Kúpil som parabolu Maximum E-85 Multifocus, DISEqC 8/1 AMIKO D801, 3x LNB INVERTO BLACK premium single a 2x LNB INVERTO MULTICONNECT single a merací prístroj BLUE SF-95 Blue Line, a vlastním prijímač satelitný prijímač AB Cryptobox 500HD. Chcel by som pomocou tejto zostavy prijímať družice 28.2E, 23.5E, 19.2E, 13.0E, 9.0E a možno v budúcnosti 5.0 E alebo1.0W. Priorita je pre mňa Skylink 23.5E a 9.0E (maďarské stanice M1, M2, Duna TV...) Bývam na juhu stredného slovenska. Poloha mojej paraboly je: Zemepisná šírka: 48,0908 a Zemepisná dížka: 19,3344, Nadmorská výška: 34,6. Azimut (true) pre Astra 23,5E je 174,4. (zdroj: DishPointer.com) Poskladal som parabolu podľa návodu. Na stred som osadil podľa značiek LNB pre 13E, napravo som dal presne na značku 19.2E a 28.2E medzi ne som dal 23.5E a vedľa 13E naľavo som tesne osadil tenké LNB pre 9E. Parabolu som osadil na držiak na ktorom doteraz bezproblémovo fungovala klasická 80 parabola. Na lepší prehľad som použil malý telkáč a SD satelitný prijímač BIGSAT BS-S 67CR pripojený na priamo na stredové LNB na ktorom som v settingu nastavil 13.0E a hľadal som signál (ten merací prístroj čo som kúpil akosi neviem používať - neviem ako má ukazovať tá ručička a ako otočiť s tím knoflíkom a kedy???) Tak som naladil ako tak niektoré TP s 13E, potom som prepojil kabel na LNB 19,2E ten fungoval OK, 23,5E nefungovalo len na niektoré TP a po prepojení na HD prijímač nešli kanály JOJ HD, PLUS HD atď., 28.2E nešlo vôbec a po pripojení na 9E mám pocit že prijímalo signál s 13E aj to ib niektoré TP. Keď som akokoľvek pohyboval parabolou (elevácia, azimut, skew LNB) tú 13E som lepšie nedokázal naladiť a potom nešlo ani to ostatné. Už hodiny a dni trávim vonku a už sa vzdávam. Manželka sa hnevá, že som to rozladil tak som osadil späť tú starú parabolu. Viete mi niekto presne popísať ako mám postupovať a čo mám ako nastaviť aby to fungovalo? Čo skew paraboly? Koľko má byť podľa mojej polohy? Všade po internete hľadám návody na inštaláciu ale nič nové čo by som nevedel som neobjavil. Bolo by fajn keby tu niekto kto vlastný túto parabolu napísal nejaký fakt podrobný návod ako postupovať. Ešte jedna otázka na záver: dokážem prijímať touto parabolou TP z Eutelsat 9A, 12 207 H keď sa pri tomto TP uvádza veľkosť paraboly 90?? Ďakujem za každý podnet.