Vitajte, Hosť
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma
Voľná diskusia o satelitnej technike
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin

Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin 02.02.2015 09:48 #13863

  • MartinTV
  • MartinTV-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 23
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 0
Dobry den,

chcel by som Vas poprosit o radu. Mam skylink, ktory pouzivam na dvoch TV.
pouzivam parabolu 80 cm (natocenu na 23.5 bez motora) + LNB twin

prvy prijimac mam AB cryptobox 550HD - kabel koax cca 10 m od paraboly vsetko ide bez problemov signal mam stale kvalitny a dostatocne silny (vypnuty diseq)

druhy prijimac mam Thomson THS812 - kabel koax cca 25m od paraboly. Tu mavam obcas problem, ze mi jednoducho prijimac vypise ze ziadny signal a nejde mi ziaden program (vypnuty diseq)

Vyskusal som nejake veci na tom Thomsone, ale stale sa mi to nedari nastavit tak, aby to bolo stale stabilne. Skusal som prerobil F-konektor nanovo, menit mnohe nastavenia v menu.Ale stale sa mi stava ze niekedy castejsie niekedy menej casto mi jednoducho nejdu programy na tej jednej TV s Thomsonom. Keby bola zle nastavena parabola tak predpokladam, ze by mi blbol aj AB Cryptoboch prijimac.

Este by mohlo stat za pokus otocit zapojenie kablov na LNB, ale nechcem si koli tomu rozladit parabolu ak to nema zmysel (musim ju natocit, aby som mal pristup k LNB)

Prosim Vas poradte mi niekto co s tym.

Dakujem velmi pekne
Martin

AB Cryptobox 550HD
THOMSON THS812
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
 

Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin 19.02.2015 16:01 #14278

  • ponican
  • ponican-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • fanatik na sat techniku ako začiatočník....
  • Príspevky: 55
  • Karma: 0
napíš ktoré karty používaš na prístroji jednom a druhom mas M7...
alebo maš jednu a azdielaš cez ip adresu
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin 20.02.2015 08:13 #14291

  • MartinTV
  • MartinTV-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 23
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 0
Na jednom mam M7 od skylinku (prave tento je ten co mava problem so signalom/vypadky) a druhy mam rieseny tak ze sused mi zdiela, cize som client. Cryptobox nema problemy so signalom.

Takze tieto dva prijimace ja povazujem za uplne nezavisle.
Martin

AB Cryptobox 550HD
THOMSON THS812
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin 20.02.2015 14:13 #14293

  • ponican
  • ponican-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • fanatik na sat techniku ako začiatočník....
  • Príspevky: 55
  • Karma: 0
karta M7 sa neda zdielat tak tomu vobec nerozumiem ja mam irdeto hd nie M7 tak to možem zdielat alebo 3 programy nahravat a jeden pozerat M7 to nema ....
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin 23.02.2015 13:24 #14333

  • MartinTV
  • MartinTV-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 23
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 0
asi som zle napisal:
1. prijimac normalne skylink karta irdeto (tu je vlastne aj ten problem, kabel ma cca 25m)
2. prijimac zdielane od suseda vedla z bytu (lebo on ma nejake sportove kanaly zaplatene co nie su v zakladom baliku skylinku) - takze nemam druhu kartu, ale za pivo mi sused zdiela, kedze mame spolu aj net.

Ja to vidim na problem v napajani twin LNB. Nic ine ma nenapada. Skusim vymenit zapojenie kablov priamo v LNB.

Vypadok v 1. prijimaci byva tak 5 az 30 sekund. Potom to zase ide nejaky cas bez problemov.
Ale je to neprijemne ked sa to stane a clovek sa diva na nieco zaujimave.
Martin

AB Cryptobox 550HD
THOMSON THS812
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin 24.02.2015 08:17 #14343

  • ponican
  • ponican-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • fanatik na sat techniku ako začiatočník....
  • Príspevky: 55
  • Karma: 0
a čo ked odišiel diseq v lnb aj to sa mohlo stat...,
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin 24.02.2015 09:50 #14344

  • MartinTV
  • MartinTV-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 23
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 0
ked uz sme pri tom diseq

V oboch prijimacoch mam vypnuty DiSEqC nakolko nemam motor a mam iba jednu parabolu.

Ma byt teda vypnuty?
Martin

AB Cryptobox 550HD
THOMSON THS812
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin 24.02.2015 14:36 #14346

  • ponican
  • ponican-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • fanatik na sat techniku ako začiatočník....
  • Príspevky: 55
  • Karma: 0
ja mam tieš twin mam to poriešené takto dievča v deckej ma sd prístroj ja v hale hd box dal som dve paraboli na jednej je twin jej ide priamo na prístroj ale mne na disec lebo druhu parabolu mam na otoč tam si naladím čo chcem a už len prepnem na 23.5 mam 1/4 a na druhu parabolu všetky družice 4/4 ale podla mna može byt v tvojom prípade vypnutý .....
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin 25.02.2015 09:43 #14352

  • MartinTV
  • MartinTV-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 23
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 0
este som skusil jednu vec co som si vsimol.

na jednom pirjimaci som mal 22KHz zapnute a na druhom som mal 22KHz: automat.

Teraz mam na oboch:
22KHz: zapnute

Vcera som kukal na problemovej telke asi 1,5 hodiny a slo zatial bez problemov a straty signalu.

Kedze problem nenastava pravidelne, uvidim ako sa to bude spravat ked budem kukat dlhsie.
Martin

AB Cryptobox 550HD
THOMSON THS812
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin 25.02.2015 09:47 #14353

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • PRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4252
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
jj, to by s tím mohlo souviset. 22kHz by mělo být zapnuté. Těžko říct, jak se chová nastavení Auto...

Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skylink na dvoch prijimacoch cez LNB twin 07.04.2015 08:05 #14924

  • MartinTV
  • MartinTV-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 23
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 0
Ahojte,

v mojom pripade je to pravdepodobne problem s TWIN konvertorom.

Ten povodny, ktory som pouzival doteraz LNB iNEOS HD TWIN idem reklamovat, lebo mi na nom odisiel jeden port. Mohlo to suvisiet s vypadkami signalu na tej jednej telke.

Problem je, ze som si docasne pozical jeden velmi stary TWIN myslim znacka GOLD. Obe telky mi idu sucasne (len pri urcitych kanaloch) len problem mam pri prepinanii kanalov kde je vzajomne rusenie a dalsi jeden velky problem mam ked zapnem na jednej telke CT SPORT a na druhej mi napriklad na MARKIZA HD vypise slaby signal a nejde vobec.

Viete poradit? Mam kupit INVERTO BLACK ULTRA TWIN? Mam stale nieco zle nastavene?

Dakujem
Martin

AB Cryptobox 550HD
THOMSON THS812
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
  • Strana:
  • 1
Čas vytvorenia stránky: 0.766 sekúnd

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget