Vitajte, Hosť
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma
Ak máte otázku na prijímač Technisat, tu založte novú tému
  • Strana:
  • 1

TÉMA: VU+ Solo SE V2 -kódované-

VU+ Solo SE V2 -kódované- 05.11.2017 10:50 #21695

  • NetKid
  • NetKid-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 4
  • Karma: 0
Helo,

Mám VU+ Solo Se V2 (openatv-6.0-zaklad-vusolose-20170623-- ELLANO) cca. za mesiac začne vypísať denne 8-10 krát 'kódované' a obraz je zablokovaný na 5-6 sekúnd. Po reštarte je to zase OK asi mesiac.

Môže to byť problém s nastavením EPG, fastscan ?
Mal už niekto taký problem s VU+-om.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
 

VU+ Solo SE V2 -kódované- 05.11.2017 18:42 #21696

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • PRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4258
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 182
Těžko říct. K tomu, že sofcam někdy přestane pracovat a je potřeba restart přijímače, může někdy dojít. Obecně na jakémkoliv přijímači s E2 a image. Mě se to občas stávalo třeba na Xtrendu s čistým OpenATV.

Ve vašem případě, kdy k tomu začne docházet cca po měsíc, to vypadá, že by se mohlo jednat o zaplnění nějaká cache, části paměti... Ale co přesně to způsobuje, to lze jen hádat.

Optimální je přijímač občas restartovat.

Zdeněk
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
Následujúci užívateľ vraví 'Ďakujem': NetKid

VU+ Solo SE V2 -kódované- 16.11.2017 05:45 #21751

  • NetKid
  • NetKid-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 4
  • Karma: 0
Helo,

Chcel by som nastaviť automatický reboot týždenne každý pondelok o 3:33.
Editoval som /etc/cron/root
pridal som riadok 33 3 * * 1 reboot

---modifikový root ---
30 * * * * /usr/bin/ntpdate-sync silent
33 3 * * 1 reboot
Ručný reboott,

ale reboot nerobí, kde robím chybu ?


Thx
Posledná úprava: 16.11.2017 05:49 od NetKid. Dôvod: vynechaný riadok...
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

VU+ Solo SE V2 -kódované- 17.11.2017 13:02 #21754

  • NetKid
  • NetKid-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 4
  • Karma: 0
Riešil som ....(AB-forum)
Údaje pre cron sú v súbore /etc/cron/crontab/root

Máš 2 možnosti:

1. takéto tajné kúzlo cez diaľkový ovládač v OpenATV:
MENU->Časovač->Časovač vypnutia->Pridať->Typ časovača->reštartovať systém->Druh opakovania-> opakované-> atď....

2. v OpenATV 6.0 aj 6.1 je zle umiestnený súbor pre cron, takže ho môžeš editovať do zblbnutia a aj tak ti nepôjde, takže:
- vytvoríš si nový: crontab -u root -e
- dáš tam presne takto: 33 3 * * 1 /sbin/reboot
(editácia sa spustí cez kláves INSERT, ukončí cez kláves ESC, potom stlač :wq (znamená to write-quit))

A chybu robíš v tom, že "reboot" ti neprejde, musí byť /sbin/reboot :D :D :D :D
A zoznam jobov v cron pre roota si zistis jednoducho: crontab -u root -l

Na tvém místě bych si udělal zálohu tvého nastavení boxu a případně i přes backupsuite. Stáhnul si poslední verzi image a box načisto flešnul.
Lidi spoléhají na image od prodejce, ale není to vždy nejlépe odladěné co se nastavení týká. Lepší je umět si to nastavit sám.
Nikdo nemůže spoléhat že box pojede na stejném firmware roky bez problémů. Je to přeci jenom box postavený na linuxu, takže se k tomu musí přistupovat jako k pc. Drobné problémy jsou a vždy budou.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

VU+ Solo SE V2 -kódované- 21.10.2018 16:26 #22624

  • St3vq01
  • St3vq01-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 2
  • Karma: 0
Mam tento prijmac s image VTi a ziaden problem s nicim nemam, ak by si uvazoval o inom image - odporucam...
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
  • Strana:
  • 1
Čas vytvorenia stránky: 0.797 sekúnd

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget