Dobrý deň,
Riešim ten istý problém – výmena SD STB za HD, aby bolo možné nahrávať dva akékoľvek kódované programy naraz. Čo sa týka možnosti CA modulu od UPC (používajú Connax) „obslúžiť“ dva tunery dostal som od UPC toto vyjadrenie: „naše CA moduly nepodporujú multidescription, to znamená, že nie je možné sledovať a nahrávať naraz dve kódované stanice. Je možné sledovať jeden kódovaný a nahrávať jeden nekódovaný.“ Po viacerých konzultáciách som došiel k záveru, žeby bolo riešenie použiť box s 2x DVT T/C tunermi a 2x CI slotom (ak by sa medzi sebou 2 rovnaké CA moduly s kartami „nebili“). Aby to nahrávanie fungovalo, museli by mať obidva tunery samostatný anténny vstup (koaxiál), alebo je to nutné, ako som sa dočítal na fóre, len pre satelity? Ak áno, musel by sa koaxiál pred boxom rozdeliť (rozbočovač) na dva.
Našiel som box Skytec BlackBox, ktorý je pôvodne DVB-S, ale dal by sa osadiť 2 DVB-T2/C tunermi. Aký je Váš názor na tento box, keďže som narazil aj na nie veľmi lichotivé recenzie (
satelitne-prijimace.heureka.sk/skytec-bl...recenze/?s=6#reviews) ?
Ešte jedna vec – chcel by som ho dať osadiť aj interným HDD a nahrávky prehrať cez SCART do DVD rekordéra v dekódovanom stave, šlo by to?
Ďakujem za odpoveď.
Dano