Ahoj,
máš to supr. Nezůstává tam nic.
Pokud máš v HD boxu třeba PKT, je logické, že jsi tam nainstaloval víc pluginů, protože tyhle E2 si na USB vyhrazují větší prostor, než je paměť třeba ET4000.
PKT to má tuším 256 mega, ale už si to nepamatuju přesně.
Xtrend 4000 má 128 (což pro mě bylo zklamání, protože většina prodejců píše 256).
Jinak to můžeš opět řešit fleškou, velmi jednoduše přes symlinky v DCC.
Přesuneš na flešku třeba /usr/lib/python/Plugins a vystaráno.
Na flešku nakopíruješ složku Plugins z uvedené cesty, ve stroji přes FTP tuto složku smažeš a v DCC vytvoříš symlink ve stejné složce, kde složka Plugins byla (tedy ve složce /python).
Po kliknutí na tento symlink se vždycky dostaneš přímo na flash disk (obrázek3).
Složku musíš před vytvořením symlinku překopírovat (na USB) a smazat, tohle je důležité, jinak symlink nevytvoříš, byly by to dvě složky stejného jména na jednom místě. Symlink je v podstatě brán jako složka.
Symlink vytvoříš v DCC pravým klikem kdekoli v okně FTP.
Je to vlastně obyčejné přesměrování, stroj to bere, jako by tam ta složka pořád byla, akorát je přesměrovaná jinam.
Pak zrestartuj a jedeš. Instalace už budou probíhat přímo na USB.
Nevýhoda je, že pokud budeš mít tento disk společně třeba s HDD v XTrendu, tedy obě USB obsazená, může se po restartu stát, že si např. po odpojení HDD Trend tu flešku přejmenuje a už nenabootuješ.
Pokud ale nenahráváš, anebo druhý disk neodpojuješ, nic nehrozí.
Návod jsem našel i tady:
digitalne.ellano.sk/magazin-7/rady-a-tip...-ti-prijimaca-na-usb
Těmi příkazy na mountnutí se nezabývej, udělej to přímo přes menu stroje a máš to.
První, co udělej po mountnutí a naformátování té flešky do ext3 je, že ověř přes FTP cestu k té flash, pozor, můžeš to mít jinak než já.
Tuto cestu pak napiš do symlinku. Je to cesta z kořenového adresáře, tedy "z toho prvního", co po spuštění a přepnutí do FTP commanderu v DCC uvidíš.
V symlinku dodržuj přísně velká a malá písmena přesně podle pojmenování složek ve stroji.
Jestli do toho půjdeš, tak ať to vyjde!!!