Ahojte,
mám 2 problémy s Xtrend-om 9500, 2 tunerový :
1, pri nahrávaní sa mi stáva často že keď začnem nahrávať satelit vyhodí hlášku nie je voľný tuner musí sa prepnúť na nahrávanú stanicu (hoci nahrávam iba z jeden stanice). Fungujú iba stanice z toho konkrétneho transpordéra . Pri prepnutí na stanicu z iného transpordéra vypíše hlášku Stanica nenájdená alebo Sid nenájdený v Path. Toto je väčšinou, ale niekedy signalizuje že sa začalo nahrávanie, stanicu neprepne viem pozerať ďalej ale nenahrá nič a po prepnutí na nahrávanú stanicu znova vypíše hlášku Stanica nenájdená alebo Sid nenájdený v Path. Niekedy stačí poprepínať na zopár staníc a všetko sa rozbehne a nie je žiaden problém no väčšinou toto nestačí a pomôže iba reštart Enigmy. Potom môžem nahrávať a pozerať z viacerých transpordérov bez problémov.
Niekedy to funguje iba dovtedy pokiaľ neprepnem na stanicu z transpordéra z ktorého je niečo nahrávané a keď potom prepnem späť iný transpordér zablokujú sa stanice opäť.
Niekedy nemám žiaden problém a všetko funguje ako má.
Začalo sa to ešte počas staršej verzie Enigmy a tak som vyskúšal nainštalovať najnovšiu dostupnú nakonfigurovanú verziu E2 Ellano 20150803. Neviem či to s týmto súvisí ale medzi týmto uprgade-om som mal asi 3dni nainštalovanú najnovšiu verziu Openpli (presnú verziu neviem ale cca okolo 15.7.2016) stiahnutú priamo cez feed boxu.
Teraz mám nainštalovanú -Nakonfigurovanú E2 Ellano 20150803.
Po nainštalovaní Nakonfigurovanej E2 Ellano 20150803 sa mi začal Problém č.2 (či to spolu súvisí neviem) ale predtým som ho nemal.
2, počas pozerania sa mi jednoducho zablokujú všetky stanice okrem nekódovaných TA3 a pod. Nepomôže reštart E2, iba úplný reštart boxu.
Vyskúšal som vymeniť tunery medzi sebou, preložil som kartu z jednej šachty do druhej, reautorizoval som karu ale nepomohlo to. Možno je to nejaký softwarový problém, alebo problém s OSCAM, CCcam, Mcas a pod. ale v tomto sa nevyznám lebo neviem ktoré na čo slúži a kde v sat. nájdem akú verziu tam mám teraz. Jediné čo som našiel v info je: DOScam (V0.24b)
Bol by som rád keby ste mi vedeli dať nejaké rady a typy na odstránenie týchto problémov. Ďakujem.