Technistar SIR manuál

  • admin
  • Autor témy
  • Návštevník
  • Návštevník
29 máj 2014 15:42 #10015 od admin
Technistar SIR manuál bolo vytvorené admin
Návod k Technisat Technistar SIR v tlačenej podobe:


Táto príloha je pre hostí neprístupná.
Prosím, pre jej zobrazenie sa prihláste alebo zaregistrujte.

Táto správa obsahuje prílohu.
Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte sa pre zobrazenie.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

 
  • admin
  • Autor témy
  • Návštevník
  • Návštevník
29 máj 2014 15:43 #10016 od admin
Odpoveď od admin na tému Technistar SIR manuál
Doplnenie k manuálu:

Doplnenie manuálu Technisat Technistar SIR - čo nie je v priloženom návode


Zapnutie prijímača

Tlačítko Vyp. stlačiť krátko - prístroj sa zapne a program nabehne asi
za 25 sek. Môže to trvať dlhšie, ak sa
aktualizuje karta Skylink

Vypnutie prijímača

Tlačítko Vyp. pri stlačení krátko - prejde do Standby

pri stlačení dlho 5sek. - prístroj sa vypne – trvá to asi 45 sek.
na dispeji svieti malá zelená bodka


Čítačka kariet a modul CAM

Dajú sa používať aj súčasne, t.j. v Čítačke osadená dekódovacia karta Skylink a
v prístupovom module CAM osadená iná karta, napr. UPC.


Úprava settingu

Individuálne pridávanie programov, ich mazanie a presúvanie sa dá spraviť v prijímači, alebo v PC. V prijímači je to zdĺhavejšie, ale na pozadí je vidieť aj počuť o aké programy sa jedná, čo je výhoda oproti PC. Toto treba zásadne robiť odzadu, resp. od posledného programu, lebo inak by sa programy posúvali a prečíslovávali a stratil by sa prípadný vopred pripravený prehľad o tom, čo chcem vymazať, alebo presunúť.

Pri úprave v PC a následnom kopírovaní (dbload) do prijímača, po ozname najprv vytiahnuť Flash Key a potom stlačiť OK. Nová zostava sa nakopíruje do prijímača a kompletne prepíše predchádzajúcu.
Ak chcem teraz robiť nejaké úpravy v ;settingu TV alebo Rádio, tak len v pravej časti tabla – Zoznam TV (Rádio) kanálov, lebo ak by som napr. v pravej aj ľavej časti – Všetky kanály vymazal resp. odstránil nejaké programy, tak po reštarte prijímača by to znova z pamäte nainštalovalo neupravený setting. Toto platí len pre Celkový zoznam programov, ak je nejaký setting aj v ďalších obľúbených programoch (TV 2 – 4, resp. Rádio 2 – 4), tam sa zmeny neudejú a vybrané programy tam zostanú zachované. Do zoznamu ďalších Obľúbených programov sa dostaneme stlačením zeleného tlačítka v Hlavnom menu - Usporiadanie TV zoznamu.

Pred prenosom settingu z PC si treba dať tiež pozor na to, ako mám nastavené DO, či je zvolené SAT1, alebo SAT2, lebo sa prenáša aj tento stav a pokiaľ by sa nastavenie DO nezhodovalo s nastavením prijímača, nedal by sa tento ovládať. Nastavenie sa robí v Menu prijímača - Nastavenie – Základné nastavenie – ísť na položku Kód diaľkového ovládania – stlačiť súčasne SAT1 + OK, alebo SAT2 + OK, podľa potreby.
Pozn.:
S jedným DO sa dajú samostatne ovládať dva rôzne prijímače Technisat a jeden TV.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • admin
  • Autor témy
  • Návštevník
  • Návštevník
29 máj 2014 15:44 #10017 od admin
Odpoveď od admin na tému Technistar SIR manuál

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • admin
  • Autor témy
  • Návštevník
  • Návštevník
29 máj 2014 15:56 #10021 od admin
Odpoveď od admin na tému Technistar SIR manuál
Tipy a triky:

1. Aký použiť USB pevný disk
Odporúčame dlhodobo odskúšaný USB pevný disk WESTERN DIGITAL 2.5 " My Passport Essential 500GB alebo 1TB . Pozor ako formát disku si zvoľte v menu prijímača formát TSD . Formát FAT 32 neodporúčame .


2. Ako pripojiť prijímač k internetu ( domácej sieti )
Pripojenie prijímača k internetu nevyžaduje vo väčšine prípadov žiadne špeciálne nastavenia a postačuje prepojenie prijímača LAN káblom s vašou prípojkou internetu ( modem , zásuvka , atď ) . Nastavenie prijímača pre použitie v domácej sieti ( spojenie s ďalším PC v domácnosti , atď ) už vyžaduje podrobnejšie nastavenia . Odporúčame k tomu použiť rovnaký postup , ktorý je popísaný v návode satelitného prijímača TechniSat Digit HD8S , strana 21 , kapitola 5.7.4 - Nastavenie siete . Návod je dostupný tu .


3. Ako nastaviť časovač programov na diaľku
Pre diaľkovú obsluhu prijímača ako napr načasovanie nahrávky obľúbeného programu prostredníctvom počítača v miestnej sieti alebo cez internet na diaľku je nutné nastaviť prijímač podľa pokynov uvedených v predchádzajúcom odseku - číslo 2.

Pre nastavenie diaľkové obsluhy doporučujeme postup , ktorý je popísaný v návode satelitného prijímača TechniSat Digit HD8S , strana 75 , kapitola 10 - Diaľkový prístup . Návod je dostupný tu .


4. Ako nastaviť riadenie motora paraboly
Prijímač je pripravený pre prevádzku s motorovou jednotkou ( pozicionérom ) pre otáčanie paraboly ( DiSEqC 1.2 ) ovládanou prijímačom a to prostredníctvom koaxiálneho kábla použitého na pripojenie LNB k prijímaču . Odporúčame k tomu použiť rovnaký postup , ktorý je popísaný v návode satelitného prijímača TechniSat Digit HD8S , strana 71 , kapitola 9. Prevádzka pozicionéry ( DiseqC 1.2 ) . Návod - odkaz je dostupný v predošlom príspevku v tomto vlákne.


5. Ako nastaviť hodiny na displej v pohotovostnom režime
Stlačte tlačidlo MENU na diaľkovom ovládači a vyvolajte ponuku Nastavenie / Základné nastavenie / Hodiny v pohotovostnom stave a nastavte na hodnotu Zap .


6. Aké multimediálne súbory možno přehrátvat
Prijímač podporuje súbory typu TS , MPEG , MPEG4 , MP3 a JPG .


7. Prenos záznamov z prijímača do počítača
Prenášať záznamy do počítača nemá praktický význam . Všetky záznamy vyhotovené z kódovaných programov v systéme Irdeto ( programy satelitných operátorov Skylink , CS Link a freeSAT by UPC Direct ) sú šifrované a možno ich prehrávať iba na zariadení , na ktorom boli vytvorené .

Do počítača však možné prenášať nahrávky z nekódovaných programov . Pre tento účel je možné použiť odporúčaný program MediaPort verzia 1.3.9 . Poznámka : Novšie software TechniPort Plus nie je možné použiť .


8. Editácia zoznamu programov v počítači
Editácia zoznamu programov v počítači nie je možná .


9. Ako vymazať zabudnuté heslo rodičovského zámku
Momentálne nie je možné . Funkcia bude dostupná v ďalšej pripravovanej aktualizácii software prijímača . Postup bude nasledujúci : vypnite prijímač zo siete , stlačte na prednom paneli súčasne tlačidlá " zapnúť " a " šípka hore " a zároveň pripojte prijímač k sieti , držte tlačidla do tej doby , než sa na displeji prijímača objaví nápis " SET " .


10. Kde je možné si prečítať recenziu prijímača
Recenziu si môžete prečítať tu. . Videorecenziu nájdete pod článkom recenzie.


11. Vypadávanie obrazu u niektorých televízorov
Vo výnimočných prípadoch došlo pri prepínaní programov k vypadnutiu obrazu ( na HD kanáloch nie ) , zvuk nebol prerušený . Tento príznak sa objavil iba ojedinele a to pri pripojení cez HDMI , len s určitými typmi televízorov .

Riešenie : V menu prijímača " Nastaveni / Servisné nastavenie / HDCP - nastavenie " , nastavte funkciu HDCP z hodnoty " auto " na " zap . " Prepnite rozlíšenie obrazu na hodnotu " 1080i " alebo na " auto " . Treba vyskúšať , ktorá hodnota bude v konkrétnom prípade lepšie . Problém by sa mal minimalizovať .


12. Strata nastavenie programového sprievodcu EPG
Po aktualizácii tabuľky programov FastScan operátorom Skylink , prijímač stráca nastavenie v programovom sprievodcovi EPG . Táto situácia nemá zatiaľ riešenie . Je nutné vždy manuálne nastaviť programového sprievodcu po každej zmene ( aktualizáciu ) tabuľky FastScan .


13. Prijímač nenabieha - objavuje sa nápis " USBL "
Na displeji sa stále opakujú rovnaké čísla a nápis " USBL " .

Riešenie : Došlo k chybe v pamäti prijímača , pravdepodobne vďaka nesprávnemu vypnutie alebo nestabilného zdroja napájania prijímača . Zariadenie vyžaduje servisný zásah . Obráťte sa prosím na svojho predajcu alebo autorizované stredisko .


14. Problém so zvukom na programe Markíza HD
Po aktualizácii programov tabuľky FastScan je problém so zvukom na programe Markíza HD , kedy sa reč prepne na anglickú ( originál ) zvukovú stopu miesto na slovenskom . Anglická zvuková stopa je väčšinou vypnutá a používateľ nepočuje žiadny zvuk , vidí len obraz bez zvuku .

Spoločnosť Omko Digital a.s. požiadala o spoluprácu satelitného operátora Skylink . Na základe tejto žiadosti Towercom a.s. zmenil vysielací parametre audio na uplinku v Bratislave . Problém bol týmto vyriešený .


15. Prehrávanie záznamu pri nahrávaní
Pri nahrávaní relácie možno zároveň prehrávať skôr vytvorený záznam z pripojeného pevného disku .
Počas záznamu však neodporúčame skôr získané záznamy editovať , alebo mazať , mohlo by dôjsť k porušeniu nahrávaného programu .


16. Ako nastaviť diaľkové ovládanie pre dva rovnaké prijímača v jednej miestnosti
Dva prijímače v jednej miestnosti umožňujú na sebe nezávislé ovládanie . Je k tomu potrebné vykonať nasledujúce nastavenia :

Na prvom prijímači zmeníte režim ovládania na SAT2 ( Menu / Nastavenie / Základné nastavenie / Kód diaľkového ovládača ) a zároveň prepnete režim jedného diaľkového ovládania na SAT2 ( na diaľkovom ovládaní stlačte súčasne tlačidlá SAT2 a OK ) . Na druhom prijímači ponecháme predvolené nastavenie (režim SAT1 ) .


17. Prečo vypnutie prijímača trvá príliš dlho ( cez 5 minút )
Prístroj hľadá aktualizácie na družiciach , iba pri niektorom zapojenia .

Riešenie : Pri vypínaní prijímača držte tlačidlo " power " na diaľkovom ovládači do tej doby než preblikne červená kontrolka na displeji prijímača . Potom už prebehne vypnutie do cca 20 sek .


18. Prečo sa prijímač samovoľne po 3 hodinách nečinnosti vypína
V nastavení prijímača je zapnutý automatický prechod do režimu Standby .
Riešenie : Nastavte v Menu / Nastavenie / Základné nastavenie / Auto Standby hodnotu na " vyp . " .


19. Zapnutie prijímače trvá dlho
V Menu / Základné nastavenie / Rýchly štart zapnite možnosť ÁNO .
Prístroj sa zapne rýchlo , počítajte však s tým , že bude mať v Standby ( pohotovostnom ) režime väčšiu spotrebu .

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • admin
  • Autor témy
  • Návštevník
  • Návštevník
22 jan 2015 19:22 #13598 od admin
Odpoveď od admin na tému Technistar SIR manuál
Doplnenie manuálu Technisat Technistar SIR 2 - čo nie je v priloženom návode

Súbor Database otvorený v programe Techniport SIR, upravený v počítači a uložený, sa následne nedá v programe Techniport SIR otvoriť. Treba postupovať nasledovne:

Upravený súbor skopírovať na USB key, vložiť ho pomocou súboru dbload do satelitného prijímača Technisat Technistar SIR, kde normálne funguje. Potom ho pomocou súboru dbdump zo satelitného prijímača skopírovať späť na USB key, dať do počítača a teraz už bez problémov ho program Techniport SIR rozpozná o otvorí a dá sa s ním ďalej pracovať.

Program Techniport SIR ponúka 4 zoznamy TV programov a to TV-Liste až TV-Liste 4 (rovnako aj zoznamy rádií). V počítači sa pozícia TV-Liste 4 dá využiť napr. na svoju špecifickú zostavu, napr. archív programov.Po nakopírovaní celej Database do satelitného prijímača zoznam TV-Liste 4 v prijímači nie je vidieť. K dispozícii sú len zoznamy TV-Liste až TV-Liste 3.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.193 sekúnd
Funguje na Kunena fórum
Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu