Recenzia: Golden Interstar Voyager 1 a 2

Napísal Ivan P. 1 dňa 08 december 2014 do kategórie Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

Dvojtunerový COMBO - DVB S2/T2/C prijímač.

V dnešnej recenzii Vám predstavím nový produkt od nemeckej firmy Golden Interstar s názvom Golden Interstar Voyager1Golden Interstar Voyager 2. Jedná sa o dvojtunerový FULL HD combo prijímač, pomocou ktorého môžete sledovať satelitné vysielanie DVB-S2 v SD aj HD kvalite, terestriálne pozemné vysielanie v DVB-T aj DVB-T2 norme a aj digitálne káblové DVB-C vysielanie. Prijímač je dodávaný aj v jednotunerovej verzii s označením Golden Interstar Voyager 1, ktorý má iba jeden satelitný DVB-S2 tuner, takže je ním možné sledovať iba satelitné vysielanie a na rozdiel od Voyagera2 nemá šachtu pre CI modul. Na test som dostal dvojtunerovú verziu prijímača Golden Interstar Voyager 2, tak sa v recenzii budem zaoberať ním. Predpokladám že funkcie modelu Voyager 1 sú identické. Ďalšie funkcie prijímača Vám popíšem v recenzii nižšie.

 Voyager 1

 voyager1.png

Golden Interstar Voyager I

 

 Charakteristika prijímača:

FULL HD DVB-S2 satelitný prijímač

• Najnovší Ali 3511 Chip


1 x čítačka kariet Conax
WI-FI  cez USB
Full HD 1080p
Youtube a Youporn a ďalšie on-line služby

Funkcia Big2Small (live streaming TV kanálov na Android telefóny a tablety)

Funkcia Small2Big DLNA

WEB & IPTV schopný
Videformat Divx, Xvid, MKV, WMV, AVI, atď ..
2x USB pre prehrávanie MP3, JPEG photo show a SW aktualizáciu
HDMI 1.3 výstup
7-segmentový displej
1 x Scart TV
Ethernetový port RJ45
Digitálny audio výstup (optický)
rozhranie RS 232 pre softvér a  aktualizáciu zoznamu kanálov
Príkon v pohotovostnom režime <0,5 W
Video Rozlíšenie 1080p, 1080i, 720p, 576p, 480p, 576i, 480i
Užívateľsky prívetivé a viacjazyčné OSD menu
funkcia zoom
Automatické vyhľadávanie kanálov

Unicable
Funkcia Blind Scan

  Voyager 2

voyager_ii_cotentpic_xpeed_website.jpg

 

Charakteristika prijímača:

FULL HD Combo DVB-S2 + T2 + C prijímač

• Najnovší Ali 3516 Chip 


1 x čítačka kariet Conax

1 x Common Interface
WI-FI schopný cez USB
Full HD 1080p
Youtube a Youporn a ďalšie on-line služby
WEB & IPTV 

Funkcia Big2Small (live streaming TV kanálov na Android telefóny a tablety)

Funkcia Small2Big DLNA

Videformat Divx, Xvid, MKV, WMV, AVI, atď ..
2x USB pre prehrávanie MP3, JPEG photo show a SW aktualizáciu
HDMI 1.3 výstup
7-segmentový displej
1 x Scart TV
Ethernetový port RJ45
Digitálny audio výstup (optický)
rozhranie RS 232 pre softvér a  aktualizáciu zoznamu kanálov
Príkon v pohotovostnom režime <0,5 W
Video Rozlíšenie 1080p, 1080i, 720p, 576p, 480p, 576i, 480i
Užívateľsky prívetivé a viacjazyčné OSD menu
funkcia zoom
Automatické vyhľadávanie kanálov

Unicable
Funkcia Blind Scan

Balenie a príslušenstvo:

IMG 1869 IMG 1870 IMG 1871

Balenie obsahuje:

1x prijímač Golden Interstar

1x diaľkové ovládanie

1x HDMI kábel

1x návod na obsluhu

2x AAA batérie do ovládača


Predný panel:

Predný panel má kovový vzhľad. Predný panel neobsahuje žiadne tlačidlá, tie sú ukryté pod ním. Predný panel sa odklápa celý, uchytený je dvomi magnetmi v hornej časti panelu.

IMG 1874 IMG 1882

Pod odklopným panelom sa nachádza:

Osem ovládacích tlačidiel:

Power - slúži na zap. a vyp. prijímača.

EXIT - slúži na návrat z danej položky.

MENU - slúži na v stup do menu prijímača.

OK - potvrdzovacie tlačidlo.

V- a V+ - tlačidla na ovládanie hlasitosti.

P+ a P- -slúžia na prepínanie programov.

IMG 1883 IMG 1884 IMG 1885

USB port - slúži na pripojenie USB pamäťového média, alebo wifi USB adaptéra.

Signalizačné LED diódy (zelená a červená) - signalizujú stav prijímača.

4-miestný sedemsegmentový numerický displej - je zelenej farby, zobrazuje číslo programu a čas.

IMG 20140618 202431 IMG 20140618 202943

IR čidlo - na snímanie povelov z dialkového ovládača.

CA slot - pre vloženie dekódovacej karty. Karta sa vkladá do prijímača čipom dopredu a hore. Prijímač spolupracuje s kartami Skylink aj T-Mobile Irdeto /ICE/CRW a UPC Freesat ICE/CRW. Nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto standart M7!

CI šachta - pre vloženie dekódovacieho modulu. S použitím CI modulu skylink ready je možné prevádzkovať prijímač aj s kartou Skylink Irdeto standart M7. Prijímač spolupracuje aj s modulom Plustelka, takže je možný za použitia tohto modulu aj príjem platenej pozemnej terestriálnej televízie Plustelka.

Zadný panel:

IMG 1886

Zadný panel obsahuje:

Vstup DVB-T2/C tuneru- slúži na pripojenie terestriálnej antény alebo káblovej digitálnej televízie.

LNB vstup - slúži na pripojenie satelitnej antény

S/PDIF - digitálny optický výstup slúži na pripojenie prijímaču ku zosilňovaču optickým káblom.

USB port - slúži na pripojenie USB pamäťového média, alebo wifi USB adaptéra.

 

IMG 1889 IMG 1890 IMG 1891

 

Cinch 12V - pre externé napájanie z prijímača napr. napäťového prepínača.

3x Cinch Video/audio - slúži ku pripojenie prijímača ku starším typom televízie.

HDMI - slúži pre pripojenie prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV.

ETHERNET - slúži ku pripojeniu prijímača ku internetovej sieti pomocou LAN kábla.

RS232 konektor - slúži ako servisný port prijímača.

Kolískový sieťový vypínač - na vyp. a zap. ku elektrickej sieti.

Napájací kábel je ku prijímaču napojený napevno.

Dialkové ovládanie:

Ovládanie je dobre tvarované, má dobrú smerovosť. Chod tlačidiel je tichý. Tlačidla sú dobre rozmiestnené.

IMG 1872 IMG 1873

 

Verzia FW:Na testovanie prijímača som použil najnovší firmvér 1.0.76 sp zo dňa 17.6.2014.

Infobar:

Infobar zobrazuje tieto údaje:

- číslo a názov programu

- aktuálny čas a dátum

- názov a časové rozmedzie práve prebiehajúceho a nasledujúceho programu

- názov družice a frekvencia programu

- grafické zobrazenie sily a kvality signálu

- ikony zobrazujúce možnosti programu ako : HD, EPG, TXT,FAV, zámok, a pod.

 

IMG 20140618 200944 IMG 20140618 200953

Menu:

Menu prijímača je tvorené ikonami s popisom a tvorí ho týchto osem položiek:

Programy

Inštalácia

Systém

Podmienený prístup

EPG

Hry

Aplication

Media

IMG 20140618 201008

 

Programy

V položke programy si môžete spravovať naladené programy. Môžete ich: presúvať, vymazať, pridať ku rodičovskej zámke, premenovať, preskočiť. Obľúbené programy si môžete pre rýchlejší prístup k nim zaradiť do niektorej z 32 favoritných skupín, ktoré si môžete ľubovoľne pomenovať. Na úpravu zoznamu programov je k dispozícii aj PC program "AliEditor" v ktorom si môžete uložený zoznam programov upraviť v PC.

 

IMG 20140618 201234  IMG 20140618 201351

Inštalácia

V tejto položke nastavíte priíjem pre satelitné, terestriálne a káblové digitálne programy a tiež ich tu aj vyhľadáte.

IMG 20140618 201416

Ako pomôcku pre výpočet nastavenia paraboly je v menu položka "Sprievodca nastavením antény", kde zadáte svoje GPS parametre a družicu a prijímač Vám vypočíta eleváciu a azimut natočenia paraboly.

IMG 1991

DVB-S2:

Pre vyhľadávanie programov môžete použiť automatické aj manuálne vyhľadávanie programov. K dispozícii je aj funkcia rýchleho vyhľadávania FASTSCAN aj pre providera Skylink, len žiaľ nepracuje správne(Fastscan je už s novou verziou softvéru plne funkčný - pozn. red. 10.3.2015).  Prijímač podporuje príjem z viacerých družíc a to za pomoci protokolov: DiSEqC 1.0, 1.1 a pre pozicionér je to DiSEqC1.2 a USALS.

IMG 1989

DVB-T/T2:

Nespornou výhodou tohto prijímača je druhý hybridný tuner pomocou ktorého môžete prijímať DVB-T/T2/C (terestriálne, alebo káblové digitálne vysielanie). Pre napájanie DVB-T zosilňovača( v prípade príjmu terestriálneho vysielania so slabším pokrytím signálu) môžete použiť 5V primo z prijímača. Medzi regiónmi pre vyhľadávanie programov nechýba ani Slovensko, alebo Česko. Prijímač vyhľadal všetky programy. Príjem DVB-T je bezproblémový.

IMG 1998 IMG 1999

Naladené programy digitálnej pozemnej televízie sa Vám zaradia do skupiny zoznamu programov "Terestrial".

Prijímačom môžete prijímať vysielanie v norme mpeg2 aj mpeg4.

IMG 2000 IMG 2001

DVB-C:

Prijímač vyhľadal všetky programy digitálnej káblovej televízie( podporuje aj moduláciu QAM256).  Vyhľadané programy sú zaradené do skupiny programov "Cable".

IMG 1992 IMG 1894IMG 1995

Príjem káblovej televízie je bezproblémový.

IMG 1996 IMG 1997

 

Systém

IMG 20140618 201440

Prijímač má plnú podporu Slovenského aj Českého jazyka. Možnosť nastavenia rozlíšenia má až na 1080p/60Hz.

Internetové pripojenie prijímača si môžete zvoliť ethernetové pomocou LAN kábla, alebo cez wifi za pomoci wifi USB adaptéra. Podporované je aj internetové pripojenie za pomoci 3G modemov. Wifi pripojenie je bezproblémové, testoval som ho s wifi USB adaptérom Golden Interstar 300Mbps. Pokiaľ by ste chceli mať vyšší dosah wifi tak treba použiť wifi USB adaptér Golden Media s anténkou.

IMG 2050

V položke časovač si môžete nastaviť manuálne načasovanie nahrávnia a časovače upravovať.

Pomocou rodičovskej zámky si môžete zaheslovať PIN kódom, menu prijímača a aj vybrané stanice.

IMG 2002 IMG 2003 IMG 2004

Zobrazovanie zoznamu programov sa dá nastaviť v troch rôznych variantoch:

IMG 2005 IMG 2006 IMG 2007

Aktualizácia firmvéru sa dá previesť viacerými spôsobmi nechýba medzi nimi cez USB port a RS232.

Pre aktualizáciu FW cez RS 232 a PC je k dispozíci PC program "upgrade tool for Voyger I + II".

IMG 2009 IMG 2010

Podmienený prístup

V tejto položke nájdete informácie o vloženej karte, alebo CI modulu a prevediete nastavenia čítačky kariet a špeciálnych funkcií prijímača.

Ako server je podporovaný protokol HOMECAMD a u klientov je toho viac:newcamd, cccamd, mgcamd a iné.

IMG 2011

EPG

Pomocou EPG(elektronický programový sprievodca) si zobrazíte vo viacerých variantoch televízny program na sedem dní dopredu.

IMG 20140618 201538 IMG 2055

 Pomocou EPG si ľahko načasujete požadovanú reláciu na nahrávanie.

IMG 20140618 201554 IMG 20140618 201618 IMG 20140618 201643

Hry

IMG 20140618 201710

V položke hry nájdete tri jednoduché logiclé hry ( Tetris, Snake a Otello) , ktoré si môžete zahrať pomocou diaľkového ovládača.

IMG 20140618 201733 IMG 20140618 201804IMG 20140618 201817

Aplication

V tejto položke nájdete všetky doplnkové aplikácie prijímača. Je rozdelená do viacerých položiek.

IMG 2051

Youtube:

Medzi aplikáciami nechýba ani populárny prehrávač videí z portálu Youtube. Videá sú zoradené v kategóriach, no môžete si požadované video aj vyhľadať.

 IMG 20140618 201855 IMG 20140618 202105 IMG 20140618 202151

RSS reader:

Slúži na čítanie textových internetových RSS stránok. Môžete si pridávať aj iné adresy rss. stránok.

IMG 20140618 202457 IMG 20140618 202509

Predpoveď počasia:

Pomocou tejto aplikácie sa Vám zobrazí aktuálne počasie a počasie na ďalšie dni. V nastavení tejto aplikácie si môžete zadať svoje mesto pre zobrazovanie počasia.

IMG 20140618 202605 IMG 20140618 202622

Google Maps:

Pomocou tejto aplikácie si môžete zobraziť na obrazovke TV google mapy, Vami zvolenej lokality. Na výber je viac druhov zobrazení máp a to: automapa , satelitná, terén a hybridná.

IMG 20140618 202641 IMG 20140618 202703 IMG 20140618 202757

FTP:

Pomocou tejto funkcie si môžete nastaviť prístup na FTP server z ktoré môžete potom sťahovať uložené súbory.

IMG 2046

KartinaTV:

Je platená ruská internetová televízia. Na jej sledovanie musíte mať predplatné a prihlasovacie údaje.

Sky IPTV:

Je taktiež platená internetová TV. Na jej sledovanie musíte mať predplatné a prihlasovacie údaje.

IMG 2020

Youporn:

Je aplikácia na sledovanie videí s erotickou tématikou z portálu Youporn. Prístup do tejto položky je ochránený PIN kódom rodičovskej zámky.

WEB TV:

V tejto položke si môžete prehrať webové streamy. Po zadaní adresy streamu môžete požadovaný stream sledovať. Prehrávanie je závislé na zaťažení serveru z ktorého stream pozeráte. Mne sa podarilo spustiť streamy http a rtmp .

IMG 2016 IMG 2017IMG 2018

DLNA

DLNA DMR - zdielanie súborov po sieti pomocou tejto aplikácie sa mi nepodarilo.

Big2small:

IMG 2057

Táto aplikácia sa skladá z dvoch položiek a to:

Big2small Server:

Slúži na stream TV vysielania do smartfonu, alebo tabletu s OS Android a nainštalovanou aplikáciou Big2small a MX playerom.(Golden Interstar Voyager1 a 2 má k dipozícii  Android aplikáciu pre streaming vysielania z prijímača do mobilu  Big2Small-1.2.3_rel.apk.)

IMG 2058

Pre stream musí byť položka Big2small Server na voľbe ZAP.

IMG 2061

Po pripojení prijímača a smartfónu do tej istej siete a spustení aplikácie Big2small v smartfóne sa obe zariadenia spoja a na smartfóne sa Vám objaví IP adresa satelitného prijímača. Po kliknutí na ňu sa načíta zoznam programov.

  Screenshot 2014-09-01-15-28-05 Screenshot 2014-09-01-15-28-12

Po kliknutí na vybraný program sa automaticky spustí stream cez MX player.

Screenshot 2014-09-01-15-26-18 Screenshot 2014-09-01-15-26-29

Od FW 2.0.22 je stream plne funkčný.

Big2small Client:

Slúži na zdielanie súborov zo smartfónu. Túto funkciu sa mi taktiež nepodarilo spustiť, nenašlo mi ani jeden server.

IMG 2059

Media

V položke Media si môžete prehrávať Vaše obľúbené multimediálne súbory (hudbu,fotky,filmy) a aj prehrávať nahrávky.

IMG 2053

 

Nahrávanie:

V tejto položke sa Vám zobrazia nahrávky uložené na pamäťovom USB médiu. Nahrávky môžete prehrávať, pozastaviť a pretáčať dopredu i dozadu rýchlosťou 2x - 24x.

 IMG 2026 IMG 2027

Movie:

V tejto položke prehráte filmy uložené na USB pamäťovom médiu. Prijímač mi prehral tieto formáty:

TS,Xvid,MP4,MOV,MKV. MKV zvládol aj vo fullHD rozlíšení z bitrate až 40MB!

IMG 2036 IMG 2037 IMG 2042

Neprehral formát DivX nemá taký kodek.

Audio stopy filmových súborov prehrá MP3 aj AC3. Neprehrá audio DTS. Pri MKV mi neprehral titulky aj po ich navolení.

IMG 2040 IMG 2043 IMG 2041

Hudba:

Počas prehrávania hudby sa Vám bude zobrazovať spektrálny analyzér. Prehrávanie MP3 je bezproblémové.

IMG 2031

Obrázky:

V prijímači si môžete prehliadať aj fotky ,alebo obrázky. Dajú sa zobraziť jednotlivo, v mozaike ,alebo spustiť ako prezentácia. Počas prehrávania fotiek formou prezentácie je doplnené o efektné prechody medzi jednotlivými fotkami .

IMG 2032 IMG 2033 IMG 2034

Nastavenie PVR:

V nastaveniach PVR si nastavíte formát nahrávky(TS,MPEG,TP), aktivujete thimeshift a zvolíte typ nahrávky(kódovane/nekódovane).

IMG 2022

Nahrávanie:

Prijímačom môžete nahrávať okamžitým nahrávaním, alebo načasovaným nahrávaním pomocou EPG.

Nahrávať môžete na USB kľúč, alebo USB HDD formátu FAT32, alebo NTFS. Pre nahrávanie si v nastaveniach PVR môžete vybrať tri nahrávacie formáty: TS, MPEG a TP.  V ponuke nastavenia nahrávania je aj nekódované nahrávanie, avšak nahrávky sú aj po nastavení nahrávky "nekódovane" stále kódované a je ich možné prehrať iba satelitným prijímačom. Nahrávky nekódovaného satelitného vysielania, terestriálneho a aj káblového vysielania sú nekódované  a je ich možné prehrať aj v PC.

Prijímač dokáže súbežne nahrávať najviac dva programy a tretí pozerať. Pri nahrávaní jedného satelitného programu môžete nahrávať aj jeden program DVB-T/DVB-C a zároveň sledovať jeden nekódovaný program v rámci toho istého transpondéru, resp. frekvencie. Nahrávanie je signalizované ikonou červenou REC v pravom hornom rohu obrazovky TV. Počas nahrávania sa Vám v zozname programov zobrazia iba programy z rovnakého transpondéru ako je nahrávaný program.

IMG 2023 IMG 2024 IMG 2025

Thimeshift:

Pokiaľ zapnete v nastaveniach PVR thimeshift, tak Vám prijímač bude automaticky ukladať pozeraný kanál na pripojené USB pamäťové médium. V danom časom posune môžete vysielanie pozastaviť, prehrávať, alebo pretáčať dopredu i dozadu. Jedné sa o tzv. pernamentný thimeshift.

IMG 2029 IMG 2030

Spolupráca s CI modulom:

Prijímač som testoval s CI modulom Skylink Neotion DUAL Crypt CI+. Prostredníctvom neho môžete jeden program nahrávať a druhý program v rámci toho istého transpondéru pozerať. Nahrávky s použitím tohto CI modulu sú nekódované tzn. že sa dajú prehrať aj v PC.

Prijímač spolupracuje aj s modulom PLUSTELKA pomocou ktorého môžete sledovať terestriálne programy štvrtého multiplexu.

Rádio:

Prostredníctvom prijímača môžete počúvať aj satelitné a terestriálne rádio v digitálne kvalite.

Teletext:

Prijímač disponuje aj teletextom. Ten sa zobrazuje správne.

 

Plusy prijímača:

+ cena (vzhľadom na to že Voyager 2 je to dvojtuner super cena!)

+ možnosť súbežného využitia oboch tunerov

+ možnosť viacerých druhov príjmu DVB-S2/T/T2/C (model Voyger2)

+ HDMI kábel v balení

+ možnosť použitia CI modulu /CI šachta/(iba Voyager2)

+ streamovanie satelitného TV vysielania do smartfónu/tabletu s OS Android

 

Mínusy prijímača:

- nefunkčné aplikácie DLNA

- kódované nahrávky satelitného vysielania

- nefunkčný Fastscan (Fastscan je už plne funkčný - pozn. red. 10.3.2015)

 

Záver:

Pokiaľ hladáte lacný dvojtunerový Combo DVB-S2/T/T2/C prijímač, tak prijímač Golden Interstar Voyager2 je určený priamo pre Vás. Obrazovou kvalitou sú  prijímače Golden Interstar Voyager 1 a Golden Interstar Voyager2 na úrovni prijímačov Ariva103/203, alebo AB Cryptobox 600HD. Výhoda je že za takmer rovnakú cenu môžete mať dvojtunerový prijímač s možnosťou nahrávania a prehrávania multimédii a s možnosťou využitia internetových aplikácii. Navyše výhoda je aj CI slot pre vloženie CI modulu. Prijímač sa nehreje a ani nemrzne. Rýchlosť prepínania je tiež dobrá prepínanie kódovaných SD programov je 1,5-2sek a HD 2,5-3sek. . Pokiaľ Vás prijímače Golden Interstar Voyager 1 alebo  Golden Interstar Voyager2 zaujal, tak si ho môžete zakúpiť v eshope ELLANO.SK.

Verím, že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK.

Hodnotenie článku

4.8/5 hodnotení (19 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (13)

  • maro

    maro

    17 február 2015 v 11:16 |
    Neda sa urobiť update cez USB neprehrava skoro ziadny format az na mkv s firmware 1.2.50:(
  • Martin

    Martin

    06 marec 2015 v 13:26 |
    Prosim vas mohli by ste mi poslat setting na Voyager 1 pre skylink? pripadne firmware uz so settingom.
  • Mirec

    Mirec

    27 apríl 2015 v 10:47 |
    Dobrý deň.Nedávno som si zakúpil Golden Interstar Voyager II.Moja otázka znie,prečo mi pri prehrávaní nahrávky po určitom čase prestane prehrávať nahratý napr. film a vypíše mi hlášku ,že zakódované!To isté urobí keď chcem nahrávku pretočiť napr.reklamu.Po pretočení a zapnutí play mi vypíše,že zakódované.A tak musím pozerať všetko od začiatku.No niekedy to neide prehrať ani od začiatku.V čom prosím vás môže byť problém?V recenzii sa nič takéto nespomína.Preto som tento prijímač aj zakúpil.No teraz to ľutujem!Nepomohlo by prehrať FW?A ešte jedna otázka,prosím vás o podrobnejšie vysvetlenie čo je to formát nahrávky(TS,MPEG,TP)Aký je medzi nimi rozdiel?Nikde to nemôžem nájsť.Nemôže byť problém aj v tomto nastavení formátu?Nahrávanie mám nastavené na nahrávať kódované,ináč by mi kódované programy ani nenahralo.
    Ďakujem za odpoveď.
  • Ivan.P

    Ivan.P

    27 apríl 2015 v 17:30 |
    Prečo by nenahralo keď dáte nekódovane nahrávanie?
    Práve že ten Váš problém môže spôsobovať nastavenie formátu nahrávania.
    A kódovane neznamená že nahráva aj kódované programy, ale že kóduje nahrávku a to by sa mohlo javiť tak ako popisujete.
    Takže nastavte nastavte nahrávanie:
    Formát TS a nekódovane!
    A tých formátoch by sa dalo polemizovať: ale TS by mal nahrať aj iné jazykové stopy aj titulky a PS (odľahčená verzia nahrávky) by malo byť vynechané niektoré jazykové stopy a titulky. A Mpeg2 je sám o sebe formát vysielania SD takže by mal byť v takej kvalite.
    Nevylučujem možnosťupdatu FW na najnovšiu verziu.
    • Mirec

      Mirec

      27 apríl 2015 v 18:33 |
      Ďakujem za odpoveď,ale tam je v menu ponuka "nahrávať kódované" s dlhým "é". Tak to ma pomýlilo.Myslel som si,že to nebude nahrávať kódované programy ak dám možnosť nie.Takže malo by tam byť krátke "e",lebo je to mylné,sú to dva rôzne významy slov.
      Teraz to už funguje.Veľmi pekne ďakujem za radu.
      • csaba

        csaba

        20 september 2015 v 23:14 |
        Zdravim , mama ten isty problem s time shiftom ,ale hocijako nastavim nejde mi i pauznut nic ,vypise kodovane a zamrzne vsetko, uz neviem co mam robit ,nahravat mi ide bez problemov...ked dam pauzu obraz sice zamrzne ale zvuk ide dalej , ked dam play program ide dalej nazivo. Potrebuje external HDD vlastne napajanie? Vopred dakujem!
        • IvanP

          IvanP

          21 september 2015 v 09:12 |
          Musíte mať zapnutý v nastaveniach PVR "thimeshift", prijímač bude automaticky ukladať pozeraný kanál na pripojené USB pamäťové médium. V danom časom posune môžete vysielanie pozastaviť, prehrávať, alebo pretáčať dopredu i dozadu. Jedné sa o tzv. pernamentný thimeshift.
      • csaba

        csaba

        21 september 2015 v 11:08 |
        mam zapnute : time shift- zap
        nahravanie casovym posunom:nie
        format: TS
        nahravat kodovane: nie
        krok skoku : vyp
        default record time: 02.00
        record path: uda1
        timeshift path: uda1
        mam to dobre nastavene ? Aky fw pouzivate ?
  • Dvořák

    Dvořák

    24 november 2015 v 15:17 |
    Kde se daají vypnout titulky běžící ve spodní části obrazovky u některých programů?
    • IvanP

      IvanP

      25 november 2015 v 15:48 |
      Nemám momentálne k dispozícii tento prijímač ale vyskúšajte hľadať toto nastavenie vyp. tituliek pod farebnými tlačidlami diaľkového ovládania.

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget