Vitajte, Hosť
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Skytec Kleio a sieťový disk

Skytec Kleio a sieťový disk 19.09.2014 13:31 #11434

  • Robert11
  • Robert11-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 13
  • Karma: 0
Zdravím všetkých
Kúpil som sieťový disk a okrem iného som skúšal aj nahrávanie zo satelitného prijímača Skytec Kleio (fw 2.11.77). Vyskytlo sa pri tom viacero problémov.
1. Najzávažnejší pre mňa je ten, že po pripojení disku trvá prepínanie kanálov na satelitnom prijímači cca 6-7s. Po odpojení sa to vráti do normálu 2-3s.
2. Nepodarilo sa mi nahrávku v PC prehrať ani vo Windows Media Player a ani vo VLC Media Player. Na nete som našiel odporúčanie na GOM Player a ten mi nahrávku v PC prehral, ale s inou zvukovou stopou, než s ktorou som program sledoval na satelite a zároveň nahrával.
3. Prijímač Kleio nahrávku prehrá aj so správnou zvukovou stopou, ale trhane a vypadáva aj zvuk (v PC je prehrávanie v poriadku až na tú inú zvukovú stopu). Kleio je pripojené k routru prostredníctvom wifi (čiže je možné že pripojenie je pomalé, ale potom by asi aj nahrávka nebola v poriadku).
Ak máte nejaké rady a tipy (aj čiastočné), tak prosím napíšte. Ďakujem
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
 

Skytec Kleio a sieťový disk 19.09.2014 13:56 #11435

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1020
  • Karma: 184
Zdravím,

1.) Zkontrolujte, zda nemáte zapnutý permanentní timeshift. Ten pak způsobuje tuto prodlevu.
2.) Přehrajete je v Media Player Classic - Home Cinema (github.com/mpc-hc/mpc-hc) nebo existuje plugin do přijímače FixIT, který nahrávky na disku upraví a pak jsou přehrát všude. Plugin můžete stáhnout přes aktualizační server up.ellano.sk
3. To nevím. Může to být tou WiFi. Chtělo by zkusit box připojit přes LAN, aby jste si to ověřil.

Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
Následujúci užívateľ vraví 'Ďakujem': Robert11

Skytec Kleio a sieťový disk 12.10.2014 15:53 #11717

  • Robert11
  • Robert11-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 13
  • Karma: 0
Ďakujem Zdenkovi za cenné rady. :)

1. Mal som zapnutý automatický timeshift. Po vypnutí už prepínanie kanálov funguje normálne.
2. Stiahol som si plugin FixIT a aj doporučený prehrávač a prehrávanie v PC je už v poriadku.
3. Wifi bude pravdepodobne pomalá, pretože pri zapojení disku priamo do LAN portu boxu je prehrávanie plynulé (pri SD programoch je to plynulé aj cez WIFI ale HD programy sekajú).

Ale vyskytol sa mi zas ďalší menší problém. Pri nahrávaní filmu v HD sa nahrávka rozdelí na súbory o veľkosti 4GB. Keď si tieto súbory zoradím do playlistu v prehrávači, tak si vlastne môžem prehrať celý film. Ale keď začne prehrávanie ďalšieho súboru v poradí, zmení sa zvuková stopa a musím manuálne nastaviť správnu stopu. Je to možné nejak vyriešiť? (podľa manuálu prijímač pri nahrávaní rozdeľuje veľké súbory na 4GB). Ďakujem
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec Kleio a sieťový disk 12.10.2014 16:17 #11718

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1020
  • Karma: 184
Zdravím,

tovární fw to určitě rozděluje. Co s tím ale moc nevím. Já si tu druhou část přejmenoval, aby měla příponu .ts a přehrával je samostatně, ale jak tam byla zvuková stopa si už nevybavuji. Ještě by možná šlo nějakým program je zkusit spojit do jednoho souboru, ale to také není moc komfortní a už je jednodušší zvukovou stopu přepnout...

A nebo použít Enigmu, ta soubory určitě nerozděluje.

Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec Kleio a sieťový disk 12.10.2014 17:24 #11719

  • Robert11
  • Robert11-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 13
  • Karma: 0
Ďakujem za rýchlu odpoveď. Možno skúsim tú Enigmu. Už som sa na ňu chystal aj skôr a teraz mám aj dôvod. Len mám z toho trochu obavy. Je to prakticky môj prvý satelitný prijímač (keď nerátam Philips od UPC Direct, s ktorým sa nedalo moc experimentovať) a ešte si pamätám, že mi dosť trvalo, kým som ho "spojazdnil" podľa svojich predstáv. Ale na internete je o Enigme dosť popísané, takže trochu poštudujem a uvidím.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec Kleio a sieťový disk 12.10.2014 17:34 #11720

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1020
  • Karma: 184
E2 HDReady je udělaná pěkně a jel jsem na ní bez problémů asi rok.

Ze začátku si člověk musí zvyknout a trochu se s ní naučit, ale osobně nenechám na Enigmu dopustit. Když se s ní člověk naučí pracovat, tak je to suprový systém. A jak píšete, tady na fóru a v magazínu nebo i jinde je spousta návodů a nebo se zeptáte. A na tovární FW se dá případně bez problémů zase vrátit.

Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec Kleio a sieťový disk 17.10.2014 12:54 #11768

  • Robert11
  • Robert11-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 13
  • Karma: 0
Dobrý deň
Pokračujem otázkami ešte v tejto téme, aj keď ich obsah patrí už do inej témy. Ako píšete, na Enigmu si treba zvyknúť a to chce určitý čas. Ide o to, že ja by som ju skúšal na prijímači, ktorý je pomerne intenzívne používaný členmi domácnosti a budem sa musieť (aspoň na začiatok) vracať k pôvodnému firmware. Dočítal som sa, že na Enigmu existuje plugin, v ktorom sa dá vytvoriť záloha a tak by som sa mohol vrátiť k Enigme aj s nastaveniami, ktoré som si vytvoril. Ale teraz mi ide hlavne o originál firmware. V ňom sa síce tiež dá urobiť záloha systémových nastavení, ale tá pravdepodobne neobsahuje pluginy, inštalované na prijímači. Je to možné spraviť tak, že by som si zložku VAR nakopíroval z prijímača do PC a potom po obnove zálohy v prijímači by som zložku VAR prekopíroval z PC do prijímača? Alebo je to ešte zložitejšie a má to potom vôbec význam, keď možno viac času strávim obnovovaním pôvodných nastavení prijímača ako samotným štúdiom Enigmy?
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec Kleio a sieťový disk 17.10.2014 13:34 #11769

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1020
  • Karma: 184
Ten originální FW nevím, protože Amiko nemám. Ale myslím, že jen VAR nemusí u některých pluginů stačit, protože si ještě můžou např. zapisovat informace do různých konfiguračních souborů mimo VAR.

V OpenATV se dá kompletní záloha udělat přes Menu/Nastavení/správa Software/Backup Image.

Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skytec Kleio a sieťový disk 17.10.2014 14:05 #11770

  • Robert11
  • Robert11-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 13
  • Karma: 0
Ani ja nemám Amiko - mám Skytec Kleio, ako je uvedené v názve témy. Ide mi hlavne o plugin oscam, jeho konfigurácia nie je úplne jednoduchá. Ostatné pluginy čo mám, nie je potrebné konfigurovať alebo ich už nepoužívam a zatiaľ som ich ešte nevymazal.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
  • Strana:
  • 1
Čas vytvorenia stránky: 0.730 sekúnd

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget