Recenzia:Amiko A4

Napísal Ivan P. 1 dňa 21 marec 2017 do kategórie Recenzie, UHD 4K prijímače

4K/UHD multimediálne centrum so satelitným tunerom

V dnešnej recenzii Vám predstavím nový produkt od maďarskej firmy Amiko s názvom Amiko A4 SAT DVB-S2.amiko.jpeg Jedná sa o  ULTRA HD jednotunerový , digitálny prijímač a multimediálne centrum v jednom. Prijímač slúži na satelitný príjem v Ultra HD/4k, HD a SD rozlíšení v kompresii H.265/HEVC, H.264/Mpeg4 a Mpeg2. Prijímač podporuje plnohodnotné UltraHD/4k HDR vysielanie do rozlíšenia až 2160p/60Hz.Amiko A4 pracuje na operačnom systéme Android 5.1.1  a operačnom systéme Spark2. Okrem sledovania satelitnej TV Vám poskytne možnosti využívania rôzných Android aplikácii a doplnkov z google play, prehrávanie multimédii, IPTV , webbrovser pre prehliadanie internetu na obrazovke TV a v neposlednom rade aj multimediálne rozhranie KODI 16.1 Jarvis( smožnosťou inštalácie aj novšej verzie KODI 17.x). Srdcom prijímača je až štvorjadrový 64 bitový procesorAmlogic  S905X (4x2000Mhz) CortexA53 doplnený o operačnú pamäť 1GB DDR3 a 8GB Flash pamäť. O grafické zobrazovanie sa stará grafický čipset Octo-core Mali 450MP GPU.

Prijímač Amiko A4 je predávaný v troch verziách:

Amiko A4 OTT - multimeduálne centrum.

Amiko A4 SAT - multimediálne centrum a satelitný prijímač v jednom.

Amiko A4 Combo - multimediálne centrum so zabudovaným jedným satelitným a jedným hybridným DVB-T2/C tunerom.

 

 

A4 2

Vlastnosti:
• Android 5.1 operačný systém
• Quad Core-processor Amlogic S905X (4x2000Mhz)
• 8 GB flash, 1 GB DDR3 system memory
• čítačka Micro SD kariet
• Ethernet, a zabudované Wireless-N WiFi
• 2 USB 2.0
• Multimediálny prehrávač z SD-kariet, USB, LAN

• S/PDIF & HDMI konektory
• Kodi 16.1, predinštalované
• Google Play
• niekoľko tisíc aplikácii cez LAN  

Špecifikácia:

- kompaktný dizajn

- jeden DVB-S2 tuner
- 2.0GHz procesor 64bit štvorjadrový
- 1 GB pamäte RAM
- 8GB integrovaná flash pamäť
- 2x USB 2.0 pripojenie
- Micro SD rozširujúci slot pre pamäťové karty
- Google Play ™
- YouTube videá
- Na Android ™ 6.0 
- Stovky tisíc dostupných aplikácií!
- KODI podpora media player
- Ľahko streaming na iOS zariadenia Android ™ a PC
- DLNA - Jednoduché prehrávanie cez lokálnu sieť
- 4K 2160p výstup cez HDMI2.0
- Ethernet a Wireless-AC WiFi
- Podpora pre drôtové a bezdrôtové klávesnice a podpora myši
- Vysoko kvalitný digitálny priestorový zvuk cez S / PDIF a HDMI
- Nízka spotreba energie v pohotovostnom režime

Konektivita:
• AV port
• HDMI
• LAN
• Micro SD
• 2x USB 2.0-port

• rozmery:  14 x 10 x 3,1 cm

Technická špecifikácia:

systémové prostriedky
Hlavné CPU: AMlogic S905 quad core Cortex A53 2.0GHz 64bit
Hlavné GPU: Octo-core Mali 450MP GPU (600MHz)
RAM: 1 GB. DDR3
Flash pamäť: 8 GB.

Tuner a demodulovanie
Tuner Typ: DVB-S / DVB-S2
Vstupný konektor: F-Type (Žena)
Úroveň signálu: -65 až -25 dBm
Napájanie LNB: Vertikálne: + 13V / 14V, Horizontálne: + 18V / 19V
LNB prúd: 400 mA max (ochrana proti preťaženiu)
22kHz Tone: Frekvencia: 22 kHz ± 4kHz
DiSEqC Control: Verzia 1.0, 1.1, 1.2, USALS (Amplitude: 0,6 ± 0.2V)
Demodulovanie: QPSK, 8PSK
Vstupná Prenosová rýchlosť: 2-45Mbps, Convolution Code Rate
FEC: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8, 1/4, 1/3, 2/5, 3/5, 4/5, 8/9, 9/10, auto

Audio / Video Dekódovanie
Vstupná rýchlosť: Max. 120Mbit / s
Pomer strán: 4: 3, 16: 9
Dekódovanie videa: H.265 / HEVC, MPEG-2, MP @ ML, MPEG-4 Part 10 / H.264
Rozlíšenie videa: 720 * 480p / i, 720 * 576p / i, 1280 * 720p, 1920 * 1080i / p, 2160p
Dekódovanie audia: MPEG-1 vrstva I / II, MPEG2, vrstva II, Dolby Digital
Režim zvuku: ľavý / pravý / Stereo / Mono
Vzorkovací kmitočet: 32, 44,1 a 48 kHz

rozhranie:
HDMI: Type-A, verzia 2.0
AV: Jack Type (CVBS video a audio L / R výstup)
USB: 2x vysokorýchlostné USB 2.0 porty
SD Card: 1 slot pre kartu microSD (až 32 GB)
Ethernet: 10 / 100M RJ45
WiFi: Vstavaný 802.11b / g / n WiFi pripojenie
S / PDIF: Optické pre digitálny audio výstup

Zdroj:
Typ: Externý zdroj napájania
Vstupné napätie: 110V - 240V AC
Výstupné napätie: DC 12V (2A)
Stand-By spotreba energie: <0,5 W

Fyzické parametre:
Rozmery (Š x H): 140mm x 100mm x 31mm
Prevádzková teplota: 0 ° C - 40 ° C
Skladovacia teplota: -10 ° C - 70 ° C
Skladovacia vlhkosť: 5 až 95% RH (nekondenzujúca)

Balenie a príslušenstvo:

IMG 1741 IMG 1743

Balenie obsahuje:

1x prijímač Amiko A4

1xIR diaľkový ovládač

1xHDMI kábel

1xnapájací zdroj

1x jednoduchý návod na pripojenie prijímača

Balenie neobsahuje 2x AAA batérie do diaľkového ovládača!

Predný panel:

Prijímač je malých rozmerov  z čierného pogumovaného matného plastu. Celkovo pôsobí moderným štýlovým vzhľadom. Na hornej strane prijímača je zobrazené typové a modelové označenie prijímača.

 A4 1

 

Predný panel neobsahuje žiadne ovládacie tlačidlá a nemá ani žiadny displej. Na ľavej spodnej strane predného panelu sa nachádza jedna CONAX čítačka dekódovacích kariet, ktorá je softvérovo upraviteľná pre dekódovanie kariet Skylink Irdeto (okrem Skylink irdeto M7 s ktorými nespolupracuje!), Skylink ICE, RTVS Irdeto, Plustelka / Voľná telka Irdeto a Freesat Ice. Karta sa vkladá čipom nahor a dopredu , karta ide pomerne ťažko zasunúť a ešte ťažšie vybrať s čítačky kariet nakoľko je zasunutá v čítačke až nadoraz a takmer lícuje predný panel prijímača.

Pre dekódovanie kariet je možné použiť pluginy MCAS(nie je nutná jeho konfigurácia) po jeho nainštalovaní a spustení automaticky načíta a dekóduje kartu, alebo OScam kde je nutná jeho konfigurácia cez webové rozhranie oscamu.

IMG 1771 IMG 1772

 

Pre zobrazovanie stavu prijímača je na prednom paneli veľká LED dióda ktorej farbu a intenzitu môžete meniť v nastaveniach prijímača . Osvetlenie LED v standby režime sa dá aj vypnúť.

IMG 1747 IMG 1754

 

 A4 3

Na ľavom bočnom paneli sa nachádza:

 

2x USB porty2.0 pre pripojenie USB komponentov(USB HDD, USB kľúč a pod).

1x čítačku microSD pamäťových kariet (poporuje microSD karty do veľkosti 32GB).

Zadný panel:

A4 4

Na zadnom paneli sa nachádza:

1x LNB IN - vstup pre pripojenie satelitného signálu z paraboly

1x S/PDIF- slúži na pripojenie audio výstupu pomocou optického kábla ku domácemu kinu, alebo AV reciveru 

1x Ethernet: 10/100M RJ45 - slúži na pripojenie prijímača ku internetu pomocou LAN kábla

1x AV OUT - analógový audio/video výstup prostredníctvom ktorého môžete káblom jack/cinch prijímač AMIKO A4 pripojiť ku starším typom TV, alebo ku zosilňovaču

1x HDMI: Typ-A, Verzie 2.0 - slúži na pripojenie prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV

1x RECOVERY - tlačidlo na obnovu systému prijímača

1x DC IN 12V/2A - jack pre pripojenie napájacieho adaptéra 12V/2A

Diaľkové ovládanie:

Veľká škoda že výrobca nedodáva s týmto prijímačom podobné diaľkové ovládanie ako bolo k modelu Amiko A3.

Dodávané diaľkové ovládanie je tvarovo totožné s ovládačmi prijímačov Formuler. Ovládanie nie je programovateľné je určené iba pre ovládanie prijímača Amiko A4.

Tlačidla sú vhodne rozmiestnené, pri stláčaní vydávajú pukavý zvuk. Ovládanie obsahuje aj špeciálne tlačidlo pre aktiváciu režimu kurzoru myši, tlačidlo pre prime sputenie KODI, IPTV apod. Smerovosť ovládača je dobrá.

IMG 1744 IMG 1745

Spustenie prijímača:

Po spustení Vás prijímač prevedie počiatočnými nastaveniami ako jazyk nechýba slovenský a ani český jazyk. Nastavenie siete Vám ponúkne možnosť pripojenia ku  internetu pomocou ethernetu a LAN kábla, alebo pomocou zabudovaného wifi. Následne prijímač skontroluje verziu FW a v prípade novej verzie Vám ponúkne upgrade FW.

IMG 1755 IMG 1756 IMG 1757

 

Po aktualizovaní FW sa prijímač reštartuje a pokračuje v ďalších nastaveniach systému.

IMG 1758 IMG 1759 IMG 1760

 

Po nastavení časového pásma nastavíte požadované rozlíšenie obrazu prijímača od 720p až po 2160P/60Hz pre UHD/4K TV.

Prijímač som testoval s posledným FW 1.0.17.

IMG 1788

Pre príjem Amoka A4 na HD televízoroch je možné nastaviť rozlíšenie 1080p/60Hz vyššie rozlíšenie HD televízor nezobrazí. Pokiaľ sa Vám podarí prepnúť na rozlíšenie 2160P a nemáte UHD/4k TV tak sa Vám zobrazí iba čierny obraz a nezobrazí sa Vám ani menu prijímača. Našťastie má diaľkové ovládanie aj tlačidlo V.MODE na priame prepínanie rozlíšenia. Jeho opakovaným stláčaním tlačidla sa prepínajú postupne jednotlivé rozlíšenia obrazu.

IMG 1761 IMG 1762 IMG 1763

Po týchto úvodných nastaveniach si musíte nastaviť tuner, nainštalovať programy a nainštalovať plugin softcamu (MCAS, alebo OScam) pre dekódovanie vloženej dekódovacej karty.

Infobar:

Infobar zobrazuje všetky potrebné údaje ako: názov a číslo programu, logo programu, začiatok a koniec práve sledovanej a nasledujúcej relácie, grafický ukazovateľ priebehu práve vysielaného programu, názov relácii, názov družice, frekvenciu,polarizáciu, rýchlosť, silu a kvalitu signálu. V strede infobaru sa zobrazujú ikony zobrazujúce dostupnosť funkcii daného programu ako: EPG, teletext, HD, FAV, audio a pod. Pokiaľ stlačíte pri sledovaní TV tlačidlo menu tak sa Vám zobrazia voľby nastavení danej stanice ako nastavenie audio stopy, spustenie teletextu, spustenie tituliek, nastavenie zobrazenia a pod.

IMG 1776 IMG 1805 IMG 1806

Zoznam programov:

Zobrazenie zoznamu programov si môžete nastaviť vo viacerých zobrazeniach. Ako textový zoznam a grafický vo forme picon.

Zoznam programov si môžete zvoliť podľa družíc, providera, všetky, rádia  a favoritné skupiny programov. Túto zmenu prevediete červeným tlačidlom.

Pre rýchle zobrazenie zoznamu programov jednotlivých FAV skupín môžete použiť priame tlačidlo GROUP na diaľkovom ovládači . Do prijímača môžete transformovať aj setting z E2 avšak po nahratí tohto settingu sa mi zdal prijímač pomalší.

IMG 1775 IMG 1823 IMG 1785

Naladené programy (aj programy naladené fastscanom) je možné upravovať: presúvať, vymazať, premenovať, uzamknúť a priradiť do vytvorenej FAV skupiny programov, FAV skupiny programov si môžete ľubovoľne premenovať.

IMG 1779

EPG (elektronický programový sprievodca):

Príjimač disponuje aj elektronickým programovým sprievodcom pomocou, ktorého si zobrazíte TV program na sedem dní dopredu. Pomocou EPG si môžete načasovať prepnutie, alebo nahratie vybranej relácie. EPG si zobrazíte stlačením tlačidlom EPG, alebo stlačením pravej šípky na stredovom krížovom ovládači. Štýl zobrazenia EPG si prepínate žltým tlačidlom. Ľavou šípkou na ovládači si zobrazíte popis vysielanej relácie. Diakritika EPG u providera Skylink je dobrý avšak u iných providerov ako Freesat UPC, DigiTV a pod nie je až taká dokonalá.

IMG 1777 IMG 1778 IMG 1803

Menu:

Ovládanie menu je trochu iné ako u linuxových prijímačov, pretože po stlačení tlačidla menu sa nepohybujete v menu prijímača, ale sa pohybuje po položkách menu TV. Na prepínanie položiek hlavných položiek menu slúžia tlačidla v tvare dvojitých šípiek << a >>, ktoré sa nachádzajú v hornej časti stredového krížového ovládača. Nad stredovým krížom sa nachádza tlačidlo HOME pre návrat do základnej obrazovky menu.

Priamo v prijímači si môžete editovať naladené programy a priraďovať do FAV akupín a môžete si stiahnúť aj picony (logá staníc).

Hlavné menu prijímača pozostáva zo štyroch položiek:

IMG 1764 IMG 1779 

IMG 1765 IMG 1766

App

TV

Media

Browser

V položke menu App ktorá pripomína menu multimediálneho centra sa nachádzajú všetky nainštalované aplikácie prijímača. Nájdete tu aj nastavenie prijímača, nastavenia antény, vyhľadávanie programov a ďalšie aplikácie pre nastavenie pripojeného pamäťového média, čítačky kariet, pripojenia internetu a pod. 

IMG 1764 IMG 1847 

 

Nechýba tu ani Google Play z ktorého si môžete nainštalovať do prijímača ďalšie aplikácie, doplnky a hry. 

IMG 1826

 

V menu App nájdete aj veľké ikony pre spustenie KODI a internetového prehliadača.

O chod satelitnej časti prijímača sa stará OS Spark2.

Amiko A4 podporuje príjem z viacerých družíc prostredníctvom protokolov prepínača DiSEqC1.0 a DiSEqC1.1 a pre pozicionér (motor) protokolmi DiSEqC1.2 a USALS. 

IMG 1781 IMG 1782

Amiko A4 podporuje aj príjem po jednom kábli za pomoci UNICABLE LNB.

IMG 1783 IMG 1784

Amiko A4 má veľmi dobrú citlivosť satelitného tuneru. Pre ladenie môžete použiť automatické ledenie, manuálne ladenie, ladenie blindscan a dostupné je aj rýchle ladenie FASTSCAN aj pre providera Skylink a aj UPC Freesat. 

IMG 1854 IMG 1855 IMG 1856

 

Príjem 4k/UHD, HD aj SD satelitného vysielania cez protokol DiSEqC1.0 a aj USALS je bezproblémový ostatné protokoly som netestoval. Prijímač Amiko A4 má podporu aj 4k HDR formátu.

IMG 1880 IMG 1881

Nastavenia prijímača:

V nastaveniach prijímača nájdete množstvo nastavení ako nastavenie siete, VPN, Airplay, Dlna nastavenie sieťového disku, nastavenie nahrávania a thimeshiftu, jazyka a iných nastavení prijímača. Nájdete tu aj nástroj na obnovu a zálohu nastavení prijímača. 

IMG 1837 IMG 1789 IMG 1839

 

Pripojenie ku prijímača ku internetu:

V AMIKU A4 je na výber spôsob pripojenia ku internetu pomocou ethernetu 10/100Mbit a LAN kábla, alebo ku wifi internetovej sieti pomocou interného zabudovaného wifi modulu . Pripojenie na internet za pomoci 3G modemu zatiaľ nie je dostupné.

AV nastavenia prijímača:

Amiko A4 má možnosť nastavenia rozlíšenia od 720p až po 2160p/60HZ. Prijímač má veľmi dobrú kvalitu obrazu aj na HD televízore už pri rozlíšení 1080p/60Hz.

Jeden nedostatok v obraze však zatiaľ je a to taký že po prepnutí na cca2 sekúndy ide obraz spomalene(sekano) a až potom sa zobrazí normálne. Verím však že je to iba záležitosť doladenia driverov a časom sa to opraví.

Spolupráca so sieťovým diskom:

Pripojenie NAS HDD s prijímačom Amiko A4 bolo vo FW 1.0.17 nefunkčné.

DLNA:

Prijímač AmikoA4 disponuje protokolom DLNA server a aj DLNA klient pre zdielanie súborov. Prehrávanie multimédií videí, hudby a obrázkov cez DLNA protokol je bezproblémové.

AirPlay:

Funkcia Airplay slúži na bezdrôtový prenos multimédii zo smartfónu, alebo iOS do TV.

VPN:

Slúži pre nastavenie Vašej virtuálnej privátnej siete.

 

Nahrávanie:

Prijímačom môžete nahrávať na pripojené USB pamäťové zariadenie, alebo pamäťovú kartu formátu NTFS alebo FAT32. Prijímač nahráva formátom TS nekódovane,tzn. že nahrávku môžete prehrať aj v PC. Nahrávať sa dá iba jeden a to práve sledovaný program. Počas nahrávania sa nedá sledovať iný program, pri pokuse o prepnutie Vás prijímač upozorní že nahráva a po prepnutí ukončí nahrávanie. Nahrávanie je signalizované ikonou nahrávania, názvom stanice a čase nahrávania v pravom hornom rohu obrazovky TV.

IMG 1817 IMG 1819 IMG 1820

Thimeshift:

Po aktivácii thimeshiftu (nahrávania s časovým posunom) si pozastavíte aktuálne vysielanie a prijímač Vám bude ďalej nahrávať aktuálne vysielanie. Po spustení časového posunu sa Vám relácia spustí od miesta pozastavenia. V úseku časového posunu sa môžete posúvať dopredu i dozadu .

IMG 1821 IMG 1824

Thimeshift musí byť zapnutý v menu/app/setting/system/PVR/Thimeshift setting/Enable-ON a nastavíte kam sa ma thimeshift ukladať. Thimeshift sa ovláda trochu inak ako je zvykom u iných napr.linuxových prijímačov , ale je plne funkčný. V rozsahu časového posunu sa môžete posúvať smerovými šípkami ovládača .

IMG 1825 IMG 1822

Prehrávanie:

Položka media slúži na prehrávanie médií a nahrávok.

IMG 1765 IMG 1791

Položka média má tieto štyri položky Movie, Music, Photo a Record.

Pred spustením prehrávania si vyberiete odkiaľ chcete prehrávať (USB flash/USB HDD/pamäťová karta/sieťový disk) a vyhľadáte si na ňom požadovaný súbor a spustíte ho.

Movie

V položke Movie môžete prehrať iba video súbory. Prijímač prehral veľké množstvo vdeoformátov MKV, AVI(DiVX,Xvid)TS,MP4,MKV, FLV,TS,VOB,. Hravo si poradí aj s 4k HDR videami v rozlíšení až do 2160p. Prijímač Amiko A4 plynulo prehral aj 4k video s bitrate až 120Mbit!

IMG 1809 IMG 1810 IMG 1811

Audio stopy filmových súborov prijímač prehral MP3,AC3 aj AAC. Formát DTS Spark prehrávač neprehral, avšak napr cez KODI prehráte aj DTS formát.

Systémový prehrávač Spark2 player prehrá aj SRT titulky avšak so zlou diakritikou, cez KODI však prehráte aj film so SRT titulkami bezproblémovo.

Music

V položke Music prehráte audio súbory. Prehrával som MP3 súbory, ktoré prehralo bezproblémov.

IMG 1812

Photo

V položke Photo si môžete prezerať obľúbené obrázky ,alebo fotografie. Môžete si ich prehliadať jednotlivo po obrázkoch, alebo formou prezentácie aj s efektovými prechodmi medzi obrázkami. Čas striedania obrázkov si môžete nastaviť.

IMG 1813 IMG 1814

Record

V tejto položke môžete prehrávať nahraté nahrávky . Zoznam nahrávok si môžete zoradiť podľa viacerých kritérií.

Webbrowser:

IMG 1766

Prijímač obsahuje plnohodnotný prehliadač internetových stránok. Nainštalovaný je aj flash player, takže zobrazovanie webových stránok je plnohodnotné so zobrazovaním  stránok v PC.  Úplne bezproblémovo cez webbrowser prehráte aj videa z portálu youtube. Načitavanie stránok veľmi rýchle, oveľa rýchlejšie ako je to u linuxových prijímačoch. 

IMG 1799 IMG 1800

Vyhľadávanie stránok je prostredníctvom virtuálnej klávesnice. Webbrowser dokáže ukladať heslá a tvoriť záložky stránok, ktoré urýchlia prístup ku požadovaným stránkam. Vytvorené záložky sa zobrazia v položke menu Browser. 

IMG 1801 IMG 1802

Pre ovládanie webbrowsera je však ideálne mať pripojenú bezdrôtovú klávesnicu s touch padom.

KODI:

KODI je open source multimediálny prehrávač vyvinutý XBMC nadáciouKODI je kdispozícii pre viac operačných systémov a hardvérových platforiem. Tento software bol pôvodne vyrobený ako aplikácia Media Center s názvom "Xbox Media Centerprepôvodné Xbox herné konzoly. Neskôr bol sprístupnený pod názvom "XBMC" (terajší názov KODI) ako natívna aplikácia pre AndroidLinux, BSDMac OS XiOS a Microsoft Windows operačné systémy

IMG 1794 IMG 1795

KODI umožňuje užívateľom prehrávať a sledovať väčšinu videí, hudbu, ako napríklad podcasty z internetua všetky bežné digitálne mediálne súbory z lokálnych a sieťových úložných médiíKODI je populárna multiplatformová alternatíva k Windows MediaCenter pre HTPC (Home Theater PC).

IMG 1796 IMG 1797

Môžete zmeniť jeho ​​vzhľad pomocou rôzných skinova  doinštalovávať rôzne plug-iny umožňujúce užívateľom prístup k obsahu on-line služiebako je YouTubeSpotify,Groovesharkimternetové rádia, videoarchívy filmov a seriálov rôzných televízii a portálov.

V prijímači Amiko A4 je defaultne nainštalované KODI 16.1 Jarvis.

IMG 1798

KODI podporuje väčšinu bežných audiovideo a obrazových formátov, zoznamov skladiebaudio vizualizácií, prezentácií môžete sledovať predpoveď počasia podporuje inštaláciu pluginov tretích strán

Stream vysielania:

Vo FW 1.0.17 nie je funkčné webové rozhranie prijímača takže nie je zatiaľ možné streamovať do PC. 

Do smartfónu alebo tabletu je však streamovanie funkčné cez aplikáciu Spark2.

Spark2 player je aplikácia do smartónu, alebo tabletu s OS Android a slúži na komunikáciu medzi týmito zariadeniami s prijímačom Amiko A4 cez domácu internetovú sieť. Aplikáciu si do smartfónu nainštalujete z Google play stačí do vyhľdávania napísať Spark 2 a túto aplikáciu Vám zobrazí.

Screenshot 2017 03 09 18 50 30  Screenshot 2017 03 09 18 51 20

Po spustení nainštalovanej aplikácie Vám smartfón prehľadá domácu sieť (obe zariadenia musia byť pripojené v tej istej internetovej sieti!) a vyhľadá prijímač Amiko A4 z OS Spark2.

V aplikácii nájdete položku REMOTE , ktorú tvorí virtuálne diaľkové ovládanie, pomocou ktorého môžete prijímač Amiko A4 ovládať cez internetovú sieť. Plnohodnotne nahradí skutočné diaľkové ovládanie. 

V položkách Video, Music a Photo môžete prehrávať video, hudbu a fotky z prijímača do smartfónu, ale aj opačne. Tzn. že môžete prehrávať aj videa, hudbu a fotky uložené v smartfóne na obrazovke TV. Stačí zvoliť funkciu AIR SHOW.

Screenshot 2017 03 09 18 54 50 Screenshot 2017 03 09 18 56 31

Cez túto aplikáciu si môžete zobraziť EPG (TV Program) z jednotlivých programov a taktiež si môžete pomocou epg aj vybranú reláciu načasovať na nahrávanie.

Stream HD aj SD programov funguje bezproblémovo.

Screenshot 2017 03 09 18 54 34

PIP:

Prijímač nedisponuje funkciou obraz v obraze PIP.

HbbTV:

Prijímač nedisponuje funkciou hybridnej TV HbbTV.

Teletext:

IMG 1807

Teletext si zobrazíte tak že pri sledovanom programe stlačíte tlačidlo MENU a z ponuky na spodnej lište si vyberiete TXT. Teletext sa zobrazuje správne.

Radio:

Pomocou prijímača môžete počúvať aj satelitné rádia v digitálnej kvalite.

Rýchlosti prijímača

nábeh prístroja z vypnutého stavu po načítanie karty skylink cez softcam až po nábeh obrazu : 45 sek 

nábeh prístroja z pohotovostného režimu : 3 sek

rýchlosť prepínania nekódovaných HD programov: cca  3 sek

rýchlosť prepínania kódovaných HD programov: cca  4 sek

rýchlosť prepínania 4K nekódovaných programov: cca 3,5 sek

Plusy:

+kvalita obrazu

+cena

+veľkosť prijímača

+Podpora UHD/4k formátu

+vysoká multimediálnosť prijímača(webbrowser/SatTV/stream/KODI....)

+možnosť streamu satelitného vysielania do smartfónu/tabletu

+ možnosť prehrávania multimédii zo smartfónu

+prehrávanie zo sieťového disku (SAMBA/DLNA)

+možnosť inštalácie množstva hier a aplikácii

+možnosť sledovania IPTV streamov

+zabudované interné wifi

+UNI čítačka dekódovacích kariet

+dobrá softvérová podpora

Mínusy:

-nemá displej

-pomalšie prepínanie programov

-ťažké zasúvanie a vyberanie dekódovacej karty z UNI čítačky

-chyby SW (nepripojí NAS disk, nefunkčné webové rozhranie prijímača a pod).

-nemá slot pre CI modul

-iba 10/100Mbit ethernet

-iba USB 2.0

Záver:

Prijímač Amiko A4 SAT Vám poskytuje multimediálne centrum a Ultra HD satelitný prijímač v jednom. Okrem sledovania satelitnej telévízie až v ultra HD rozlíšení môžete prijímačom prehrávať multimediálne súbory a využívať rôzne aplikácie a hry OS Android. Počas testovania išel prijímač vcelku stabilne občas sa však stane že ponávrate s Android aplikácií nedekóduje MCAS alebo OSCAM, vtedy je nutný reštart softcamu , alebo prijímača. SW prijímača má ešte nejaké chybičky avšak prijímač je použiteľný. Amiko A4 však odporúčam skúsenejším užívateľom OS Android.

Pokiaľ sa Vám Amiko A4 zapáčil, môžete si ho zakúpiť v eshope ELLANO.SK v nasledovných prevedeniach:

Amiko A4 OTT - multimeduálne centrum.

Amiko A4 SAT - multimediálne centrum a satelitný prijímač v jednom.

Amiko A4 Combo - multimediálne centrum so zabudovaným jedným satelitným a jedným hybridným DVB-T2/C tunerom.

Verím, že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK.

Hodnotenie článku

4.5/5 hodnotení (13 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (32)

  • Ivan

    Ivan

    22 marec 2017 v 05:53 |
    Ako prvá lastovička dobre počkáme rok nech v tom vyhladia všetko a hádam to bude aj fachcit.ako .Má
    B.e.r.c.o.
  • Juraj Stulajter

    Juraj Stulajter

    23 marec 2017 v 12:38 |
    Dobrý deň, viete mi prosím povedať, ako tam nahrám KODI 17? Ďakujem
  • IvanP

    IvanP

    24 marec 2017 v 17:13 |
    Dobrý deň.
    JA by som ponechal zatiaľ KODI 16.1 na ňom doplnky idú. KODI 17 nemusí byť ešte celkom vyladené pre systém Amika A4 . NAinštalovať by sa mal dať KODI 17 priamo z google play alebo ako inštalačný apk. súbor priamo zo stránky KODI verzia Android ARM:
    https://kodi.tv/download/
    • Juraj Stulajter

      Juraj Stulajter

      28 marec 2017 v 10:47 |
      Dobrý deň,
      cez apk som to skúšal, ale stále to skončí chybou, tak preto som si myslel, že je nejaký iný postup. Myslel som si, že to bude lepšie, lebo v16 mi dosť často zmrzne. Dobre, tak si radšej počkám.
      Ďakujem
      • Ivan.P

        Ivan.P

        29 marec 2017 v 09:39 |
        Dobrý deň.
        Pred inštaláciou nivej verzie KODI je nutné starú verziu KODI odinštalovať.
  • Peter Novak

    Peter Novak

    25 marec 2017 v 16:24 |
    Neskusali ste prosim na tomto boxe Netflix? Mam verziu Amiko A3 Combo a Netflix z Google Play, aj Spark app store neprehrava filmy plynulo, takisto zvuk je len stereo. Zaujima ma, ci nastal v tomto smere nejaky progres. Dakujem za info.
    • IvanP

      IvanP

      28 marec 2017 v 13:48 |
      Dobrý deň.
      Neskúšali sme Netflix,
  • Todor

    Todor

    29 marec 2017 v 19:49 |
    Zdravím,

    náhodou ste neskúšali Horizon GO od UPC?

    ďakujem
  • IvanP

    IvanP

    30 marec 2017 v 17:58 |
    Dobrý deň.
    Testovali sme iba základné funkcie prijímača. Aplikácii sú už stovky ktoré by sa dali testovať a ku každej by sme museli mať účet čo je nemožné.
  • Josef

    Josef

    20 apríl 2017 v 18:13 |
    Dobrý den,
    Zkoušeli jste již také Dvb-T2 tuner (Hevc kodek)? Já s ním mám stále potíže. Po zapnutí přijímače se musí nejprve asi 30 min. ohřívat než začne chodit. Nezáleží na tom zda je přijímač studený nebo ohřátý. Při zapnutí z pohotovostního režimu to nedělá. Děkuji za odpověď, Josef V.
  • IvanP

    IvanP

    21 apríl 2017 v 09:00 |
    Dobrý deň.
    Nie neskúšali sme DVB-T2. Zrejme potrebuju ešte vyladiť drivery a SW.
  • Josef

    Josef

    22 apríl 2017 v 15:19 |
    Zdravím,
    děkuji za odpověď, pokud se toto časem upraví, pak bude A-4 Combo super stroj.
    j.v.
  • Pavel

    Pavel

    22 máj 2017 v 10:45 |
    Dobrý den ako sa dostanem k iptv top tv nieje zdarma náhodou na rok?
  • IvanP

    IvanP

    23 máj 2017 v 14:02 |
    Dobrý deň.
    S týmto Vám neviem poradiť, netuším či je zdarma.
    Skúste fóra zamerané k tejto tématike.
  • Branislav Nevolný

    Branislav Nevolný

    01 júl 2017 v 08:14 |
    Dobrý deň, prosím o radu, ako správne nastaviť EPG. Občas sa objaví informácia o stanici a potom zase zmizne a píše no info.

    Ďakujem
    • IvanP

      IvanP

      03 júl 2017 v 05:56 |
      Dobrý deň.
      EPG sa musí načítať so satelitného vysielania. Po jeho načítaní sa údaj zobrazí. Po prejdení na daný kanál sa Vám EPG načíta.
  • Peter

    Peter

    05 september 2017 v 01:59 |
    Zdravím, kolko trva prepínanie medzi kanálmi a chcem vediet či dvb-t2 a sat. programy su v jednom zozname. Dakujem
    • IvanP

      IvanP

      05 september 2017 v 05:49 |
      Dobrý deň.
      časy prepínania máte napísané v recenzii vyššie:
      nekódované HD cca 3 sek, kósdované HD cca 4 sek.
      DVB-T programy naladí do samostatnej skupiny programov no môžete si programy zo sat a aj dvbt priradiť do FAV skupiny programov kde môžu byť súbežne aj sat aj dvbt.
      • Peter

        Peter

        06 september 2017 v 00:23 |
        Ďakujem za odpoveď. Viete mi poradiť nejaký combo prijímač s rýchlym prepínaním a zoznamom kanálov v jednom ( dvb-t aj sat spolu) ? Ďakujem.
        • IvanP

          IvanP

          08 september 2017 v 14:46 |
          Dobrý deň.
          Nie som si istý ktorý a či vôbec má spojený zoznam programov sat a dvbt
          to však nie je absolutny problém pretože si môžete do FAV skupiny programov zaradiť aké chcete programy aj DVB-T aj SAT spolu.
          Najrýchlejšie prepínajú linuxové prijímače.
          Combo prijímače najdete tu:
          https://satelity.ellano.sk/35896/combo.html
          Ťažko mi je odporúčať keď ste neuviedli cenový strop.
        • Pavel

          Pavel

          08 január 2018 v 19:57 |
          Tento -AB CryptoBox 652HD je super, prepínanie dvb-t - sat. bez problémov.sú v jednom zozname a ani nezbadáš zmenu,keď prepínaš prog. "hore-dole"
  • Peter

    Peter

    08 september 2017 v 19:55 |
    Tak viem že cryptobox 652 HD combo to tak má ten zoznam kanálov...cena do 150€
  • Tomas

    Tomas

    20 september 2017 v 14:14 |
    zdravim, rozbehal niekto s A4 combo aj HDMI CEC? ako? ktora verzia FW? ja som na chvilu na Samsung TV videl v CEC zariadeniach tuner a odvtedy uz nie. CEC mam v settingoch zapnute.
  • Yco

    Yco

    25 september 2017 v 19:39 |
    Dobrý večer,

    nedarí sa mi prihlásiť sa na Amiko A4 cez zabudovaný FTP (vsftpd) server.
    Toto je chybové hlásenie: 500 oops:socket

    Máme pocit, že je to preto, lebo root nemá prednastavené žiadne heslo.

    Pri pokuse o jeho nastavenie mi systém píše toto hlásenie:

    root@p201:/ # uname -a
    Linux localhost 3.14.29 #1 SMP PREEMPT Tue Jun 13 12:38:53 CST 2017 aarch64 GNU/
    Linux

    127|root@p201:/ # passwd
    /system/bin/sh: passwd: not found

    Poprosím o pomoc, ako rozbehať FTP spojenie? Vďaka.
  • Yco

    Yco

    30 september 2017 v 11:13 |
    Aké skúsenosti máte s nahrávaním na SD kartu? Mám Class 10, formátovanú na NTFS kvôli tomu, že nahrávam v HD a tie nahrávky sú často cez 4GB. Ale nahráva mi to tak, že mám vo videu nahraté slučky. Ide nahrávka a v niektorých miestach sa zopakuje pár sekundová slučka. Máte s tým niekto skúsenosti? Robí mi na na obidvoch Amiko A4, čo mám. Firmware mám najnovší stabilný .26. Skúšal som pripojiť externý HDD, tam je ale problém s USB káblom alebo USB konektorom v prijímači, takže mi to dosť vypadáva. Neviem sa na to spoľahnúť. Vďaka za postrehy. :)
  • Tomas

    Tomas

    16 október 2017 v 05:48 |
    dobry den, mal som nejake problemy s mojim A4 Combo a mal som pocit, ze factory reset by ich mohol vyriesit. odvtedy mi picon downloader vravi "no data" a nestiahne tie tri tar.gz archivy s piconmi. ale nikde nic viac. vie ma niekto nasmerovat k logom tej aplikacie alebo poradit ako inak sa dostat k piconom?
    dakujem
  • Yco

    Yco

    28 júl 2018 v 06:19 |
    Dobrý deň,

    v technických špecifikáciách píšete, že AMIKO A4 má, citujem:

    RAM: 1 GB. DDR3
    Flash pamäť: 8 GB

    Ale mne to ukazuje len: 773 MB RAM

    127|root@p201:/ # date
    Sat Jul 28 08:04:25 CEST 2018
    root@p201:/ # free -m
    total used free shared buffers
    Mem: 773 741 32 0 0
    -/+ buffers: 740 32
    Swap: 499 15 484

    A na Vašom obrázku https://digitalne.ellano.sk/images/stories/recenzie/Amiko_A4/IMG_1789.jpg to ukazuje len necelých 5GB úložného priestoru.

    Reálne je to ešte menej:

    1|root@p201:/ # df -h /data/data/org.xbmc.kodi
    Filesystem Size Used Free Blksize
    -h: No such file or directory
    /data/data/org.xbmc.kodi 3.9G 2.3G 1.6G 4096

    Poprosím Vás o Vaše stanovisko. Ďakujem.
    • Ellano.sk

      Ellano.sk

      31 júl 2018 v 08:38 |
      Vo Flash máte uložené predinštalované aplikácie a aj niektoré api systému, takže logicky nemôže ukazovať plných 8GB, ale len časť, ktorá je volná pre inštaláciu volitelných aplikácií.

      RAM je na tom obdobne, aj vo Windows Vám neukáže že máte 4GB RAM, ale len 3,5GB, alebo 8/7,1.

      Ram je tam od Samsungu:

      Device : Samsung eMMC 8GME4R
      Page size : 512 B
      Block size : 512 B
      Block count : 2097152
      Size : 1024.00 MB

      Stačí si pustiť v boxe nejakú apku, ktorá dokáže identifikovať HW: https://satelity.ellano.sk/aktovka/amiko-a4-hw.jpg

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget