Vitajte, Hosť
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Skytec Kleio a internet

Skytec Kleio a internet 04.02.2013 15:38 #2558

  • jiro77
  • jiro77-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 13
  • Karma: 0
Dobry den. Uvazujem o kupe tohto sat. prijimaca, no kedze to bude moj prvy linuxovy, tak by som sa chcel spytat ako je to s pripojenim na internet. Mam internet od UPC a ich modem a z neho mi ide kabel do pocitaca. Ak chcem mat v sat. prijimaci internet, budem potrebovat aj router alebo mi bude stacit aj ten modem co mam?
Za odpoved vopred dakujem.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
 

Re: Skytec Kleio a internet 04.02.2013 15:46 #2559

  • Radis
  • Radis-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Príspevky: 219
  • Dostali ste poďakovanie 51
  • Karma: 18
Dobrý den,

v modemu od PC máte bohužel pouze jeden LAN port, tedy jeden Vám bude chybět. Aby jste připojil PC i satelitní přijímač současně musíte si koupit další zařízení, které Vám zvýší počet LAN portů.

Pokud máte v PC nastavenou automatickou adresu od DHCP serveru, tedy Váš modem splňuje i fci routeru, stačí Vám koupit pouze switch v opačném případě musíte koupit router.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skytec Kleio a internet 04.02.2013 16:44 #2560

  • jiro77
  • jiro77-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 13
  • Karma: 0
Takze ak by som zapojil kabel z modemu do sat. prijimaca, internet by mi tam fungoval?/na aktualizaciu firmware alebo instalaciu pluginov/ Tym padom by som ale nemal internet v PC.
A ako by som zistil ci moj modem splna funkciu routru, teda ci mam v PC nastavenu automaticku adresu od DHCP serveru? Ci mi staci kupit switch alebo router?
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skytec Kleio a internet 04.02.2013 16:48 #2561

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
Zkuste kabel připojit do satelitu a v nastavení sítě nechte DHCP zapnuté. Pokud se Vám tam objeví IP adresa a připojíte se třeba na počasí nebo aktualizační server, tak modem podporuje DHCP a funguje jako router.

Zdenek

P.S. Koukám, že jsem napsal blbost, protože vy ještě přijímač nemáte.
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Posledná úprava: 04.02.2013 17:12 od ZdenekMi.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skytec Kleio a internet 04.02.2013 17:05 #2562

  • jiro77
  • jiro77-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 13
  • Karma: 0
No ale ja ten prijimac iba chcem kupit, takze to neviem vyskusat. Inak sa to asi neda zistit, ze?

Aha vyskusam to.
Posledná úprava: 04.02.2013 17:07 od jiro77.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skytec Kleio a internet 04.02.2013 17:07 #2563

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
jj, mě to pak došlo.

Spusťte příkazovou řádku (cmd.exe) a tam zadejte ipconfig /all.

A budete tam mít nastavení adaptéru a uvidíte tak, jestli je DHCP povolené:

Viz. příklad.

Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti:

Popis . . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82579V
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 2C-41-37-07-41-11
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Posledná úprava: 04.02.2013 17:12 od ZdenekMi.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skytec Kleio a internet 04.02.2013 17:32 #2564

  • jiro77
  • jiro77-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 13
  • Karma: 0
Tak som to urobil a vypisalo mi to:

Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
atd.

To znamena, ze internet by mi mal fungovat v sat. prijimaci a bude mi stacit kupit ten switch?
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skytec Kleio a internet 04.02.2013 17:44 #2565

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
Internet by Vám měl v přijímači jít a měl by stačit switch. Ale neznám přesně jak to má UPC udělané. Než nějaký switch nebo router koupíte, tak bych doporučil ještě zavolat na UPC a u nich si to potvrdit. Případně si nechat sdělit, jaké zařízení doporučují. Nevím jestli třeba nemusíte mít něco přímo od nich.

A osobně bych možná pořídil už nějaký router s wifi. Ceny jsou poměrně nízké a můžete pak využívat připojení i třeba z mobilu, notebooku apod.

Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skytec Kleio a internet 04.02.2013 17:52 #2566

  • jiro77
  • jiro77-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 13
  • Karma: 0
Velmi pekne Vam dakujem.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec KLEIO Webovy prehliadac 26.10.2013 17:19 #5567

  • balu69
  • balu69-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 32
  • Karma: 0
Dobry den.chcem sa opytat ako mam spojazdnit webovy prehliadac mam len biele okno.treba nieco nastavit? Dakujem
Posledná úprava: 26.10.2013 17:23 od balu69.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec KLEIO Webovy prehliadac 26.10.2013 17:29 #5568

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
Zkuste barevná tlačítka. Červené a zelené myslím mění velikost okna.

Pokud je funkční připojení k síti, tak by nemělo být potřeba nic speciálního nastavovat.

Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec KLEIO Webovy prehliadac 26.10.2013 18:17 #5569

  • balu69
  • balu69-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 32
  • Karma: 0
To viem ale nevyhladava, zadam slovo a stale biele okno ziadna reakcia
Posledná úprava: 26.10.2013 18:18 od balu69.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec KLEIO Webovy prehliadac 26.10.2013 18:22 #5570

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
No a síťové připojení do netu normálně funguje? Třeba nějaké internetové rádio,TV nebo YouTube jede?

Zdemek
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Posledná úprava: 26.10.2013 18:23 od ZdenekMi.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec KLEIO Webovy prehliadac 26.10.2013 18:28 #5571

  • balu69
  • balu69-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 32
  • Karma: 0
Ano ostatne veci funguju no znova mi zamrzol a to som ho uz dva krat preinstaloval a poriadne premazal . Myslel som ze to mrznutie robi externe HDD ale nemam ho pripojene a zmzol aj tak.Co uz mam robit je to novy pristroj a stale sa seka!!
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec KLEIO Webovy prehliadac 26.10.2013 18:36 #5572

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
Jakou verzi FW tam máte? A je to verze označená bez nebo s CIP?

Jaké pluginy máte nainstalované?

Zdeněk
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Čas vytvorenia stránky: 0.902 sekúnd

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget