Recenzia: iNEOS iN3

Napísal Ivan P. 1 dňa 11 jún 2015 do kategórie Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

Skylink ready satelitný prijímač s 3 ročnou zárukou

V dnešnej recenzii Vám predstavím horúcu novinku od slovenskej firmy INEOS s názvom iNEOS iN3. Po úspechu prvého modelu iN1, ktorého recenziu sme Vám tiež priniesli, výrobca nadviazal s novým modelom na osvedčenú kombináciu pekného obrazu, spolahlivého hardvéru a softvérovú podporu. Jedná sa teda o full HD, digitálny, jednotunerový, Skylink ready satelitný prijímač a multimediálny prehrávač v jednom, ktorý bol vyvinutý v spolupráci s firmou Skylink. Prijímač je menších rozmerov, má plnú podporu slovenského aj českého jazyka vrátane diakritiky v titulkoch, teletexte, alebo v EPG.

ineos in3 1 ineos in3 2

Prijímač disponuje aj funkciou rýchleho vyhľadávania programov providera Skylink, doplnený o dynamickú aktualizáciu programov, ktorá zaručí, že sa Vám automaticky budú dolaďovať nové programy od Skylinku, prijímač tak robí vždy po zapnutí. Certifikovaná čítačka IRDETO Vám zaručí bezproblémový chod dekódovacích kariet IRDETO aj ICE , vrátane kariet nových kariet IRDETO Standart HD M7.

Prijímač iNEOS iN3 podporuje aj prehrávanie zmiešanej audio stopy pre zrakovo postihnutých.

Na prijímač iNEOS iN3 je poskytovaná až trojročná záruka! Viac o satelitnom prijímači iNEOS iN3 s najnovšou verziou softévru už v recenzii nižšie.

 

Vlastnosti a Špecifikácia:

  • 1x originál čítačka kariet IRDETO
  • certifikát Skylink Ready
  • realistický a čistý obraz pri SD aj HD kanáloch
  • nahrávanie a prehrávanie z USB
  • 1 kanál pozerám a 1 kanál nahrávam v rámci 1 TP
  • FastScan - automatická aktualizácia kánalov
  • možnosť vypnutia FastScan
  • dynamická aktualizácia - automatické dolaďovanie nových kanálov
  • podpora EPG na 7 dní
  • Timeshift
  • Quickstart - zapnutie prijímača do 2 sekúnd
  • ergonomické diaľkové ovládanie, perfektne sadne do ruky
  • podpora SK a CZ diakritiky pri EPG a Teletexte
  • 1x USB predné
  • podpora formátov HDD: FAT, FAT32 a NTFS
  • video formáty: DiVX, MKV, MP4, XviD, FLV, 3GP, MPG, TS, TRP
  • audio formáty: MP3, OGG
  • obr. formáty: JPEG, BMP, PNG
  • RCA, SCART, HDMI ver. 1.3, S/PDIF - optický
  • podporované video rozlíšenie 1080p, 1080i, 720p, 576p
  • upgrade firmware cez USB a satelit
  • kompatibilita s DiSeqC 1.0, motor DiSeqC, multiswitch
  • úprava kanálov - odstránenie, zablokovanie, preskočenie, pohyb, premenovanie
  • možnosť 4000 programov
  • 8 favoritných skupín pre TV programy
  • rodičovský zámok
  • časovač vypnutia prístroja
  • podpora Dolby Digital Plus
  • rozmer 210x135x44 mm

 

 

SYSTÉM
Procesor: MSTAR
OS: vlastný

 

ČÍTAČKY KARIET A CA SLOTY
Čítačka kariet: 1 x Irdeto
CI slot: nie

 

A/V a DATA VSTUPY/VÝSTUPY
Video:
  HDMI output, RGB output, SCART

Audio: audio L/R kanál výstup
RCA A/V:
Audio L/R výstup

S/PDIF:  optický digitálny výstup S/PDIF
USB: 1 x 2.0 vpredu
HDMI:  HDMI 1.3 video a audio výstup

 

TUNER a DEMODULÁCIA
Typ:
  F-typ, IEC 169-24, Female

Vstupný konektor:  F-typ, IEC 169-24, Female
Loop prepojka: 950-2150 MHz
Úroveň signálu:  od -65dBm do -25dBm
LNB napájanie a polarizácia:  Vertical 13/ 14V, Horizontal 18/ 19V (Max 500mA)
Prúdové zaťaženie: max 500 mA
Tónový prepínač LNB: 22 kHz
DiSEqC: 1.0, 1.1, 1,2 a USALS
Demodulácia: 8PSK, QPSK
Vstupná prenosová rýchlosť:  od 2Mb/s do 45Mb/s
FEC dekóder:  1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8, 1/4, 1/3, 2/5, 3/5, 4/5, 8/9, 9/10 a AUTO

 

MPEG TS A/V DEKÓDOVANIE
Prenosový tok:
MPEG-2, MPEG-4, H-264/AVC

Vstupná rýchlosť: max 120Mbit/s
Pomer strán: 4:3, 16:9,PAN & SCAN, Letterbox
Video formát: MPEG-2, MP@ML, MPEG-4 part 10/H264
Video rozlíšenie: 1080p, 1080i, 720p, 576p, 576i
Audio dekódovanie: MPEG-1 layer I/II, MPEG-2 layer II, Dolby digital, DTS
Audio mód: Left / Right / Stereo/ Mono
Vzorkovacia frekvencia: 33 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz

 

ZDROJ
Typ zdroja:
externý

Vstupné napätie: 12V 1,5A

 

Balenie a príslušenstvo:

IMG 20150521 084812 IMG 20150521 085043 1

Balenie obsahuje:

1x prijímač iNEOS iN3

1x diaľkový ovládač

1x napájací adaptér 12V/1.5A

1x CINCH kábel

2x AAA batérie

1x Návod ku obsluhe SK/CZ

Predný panel:

IMG 20150521 085201 1 IMG 20150521 085238 1

Prijímač má vzhľadovo pekný dizajn, je čiernej farby a je menších rozmerov.

Na prednom paneli sa nachádza:

Na ľavej strane predného panelu sa nachádza tlačidlo POWER, ktoré slúži na zapnutie a vypnutie prijímača.

IMG 20150526 100716 IMG 20150521 085256

Pre zobrazovanie informácii ako čas a číslo programu je zabudovaný 4-miestny 7-segmentový numerický displej šedej farby.

Dve LED diódy, zelená a červená, signalizujú stav prijímača. Intenzita svietivosti LED v standby režime sa dá nastaviť v menu prijímača.

IMG 20150526 100746 IMG 20150526 100805

Interné IR čidlo pre komunikáciu prijímača s diaľkovým ovládačom.

Pravá, väčšia časť predného panela je odklopná.

Pod odklopným panelom sa nachádza:

IMG 20150521 085308

6 x ovládacie tlačidla prijímača - slúžia pre zobrazovanie a pohyb v menu prijímača, prepínanie programov a reguláciu hlasitosti.

1x USB port 2.0 - pre pripojenie USB pamäťových médii (USB kľúč, alebo USB HDD).

1x  čítačka kariet IRDETO - slúži pre čítanie dekódovacích kariet Skylink IRDETO aj ICE vrátane kariet Skylink s označením M7. Taktiež bezproblémovo spolupracuje aj s kartami UPC Freesat ICE.

Prijímač nedisponuje slotom pre vloženie CI modulu.

 

Zadný panel:

IMG 20150521 085413 1

Na zadnom paneli sa nachádza:

IMG 20150521 085427 1 IMG 20150521 085437 1

1x LNB IN - slúži pre pripojenie satelitnej antény.

1x LNB OUT - výstup satelitného signálu LOOP.

1x S/PDIF - digitálny optický audio výstup prijímača.

1x Ethernet 10/100Mbit -slúži pre pripojenie prijímača ku internetovej sieti.

1x HDMI 1.3 video a audio výstup - pre pripojenie prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV.

6x CINCH komponentné a kompozitné audio a video výstupy pre pripojenie ku TV, alebo zosilňovaču pomocou CINCH konektorov.

1x SCART - pre pripojenie prijímača ku straším typom TV.

1x Jack DC 12V 1,5A - slúži pre pripojenie externého napájacieho zdroja 12V/1,5A.

 

Diaľkové ovládanie:

Diaľkové ovládanie je v spodnej časti ergonomicky tvarované pre lepší úchop. Ovládanie má dobrú smerovosť.

Tlačidla sú pomerne dobre rozmiestnené.

IMG 20150521 085123 1  IMG 20150521 085133 1

 

Spustenie prijímača :

Pri prvom spustení prijímača sa Vám spustí prvotná inštalácia prijímača. V nej si vyberite satelitného providera, ktorého chcete sledovať (Skylink, CanalDigital, TV Vlandeeren, Telésat, HD Austria), a potvrdíte tlačidlom OK. V ďalšom kroku si zvolíte pre ktorú krajinu chcete vyhľadať programy - Slovensko, alebo Česko a prevediete nastavenie paraboly- nastavenie DiSEqC prepínača, alebo motora.

IMG 20150521 085938 IMG 20150521 085951IMG 20150521 090001

Pre nastavenie DiSEqC 1.0/1.1 prepínača môžete použiť aj voľbu AUTO DiSEqC, ktorá Vám automatický nastaví DiSEqC prepínač. Túto položku proste použite bez váhania, akonáhle ste si nie istí ako to správne nastaviť - prijímač to urobí v priebehu pár sekúnd za Vás. Následne prevediete vyhľadanie programov pomocou funkcie rýchleho vyhľadávania programov FASTSCAN. Prijímač Vám v priebehu pár sekúnd nahrá do prijímača najnovší zoznam programov Skylink, ktorý je samozrejme logicky zoradený. Stačí už iba vložiť dekódovaciu kartu Skylink a môžete sledovať satelitné vysielane. Naozaj prehladná prvotná inštalácia.

IMG 20150521 090057 IMG 20150521 090112

Infobar:

IMG 20150521 090246

Infobar je dobre čitateľný  a obsahuje všetky potrebné infomácie :

  • Názov a číslo programu
  • Aktuálny čas a dátum
  • Názov a vysielacie časy práve sledovanej a nasledujúcej relácie
  • Grafický ukazovateľ priebehu práve vysielnej relácie
  • Indikátor sily a kvality satelitného signalu
  • Ikony vlastností programu ako TXT, HD, EPG, titulky a pod.

 

EPG (elektronický programový sprievodca):

Prijímač disponuje elektronickým programovým sprievodcom EPG, pomocou ktorého si môžete zobraziť TV program až na sedem dní dopredu. Pomocou EPG si môžete načasovať spustenie sledovania, alebo nahrávania požadovanej relácie.

EPG má plnú podporu slovenskej a českej diakritiky.

IMG 20150521 095201 IMG 20150521 095217

Menu:

Menu satelitného prijímača iNEOS iN3 je prehľadné a jednoduché na obsluhu.

IMG 20150521 090309

Menu je tvorené ikonami s popisom, tvorí ho týchto päť položiek:

Inštalácia

Kanály

Nastavenia

Systém

Extra

 

Inštalácia

V položke menu Inštalácia prevediete nastavenie antény a vyhľadáte programy.

IMG 20150521 090327

 

Prijímač podporuje satelitný príjem z viacerých družíc pomocou protokolov DiSEqC 1.0 a 1.1. Otestoval som protokol Diseqc 1.0 s ktorým pracoval bezproblémovo. Taktiež prijímač podporuje príjem  z viacerých družíc aj za pomoci motora a protokolov DiSEqC 1.2 a USALS.

IMG 20150526 100511 IMG 20150526 101745

Motor som testoval s prijímačom v protokole USALS, s ktorým pracoval bezproblémovo.

IMG 20150521 090339 IMG 20150521 090358 IMG 20150521 090411

Ladenie programov môžete previesť za pomoci rýchleho vyhľadávania FASTSCAN, ale túto funkciu rýchleho vyhľadávania môžete aj vypnúť a naladiť prijímač za pomoci funkcie Blind scan - tzv. Vyhľadávanie na slepo. Programy s použitím Fastscanu prijímač naladí od poradového čísla programu 1, ďalšie manuálne doladené programy, napr. z inej družice, ak je aktívny fastscan, naladí prijímač od čísla 4000 vyššie. Obľúbené programy si môžete zaradiť do favoritných skupín programov, kde si ich samozrejme môžete zoradiť podľa Vášho gusta. Hlavný zoznam pri zapnutej funkcii Fastscan nie je možné meniť, poradie staníc bude po každej aktualizácii také, ako ho má predvolená Skylink. Naladených satelitných TV a radiových programov môžete do prijímača uložiť celkovo až 4000.

FASTSCAN:

Prijímač iNEOS iN3 disponuje teda týmto rýchlym vyhľadávaním programov, pre providera SKYLINK, ktorý sa postará o stále aktuálny zoznam programov a to dynamickou aktualizáciou programov. Pri každom spustení prijímača sa Vám skontroluje automaticky aktuálnosť zoznamu programov a v prípade dostupnosti nových programov sa Vám samé doladia a pridajú do zoznamu programov, takže prijímač bude po zapnutí vždy s aktuálnym zoznamom staníc.

IMG 20150521 090112 IMG 20150526 101125

 

Fastscan v prijímači iNEOS iN3 má aj funkciu automatického nájdenia transpondéru na ktorom je databáza fastscanu, tzv Fastscan na multi transpondéri. Tzn. že keď Skylink zmení TP na ktorom bude Fastscan (plánované od roku 2016), prijímač pošle požiadavku na presmerovanie na správny TP a družica ho automaticky presmeruje na ten, kde je Fastscan a Fastscan spustí. 

 

BLIND SCAN:

Pokiaľ vypnete v prijímači funkciu FASTSCAN a programy ladíte pomocou blindscanu, tak Vám prijímač vyhľadá najskôr všetky aktívne transpondéri na danej družici a následne vyhľadá všetky programy. Ak je vypnutý FASTSCAN tak naladené programy sú usporiadané od poradového čísla 1, ak nie, tak od 4000.

IMG 20150526 112615 IMG 20150526 113320

Kanály

V položke menu Kanály môžete organizovať naladené programy.

IMG 20150521 090644 IMG 20150521 090529

Naladené programy môžete aj editovať; a to odstrániť, zablokovať, preskočiť, presunúť, alebo premenovať. Obľúbené programy si môžete zaradiť do favoritnej skupiny programov. V prijímači je osem favoritných skupín, ktoré si môžete ľubovoľne premenovať.

IMG 20150521 090654 IMG 20150521 090856 IMG 20150521 090905

Nastavenia

IMG 20150521 090932

V nastaveniach môžete nastaviť či chcete zobrazovať na displeji čas, alebo číslo programu. Dá sa nastaviť aj priehľadnosť menu, dĺžka zobrazenia infobaru. Taktiež môžete aktivovať automatické vypnutie prijímača a šetrič obrazu.

Systém

IMG 20150521 091019

 

Rozlíšenie prijímača je možné nastaviť až na 1080p. Pri tomto nastavení je kvalita obrazu HD programov veľmi dobrá aj na metrovom LCD. Pri SD programoch je kvalita obrazu pochopiteľne nižšia, ale veľmi slušná. Mimo HDMI pripojenia môžete pripojiť prijímač ku TV aj cez SCART CVBS, alebo RGB.

IMG 20150521 091228IMG 20150521 091248

Mimo slovenského a českého jazyka prijímač podporuje aj jazyk anglický, maďarský a nemecký.

IMG 20150521 091040 IMG 20150521 091208

 

Rodičovský zámok:

Prijímač disponuje aj fukciou rodičovský zámok pomocou ktorej si môžete uzamknúť vybrané programy Vami nastaveným 4-miestným PIN kódom. Výhodou tohoto zámku je, že neuzamkne iba vybrané programy, ale jeho aktivovaním sa aktivuje aj PIN kód pre vstup do menu Inštalácia a do menu Kanály, čo môže byť veľmi zaujímavé pre hotely, penzióny a ubytovne, kvôli tomu, aby im zákaznici prijímač nerozladili.

IMG 20150521 091108

Časovač:

Nastavenie časovačov sa vykonáva jednoducho pomocou EPG. Pri nastavovaní časovača máte na výber dve voľby a to "Pozerať" , alebo "Nahrávať".

Pri voľbe časovača "pozerať " sa Vám v okamihu začatia nastavenej relácie časovačom prijímač prepne na daný program s vysielanou reláciou a Vy ju môžete pozerať, prijímač však nenahráva. Ak ju chcete nahrávať musíte si nastaviť v časovači miesto voľby pozerať voľbu nahrávať. Časovače si môžete aj dodatočne upravovať.

IMG 20150521 095615 IMG 20150521 095628

 

Postup nahratia softvéru:

Softvér prijímača môžete aktualizovať za pomoci USB, podporovaný je aj spôsob OTA (cez družicu, prijímač sa aktualizuje automaticky).

Postup aktualizácie SW cez USB:

1. Na naformátovaný USB kľúč formátu FAT32 nakopírujte súbor so softvérom priijímača.

2. Odpojte prijímač iNEOS iN3 od elektrickej siete.

3. Zasuňte USB s novým softvérom do USB portu prijímača.

4. Pripojte prijímač ku elektrickej sieti a okamžite stláčajte na diaľkovom ovládači tlačidlo EXIT až do doby kým sa Vám nezobrazí modrá obrazovka zobrazujúca update prijímača.

IMG 20150525 105002

5.Počas update nevypínajte prijímač ani nštaláciu neprerušujte.

6.Po dokončení inštalácie sa prijímač sám reštartuje a nabootuje s novým softvérom.

Mimo aktuálizácie softvéru prijímača cez USB bude čoskoro dostupná aj aktualizácia OTA priamo zo satelitu.

 

Extra

 IMG 20150521 091313 IMG 20150521 091322

V prijímači si môžete overiť stav karty, rodičovskú kontrolu karty a pod. Položka EMAIL slúži pre správy ku dekódovacej karte od satelitného operátora.

Prijímač má priamo vo svojom menu aj tri logické hry ktoré si môžete zahrať pomocou diaľkového ovládania.

IMG 20150521 091459IMG 20150521 091512IMG 20150521 091523

 

NES hry:

Mimo hier obsiahnutých v softvéri prijímači si môžete bezplatne zahrať ďalšie stovky hier, nakoľko prijímač obsahuje emulátor NES hier.

Cez tento emulátor môžete cez USB port a pripojené USB médium na ktorom sú uložené NES hry, spúšťať a hrať hry, ktoré si bezplatne stiahnete z internetu a nakopírujete na toto USB. Na nižšie uvedenej adrese si môžete stiahnúť nespočetné množstvo hier ktoré budete môcť hrať diaľkovým ovládačom a prijímačom iNEOS iN3.

http://www.freeroms.com/nes_roms_A.htm

Po vybratí požadovanej hry treba počkať kým sa načíta odkaz pre stiahnutie "Direct Download" a kliknúť naň, aby sa Vám hra stiahla.

Stiahnuté hry sú vo formáte .zip, takže ich je nutné rozpakovať a nakopírovať na USB kľúč. 

 

 hry IMG 20150521 091441

Hry sú jednoduché, no určite zabavia. Nájdete medzi nimi retro hry známe z 8-bitových cartridgových hier a veľkých herných automatov.


IMG 20150526 105501 IMG 20150526 105517 IMG 20150526 105544

 

IMG 20150526 110933 IMG 20150526 110946 IMG 20150526 111017

IMG 20150526 111251 IMG 20150526 111451

 

V menu Extra nájdete aj položku kalendár, pomocou ktorej si môžete zobraziť na obrazovke TV kalendár.

V položke USB  si môžete naformátovať pripojené USB pamäťové médium. Taktiež si môžete v tomto menu zálohovať, alebo obnoviť z USB zálohovaný zoznam programov prijímača.

IMG 20150521 091545 IMG 20150521 092918

Nahrávanie:

Prijímačom môžete nahrávať okamžitým, alebo načasovaným nahrávaním na pripojený USB kľúč, alebo USB HDD formátu FAT, FAT32, alebo NTFS. Výhoda je, že nemusíte pred nahrávaním pripojené USB zariadenie formátovať, čiže môžete mať na ňom aj iné dáta. Takže pripojíte k nemu akékolvek USB HDD, alebo USB Flash a môžete rovno začať narávať, bez zložitých nastavovaní. Ako je zvykom u Skylink ready prjímačov, nahrávky sú vo formáte Mpeg2-TS kódované, nahrávku teda neprehráte napr. v PC, prehráte ju iba prijímačom. Nahrávať môžete 1HD, alebo SD kódovaný, alebo nekódovaný program a druhý HD, alebo SD kódovaný, alebo nekódovaný program, v rámci toho istého transpondéru, môžete súbežne pozerať.

IMG 20150521 095832 IMG 20150521 095857 IMG 20150521 095937

Počas nahrávania sa Vám v zozname programov zobrazia iba programy nachádzajúce sa na rovnakom transpondéri ako je nahrávaný program (tj.všetky programy ktoré môžete počas nahrávania pozerať). Nahrávanie signalizuje červená ikona v pravom hornom rohu obrazovky TV. Nahrávaný program je v zozname programov zvýraznený zelenou farbou. Prijímač bezproblémovo nahráva načasovaným nahrávaním pomocu EPG a to aj v standby režime.

Thimeshift:

Pomocou thimeshiftu (náhrávania s časovým posunom) si môžete aktuálne vysielanú reláciu pozastaviť tlačidlom pauza, čím Vám prijímač obraz práve vysielanej relácie pozastaví a automaticky ho začne nahrávať na pripojené USB pamäťové médium. Po opätovnom stlačení tlačidla pauza sa Vám relácia spustí od miesta pozastavenia. V časovom posune sa dá relácia aj pretáčať dopredu i dozadu.

IMG 20150521 095650 IMG 20150521 095725

Prehrávanie:

Prijímač má aj multimediálny prehrávač na prehrávanie multimédií. Po stlačení tlačidla APPL na diaľkovom ovládači sa Vám zobrazí ponuka pre prehrávanie multimédií:

IMG 20150521 101200

Moje nahrávky - slúži na prehrávanie nahrávok vytvorených prijímačom iNEOS iN3.

IMG 20150521 100627 IMG 20150521 100716

Hudba - slúži na prehrávanie hudby napr. MP3.

IMG 20150521 101224

Fotky - slúži na prezeranie obrázkov a fotiek na obrazovke TV formátu PNG,BMP a JPG.

IMG 20150521 101248 IMG 20150521 101311

Filmy - slúži na prehrávanie video súborov. Prijímač podporuje prehrávanie veľkého množstva formátov videosúborov.

IMG 20150521 101534 IMG 20150521 101456 IMG 20150521 102355


Bezproblémovo prehrá aj FULL HD MKV aj s vysokým dátovým tokom. Z ďalších formátov prehral DIVX, XVID, TS, MP4 .

IMG 20150521 102827 IMG 20150521 102730 IMG 20150521 101630

Neprehral formát MOV a 3GP . Zvukové formáty prehrá AC3, AAC aj MP3. Neprehrá zvuk DTS. Neprehral titulky SRT vo filme.

Teletext:

Prijímač disponuje aj teletextom s automatickým načítavaním podstránok. Teletext sa zobrazuje správne.

IMG 20150521 101133

Radio:

Prostredníctvom prijímača môžete počúvať aj satelitné rádia v digitálnej kvalite.

IMG 20150521 100046 IMG 20150521 100054

 

 

 

Prijímač nepodporuje hybridnú televíziu HbbTV, aj napriek ethernet portu na zadnom panely, čo je škoda.

 

 

Plusy prijímača:

+ bezproblémova spolupráca s kartami Skylink aj Freesat.

+ rýchle vyhľadávanie programov "Fastscan " s dynamickou aktualizáciou programov.

+ podpora prehrávania viacerých multimedálnych súborov.

+ počas nahrávania možnosť pozerať iný program v rámci toho istého transpondéru.

+ nahrávanie a thimeshift.

+ 3 roky záruka.

+ podpora prehrávania zvukovej stopy pre zrakovo postihnutých.

+ hranie hier.

+ ochrana PIN kódom: programov, menu inštalácia a menu kanály.

+ prehrávanie zmiešanej audio stopy pre zrakovo postihnutých.

 

Mínusy prijímača:

- nemá CI slot pre vloženie CI modulu (to je však podmienka Skylinku).

- iba jeden USB port aj to predný.

- nemá HbbTV, ani žiadnu internetovú funkciu

 

Záver:

Počas testovania s najnovším dostupným softvérom, prijímač išiel stabilne, nezamrzol a ani sa nehrial. Pohyb v menu prijímača je svižný, doba prepínania programov je primeraná Skylink ready prijímačom a to: kódované programy HD do 3 sekúnd a SD do 2 sekúnd, nekódované do 2 sekúnd. Prijímač iNEOS iN3 Vám zaručí bezproblémovú funkčnosť s kartami Skylink vrátane kariet M7. Taktiež budete mať vďaka funkcii Fastscan s dynamickou aktualizáciou programov stále aktuálny zoznam programov providera Skylink. Z pripojeného USB môžete prehrávať filmy, nahrávky, hudbu a fotky. Taktiež môžete na USB nahrávať a aj využívať nahrávanie s časovým posunom. Hranie hier je tiež dobrým doplnkom prijímača. Je toho viac než dosť, čo tento prijímač ponúka. Možnosť zaheslovať úpravy zoznamu programov a nastavení prijímača ocenia hlavne hotely, ubytovne, penzióny a pod. Trojročná záruka a na Skylink ready prijímač výborná podpora, robí prijímač iNEOS iN3 ešte výhodnejším pre užívateľa. Prijímač iNEOS iN3 si môžete zakúpiť za výhodnú cenu v eshope ELLANO.SK.

Verím, že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK.

Hodnotenie článku

4.0/5 hodnotení (27 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (32)

  • Palo

    Palo

    12 november 2015 v 09:43 |
    zdravim vas.mam problem s tymto pristrojom..hdmi kabel mam zapojeny nie do tv ale do receivera a odtial do videoprojektora,ale obraz sa nezobrazuje,ak dam hdmi priamo do projektora tak to funguje.prosim vas ci vas nenapada nejaka moznost aby mi to islo cey receiver.dakujem za odpoved.
    • IvanP

      IvanP

      12 november 2015 v 16:16 |
      Podľa mňa to bude iba nastavením AV receivera keďže napriamo Vám to funguje. A z AV receivera do TV Vám obraz ide?
      • Palo

        Palo

        12 november 2015 v 23:33 |
        v AV Receiveri mam zapojenych viac veci ps4,bluray,hd prehravač,ps3 a aj doteray aj upc tuner a všetko funguje ,len tento pristroj nie.v AV reveiver je len nastavenie hdmi vstup on/off.ziadne ine nastavenie tam nieje
        • IvanP

          IvanP

          13 november 2015 v 06:01 |
          Skúšali ste ho pripojiť aj do ineho vstupu napr. tam kde mate ps4 ..?
          A do TV Vam ide výstup z AV receivera ked tam pripojite Ineos?
          Ak ano skuste zmeniť ine rozlíšenie na Ineose a pripojte ku projektoru.
  • Palo

    Palo

    13 november 2015 v 07:24 |
    hdmi vstupy do receivera som skusil skoro všetky bez uspechu
    funguje to len vtedy ak prepojim ineos s projektorom bez av receivera
    rozlisenia na ineosi som skušal skoro vsetky, ked som videl v nastaveni ineosu ze sa to da tak som to hned vyskusal.skusal som aj viac hdmi kablov.snad ma este nieco napadne.
    dakujem vam za zaujem mi pomoct.
  • IvanP

    IvanP

    13 november 2015 v 09:35 |
    A nemôžete teda jednoducho pripojiť Ineos priamo HDMI ku projektoru a cez optický kábel zvuk do AV receivera?
  • Palo

    Palo

    13 november 2015 v 10:10 |
    ano nakoniec som to aj tak spravil.asi sa to naozaj neda spravit .este skocim do sortecu sa poradit.
  • Miro

    Miro

    21 november 2015 v 07:59 |
    Dobrý deň, mám dotaz na zvuk. Dá sa vypnúť audio stopa pre zrakovo postihnutých ? Je to celkom nepríjemné, keď to musím počuť.
    Ďakujem za odpoveď.
  • Jano

    Jano

    22 november 2015 v 09:33 |
    Dobry den, mal som podobny problem ako Palo, ze zapojenim ineos cez receiver mi vypadaval obraz a ako mi poradili v predajni, malo by to byt tym, ze ineos nema DHC protokol (na synchronizaciu obrazu).
    Zapojil som to ako ste to navrhovali aj Vy - hdmi do projektora a opticky kabel do receivera, ale ten zvuk ako keby sa nedostaval v plnej sile do receivera (musim na nom ovela viac pridat vykon oproti inym zdrojom).
    Mozete mi poradit v com by to mohlo byt?
    Opat, podla rady z predajne, tak ako sa na receivery nastavuju inputy, mali by sa spravne nastavit outputy na ineose. Ale nikde v menu som nic take nenasiel. Dakujem
  • IvanP

    IvanP

    22 november 2015 v 12:30 |
    Celkovú hlasitosť na INeose máte pridanú naplno diaľkovým, myslím diaľkovým z Ineosu? Neviem o takej možnosti že by sa dal samostatne nastavovať optický výstup.
    • Jano

      Jano

      22 november 2015 v 18:41 |
      Ano, na ineos je celkova hlasitost na maxime. Skusil som na rovnakej hlasitosti na ineos aj receiveru zapojit priamo hdmi z ineos do receivera - vtedy je zvuk silny a kvalitny (ale vypadava signal kvoli chybajucemu dhc protokolu v ineos) a nasledne pri zachovani zvukovych nastaveni, hdmi z ineos do tv a opticky kabel z ineos do receiveru. A vtedy je zvuk vyrazne tichsi. Rovnaky vysledok (slabsi zvuk) je aj ked prepojim optickym kablom tv a receiver.
  • charron

    charron

    15 január 2016 v 12:25 |
    Dobry deň, mohli by ste spraviť aktualizaciu na zariadenie INEOS iN3 na pridanie extrernych tituliek (srt.) do multimedialneho prehravaca. Ďakujem
    • Ivan.P

      Ivan.P

      15 január 2016 v 12:43 |
      Dobrý deň.
      IneoS iN3 má firemný uzavretý softvér nie je možné do neho čokoľvek doinštalovávať ako je tomu u prijímačov s linuxovým OS Enigma2.
      Úpravy FW môže v tomto prípade robiť iba výrobca prijímača INeoS.
      http://www.ineos.sk/kontakt/
  • Rastislav Smolec

    Rastislav Smolec

    22 február 2016 v 11:47 |
    Dobrý deň, po nainštalovaní najnovšieho FW blbne regulácia zvuku, hlasitosť sa zvýši alebo zníži vždy o dva dieliky, nie je možné jemne regulovať zvuk. Pred nahratím FW to šlo v pohode. Po prepnutí programu infobar ukazuje predchádzajúci a nasledujúci program, málokedy aktuálny.
    • Rudolf Staráček

      Rudolf Staráček

      22 október 2017 v 08:34 |
      Mám problem s prehrávanim nahratých programov. Ak zvýšim rýchlosť viac ako 2x prehrávanie skončí. Taktiež nie je možnosť od prehrávania od určeného času, vrátí ma to na začiatok. Túto funkciu potrebujem pretože ak prehrávam nahraný program, tak sa mi začne hahrávať nový určený orogram a prehrávanie mi vypne a začne nahrávanie.. Takže nemám možnosť prezerania programu od určeného času ale musí prehrávať od začiatku.(takýchto programov má 63) Niekedy pri nahrávaní cca 2hod programu sa mi nahrá len 20minút. Taktiež sa mi stalo, že mi nahralo čiernú obrazovku.Prijímač bol u Vás už tri krát a pokaždé ste mi ho vrátili, že je všetko v poriadku.V predajne mi bolo povedané, že to robí preto lebo si vymazávam TV kanály ktoré nepotrebijem a tiež, že si nasmiem vytvoriť zoznam. Preto my predávajúci zakázal akúkoľvek manipuláciu s kanálmy, t.z.vymazávanie, presúvanie. Ďakuje za skorú odpoveď.
  • Gabo

    Gabo

    23 február 2016 v 18:02 |
    Ahoj. Pri prehravaní hudby je možne aj vybrať nejakú funkciu, napr. random, opakovanie...alebo len jednoducho skladbu prehrať?
    • IvanP

      IvanP

      26 február 2016 v 17:06 |
      Zdravím
      Nie som si istý ale zdá sa mi že bolo možné iba prehrávanie vporadí.
      Myslím že funkcia random a repeat tam nebola.
  • Tomas

    Tomas

    03 marec 2016 v 20:16 |
    Zdravim, chcem sa opytat, vzdy ked si usporiadam kanaly vo FAV skupine a pristroj sa vypne na par hodin, najdem kanaly rozhadzane. Robim nieco spatne?
    Vdaka
  • Milan

    Milan

    19 marec 2016 v 10:53 |
    Dobry den, chcel by som sa spytat ci je mozne si vybrat/nastavit ci je program v HD alebo SD kvalite. Ide mi o moznost mat TXT ktory je myslim v HD iba na Markize. Dakujem
  • pepes

    pepes

    24 november 2016 v 09:48 |
    Dobry den, mam problem se sledovanim vsech programu CT po preladeni Skylinku. Obcas se jakoby rozsynchronizuji nektere radky na obrazovce.
    Neni to klasicke ctvereckovani jako u slabsiho signalu. Navic kdyz pripojim jiny prijimac, tak ten jde naprosto bez problemu. Nemate nekdo nejake podobne poznatky? (Software, kondenzatory apod.)
    Predem dekuji za pripadnou odpoved.
  • Ondra C.

    Ondra C.

    14 máj 2017 v 16:44 |
    Dobrý den,
    chtěl jsem připojit USB HD WD elements 750GB, ale nejde to. Zařízení detekuje USB připojeno, ale již nedokáže s diskem pracovat. Jakou velikost může přístroj zvládnou? Disk samozřejmě s PC normálně jede, zkoušel jsem i přeformátovat, ale pořád to stejné.
    Díky
  • IvanP

    IvanP

    14 máj 2017 v 18:04 |
    Dobrý deň.
    Akú veľkosť podporuje Vám neviem povedať no pravdepodobne bude mať daný USB HDD slabé napájanie z USB prijímača.
    Mohol by pomôcť USB HUB s aktívnym napájaním.
  • Bluetime

    Bluetime

    08 november 2017 v 09:46 |
    Mám rovnaký problém ako pepes, ide o CT kanály a niektoré ďalšie, všetky na TP 12344/29900/H. Skúšal niekto návod od IvanP a funguje to?
  • Juraj

    Juraj

    27 január 2018 v 14:08 |
    dobry den mam dva prijimace Ineos In3 a chcel by som sa spytat ci dokazu pracovat spolu iba na jednu kartu ked budu prepojene sietovym kablom? za info vopred dakujem
    • BG

      BG

      28 január 2018 v 18:44 |
      Dobrý deň.
      Na žiadnom Skylink ready prijímači nejdú zdieľať karty.
      To by išiel Skylink sám proti sebe.

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget