Amiko Alien 2 - recenzia

Napísal Radovan M. 1 dňa 06 júl 2012 do kategórie Digitálne prijímače, Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

Predstavenie satelitného prístroja

Teraz prichádza na trh inovovaný model dvojtunerového (alebo trojtunerového)  linuxového satelitného prístroja od firmy Amiko pod označením Alien2. Na tento satelitiný prístroj, s výstupom vo vysokom rozlíšení FULL HD 1080p, je možné inštalovať firmware Spark, alebo už uvoľnenú verziu Enigmy2 (recenzia na Enigmu2 bude vydaná v samostatnom článku na našich stránkách). Satelitný prístroj nie je výkonovo slabý po žiadnej stránke - posudte sami:

  • Rýchly procesor STi7162 processor pracujúci na frekvencii 450MHz
  • Operačná pamäť o veľkosti 256MB konštrukcie DDR2, pracujúci na frekvencii 800MHz
  • Veľká interná Flash pamäť o velikosti 512 Mb.

To sú hodnoty, ktoré naozaj sú dostatočné pre linuxový satelitný prijímač strednej triedy. Podrobnejšie sme o parametroch písali v preview.

 

Varianty satelitného prístroja

Satelitný prístroj sa dodáva v dvoch variantách:

1) Twin tuner, 2 x samostatný satelitný tuner (DVB-S2)

2) Triple tuner, 2 x samostatný satelitný tuner (DVB-S2), 1 x digitálny tuner pre príjem pozemnej, alebo káblovej digitálnej TV (DVB T / C) - nepodporuje DVB-T2

 

Vybavenie satelitného prístroja:

1. 2 x univerzálna Conax čítačka

2. 2 x samostatný satelitný tuner (DVB-S2)

3. 1 x DVBT (DVB T / C) - len u triple modelu

4. 2 x USB (USB 2.0) (1x v predu, 1 x na zadnej strane)

5. 1 x RS232 konektor pre prepojenie s PC pre aktualizáciu firmware

6. 3 x Cinch konektor ( 1 x pre výstup videa a 2 x audia)

7. 1 x RJ45 (10/100 Mbps) konektor pre prístup k internetu

8. 1 x optický výstup, 1 x cinch konektor

9. 1 x HDMI konektor

10. 1 x SCART konektor

11. Väčší fluorescenčný display

12. 7 x tlačidlo na prednej strane prístroja (tlačidlo Standby, kanál hore, kanál dolu, zosilnenie, zoslabenie, tlačidlo OK, tlačidlo Menu)

13. Hlavný kolískový vypínač na zadnej strane satelitného prístroja

 

Balenie

Prístroj je dodávaný, vo veľmi pútavo potlačenej krabici, ktorá zaujme hneď na prvý pohľad. Prístroj je veľmi starostlivo zabalený a vtesnaný do obalu, pri transporte sa mu nemôže nič stať. Každé miesto v krabici je využité.

01 baleni 1

02 baleni 2  03 baleni 3

 

Dodávané príslušenstvo:

1) Návod (zatiaľ je dodávaný len skrátený SK návod, plný je v príprave)

2) Diaľkové ovládanie

3) Batérie do diaľkového ovládania

4) Registračná karta spoločnosti Amiko

07 registran karta

 

Predná strana prístroja:

Po vybalení, prístroj zaujme zaujímavým dizajnom prednej strany. Prístroj je strednej veľkosti, teda nebudete mať problém s jeho umiestnením. Nezaberie veľa miesta.

09a predni strana

Tu nájdete 5 tlačidiel, tlačidlo pre:

1) režim standby

2) voľbu predchádzajúceho kanálu

3) voľbu nasledujúceho kanálu

4) zníženie hlasitosti

5) zvýšenie hlasitosti

6) tlačidlo Ok

7) tlačidlo Menu

Poznámka: teda v prípade že vám dôjdu batérie v diaľkovom ovládaní alebo ho práve nemáte po ruke a ste u satelitného prístroja, tak ho môžete ovládať pomocou vyššie uvedený tlačidiel umiestnených na prednej strane satelitného prístroja.

otvorením dvierok na prednej strane prístroje, najdete dve čítačky prístupových kariet a jeden USB port

08 teky

 

Zadná strana prístroja:

Na zadnej strane sa nachádza:

1. 2 x samostatný satelitný tuner

2. 1 x USB (USB 2.0)

3. 1 x RS232 konektor pre prepojenie s PC pre aktualizáciu fimware

4. 1 x RJ45 (10/100 Mbps) konektor pre prístup k internetu

5. 1 x optický výstup

6. 1 x HDMI konektor

7. 1 SCART konektor

8. 3 x Cinch konektor (pre výstup videa a 2 x audia)

09b zadni cast

 

Diaľkové ovládanie prístroja

Výrobca dodáva k prístroju veľmi pohodlné diaľkové ovládanie, stredných rozmerov, s fuknčnými tlačidlami F1 až F3. Chod diaľkového ovládania je veľmi presný, tichý a príjemný. Veľmi rýchlo si naň zvyknete.

04 dalkove ovladani

05 do horni cast

06 do spodni cast

Výhody - veľmi rozumné a praktické usporiadanie tlačidiel na diaľkovom ovládaní

Nevýhody - žiadnu som nenašiel

 

Zapnutie prijímača:

Po zapnutí sa na display sa zobrazí informácia o bootovaní systému, teda spúšťanie operačného systému SPARK.

11 uvitaci logo

Po 70 sekundách prístroj nabehne a na obrazovke sa Vám zobrazí naposledy zvolený TV kanál. Celý systém aj s pluginmi nabehne cca po 120 sekundách od zapnutia prístroja.

Všetky operácie sa zobrazujú na displaiy.

10 display 1  10a display 2

10b display 3

 

 

 

Verzia firmware

Mne sa dostal satelitný prístroj do rúk s verziou firmware 1.2.48. Je dostupná i Beta verzia 1.2.51. Tu som zatial netestoval.

 

Menu

graficky prevedené riešenia menu

20 menu

Nastavenie satelitného prístroje

velmi prehľadne riešené kompletné nastavenia satelitného prístroja, zvládne i uživatel začiatočník

21 nastaveni pristroje

 

Nastavenie Diseq

Pre viacerých začiatočníkov dosť pálčivá časť nastavenia satelitného prístroja je tu velmi dobre technicky i graficky vyriešená, veľmi pohodlné nastavenie Diseq, a to či už ručne alebo pomocou integrovaného automatického skenu, kedy Vy si vyberiete družicu a sateltiný prístroj vám nájde na ktorom porte Diseq ju máte naladenú.

Ručné nastavenie Diseq pro tuner 1

31 nastaveni tuneru 1

Ručné nastavenie Diseq pro tuner 2

32 nastaveni tuneru 2

Schválne sme zvolil pre test dva koaxiálne prívody, z ktorých na jednom bola druživce cez Diseq a na druhom priamo, satelitný prístroj si s tým hravo poradil.

Automatická detekcia Diseq portov

33 automaticka detekce disequ

33a automaticka detekce disequ

Tu by som chcel vyzdvihnúť a pochváliť nielen spoľahlivú automatiku nastavení, ale aj veľmi pekné grafické spracovanie celého nastavenia.

 

Ladenie satelitného prístroja

Naladenie satelitných staníc a rádií, prebehlo veľmi rýchlo a spoľahlivo. Tu by som rád vyzdvihol funkciu Blindscan, ktorá Vám cez graf pekne ukazuje ako začne skenovať celú družicu a až následne začne skenovať len aktívne transpondéry. Testoval som aj DVB-T tuner, cez automatickú inštaláciu bezproblémov naladil stanice na akýkoľvek vysielač som anténu nasmeroval.

 

Info lišta

Prehľadná infolista na spodnej strane obrazovky

41 infolista

41a infolista

Po stlačení tlačidla F1 se objaví dalšia info lišta v pravom hornom rohu obrazovky

42 infolista f1 v pravem hornim rohu

 

Prehľad staníc

Obrazovka je vertikálne rozdelená do dvoch rovnakých polovíc, v ľavej časti nájdete filtre pre výber staníc, v pravej časti TV a rádio stanice. Na spodnej strane obrazovky nájdete EPG a možnosti triedenia.

40 prehled programu

 

Testovanie prevádzky satelitného prístroja

Prístroj má dve univerzálne čítačky, to znamená, že je nutné ich prevádzku s prístupovými kartami obslúžiť pomocou softvéru (pluginov), ktoré musíte do prístroja nahrať. Platí pravidlo, že ak čítačku obsluhuje plugin, je nutné čítačky pomocou menu prístroja vypnúť, inak nebudú správne pracovať. V eshope Ellano.sk dodávajú prijímač s už nainštalovaným najnovším softvérom a aj s pluginmi pre čítanie kariet Skylink/CS Link.

Inštalácia pluginov

Možnosti inštalácie pluginov sú dve

1) Umiestniť adresár plugin is obsiahne na UDB kľúč formáte FAT32, a vloženie do rozbehnutého prístroja. Satelitný prístroj si sám detekuje a oscanuje USB kľúč a opýta sa či chcete plugin inštalovať

2) Možnosť priameho nakopírovania pluginu pomocou FTP protokolu do satelitného prístroja

22 pluginy

Možnosti pluginnov pre instaláciu (inštalované programy pre dekódovanie obrazu)

Fungujú staršie pluginy zo strašieho brata Alien 8900.

1. MCAS - čítanie karty plus možnosť čítania karty pre klienta v lokálnej sieti

2. NewCamd - protokol pre čítanie vzdialenej karty z iného prístroja

3. CCamd - protokol pre čítanie vzdialenej karty z iného prístroja

4. Oscam - čítanie karty plus čítanie vzdialenej karty z iného prístroja pomocou vyššie uvedených protokolov a možnosť webového rozhrania pre prístup a konfiguráciu tohto pluginu

 

Testovanie pluginov

1) MCAS - pracuje bez problémov s kartami Skylinku (OD03, 0D96, 0624), CS Linku. Kartu UPC (Freese) som nemal k dispozícii

2) NewCamd - netestoval som

3) CCamd - tento protokol sa mi nepodarilo rozbehnúť

4) Oscam - karty OD03, 0D96, O624 bez problémov

Upozornenie: Pri režime standby se vypínajů pluginy, neostávajů zapnuté

 

Nastavenie siete

- LAN pripojenie-bez problémové

- WIFI pripojenie-Wifi cez Amiko Wifi Nano bezproblémov

- 3G - podpora je v prijímči pre USB 3G modemy (Huawei K3526, E1550, E1750 - bohužiaľ som ich nemal k dispozícii, teda som to netestoval

 

Obraz v obraze

Chýba podpora pre obraz v obraze (PIP). Prístroj jej v tejto verzii firmware nemá, Uvidíme či ho bude obsahovať verzia Enigmy2 (bude vydaná v samostatnom článku)

EPG (elektronický programový sprievodca)

Graficky spracovaný prehľadné rozhranie pre EPG, je pohodlné a rýchle. Naozaj veľké množstvo možností zobrazenia, to sa len tak nevidí u prijímačov v tejto cenovej kategorii.

55 graficke epg

 

Pripojenie sieťového disku

Cez prehľadné rozhranie v položke menu sa pripojí sieťový disk z NAS servera. Pripojenie ľahko definovateľné. Jeho automatické pripojenie po reštarte, v poriadku.

Nahrávanie

Bezproblémové ako na pripojený externý disk, tak aj na sieťový disk z NAS servera. Nahrávky sú plynulé, bez sekania. Prijímač nahráva nahrávky v nezakodovanom tvare, teda je ich možné prehrať a dalej upravovať v PC. VLC player mi ich však neprehral, ale Windows Media Player Classic áno.

Prijímač dispounuje tlačidlom na dialkovom ovládaní pre priame a bezpečné odobratie USB disku.

Obmedzeni: Maximálne však 2 x nahrávania HD a to či už z rovnakého transpordéru alebo z dvoch rôznych transpondérov.

Nahrávani jednej Tv stanice

50a nahravani jednoho programu

Nahrávani dvoch Tv stanic z roznych transponderov súčasne

51 nahravani dvou programu

Poznámka: Pri pokusu o nahrávani tretiej stanice, se zobraví zpráva o tom ktoré nahrávanie chcete ukončit

52 pripokusu  dasli nahravani jedno nahravani musi byt zastaveno

Úprava dlžky nahrávky

poklial ste zvolili dlhy čas nahrávky, mozte ju upravit

53 upraveni delky nahravky


Prehrávanie uložených nahrávok, voľba dátového úložiska

Bezproblémové, ako z externého disku pripojeného cez USB, tak i zo sieťového disku

Prístroj prehrá nahrávky vo formátoch:

Video:

Divx - funguje

Avi - funguje

MKV. funguje

Audio:

MP3 - funguje

Obraz:

JPG - funguje

60 prehravani zaznamu film

61 vyber slozky

63 prehravani zaznamu

Poznámka: Testoval som prehrávanie záznamu vyhotoveného Royalom (Fortis) v TS formáte, Alien2 si s ním poradil a prehral ho.

 

Multimédia

satelitný prístroj má inštalovanú podporu pre multimédia a internetové TV

23 multimadia

Youtube

25 youtube


Internetový prehliadač

V operačnom systéme SPARK je inštalovaná Opera ako internetový prehliadač. Jej TARTEX do 12 je úctyhodný, hodnotím ho ako veľmi rýchly. Jeho ovládanie je veľmi dobré. Opera prehliadač je aj s podporou Flashu, avšak len vo verzii Lite, čo znamená, že klasický flash Vám na www stránkach nezobrazí. Flash Lite musí podporovať aj www stránka na ktorej chcete flash prehrať.

K satelitnému prijímaču je možné pripojiť USB klávesnicu, myšku, alebo bezdrôtovu klávesnicu WLK-100 na ovladanie www prehliadača. Bohužiaľ sa mi nepodarilo pripojiť bezdrôtový set klávesnice a myšky Logitech.

SPARK portal

Portál na internete prístupný z menu satelitného prístroja. Na tomto portáli je takmer 80 aplikácií pre inštaláciu do satelitného prístroja. Od internetových TV s rôznymi žánrami až po hry. Veľmi pekné grafické rozhranie s rýchlym spúšťaním aplikácií.

Rozhranie SPARK portálu

13 spark portal 2

12 spark portal 1

29 sudoku29 a sudoku

29c drop duel

Plugin ze Spark pportálu pro predpoved počasia

27 predpoved pocasi28 predpoved pocasi 2


Webové rozhranie

Veľmi pekné graficky spracovaný webové rozhranie pre ovládanie satelitného prístroja pomocou internetového prehliadača. Naozaj zvládne ho aj úplný začiatočník.

 

HbbTV

Sateliní prístroj obsahuje podporu pre HbbTV, tá funguje dobre, testované aj na ČT.

 

Shoutcast

Veľmi dobrá podpora pre SHOUTcast. Jedná sa o možnosť počúvania internetových rádií pomocou satelitného prístroja, nábeh veľmi rýchly, ovládanie spoľahlivé, načítanie veľmi dobré a rýchle, naozaj nie je čo vytknúť.

26 shoutcast

 

Stream

Chýba podpora pre stream do PC, snáď to v teraz uvoľnenej verzii Enigmy2 už bude. U takého satelitného prístroja by som túto možnosť očakával.

 

FTP

Podpora FTP v poriadku, žiadne problémy

 

Rýchlosti prístroja:

nábeh prístroja z vypnutého stavu

1) samotný prístroj z 70 s

s pluginy pre odkódování obrazu

2) MCAS 80 s

1) Oscam 120 s

Nábeh prístroja zo standby režimu 10 s

Prepínanie programov HD

1) MCAS 3 s

2) Oscam 4 s

Prepínanie programov SD

1) MCAS 3 s

2) Oscam 3 s

 

Zahrievanie prístroja

Vzhľadom k tomu, že u linuxových satelitných prístrojov je toto oblasť, ktorá potencionálny užívateľ veľmi zaujíma, zaradil som ju do testov. Prístroj som testoval.

1. Standby režim - prístroj je chladný

2. Prevádzkový režim - prístroj som nevypínal a nechal bežať v kuse - nahrávanie, testovanie, sledovanie programov - teda pracovný režim prístroja, bez vypnutia - prístroj je teplý, nie horúci, a to aj v týchto veľmi teplých dňoch, teda nemusíte mať strach z jeho prehrievania.

Nutné ešte k týmto testom podotknúť umiestnenie prístroja. Prístroj som mal umiestnený v nábytkovej stene, prístup vzduchu len z prednej strany, teda minimálne. Aj pri tomto umiestnený sa prístroj správal veľmi dobre a nezahrieval sa nadmerne.

Záver

Celkový dojem z prístroja je veľmi dobrý, grafické prevedenie menu velmi dobré, prístroj je spoľahlivý, stabilný (nepodarilo sa mi ho zaseknúť alebo zhodiť operačný systém), užívateľsky príjemný, ľahko ovládateľný. Má vynikajúci obraz, nízku spotrebu (v stand by pod 0,5W a v prevádzke okolo 23 W)

Zápory, které som našiel:

- Nemožnosť nahrávanie viac ako dvoch TV staníc súčasne

- Chýbajúce možnosť streamovania

- Chýbajúce možnosť pre PIP a PAP

- Pri režime standby se vypínajů pluginy, neostávajů zapnuté

Dúfam, že tieto uvedené zápory budú vyriešené v novšej verzii firmware.

Vzhľadom k jeho rozmerom, dvom, alebo trom tunerom, priaznivej cene a naozaj čistému obrazu nielen v HD, ale aj v SD sa môže stať obľúbeným satelitným prístrojom pre široký okruh uživatelov.. Cenová hladina prístroja sa pohybuje okolo 160 €.

Prístroj možte zakúpit tu twin tuner, alebo triple tuner.

Chcel by som touto cestou podakovat za zapožičianie satelitného prístroja firme Ellano.sk

Hodnotenie článku

4.3/5 hodnotení (18 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (22)

  • Jozef Morong

    Jozef Morong

    11 júl 2012 v 19:28 |
    Už dlhší čas hľadám vhodnú náhradu za môj starý prijímač a tento Amiko Alien 2 ma po prečítaní recenzie( ďakujem za ňu) veľmi zaujal.Mám záujem o prevedenie triple ale až v novšej verzii firmware. Je t.č. už k dispozícii?
    Ďakujem.
  • Jozef

    Jozef

    12 júl 2012 v 13:23 |
  • mi

    mi

    12 júl 2012 v 15:57 |
    Chcel by som sa opytat ci je nutne mat tento prijimac pripojeny k internetu alebo bude fungovat aj bez neho kedze su v nom pluginy na citanie ICE kariet Skylink.
    Nie je nevyhodou pri tomto prijimaci,ze nema CA slot?
    A este jedna otazka, kedze pluginy na citanie kariet nezostavaju zapnute pocas standby rezimu vzdy ich je nutne spustit znova a az potom sa rozbhne karta skylink alebo sa udeje automaticky?
  • Radis

    Radis

    18 júl 2012 v 13:54 |
    Přijímač není nutné mít připojený k internetu, pluginy plně obslouží přístupové karty bez jakéhokoliv problému. Internetové připojení zajištuje spojení pro internetový prohlížeč, Internet TV, Spark aplikace. CI slot není nutný pokud V8m karty obslouží čtečka s pluginy
  • tatos46

    tatos46

    19 júl 2012 v 19:56 |
    Škoda, že v recenzi chybí obrázky odkrytovaného přístroje. Zajímalo by mě provedení zdroje. Dvě trafa? Použité kondenzátory?
  • RAMSES

    RAMSES

    05 september 2012 v 10:05 |
    Ak o to bude záujem tak po dohode s majiteľom môžem spraviť videoprezentáciu na horeuvedený model .
  • Greyman

    Greyman

    15 september 2012 v 11:59 |
    Prosím o radu. Pripojil som k Amiku Alien 2 dva kable do tunera 1 a 2 z Twin konvertora. Zadal som nahravanie cez casovac programu Nova Sport HD a zaroven s 5 minutovym prelinanim sa program iConcert HD. Prijimac robil presne co ma, avsak nahralo mi tmu bez zvuku. To iste sa mi stalo ked som nahraval program z Filmox Plus a sledoval som program na Prima Cool. Naopak, ak som zadal nahravanie programu z Prima Family HD, nahralo vsetko ako ma ... Kartumam Skylink vymena. V com je problem? Dakujem vopred za pripadnu radu.
  • Zdenko Janov

    Zdenko Janov

    03 október 2012 v 20:17 |
    Bohužiaľ, aj ja som sa nachytal, a kúpil túto blbosť. Toto zariadenie nedokáže využiť časové nahrávanie, pokiaľ používame mcas plugin pre čítanie SkyLink kariet. Prišiel som na to, ako nahrávať. Pokiaľ sa spustí časové nahrávanie, a sledujeme iný kanál, bude sa nahrávať iba "nemá tma" až do doby, kým neprepneme na nahrávanú stanicu. Potom už môžeme prepínať na iné kanály, a nahrávanie bude pokračovať. Čo z toho vyplýva? Pokiaľ nie sme doma, môžeme časovane nahrávať len zo stanice, ktorá momentálne "beží". Z ostatných sa nahrá zase len tma. Proste, akoby ten druhý tuner nenačítal kartu, a stanica ostane zakódovaná. Musíme tam prepnúť, a potom to už ide. Ja len dúfam, že tento problém odstránia v nejakom novšom plugine, inak je celý tento "Alien" len KOPA ŠROTU!
    • Zdenko Janov

      Zdenko Janov

      04 december 2012 v 14:27 |
      Prajem pekny den
      Pisem z mobilu, tak len strucne.
      Problem, ktory som spominal vo svojom predch. prispevku sa im podarilo odstranit vo firmveri 1.2.58
      Znovu funguje youtube a ziadne problemy s nahravanim. No natrafil som na problem pri prehravani velkych mkv suborov (HD, a hlavne FullHD) - po urcitom case sa zasekne. Dalej sa pozerat neoplati, po restarte sa zasekne zas, a cim dalej vo filme sme, tym kratsie prehrava. Kazdopadne, to najhorsie je odstranene, teraz som uz spokojny zakaznik (isto ale nie nadseny, ale za tu cenu - preco nie?)
  • Fedor Stinka

    Fedor Stinka

    10 október 2012 v 01:32 |
    Je to tak, neskutocne! z elana mi odpisali, ze o tejto chybe uz vedia a ze je to chyba vo softvery. Uz to nahlsili do Amika, vraj v novej verzii 1.2.56 by to malo byt odstranene.
  • Roman

    Roman

    20 október 2012 v 19:38 |
    Ja som tiez naletel, strasné nahráva tmu len priame nahrávanie ide, ked potom prepínam medzi inými kanálmi tak zblbne celý prístroj a na ostatných kanáloch ostane len tma. Mozem teda pozerat len to co nahrávam. Ak zastavím nahrávanie, zase môzem pozerat veselo dalsie kanály. Pri casovom nenahrá nic - tmu ak ho zapnem na daný kanál nahrá ho potom ale samozrejme ak sa nahrávanie skoncí - prístroj nevypne tak ako sme boli zvyknutý u DVD alebo VHS recordérov, ale bezí program-kanál dalej dokial ho nevypnete rucne. Teda ak ste na dovolenke mesiac, prístroj-kanál bezí bez nahrávania mesiac..... Uz nehovorím ze dva programy nezávislé na sebe ako deklaruje výrobca, predajca na popise prístroja nenahrá - vôbec. Tiez mi obcas trhá obraz a cca. tak 1x do týzdna mi totálne prístroj zmrzne. Neraguje na nic, jedine natvrdo ho vypnút zo zastrcky pomáha. Sklamaný som velmi !!! Slovenský návod som od predajcu doteraz nedostal....
  • Roman

    Roman

    20 október 2012 v 19:46 |
    RAMSES co tá videoprezentácia na Alien2 po dohode s majitelom, BUDE ???? Rád by som vedel ci výrobcom a predajcami deklarované výhody tohto prístroja kôli ktorým si ho ludia kúpili aspon niekomu fungujú.
    • RAMSES

      RAMSES

      05 november 2012 v 16:16 |
      Žiaľ musím Ťa sklamať, nebol z jeho strany záujem.
  • Roman

    Roman

    19 február 2013 v 20:43 |
    Zdenko ako ten firmwer 1.2.58 čo by mal podľa teba ostrámiť tie nedostatky Alien2 dostanem do môjho prístroja?
    Mal by som to dať cez USB na NET ? Alebo sa to upgraidne samé po spojení prístroja s NETOM cez WIFI?
  • marek38

    marek38

    14 marec 2013 v 15:34 |
    Ahojte chcem sa spýtat ci amiko Amiko ALIEN 2 Twin tuner + Enigma 2 s firmerom 1.2.61 ma stále tieto chyby alebo uz nie lebo dnes som si ho objednal ci to mma zrusit a objednat si radsej Golden Media SPARK TRIPLEX + Enigma 2 aby som usetril peniaze ktore miniem za vrátenie tovaru budem vam velmi vdacný za rýchlu odpoved...
  • romanP

    romanP

    22 marec 2013 v 20:44 |
    Ahojte. Kupil som Alien2 vo verzii 1.2.61 a problemy s nahravanim niesu vyriesene. Dost ma to stve pretoze som ho kupoval prave koli moznosti nezavisle nahravat a sledovat dva rozne programy Chcel by som vediet ako sa recenzentovi podarilo nahravat dva kanaly sucasne. Ak niekto vie ako na to dajte prosim vediet.
    • Mirek

      Mirek

      01 apríl 2013 v 15:03 |
      Všem co jim nejde nahrávání:Máte naladěny oba tunery? Myslím každý vzlášt.Já mám Amiko Alien2 Triple Plus se třemy tunery a nahrávám 2HD kódované kanály a na třetí HD kódovanej pokud je ve stejné polarizaci a frekvenci a nebo sleduji třetí kanál DVB-T.Timer správně sepne přesně 5 minut před začátkem prvního nahrávání,to aby včas nabootoval ze stanby true režimu.Po všech nahrávkách opět přejde do standby.Jenom vám radím,NEDÁVEJTE do něj jakoukoli Enigmu,jestli chcete,aby vám dlouho sloužil. Výrobce dobře věděl proč tam dal SPARK!!!
  • Helen

    Helen

    23 marec 2013 v 00:20 |
    Akože nejde? Máš pripojené a nastavené oba tunery? Mne to ide bezproblémov.
  • romanP

    romanP

    23 marec 2013 v 12:17 |
    Myslim ze nastavene je vsetko ok len neviem ako sa nastavuju tunery oddelene lebo pristroj sa tvari ako jednotunerovy. Ten problem s nahravanim sa tyka kodovanych kanalov. Pri nekodovanych nahrava az dva a treti mozem pozerat ako sa pise v recenzii. Dva kodovane kanaly nenahra ani v ramci transpondera. ???
  • djveek

    djveek

    24 marec 2013 v 22:58 |
    Mam taky problem s timto satelitem.. privod 2 kabely ze sat, cccam 2.14 kdyz zapnu nova sport a dam nahravat, tak pak prejdu na CT HD a uz mam jen tmu. Kdyz odpojim kabel z tuneru 1 a tak tuner 2 nic nedela..jen jdou sledovat volne kanaly. U placenych pise ze nejde dekodovat. Posledni soft spark.
  • Bronislav

    Bronislav

    19 apríl 2016 v 16:02 |
    dobrý
    Je možne na nom rozbehat HOMECAMD
    Dakujem
  • IvanP

    IvanP

    19 apríl 2016 v 16:47 |
    Homecamd neviem ale určite podporuje Cccamd aj Newcamd protokol.

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget