Recenzia: VU+ SOLO SE

Napísal Ivan P. 1 dňa 21 júl 2014 do kategórie Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

Novinka od Marusys.

Ako som Vám sľúbil v preview VU+SOLO SE, že počkáme s vydaním recenzie do vydania alternatívneho softvéru, tak sme tu s recenziou. Vydanie softvéru nenechalo na seba čakať pretože 17.7.2014 vyšla pre tento prijímač enigma2 VTI 7.0.0 s úplne novým kernelom 3.13.5. Verím že čoskoro sa dočkáme aj iných enigiem pre tento prijímač ako Black Hole, Open PLI atd. Testovanie prijímača prevedieme s týmto novým softvérom VTI 7.0.0.

VU+ SOLO SE = linuxový, jednotunerový, FULL HD satelitný prijímač s vymeniteľným tunerom - pokračovateľ staršieho modelu VU+ SOLO, ale s podstatne vylepšeným hardvérom. Prijímač pracuje na linuxovom operačnom systéme enigma2, je malých rozmerov, a je dodávaný v dvoch farbách bielej a čiernej. Výrobcom prijímača je kórejska firma Marusys, ktorá je preslávená kvalitnými prijímačmi.  Srdce prijímača tvorí dvojadrový mipsel procesor Broadcom o frekvencii 1.3 GHz, ktorý už poznáte z modelov VU+ SOLO 2  a VU+ DUO 2. Disponuje 1GB DRAM a 256 MB Flash pamäte.

vu-se 1 SOLO15W left small

 

Špecifikácia:

Open-Source Linux OS (Enigma2)

DVB-S2 Tuner

Procesor Broadcom Dual Core 1.3GHz

1x slot Common Interface pre dekódovací modul

1x čítačka kariet

Ram 1GB

Flash 256 MB

Ethernet 10/100

2x USB2.0 (2x zadný panel)

E-sata

konektor HDMI

LED dióda

1x komponentný výstup YPrPb

1 x optický audio výstup S/PDIF

DiSEqC 1.2/USALS

EPG (elektronický programový sprievodca)

podpora pluginov (JPEG, MP3, XviD ...)

podpora vlastných zoznamov kanálov

multijazyčné OSD, podpora vlastných skinov

plne automatické a manuálne vyhľadávanie kanálov

Videotext, Teletext

Ďiaľkové ovládanie čiernej farby

 

Balenie a príslušenstvo:

IMG 20140717 104304 1 IMG 20140717 104330 1IMG 20140717 104654 1

Balenie obsahuje:

1x prijímač VU+ SOLO SE

1x dialkový ovládač

1x napájací zdroj 12V/3,5A

1x napájací kábel ku zdroju

1x externé IR čidlo + obojstranná lepiaca páska pre uchytenie IR čidla ku TV

2x AAA batérie do ovládača

2x návod na obsluhu aj v slovenčine

1x HDMI kábel

Externé IR čidlo:Slúži na komunikáciu medzi prijímačom a diaľkovým ovládaním. Môžete si ho pripojiť káblom ku prijímaču a prilepiť ho na rám TV. Tým získate ovládateľnosť prijímača i keby ste ho schovali napr.za TV. IR čidlo má zelenú LED diódu ktorá pri ovládaní preblikuje. V pracovnom režime svieti slabým zeleným svetlom a v standby režime svieti zeleno silnejším svetlom. IR čidlo funguje správne.

IMG 2074

 Predný  a horný panel:

IMG 20140717 105215  IMG 20140717 111402 1  IMG 20140717 105249 1
Vrchný kryt a predný panel je z čierného plastu a je chránený proti poškriabaniu ochrannými fóliami. V hornej časti krytu sú vetracie otvory, preto treba ochrannú fóliu pred prevádzkovaním prijímača odstrániť.

Predný panel neobsahuje displej ani žiadne tlačidlá, nachádza sa na ňom iba LED dióda v tvare dotykového tlačidla a  interné IR čidlo. LED dióda je podsvietená šedo-bielou farbou, ktorá pri používaní diaľkového ovládača mení intenzitu podsvietenia.

IMG 20140717 112113 1 IMG 20140717 112143 1
Ľavá strana prijímača:

Na ľavej bočnej strane prijímača nájdete jednu UNI čítačku dekódovacích kariet a jednu CI šachtu pre vloženie dekódovacieho CI modulu. Po softvérovej úprave prijímač spolupracuje s kartami Skylink Irdeto aj ICE a Freesat UPC ICE aj CRW. Čítačka kariet však nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto standart M7!

IMG 20140717 105334 1 IMG 20140717 105345 1

Kartu Skylink Irdeto standard M7 však je možné prevádzkovať aj v tomto prijímači, ale iba za použitia certifikovaného CI modulu Skylink ready.

     Zadný panel:

 

IMG 20140717 105715 1 IMG 20140717 105729 1 IMG 20140717 105745 1

Zadný panel obsahuje:

1x vymeniteľný satelitný tuner

3x CINCH konektory(componentný výstup) pre pripojenie prijímača ku starším typom TV, alebo pripojenie audio stopy ku zosilňovaču.

1x S/PDIF-digitálny audio výstup, ktorým pripojíte prijímač ku zosilňovaču prostredníctvom optického kábla.

1x HDMI - slúži na pripojenie prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV.

1x eSATA - slúži pre pripojenie externého eSATA HDD (nahrávanie a prehrávanie médii)..

1x ETHERNET 10/100 - slúži pre pripojenie prijímača ku internetovej sieti.

2x USB port 2.0 - ktorý slúži na upgrade SW, pripojenie USB kľúča/USB HDD (nahrávanie a prehrávanie médii), wifi USB adaptéra pre pripojenie prijímača ku internetu cez wifi, alebo iných USB komponentov.

1x konektor pre pripojenie externého IR čidla, alebo RS 232.

1x konektor pre pripojenie napájacieho zdroja.

1x sieťový kolískový vypínač.

Diaľkové ovládanie:

Ku prijímaču je dodávané univerzálne ovládanie VU+, ako bolo dodávané aj ku starším modelom VU+ UNO/SOLO2.

Ovládanie má veľmi dobrú smerovosť, tlačidla majú tichý chod. Spodná časť ovládania by mohla byť lepšie tvarovaná. Ovládanie sa dá naprogramovať aj na ovládanie TV.

IMG 20140717 104732 1 IMG 20140717 104743 1

 

Hardware prijímača:

Vrchnú časť prijímača tvorí plastový kryt, ktorý je nasadený na plechovú spodnú konštrukciu prijímača.

IMG 20140717 110436 1 IMG 20140717 110447 1

Napájací zdroj je externý čo je dobré proti prehrievaniu prijímača, nakoľko interný zdroj by vyžaroval tepelnú energiu a zohrieval prijímač. Chladenie prijímača je pasivné. Procesor je chladený čierným hlinníkovým rebrovaným chladičom. Prebytočné teplo je odvádzané otvormi v hornom kryte prijímača. Tuner je vymeniteľný, takže ho budete môcť zameniť za DVB-T/T2, alebo DVB-C tuner, prípadne za hybridný tuner. Do prijímača nie je možné zabudovať interný HDD.

IMG 20140717 110514 1 IMG 20140717 111006 1 IMG 20140717 111022 1

Prijímač obsahuje predinštalovanú továrensku enigmu VU+.  Po spustení Vás prijímač Vás prevedie úvodnými nastaveniami.

IMG 20140717 111844 IMG 20140717 111920 1 IMG 20140717 111945 1

infobatr menuvu 

Enigma má predinštalované tieto pluginy, nechýba medzi nimi ani webbrowser, HbbTV, Youtube a iné:

plg1vu plg2vu plg3

Youtube:

Prehrávanie videí Youtube funguje bezproblémovo.

youtube1 youtube2 youtube4

HbbTV:

Hybridnú televíziu spustíte vo firemnej enigme červeným tlačidlom na dialkovom ovládači, na programoch podporujúcich HbbTV- ČT/STV...

hbbtv3hbbtv4

Firemná enigma neobsahuje softcam manager ani sa nedá stiahnúť z ich feedu a tak isto nemajú k dispozícii na serveri softcamy. Pre sprevádzkovanie prijímača a čítačky kariet je nutná znalosť inštalácie linuxových satelitných prijímačov. Preto ako je už dobrým zvykom , firma ELLANO.SK dodáva tieto prijímače už nakonfigurované s  enigmou2 VTI 7.0.0. Tzn. že pokiaľ si zakúpite prijímač v eshope ELLANO.SK dostanete ho už plne nakonfigurovaný.

Postup flashovania E2 do prijímača VU+ SOLO SE:

 

 

1. Na naformátovaný USB kľúč formátom FAT32 nakopírujte zložku vuplus ktorá musí osahovať druhú podzložku solose a v nej umiestnené inštalačné súbory enigmy2:

 

force.update

initrd_cfe_auto

kernel_cfe_auto

root_cfe_auto

splash_cfe_auto

2.Vypnite prijímač zadným vypínačom.

3.Zasuňte USB kľúč s enigmou do USB portu prijímača (ostatné USB porty musia byť pri flashovaní prázdne!).

4.Zapnite prijímač zadným vypínačom.

5.Po zapnutí prijímač začne sám fleshovať novú enigmu z USB kľúča.

6.Počas inštalácie enigmy sa LED dióda na prednom paneli opakovane, pomaly, plynulo rozsvecuje a zhasína.

7.Po ukončení inštalácie LED dióda ostane krátky čas svietiť a následne začne rýchlejšie blikať čo znamená ukončenie inštalácie.

8.Prijímač vypnite zadným vypínačom.

9.Odpojte USB kľúč z USB portu prijímača.

10.Po zapnutí prijímača zadným vypínačom Vám začne bootovať nová enigma.

Flashovanie čistého image trvá iba cca 1min!

 

E2 ELLANO.SK pre VU+SOLO SE:

Základ tvorí E2 VTI 7.0.0 zo dňa 17.7.2014. Do nej sú nainštalované tie najlepšie pluginy v enigme sú predladené programy providerov Skylink, Freesat UPC aj s piconami/logami/ programov. Čítačka kariet je nastavená pre čítanie kariet Skylink Irdeto/ Skylink ICE/ CS Link Irdeto/ Freesat UPC ICE/ Freesat UPC CRW.

Čítačka kariet nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto standart M7!

SKIN:

V enigme VTI 7.0.0 je použitý veľmi pekný a prepracovaný skin VTI AtileHD, ktorý má už tiež množstvo rôzných nastavení zobrazenia. Môžete si nastaviť zobrazovanie počasia pre Vaše mesto v infobare a previesť veľa iných nastavení zobrazovania skinu. Tieto nastavenia prevediete v:  menu/VTI/Setup-AtileHD.

menuAtile infob

Infobar je prehľadne spracovaný a obsahuje množstvo rôzných informácii, jeho zobrazovanie si tiež môžete nastaviť v nastaveniach skinu Atile-HD.

Zoznam programov:

Zoznam programov zobrazíte šípkou hore na diaľkovom ovládači. V zozname programov sa Vám zobrazia picony/logá/ daného programu čo zvyšuje prehľadnosť zoznamu. Pod názvom programu sa zobrazuje názov vysielanej relácie. V pravej časti sa Vám zobrazí popis vysielanej relácie a názov terajšej a nasledujúcej relácie na danom programe.

Šípkou dole si navolíte zobrazenie zoznamu favoritných skupín: Skylink/FreesatUPC ...

zoznamzoz2

 

EPG:

Pre zobrazovanie EPG je nainštalovaný výborný plugin Cool TV Guide 7.0, ktorý zobrazuje EPG veľmi prehľadne a vo viacerých variantoch zobrazenia. V epg sa zobrazujú aj logá staníc. Pomocou EPG si zobrazíte TV program na niekoľko dní dopredu a môžete si pomocou neho načasovať aj nahrávanie vybranej relácie.

epg1 epg2 epg3

Načasovaná relácia na nahrávanie sa Vám zo brazí v EPG načerveno.

recž

Pluginy:

V enigme je nainštalovaných množstvo výborných pluginov.

 plg1a plg2a plg

Archívy CZ/SK: Tento plugin je veľmi populárny medzi užívateľmi prijímačov s OS enigma2. Slúži na prehrávanie televíznych archívov vybraných televízii a internetových portálov. Môžete si pozrieť zmeškanú reláciu, seriál, alebo film.

CSFD:

Prostredníctvom tohto pluginu získate podrobný popis aj s hodnotením vysielaného filmu, priamo z česko-slovenskej filmovej databázy. K dispozícii sú aj komentáre ku jednotlivým filmom.

EPG refresh:

Je plugin na obnovu EPG dát. Načítavanie EPG je nastavené na nočné hodiny v čase od 04:00hod do 06:00hod.

Infobar tunerState:

Je to informačná lišta, ktorá sa zobrazuje pri spustení nahrávania. Obsahuje informácie ako dĺžku nahrávania, názov a číslo nahrávaného programu, názov nahrávanej relácie, označenie tuneru z ktorého je nahrávaný program a grafický ukazovateľ priebehu programu.

My tube:

Plne funkčný je aj plugin na prehrávanie videí z potálu Youtube. Videa sú zaradené podľa kategórii, ale môžete použiť aj vyhľadávanie daného videa. Problém je s prehrávaním videí VEVO. 

Picture player:Pomocou tohto pluginu si môžete prezerať napr. Vaše fotky, alebo obrázky na obrazovke TV.

Prehrávač Médii:

Slúži na prehrávanie filmových a hudobných multimediálnych súborov z pripojeného USB média.

Mediaplayer2:

Jedná sa o vylepšený mediaplayer s podporou zobrazovania tituliek.

Webradiofs:

Plugin na prehrávanie internetových rádii. Plugin obsahuje rozsiahlu databázu internetových rádii zoradených podľa hudobného žánru.

Clear MEM: je plugin na previdelné uvoľňovanie operačnej pamäte prijímača.

Opera web browser: je internetový prehliadač webových stránok. Prehliadanie celkom prijateľné. Ako domovská stránka prehliadača je nastavená stránka VU+. Odporúčam ku prehliadaniu zakúpiť wifi klávesnicu s myšou.

webrovser

 

OpenWebIf:

Je to plugin webového rozhrania prijímača, ktorým sa pýšia linuxové satelitné prijímače. Pomocou neho môžete meniť nastavenia enigmy a ovládať prijímač(prepínať programy,poslať textovú správu na obrazovku TV apod.), prostredníctvom internetovej siete a PC/tabletu/mobilu.

 webinfo1 webinfo2 webinfo3

Najväčšia výhoda však spočíva v možnosti streamovania satelitného vysielania do PC, alebo mobilu/tabletu s OS Android a nainštalovanými potrebnými aplikáciami. Streamovať môžete napr. cez webové rozhranie v spojení s VLC playerom (dalšia ikonka pre Transcoding stream), alebo pomocou rôznych aplikácii ako DreamStream, DreamDroid a pod.

Transoding Setup:

Výhodou tohto prijímača je že umožňuje  transcoding streamovaného vysielania. Tzn. že pomocou pluginu Transcoding setup si môžete zmeniť parametre prenosu streamovaných programov a tým umožniť plynulé streamovanie HD programov  s vysokým dátovým tokom.

Upraviť si môžete tito parametre:

- veľkosť bitrate streamovaného vysielania

- zobrazovanie počtu obrázkov za sekundu (fps).

- číslo portu cez ktorý sa bude trandkódované vysielanie streamovať.

Úpravou týchto nastavení si nastavíte plynulý stream HD programov do PC, mobilu, alebo tabletu. Samozrejme rozlíšenie je v takomto prípade nižšie.Podmienkou správnej funkcie je nastavenie rovnakého prenosového portu. Teda ak je v plugine Transcoding setup nastavený port 8002 tak rovnaký musíte nastaviť aj v programe cez ktorý budete streamovať napr: Dreamdroid apod. Stream aj transcoding funguju bezproblémovo.

Internetové pripojenie:

Prijímač môžete pripojiť ku internetovej sieti pomocou ethernetu a LAN kábla, alebo prostreníctvom wifi za pomoci wifi USB adaptéra. Veľká škoda , že výrobca zabudoval do prijímača pomalší ethernet 10/100 a nie gigabitový ako je napr. u VU+DUO2. 

Prijímač som testoval aj wifi USB adaptérom Golden Interstar s anténkou s chipdetom Ralink, ktorý má väčší dosah vdaka pomerne veľkej anténke. Prijímač mi bezproblémovo vyhľadal dostupné wifi siete. Pripojenie ku mojej šifrovanej sieti WPA2 bolo tak isto bezproblémové.

Spojenie bolo stabilné bez výpadkov.

wufu2wifi

Nahrávanie:

Pijímač nahráva vo formáte TS nekódovane. Tzn. že nahrávku prehráte aj v PC. Nahrávanie som testoval  s USB kľúčom, ktorý som v prijímači naformátoval na formát EXT3. Prijímač nahráva aj na pamäťové media formátu FAT32.

S externým HDD aj USB kľúčom formátu NTFS mal prijíímač problémy, nešiel mountnúť tým pádom nešlo naň ani nahrávať.

Prijímač mi bezproblémovo nahral  4-5 SD programov, alebo 2-3 HD programy, samozrejme že iba v rámci toho istého transpondéru (nakoľko sa jedná o jednotunerový prijímač). Počas nahrávania som mohol prepínať na ľubovoľný iný program v rámci toho istého transpondéra.

rec1 rec2

Počas nahrávania sa v zozname programov zvýraznia iba programy nachádzajúce sa na tom istom transpondéri(na ktoré môžete prepínať počas nahrávania) ako je nahrávaný program.

rec5 rechd

Nahrávanie je signalizované v infobare blikaním nápisu REC a taktiež je pri nahrávanom programe v zozname programov červená ikonka s hodinami. Nahrávanie vám aj v ľavom hornom rohu pri zobrazení infobaru zobrazuje aj plugin infobartunerstate. Nahrávanie však nesignalizuje LED na prednom paneli prijímača (čo by som považoval za mierny nedostatok). Tzn. že pokiaľ máte vypnutý TV nezistíte či prijímač nahráva .

Do zoznamu nahrávok sa dostanete špeciálnym tlačidlom na dialkovom ovládači, ktoré je umiestnené naľavo od tlačidla audio. Zo zoznamu si vyberiete nahrávku a môžete si ju prehrať,pozastaviť, pretetáčať a krokovo posúvať dopredu i dozadu.

rec4 rec3

Testoval som aj načasované nahrávanie zo standby režimu. Nahrávanie prebehlo bezproblémovo.

Thimeshift:

Thimeshift (nahrávanie s časovým posunom) pracuje správne. Thimeshift sa aktivuje po stlačení tlačidla pauza na diaľkovom ovládači, čím sa aktuálne vysielanie pozastaví a prijímač začne automaticky prebiehajúcu reláciu nahrávať.

thimes1 thime2 thimesh3

Po opätovnom stlačení tlačidla pauza sa relácia spustí od miesta pozastavenia. V časovom posune môžete pretáčať dopredu i dozadu. Funkciu thimeshift ukončite tlačidlom stop.

Prehrávanie médii:

Prijímač bezproblémovo prehráva veľa druhov multimediálnych formátov ako : MP3,MP4, AVI(XVID,DIVX, DIVX HD), MKV, TS, MOV.... Zvukové formáty vo videách prehral MP3,AC3 a aj DTS. Prehral plynulo aj FULL HD MKV video 1080p s bitrate až 40Mbps.

 divx mp4 xvid

mkv1 mkv2 mkvdts

Spolupráca so sieťovým diskom:

Ako sieťový disk som použil interný HDD zabudovaný v inom prijímači a zapojený v tej istej sieti. Prijímač bezproblémovo mountol tento disk (CIFS) a prehrával z neho nahrávky aj multimédia.  Prijímač bezproblémovo na tento sieťový disk aj nahrával. No videá z vysokým bitrate už pri prehrávaní mierne sekali čo spôsobuje prenos po sieti.

sd sietnahr

sietdisk sietrec

 

Spolupráca s CI modulom:

Prijímač bezproblémovo detekoval vložený CI modul. Prijímač som testoval s CI+ modulom CAM Irdeto Neotion DUAL Crypt.

Po vložení karty do modulu po chvíľke začal prijímač dekódovať.S týmto modulom som mohol jeden program nahrávať a druhý v rámci toho istého transpondéru pozerať. Spolupráca s CI+ modulom je bezproblémová.

ci1 ci2

PIP:

Prijímač disponuje aj funkciou PIP (obraz v obraze). Bezproblémovo zvláda PIP aj dvoch HD programov.

 IMG 20140719 163400 IMG 20140719 163442

 

Split screen a Audio zap:

VTI 7.0.0 prináša aj nové funkcie a to Split screen a Audio zap. Tieto voľby nájdete pod dlhým stlačením modrého tlačidla v rozšíreniach.

Split screen:

Aktiváciou voľby  Split screen sa Vám zobrazia dva programy(SD alebo HD) v split screene aj z názvom aktuálne vysielanej relácie a ikonami programov. Pomer okien sa dá nastaviť v nastaveniach skinu AtileHDpro(75//25, 50/50 atd.).

IMG 20140719 151254 IMG 20140719 163107

Je to niečo ako obdoba vylepšeného PIP (obrazu v obraze s možnosťou nastavenia pomeru veľkostí okien). Aktivovať a deaktivovať Split screen môžete dlhým stlačením tlačidla exit na diaľkovom ovládači, alebo dlhým stlačením modrého tlačidla v rozšíreniach.

Audio zap.:

Aktiváciou funkcie Audio zap. Vám zostane obraz z programu  z pred aktivovania tejto voľby a počas prepínania sa bude prepínať iba zvuk z iných(prepínaných programov). Obraz bude stále z programu z pred aktivácie tejto volby .

V ľavom hornom rohu obrazovky TV sa zobrazuje informácia z ktorého programu je audio stopa a v pravom hornom rohu sa zobrazuje z ktorého programu je video stopa.

 

IMG 20140719 163306

 

Deaktiváciu tejto funkcíe nájdete taktiež pod dlhým stlačením modrého tlačidla v rozšíreniach.

HbbTV:

Plne funkčná je aj hybridná televízia HbbTV, ktorá využíva informácie zo satelitného vysielania a internetu. Prostredníctvom tejto funkcie si môžete zobraziť TV program a prehrávať streamy z archívov televízii poskytujúcich túto funkciu. Aktivujete ho dlhým stlačením červeného tlačidla.

 hbbtv

 

Radio:

Prostredníctvom prijímača môžete počúvať satelitné a terestriálne rádia v digitálnej kvalite. Vo favoritnej skupine rádií nájdete uložené slovenské aj české sateltné rádia.

rado2 radio

Teletext:

Teletext sa zobrazuje správne.

txt

Informácie o prijímači:

 inf zltedlho sys

Ďalšie nastavenia enigmy ELLANO.SK:

Rozlíšenie E2 je nastavené 720p (aby aj majitelia HD ready TV nemali problém s pripojením k TV), zmeniť na 1080i, alebo 1080p sa dá jednoducho v nastaveniach.

Tuner je nastavený na družicu ASTRA 23,5E.

Čítačky kariet sú nastavené pre čítanie kariet: Skylink- Irdeto,Ice,CRW, CSlink- Irdeto,Freesat UPC- CRW a Ice. Nespolupracuje s Kartami Skylink Irdeto standart M7!

Nastavenie farebných tlačidiel na diaľkovom ovládači:

červené: výber pluginov

cer

červené dlho: aktivácia HbbTV

zelené: EPG CoolTV guide, CSFD

zelene

zelené dlho: VTI softcam center

zelenedlho

žlté: aktivácia, deaktivácia a nastaveniePIP

zlte

žlté dlho: VTI info

zltedlho

modré: VTI panel

modre

modré dlho: rozšírenia

modredlhoi

 

Rýchlosti prijímača:

nábeh prístroja z vypnutého stavu po načítanie karty skylink ice cez softcam až po nábeh obrazu :  46 sek -1min15sek záleží na type použiteho softcamu, alebo CI modulu.

nábeh prístroja z pohotovostného režimu : 3,5 sek

rýchlosť prepínania kódovaných SD programov: 1,5-2 sek

rýchlosť prepínania kódovaných HD programov: 2,5 -3 sek

reštart E2: 20 sek

rýchlosť prepínania nekódovaných: 1-1,5 sek

Plusy prijímača:

 + množstvo pluginov a internetových aplikáci

+ webbrowser a HbbTV

+ streamovanie TV vysielania do PC, tabletu, alebo mobilu

+ CI slot

+možnosť nahrávania viacerých programov naraz

+rýchlosť prijímača(pohyb v menu a rýchlosť prepínania)

Mínusy prijímača:

- nie signalizované nahrávanie LED diódou na prednom paneli

-nie je jasné zo signalizácie LED diódy kedy je prijímač v pracovnom režime a kedy v pohotovostnom. (V standby režime síce svieti jasnejšie ako v pracovnom režime, ale je to i tak ťažko rozpoznateľné)

-nejdú mountnúť pamäťové média formátu NTFS(tým pádom nie je možné nahrávanie ani prehrávanie z NTFS médii). Formát FAT32 a EXT3 je bezproblémový.

Záver:

Prijímač VU+SOLO SE je malý, jednotunerový,linuxový satelitný prijímač s výkonným hardvérom pomocou, ktorého môžete sledovať satelitné vysielanie, nahrávať na pamäťové médium (USB kľúč/USB HDD/sieťový disk), prehrávať multimédia, streamy, internetové rádia a využívať rôzne iné aplikácie webbrowser, HbbTV a pod. Má vymeniteľný tuner tzn. že ak si zakúpite a osadíte do prijímača hybridný tuner DVB-T/T2/C, tak s ním budete môcť prijímať aj iné typy vysielaní. Prijímača VU+ majú silnú softvérovú podporu, tak verím že tých pár nedostatkov, ktoré prijímač má sa čoskoro odstráni. Prijímač počas testovania ani raz nezamrzol a ani nenabehol tzv.greenscreen (chybová obrazovka). Softvér je pomerne dobre vyladený. Prijímač sa hreje najviac v mieste nad chladičom procesora preto je potrebné pred uvedením prijímača odstrániť ochrannú fóliu z vrchného krytu prijímača. V pracovnom režime prijímača je odvádzaný teplý vzduch z prijímača. Čo sa týka obrazovej kvality HD programy majú veľmi pekný obraz no SD programy nedosahujú až takú kvalitu . Napriek tomu človek ktorý to nemá s čím porovnať bude nadšený aj kvalitou SD programov. Pokiaľ Vás prijímač zaujal môžete si ho zakúpiť v nakonfigurovanom stave v eshope ELLANO.SK, vo verzii VU+ SOLO SE čierny , alebo VU+ SOLO SE biely.

Verím, že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK.

Aktualizované 07/2015: Problém s NTFS vyriešený v novej Enigme, čítajte v odkaze pod článkom v Súvisiacich článkoch.

Hodnotenie článku

5.0/5 hodnotení (9 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (8)

  • Ondrej

    Ondrej

    12 august 2014 v 08:26 |
    Mate prosim vyskusane sietove prehravanie a nahravanie cez protokol SMB a AFP? Ako zvlada cez jednotlive protokoly prehravanie a nahravanie? Aj HD obsah? Dakujem
  • Ivan.P

    Ivan.P

    14 august 2014 v 06:13 |
    Testoval som cez cifs/sambu nahrávanie na sieťový disk išlo OK aj prehrávanie nahrávok. Mount na sieťový disk bol tiež OK. Bežné formáty prehral OK. Prehrávanie HD formátov(ak bude čas)budem musieť overiť.
  • rado

    rado

    25 január 2015 v 15:18 |
    Da sa youtube aplikacia ovladat z youtube z mobilu alebo tabletu ako to byva pri smart tv ? dakujem
  • R.

    R.

    22 apríl 2015 v 18:01 |
    je do neho možné nainštalovať aj TWIN TUNER?
  • Gustoh

    Gustoh

    02 júl 2015 v 17:37 |
    Ako si nastavim zobrazovanie pocasia v AtileHD? V menu/VTI/Setup-AtileHD som nastavil pozadovane cislo pre mesto ale v samotnom infobare mam stale udaj o teplote.Kde sa da tento udaj zamenit za pocasie?Dakujem.
    • Gustoh

      Gustoh

      03 júl 2015 v 04:26 |
      Tak uz som na to prisiel...
  • rado

    rado

    27 marec 2017 v 19:49 |
    moj prijmac si sam prepina kanaly aj po reflash new open atv....
    • Ivan.P

      Ivan.P

      29 marec 2017 v 09:37 |
      Dobrý deň.
      Vyskúšajte enigmu VTI, pokiaľ Vám to bude robiť aj tam tak prijímač reklamujte.

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget