Ahojte, neodpovedám na príspevok, iba sa chcem podeliť zo skúsenosťami. Včera som po dlhých mesiacoch prehodil CAM modul s kartou Skylink do šachty CI a nepodarilo sa mi to rozbehať ani po dvoch hodinách rôznych pokusov, Formuler4Turbo a image OpenPli 8.0. Inak všeobecná spokojnosť s image pokiaľ nechcete zázraky. Ja som používal CAM modul s kartou Tivusat a cez pomôcky Skylink kartu v čítačke. Teraz som to chcel otočiť a narazil som na vyššie spomenutý problém. Tak som zobral USB kľúč, ktorý mimochodom spadol do vodného vysávača asi pred 2 týždňami a bez formátovnia som nahral naň súbory pre OpenHDF 6.5.169 (2021-12-15). Na prvý šup, trocha čakania na F700, to nahralo a potom konfigurácia. Bez toho, aby som niečo hľadal niekde na internete. Po spojazdnení siete, dohraní CI plus helper a jednej pomôcky (tiež priamo z prostredia tohto image Enigmy) sa všetko krásne rozbehlo, neseká a ide tak, ako som chcel.
Automaticky aj rozpoznal externý usb disk a mmc kartu, ktoré boli zasunuté už počas flashovania image, rovnako bol príjmač aj net káblom pripojený do routra, web interface frčí, termínálové okno tiež. Celé to trvalo 1,5 hodiny aj s full naladením 3 satelitov a obnovením obľúbených položiek, zo zálohy samozrejme. Takže ráno všetko frčalo a manželka si všimla len to, že je to trochu iné, ale všetko ide. Ešte podotknem, že verziu OpenPli 8.1 priamo z prostredia predch. verzie sa mi nepodarilo nahrať, ale nestrácal som čas a išiel do OpenHDF, ktoré som už v minulosti mal, ale stále blblo nahrávanie (asi problém z nastavením path) a nevedelo skončiť, teraz som tam zbytočne nebabral a či timeshift, alebo record ide na prvý šup. Dnes ráno záloha, aby som v tom mohol skúšať a nič nepokazil. Ahojte.