Ahojte potreboval by so radu ohladom nastavenia tunerov. Mam novy prijimac
VU+ Uno 4K SE zakupeny cez Ellano. Stastie, ze tam uz bola nainstalovana nejaka softverova vybava. Roky som pouzival Cryptobox takze co sa tyka linuxovych prijimacov som uplny zaciatocnik. Tazko sa prekusavam cez niektore nastavenia. Ale vela som si nastavil pomocou citania stranok na forach.
Mam
4x LNB QUAD (Astra 19.2, 23.5, Hotbird 13 a Astra 28). K prijimacu mam dovedeny bohuzial len jeden kabel (lebo v case ked som si pripravoval pred rokmi kabelaz som nemal vedomosti o tom, ze by som pouzil viac kablov pre viactunerovy prijem)
.
Chcem sa spytat ako spravne nastavit tunery, teda konkretne tie virtualne. Kedze co sa tyka fyzickeho tam nemam s jednym kablom co riesit.
Momentalne som si nastavil prijem cez
Tuner A. Tunerov ma tento prijimac od A az po H. Rad by som vyuzival PIP pripadne aj PIP, ktory mi obraz rozdeli na 4 (ak je to mozne s jednym fyzickym tunerom).
Taktiez ak chcem vyuzivat Fast Channel Change je dobre mat asi nastavene spravne tie virtualne tunery. Mam problem s prijmom kanalov na satelite Astra 19.2 a kedykolvek mi vypadava signal aj na Astra 23.5. Sledujem napr. Markizu a zrazu SNR klusne na 0. Nechcem v tejto teme riesit ostatne problemy, lebo mozno hlavny problem bude v zlom nastaveni tunerov.
Dakujem za kazdu pomoc