V-

EPG:

Elektronický programový sprievodca sa zobrazuje správne a možete si pomocou neho načasovať aj časové nahrávanie vybraného programu. Pomocou pluginu EPG Refresh je nastavená automatická aktualizácia EPG.

Multi EPG sa zobrazuje aj s piconymi programov, čím ho robí veľmi prehľadným.

Internetové pripojenie:

Prijímač môžete ku internetovej sieti pripojiť pomocou ethernetového pripojenia a LAN kábla, alebo pomocou wifi USB adaptéra.


Výborne prijímač spolupracuje s USB wifi adaptérom Golden Media a to v Sparku aj v Enigme. Vďaka anténke má lepší dosah.


FTP:

Ak by ste potrebovali upraviť konfiguračné súbory , alebo nastavenia systému tak sa do prijímača sa dostanete cez internetovú sieť a FTP klienta (napr:DCC,RCC alebo Total Commander).

Prístupové údaje sú rovnaké aj pre Enigmu aj Spark:

Meno: root 

Heslo: root

 

Nahrávanie:

Na pripojené USB pamäťové médium(USB kľúč/externý HDD) do USB portu prijímača si môžete aj nahrávať obľúbené relácie.

Prijímač dokázal naraz nahrávať 2 SD kódované programy a tretí pozerať, alebo 1 HD program nahrávať a druhý HD program pozerať, ale nakoľko je to jednotunerový prijímač tak iba v rozsahu toho istého transpordéra.

Prijímač nahráva nekódovane v TS formáte, nahrávky sa dajú prehrávať a upravovať na PC.

Thimeshift:

Časový posun funguje tak isto bez problémov. Ak stlačíte tlačidlo pauza na diaľkovom ovládači , tak sa Vám vysielaná relácia zataví a automaticky sa začne nahrávať na pripojený USB kľúč, alebo externý HDD.

 Pokiaľ opätovné stlačíte tlačidlo pauza , tak sa Vám začne relácia prehrávať od miesta , kde ste reláciu pozastavili a naďalej sa však nahráva.


Rádio: plne môžete využívať aj počúvanie satelitných rádíí vo výbornej kvalite.

Záver:

Prijímač GM SPARK Reloaded je full HD digitálny, linuxový prijímač s dobrou kvalitou obrazu za rozumnú cenu.

Obsahuje v sebe dva operačné systémy čo môže byť výhoda ak sa Vám niečo omylom poškodí v systéme. Jednoducho prepnete na druhý operačný systém a pozeráte ďalej.

V prijímači môžete po pripojení k internetovej sieti využívať veľké množstvo internetových aplikácii, webových televíznych streamov a internetových rádií. Samozrejmosť je aj možnosť nahrávania či prehrávania multimediálnych súborov.

Prijímač pri príjme z viacerých družíc, bezproblémovo spolupracuje z diseqC prepínačom a rozumie si aj z  motorom. Ja som skúšal diseqC EMP a motor z USALS nastavením.

Tento prijímač si môžete kúpiť v eshope ELLANO.SK za výbornú cenu s množstvom užitočných doplnkov zdarma.

Chcem sa poďakovať firme ELLANO.SK za zapožičanie prijímača na recenziu.

Verím že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK.

 

 

Hodnotenie článku

4.1/5 hodnotení (7 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (22)

  • merlincs

    merlincs

    27 jún 2013 v 07:56 |
    Dobrý deň, chcel som sa poďakovať za recenziu na základe nej som sa rozhodol pre tento stb. Za celkom malý peniaz dokáže táto krabička veľa, nekupoval som síce cez ellano.sk je možné sa nejak dostať k Vami testovanej E2? Prípadne viete mi odporučiť nejakú inú E2. Momentálne používam E2 Hyperion od PKT nedarí sa mi však rozbehať HDMI-CEC preto by som rád skúsil niečo iné. Ďakujem
  • Digitálne Ellano.sk

    Digitálne Ellano.sk

    02 júl 2013 v 23:32 |
    U nás si nekupujete len prijímač, ale aj podporu, ktorú poskytujeme len našim zákazníkom.
    • juklo

      juklo

      22 november 2013 v 13:07 |
      Dal som na recenziu a kupil som si ho. Urobil som chybu! Prijímač je nespolahlivý, pri prepínaní programov mrzne, a to som tam nechal iba základnú ponuku od skylinku cca 30 kanálov. Vyradiť som musel aj počasie, ktoré som jediné používal okrem televízie! Oveľa spolahlivejšie sú hocijaké prijímače za polovičnú sumu! Skúšal som spustiť aj operu, katastrofa, po pár kliknutiach vždy zamrzla!
      To je moja skúsenosť.
      • oldrich

        oldrich

        28 november 2013 v 01:37 |
        Ja soom mal už tri Spark prijímače, aj tento a nemal som problém. Urob si upgrade, alebo ho daj do výrobných nastavení a znova nalad, musí ísť ako hodinky. Ak nie, tak je chyba medzi ovládačom a prijímačom, ak ma rozumieš :)
  • BG

    BG

    22 november 2013 v 15:15 |
    Nechápem! Ja mám Amiko Alien čo je identický prijímač, majú rovnaký SW a ja taký problém nemám. Čím to bude?
    Spark je podla mna stabilnejši ako E2. A tomu by som tiež neveril že sú hocijaké iné prijímače spolahlivejšie.!
  • peter

    peter

    12 január 2014 v 13:42 |
    je to riadny shit, na nete ani manual na zdielanie karty, no nic uplne nic, len to vsetci vychvalujete, hodil by som ho o zem......
  • BG

    BG

    12 január 2014 v 18:35 |
    @Peter
    Shit je to pre toho , kto nemá ani najmenšie znalosti v tejto problematike.
    Ja mam v nom cca 1rok stále tu istä E2 a slúži mi veľmi dobre,
    A zabudni na to že , len tak nájdeš niekde návod ako zdieľať kartu je to nelegálne!!!.
  • juklo

    juklo

    14 apríl 2014 v 19:31 |
    Ja sa tomu veľmi nerozumiem, ale skúsil som z troch spustených pluginov : cccam214, oscam4spark_tools.s a mcas.s postupne po jednom blokovať a hneď pri prvom problém mrznutia pri prepínaní kanálov zmizol. Takže na i-net ho radšej nepripájam a mám pokoj.
    Aj tak som nenašiel nikoho, kto by sa s takýmto prijímačom zaoberal.
    Zo začiatku bol problém s počasím, kedy to zamrzlo úplne, známy to odstránil, ale viac mi s ním nechcel pomôcť. Takže tak. Ale aj tak ďakujem za rady.
  • Michal

    Michal

    12 máj 2015 v 19:36 |
    Dobrý deň,

    prosím vás o info má tento príjmač podporu HDMI-CEC?
  • IvanPP

    IvanPP

    14 máj 2015 v 04:20 |
    Myslím že tento prijímač nemá HDMI-CEC funkciu. HDMI-CEC musí podporovať aj Vaša TV.
  • Fab

    Fab

    04 september 2015 v 11:27 |
    Kde sa dá nastaviť Newcamd server?
    • Ivan.P

      Ivan.P

      05 september 2015 v 08:12 |
      Odpoveď na túto otázku musíte hľadať na niektorom satelitnom fóre.
  • sami

    sami

    13 apríl 2016 v 19:06 |
    Ked odporucate E2 pkt, ma to podporu openvpn a ak ano, tak ci aj skutocne funguje
    • IvanP

      IvanP

      14 apríl 2016 v 17:58 |
      Táto recenzia je už stará takmer 2roky odvtedy sú už aj lepšie enigmy pre tento prijímač ako napr: OpenATV.
  • sami

    sami

    19 apríl 2016 v 19:34 |
    To nevadi :) funguje na to napr. openpli ? a samozrejme openvpn. Mam skusenosti len s VU+zero a formuler f3, kde openvpn funguje skvele.
    No tento box je o triedu nizsie ako spominane (ak mas moznost otestuj openvpn)
  • M

    M

    01 október 2016 v 18:59 |
    dobry den vam prajem chcem sa spytat ci tento setobox Golden Media SPARK Reloaded dokaze otkodova kartu lebo som cital
    ze Skylink pripojil nový kódovací systém Viaccess viaccess orca skylink sakujem.
    • Ivan.P

      Ivan.P

      03 október 2016 v 14:01 |
      Dobrý deň.
      V tejto chvíli Vám neviem odpovedať na Vašu otázku a myslím že je to predčasné riešiť, nakoľko by mal byť kódovací systém irdeto aktívny min 5rokov.
  • juklo

    juklo

    02 marec 2017 v 16:14 |
    Prosim Vas, kde sa da nastavit mesto pri pocasi, nieco to ukazuje, ale neviem co je to za mesto. Mam open ATV.
    Dakujem
  • juklo

    juklo

    05 marec 2017 v 13:18 |
    IvanP, ďakujem za počasie, nenapadlo ma pozrieť do školy.
    Chcem sa ešte spýtať na dve veci :1. mám E2 a MyMetrix, prijímač GM spark reloaded. Dá sa rozlíšiť v EPG farba názvu stanice od názvu programu, napr.: 1 STV1 Duel ?,
    2. rozšíriť RAM 128 MB 2x,( pri kontrole ukazuje RAM celkom 116564, voľné 12464 ?, napr. USB kľúčom alebo výmenou pamäte?
  • juklo

    juklo

    06 marec 2017 v 10:53 |
    Dobrý deň, ďakujem Vám za vysvetlenie a návrh.
    Pozrel som si ponúkané prijímače, čo ma doviedlo k novým typom a vzhľadom na neuveriteľne rýchly vývoj technológií zvažujem medzi typmi Octagon SF4008 a VU+UNO 4K.
    Oceňujem toto fórum, nech sa Vám darí! S pozdravom juklo.

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget