× Voľná diskusia o satelitnej technike

motorizovaný tanier

  • bohuseko
  • Autor témy
  • Offline
  • Som tu nový
  • Som tu nový
Viac
02 feb 2013 13:46 - 04 feb 2013 17:18 #2548 od bohuseko
motorizovaný tanier bolo vytvorené bohuseko
Dobrý deň,
potreboval by som od Vás poradiť s nastavením STB VU+ SOLO 2 zakúpeného u Vás - v ňom je Váš image VTI od fy. Ellano (zaplatený). Neviem si dať rady ako nastaviť motor - mám konfiguráciu: "VU+ SOLO 2" + "motor DiSEqC" + "Twin LNB".
V menu VTI image-u som nenašiel žiadne možnosti nastavenia motora, jediný náznak je v: Hlavné menu -> Nastavenia -> Vyhľadávanie staníc -> Nastavenie Tunera -> Tuner A: BCM7356 DVB-S2 ...->
a okrem toho žiadna iná zmienka/miesto v menu, kde by sa dalo niečo ohľadom motora nastaviť/natočiť/čokoľvek.
EDIT_1: Podarilo sa mi po dlhšom bádaní nainštalovať plugin do Enigmy s nazvom PositionerSetup. Inštalácia vykonaná pomocou: Hlavné menu -> VTI -> VTI panel -> VTI Software manager -> Systemplugins -> positionersetup ... zeleným tlačidlom "Inštalovať". Týmto pričinením sa mi v menu na pozícií: Hlavné menu -> Nastavenia -> Vyhľadávanie staníc ... už objavila položka Nastavenie motora.

Týmto som sa v riešení môjho problému posunul ďalej a naskytujú sa nové otázky:
Je tento plugin v poriadku a dostatočne použiteľný na moju konfigurácia STB + motor? Použiteľný myslím v tom slovazmysle, ze budem mať naladené programy povedzme z troch rôznych družíc a podľa vybraného programu sa motor automaticky natočí k patričnej družici - dokáže to tento plugin? Alebo je to záležitosť niečoho iného (bez ohľadu na tento plugin), čo už v sebe má/môže mať tento upravený image od Ellano?
Plugin istým spôsobom dokážem obsluhovať, tzn. "naladiť" transpondér, natočiť tanier na družicu, uložiť do pamäti 1,2,3, a následne podľa tých pamätí pretáčať motorom medzi uloženými pozíciami družíc. Následne taktiež aj naladiť stanice z tej družice. Avšak nejak neviem nastaviť/prinútiť aby sa motor natáčal podľa zvoleného televízneho kanálu na ktorej družici je. Idem na to správne?

Ďakujem vopred za odpovede.




P.S. prosil by som administrátora, aby vytvoril fórum pre VU+ SOLO 2 v tomto nadradenom fóre VU+ pre presnejšie smerovanie otázok a podnetov pre prijímač SOLO 2.
Posledný krát upravené:04 feb 2013 17:18 bohuseko

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

 
  • zuzo
  • Návštevník
  • Návštevník
08 feb 2013 00:24 #2615 od zuzo
Ten plugin je pre diseqc motory kedy nechceš použiť Usals, alebo ti to motor nedovoľuje, pretože nemá túto funkciu.

Ak ho tvoj motor má, tak v nastaveniach tuneru zvoľ Možnosti nastavenia - jednoduché, Režim - motor a tam si zadaj parametre pre nastavenia.

Postup ako získaš parametre je tu:

www.digitalne.ellano.sk/magazin/rady-a-t...aboly?category_id=11

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.131 sekúnd
Funguje na Kunena fórum
Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu