Zgemma H9 TWIN streamovanie do KODI

• maxmanpc
  • Autor témy
  • Som tu nový
  • Som tu nový
Viac
02 dec 2024 19:23 #27466 od maxmanpc
Zgemma H9 TWIN streamovanie do KODI bolo vytvorené maxmanpc
Dobrý deň,

mám trochu problém rozbehať streamovanie programov zo Zgemma H9 TWIN do KODI (skúšal som na PC aj na Raspberry Pi 5 - LibreELEC).
V KODI nastavím ENIGMA2 plugin (IP, meno, heslo). KODI začne komunikovať so Zgemma prijímačom a tu začína problém. Trvá strašne dlho, kým si KODI zosynchronizuje údaje zo satelitného prijímača. Ak už si natiahne kanály, tak doťahuje EPG a počas toho je problém niečo prehrať. Keď už pustí stream, tak ten ide celkom dobre a bez trhania.
Problém ale je, že počas synchronizácie údajov zo satelitu do KODI je Zgemma totálne nepoužiteľný. Reakcie prijímača sú pomalé. Akékoľvek prepnutie cez ovládač trvá niekoľko sekúnd a vľavo hore na obraze sa točí kolečko. Pri prihlásení cez SSH do prijímača vidím cez "top", ako proces ENIGMA2 vyťažuje CPU na 100%. Občas klesne na 40-60% ale chvíľu neskôr opäť na 100%. Takto sa to správa stále, niekedy Zgemma úplne vytuhne (nenačíta ani web rozhranie na nastavenie) a pomôže až vypnutie.
Má s tým niekto skúsenosti? V Zgemma mám openATV 7.2.20230417.
Je problém v image, nejakom nastavení, alebo to jednoducho nezvláda procesor v prijímači?
Ďakujem za pomoc.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Viac
03 dec 2024 08:53 - 03 dec 2024 08:57 #27469 od Pastoman
Odpoveď od Pastoman na tému Zgemma H9 TWIN streamovanie do KODI
Sewa.
Daj si importovať ina jednu FAV skupinu a nie celý setting tým sa skráti podstatne import a aj zaťaženie cpu a pod.
Pozri tu:  digitalne.ellano.sk/magazin-8/enigma-2-m...ania-z-enigma-2#kodi
Posledný krát upravené:03 dec 2024 08:57 Pastoman

• maxmanpc
  • Autor témy
  • Som tu nový
  • Som tu nový
Viac
03 dec 2024 15:52 - 03 dec 2024 19:19 #27471 od maxmanpc
Odpoveď od maxmanpc na tému Zgemma H9 TWIN streamovanie do KODI
Dal som importovať len jednu FAV skupinu, ale aj tak to robí dlho a vyťažuje CPU satelitu na 100%. Import robí niekoľko minút. Počas toho mi vypíše, že je prijímač odpojený (asi nedostane odpoveď a vyhodnotí, že je odpojený). Následne sa po nejakom čase pripojí a dokončí import. Najhoršie je, že to robí vždy opri novom spustení KODI (nedá sa to nejak natvrdo importovať len raz?)
Prípadne nie je možnosť do KODI nahodiť priamo .m3u a prehrávať tak?
Keď si exportnem .m3u a otvorím v PC cez VLC, bez problému mi streamuje programy bez nejakého zaváhania...

Tak som to ošoféroval inak:
Použil som plugin IPTV Simple PVR a importoval som do neho .m3u zo satelitu. Na moje počudovanie to ide bez problému. Síce mi nezobrazuje EPG a pod, ale ide to v pohode bez zásekov. Dokonca je funkčný teletext :D

Ale aj tak by ma zaujímalo aký problém je v Enigma2 plugine, keď to tak vyťažuje CPU prijímača. Keď budem mať čas, skúsim to rozchodiť na druhom prijímači čo mám doma (len ten je iba jednotunerový, takže asi nepoužiteľný na streamovanie)

Posledný krát upravené:03 dec 2024 19:19 maxmanpc

Viac
04 dec 2024 08:43 - 04 dec 2024 08:43 #27472 od Pastoman
Odpoveď od Pastoman na tému Zgemma H9 TWIN streamovanie do KODI
Sewa .
Exportovaný m3u playlist FAV skupiny programov si ulož do zariadenia(vyexportuješ ho cez webrozhranie prijímača E2 kde otvoríš menu hlavné/televízia zobrazia sa FAV skupiny programov a tam klikneš na ikonu TV pred názvom FAV skupiny ) kde máš KODI. Deaktivuj PVR doplnok pre stream z E2 a v PVR doplnku IPTV simple načítaj svoj playlist m3u z E2 a aktivuj adddon PVR IPTV Simple, reštart KODI.
Pokiaľ to nepôjde , tak hľadaj chybu v HW a SW raspbery, v multimediálnom centre s OS AndroidTV alebo Google TV, šlape všetko ako má: digitalne.ellano.sk/recenzie-a-testy-3/m...-boxu?category_id=39
Posledný krát upravené:04 dec 2024 08:43 Pastoman

Čas vytvorenia stránky: 0.123 sekúnd
Funguje na Kunena fórum
Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu