Recenzia: Gigablue HD Ultra UE

Napísal Ivan P. 1 dňa 24 jún 2015 do kategórie Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

Poháňaný novou generáciou HW

Gigablue-Logo.pngV dnešnej recenzii Vám predstavím novinku od nemeckej firmy Gigablue s názvom Gigablue HD ULTRA UE. Na prvý pohľad by sa mohlo podľa názvu zdať, že sa jedná o prijímač v  Ultra HD  rozlíšení, no žiaľ tomu ta nie je. Výrobca zvolil tak trochu zavádzajúci názov produktu, možno z marketingového hľadiska, preto to radšej hned v úvode vysvetľujem :) Jedná sa o jedno, až dvojtunerový full HD, digitálny, satelitný (combo) prijímač, umožňujúci príjem satelitného vysielania v SD aj HD rozlíšení. Prijímač Gigablue HD ULTRA UE má jeden napevno zabudovaný DVB-S2 tuner a jeden voľný slot pre doplnenie ďalšieho PNP tuneru v prevedení DVB-T/C(hybridný), DVB-T2/C(hybridný podporujúci novú aj starú normu terestriálneho vysielania), alebo DVB-S2 (satelitný). Po doplnení vymeniteľného PNP tuneru sa teda môže príjem rozšíriť o terestriálne, alebo káblové digitálne vysielanie, alebo rozšíriť možnosti pri nahrávaní ak bude druhý tuner DVB-S2. Vzhľadovo je Gigablue HD ULTRA UE takmer identický s prijímačom Gigablue HD 800 UE Plus, avšak má podstatne rýchlejší a výkonnejší hardvér a je možné do neho zabudobovať 2,5" interný SATA HDD.

Gigablue_Ultra_UE_1.png

Špecifikácia:

Systém Open source Enigma 2
CPU BCM7362
FLASH NAND: SLC 256MB
RAM DDR3, 512 MB
Rozmery 280 mm x 230 mm x 55 mm

Možnosť zabudovania interného 2,5″SATA HDD

Balenie a príslušenstvo:

IMG 20150518 104142 1 IMG 20150518 104203 1IMG 20150518 104331 1

Balenie obsahuje:

1x prijímač Gigablue HD UltraUE

1x diaľkové ovládanie

4x skrutky pre upevnenie interného HDD

1x SATA kábel pre pripojenie interného HDD ku prijímaču

1x externý napájací adaptér 12V/3A

1x návod na obsluhu

2x AAA batérie do diaľkového ovládania

 

Predný panel:

Predný panel, ako aj vrchná časť prijímača je chránená pred poškriabaniu fóliou.

IMG 20150518 105456 1 IMG 20150518 105520 1

Na prednom paneli sa nachádza:

Na pravej časti predného panela sa nachádza tlačidlo power, ostatných sedem ovládacích tlačidiel je umiestnených pod odklopnou časťou predného panela.

IMG 20150518 105531

Pre zobrazovanie údajov je na prednom paneli zabudovaný efektný farebný 2" TFT LCD displej, ktorého zobrazovanie sa dá prispôsobiť pomocou LCD skinov, alebo pomocou pluginu LCD4linux.

Napravo od displeja je po celej výške predného panela umiestnená viacfarebná LED dióda, ktorá svieti v pracovnom režime na modrým svetlom, v standby režime červeným svetlom, a počas nahrávania a flashovania zase fialovým svetlom.

IMG 20150603 072656 IMG 20150518 122927 IMG 20150518 123018

Displej môžete použiť aj v režime zobrazovania mini, TV teda môžete na ňom sledovať živé vysielanie ,OSD menu, ale aj popis programu pikony, čas a pod.

IMG 20150603 072735 IMG 20150603 072825IMG 20150603 072843

 

Pravá strana predného panela je odklopná  a pod ňou sa nachádza:

7x ovládacie tlačidla prijímača (4x smerové šípky, OK, menu a exit).

1x USB port 2.0 pre pripojenie USB komponentov(USB HDD, USB kľúč, wifi USB adaptér a pod).

1x CI šachta pre vloženie CI modulu (možnosť použitia: CI modul Skylink ready + Karta Skylink Irdeto standart M7 alebo CI modul+ karty Plustelka).

2x Uni čítačka dekódovacích kariet (karta sa vkladá čipom dopredu a nadol) spolupracujú s kartami Skylink ICE a Irdeto (okrem kariet Skylink Irdeto standart M7 s ktorými čítačky nespolupracujú), CSlink Irdeto, UPC Freesat ICE a CRW.

 

IMG 20150518 105549

Zadný panel:

IMG 20150518 110438 1

 

Na zadnom paneli sa nachádza:

1x voľný slot pre vloženie druhého voliteľného výmeniteľného tuneru B.

pnp1

1x vstup satelitného tuneru A pre pripojenie satelitného signálu.

6x cinch - componentné audio/video.

1x HDMI výstup – pre pripojenie prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV.

1x Ethernet 10/100Mbps - pre pripojenie prijímača ku internetu pomocou LAN kábla.

1x USB 2.0 – pre pripojenie USB komponentov.

1x S/PDIF – digitálny optický výstup audio signálu.
1x Jack 12V/5A – pre pripojenie externého napájacieho zdroja 12V.
1x kolískový vypínač.

1x RS232 – servisný konektor.

 

IMG 20150518 110446 1 IMG 20150518 110458 1

Diaľkové ovládanie:

Diaľkové ovládanie má dobrú smerovosť, tlačidlá sú dobre rozmiestnené a majú veľmi tichý chod. Ovládanie nie je programovateľné pre ovládanie TV.

Tlačidlo FAV využijete pre priamy prístup do favoritných skupín programov a tlačidlo Video Vám otvorí zoznam nahrávok.

IMG 20150518 104404 1 IMG 20150518 104414 1

Hardvér prijímača:

Prijímač Gigablue HD ULTRA UE je napájaný pomocou externého napájacieho zdroja 12V/3A, čím sa zabraňuje vzniku nadbytočného tepla v prijímači.

Procesor má hlinníkový čierny chladič. Pracovná teplota procesora sa pohybuje do 40 stupňov - takže sa prijímač nehreje a na povrchu je takmer studený.

IMG 20150518 111018 1 IMG 20150518 111029 1IMG 20150518 111040 1

Do prijímača môžete doplniť ešte druhý PNP tuner v prevedení DVB-S2 (satelitný), DVB-T/C (hybridný) DVB-T2/T/C (hybridný podporujúci aj novšiu normu terestriálneho vysielania).

pnp2

Do prijímača môžete zabudovať interný 2,5"SATA HDD, čo je podľa mňa veľkou výhodou, hlavne čo sa týka bezproblémového nahrávania, thimeshiftu a možnosti použitia interného HDD ako sieťový HDD.

IMG 20150518 111820 1 IMG 20150518 111831IMG 20150518 111844 1

 

Postup nahratia softvéru:

1.Na naformátovaný USB kľúč formátom FAT32, nakopírujte zložku gigablue v ktorej sa nachádza priečinok ultraue a v ňom inštalačné súbory enigmy.

2.Vypnite prijímač Gigablue zadným vypínačom.

3.Zasuňte USB kľúč s enigmou do USB portu prijímača (ostatné USB porty musia byť voľné!).

4.Zapnite prijímač Zadným vypínačom.

5.Po spustení prijímač prehľadá USB porty prijímača a detekuje USB kľúč s enigmou zobrazí sa na displeji hláška " IMAGE FOUND CONFIRM WITH OK ON FRONTPANEL TO FLASH!" Táto hláška trvá krátko iba cca2-3 sekundy v tomto okamihu musíte pre spustenie fleshovania enigmy stlačiť tlačidlo OK pod odklopnou časťou predného panela prijímača . Počas fleshovania svieti LED na fialovo.

Inštalácia trvá 3-5minút. Inštaláciu neprerušujte!

Po nainštalovaní sa prijímač automaticky reštartuje a nabootuje s novou enigmou.

 

Spustenie prijímača a verzie enigmy:

Po spustení prijímača sa spustí predinštalovaná enigma OpenMips, ktorá Vás prevedie úvodnými nastaveniami prijímača.

Softvérova podpora tohto prijímača nezostáva iba pri jednej enigme, zatiaľ sú dostupné preň tieto enigmy:

OpenMips

OpenATV

OpenDroid

 

 

Myslím, že softvérová podpora prijímača je dobrá a bude ešte lepšia, predsa len, je to novinka.  Informácie o ostatných produktoch a podpore nájdete aj na stránke www.gigablue.sk
Pre úplnú funkčnosť prijímača je nutné nainštalovať zoznam programov a nakonfigurovať čítačku kariet, prípadne použiť pre dekódovanie príslušný CI modul s kartou. Nemusíte však zúfať, pretože firma ELLANO.SK ponúka tieto prijímače plne nakonfigurované (v cene prijímača), čím vychádza v ústrety aj menej skúseným prívržencom linuxovej satelitnej techniky. Prijímač som testoval s touto nakonfigurovanou enigmou ELLANO.SK.

 

E2 ELLANO.SK

Ako základ je použitá enigma OpenATV 4.2 (ktorá je už v základe veľmi slušne vyladená) a do nej sú nainštalované pluginy, picony, skin a pod.

infoE2

Čítačka je nakonfigurovaná pre čítanie všetkých typov kariet Skylink (okrem Standard HD M7) , CSLINK Irdeto, Tmobile ICE a Freesat UPC ICE. Enigma je postavená na kerneli 3.14.2.
V enigme je defaultný skin MY METRIX , ktorý je veľmi pekne spracovaný. Doinštalovali sme do enigmy aj žiadaný skin HDGLASS16, ktorý si môžete navoliť v nastaveniach prijímača. Predvolený je skin MY Metrix.

 

Infobar:

V infobare skinu Mymetrix, ako aj v skine HDGlass16, sa mimo iných informácii zobrazuje aj aktuálne počasie, ktorého zobrazovanie si môžete nastaviť aj pre Vaše mesto, návod nájdete v našej Digitálnej škole.

infobar infhdg

Zoznam programov:

V prijímači sú nainštalované zoznamy programov Skylink aj Freesat UPC, aj volné stanice z Astra 19,2E a dalších družíc, prehľane zoradené do niekoľkých favoritných skupín.  V zozname programov sa zobrazujú aj picony jednotlivých programov.

 

zp1 zp2zphdg

EPG (elektronický programový sprievodca):

Prijímač podporuje elektronického programového sprievodcu, pomocou ktorého si zobrazíte TV program na sedem dní dopredu. Pomocou EPG si môžete nastaviť aj nahrávanie obľúbenej relácie.

epg1 epg2

Menu:

Menu prijímača je prehľadné a graficky pekne spracované (záleží od použitého skinu enigmy). Prijímač má možnosť nastavenia rozlíšenia obrazu až na 1080p/60Hz. Kvalita obrazuje je veľmi dobrá, takmer zrovnateľná s high-end prijímačom Gigablue HD Quad Plus.

menu hdgmenu

nastavenia  av

 

DVB-S2:

Prijímač podporuje aj príjem satelitného vysielania z viacerých družíc pomocou protokolov DiSEqC 1.0/1.1 a protokoly pre motor DiSEqC 1.2 a USALS.

tuner3  ladenie

Testoval som ho protokolmi DiSEqC 1.0 a USALS za použitia dvoch DVB-S2 tunerov, pracujú bezproblémovo. Prijímač má aj podporu satelitného príjmu viacerých prijímačov po jednom kábli s použitím  UNICABLE LNB. Satelitný príjem HD aj SD programov je bezproblémový.

Zoznam programov ako aj na iných linuxových prijímačov je možné naskenovať a usporiadať priamo prijímačom, alebo preniesť do prijímača už usporiadaný zoznam programov z PC za pomoci programov Dreamset, alebo DreamboxEdit. Taktiež môžete využiť vyhľadávanie programov blindscan, alebo aj rýchle vyhľadávanie programov providera Skylink pomocou funkcie FASTCAN.

DVB-T:

Prijímač som testoval so smerovou DVB-T anténouzosilňovačom IVO  a taktiež som použil oba dostupné tunery DVB-T/C aj DVB-T2/C. Oba tunery pracujú v režime DVB-T vysielania bezproblémovo a podporujú vysielanie v mpeg2 aj v mpeg4 (môžete teda sledovať SD aj HD terestriálne vysielanie).

tuner1 dvbt1

Automatickym vyhľadávaním mi vyhľadalo všetky dostupné DVB-T programy. Vyhľadané programy v nájdete zozname "pozemná televízia". Pre napájanie zosilňovača je možné použiť napájanie 5V z prijímača.

 dvbt2dvbt3

Tuner DVB-T2/T/C má v tomto prijímači lepšiu citlivosť ako tuner DVB-T/C. V prijímači som otestoval aj sledovanie platenej televízie Plustelka za pomoci CI modulu Eurocam Irdeto  +karty Plustelka. Príjem televízie Plustelka je taktiež bezproblémový.

plustelka1 plustelka2

DVB-C:

Digitálnu káblovú televíziu som taktiež otestoval.  S použitím tuneru DVB-T2/C (má označenie vstupu tuneru"Cable IN") mi vyhľadalo všetky aktívne frekvencie v káblovej sieti a následne vyhľadalo na nich všetky uložené programy. Tuner podporuje aj u nás často využívanú moduláciu QAM256. 

 

tuner2 dvbc1

Príjem DVB-C káblovej televízie s použitím tuneru DVB-T2/C je bezproblémový. 

dvbc2 dvbc3

 

Na druhom testovanom tuneri s označením DVB-T/C káblové vysielanie nie je funkčné.

Pripojenie ku prijímača ku internetu:

Prijímač môžete pripojiť ku internetu pomocou LAN kábla a ethernetu, alebo pomocou wifi USB adaptéra ku wifi sieti. Wifi pripojenie som testoval s wifi USB adaptérom Golden Media s ktorým bol príjem internetu bezproblémový, rovnako ako cez ethernet. Taktiež existuje aj možnosť pripojenia prijímača ku internetu pomocou kompatibilného 3G USB modemu, túto variantu pripojenia som nemal možnosť otestovať.

wifi1 wifi2

Nahrávanie:

Prijímačom môžete nahrávať na pripojený USB HDD, USB kľúč, interný, alebo sieťový HDD.  Ja som testoval nahrávanie s interným 500 GB 2,5" SATA HDD. Nahrávky sú vo formáte TS, nekódované, nahrávky je možné prehrávať v PC.

rec1 rec2 rec3

Podarilo sa mi za použitia oboch tunerov bezproblémovo súbežne nahrať až 10 kódovaných programov a to z dvoch družíc 23,5E a 0,8W. Pri nahrávaní jedným tunerom môžete druhý tuner bezproblémovo využívať na nahrávanie, alebo pozeranie. Ani  pri tomto počte nahrávaní sa prijímač absolútne nespomalil. Všetky nahrávky boli plne funkčné. Nahrávané programy sú v zozname programov zobrazené načerveno.

rec4 rec5

Nahrávanie je signalizované červenou ikonou REC v infobare, nápisom "Nahrávanie", na LCD displeji a blikajúcou LED diódou červeno-fialovo. Načasované nahrávanie pomocou EPG zo standby režimu je taktiež bezproblémové.

IMG 20150518 123001 IMG 20150518 122936

Thimeshift:

Nahrávanie s časovým posunom (thimeshift) pracuje správne. Stlačením tlačidla pauza sa aktivuje thimeshift, tým sa pozastaví aktuálna relácia a začne sa nahrávať. Stlačením tlačidla play sa relácia spustí od miesta pozastavenia. V časom posune sa môžete pohybovať dopredu i dozadu. Thimeshift deaktivujete tlačidlom stop.

thimesh1 thime2 thime3

Prehrávanie:

Prostredníctvom prijímača môžete prehrávať rôzne multimediálne súbory. Mimo nahrávok formátu TS, prijímačom prehráte aj DIVX,XVID,VOB,MOV,FLV,MP4,3GP aj MKV . Bezproblémovo prehráte aj FULL HD videa aj s vysokým dátovým tokom. Posúvať nahrávky a videá sa dá dpredu i dozadu, skokovito číslicami 3,6,9 dopredu a 1,4,7 dozadu v intervale 30sek, 1min a 5min.

divx2 mkv dts mp4 aac

Zvukové stopy videosúborov prehral tieto: MP3,AAC,AC3 aj DTS. Prehrávať môžete z pripojeného USB HDD,USB kľúča, interného, alebo sieťového HDD pomocou protokolov DLNA, alebo SAMBA. Cez mediaplayer2 bezproblémovo prehráte aj filmy s titulkami formátu SRT. Diakritiku tituliek zobrazuje prijímač správne.

titulky

 

Prehrávať môžete aj hudbu, alebo si môžete prezerať obrázky, alebo fotografie.

mp3 obrazky obrazky3

Spolupráca s CI modulom:

V prijímači som testoval CI modul Neotion Dual crypt so Skylink Irdeto kartou a Freesat UPC ICE kartou a aj modul Eurocam s kartou PlustelkaDekódovanie je bezproblémové, počas nahrávania jedného programu môžete sledovať iný kódovaný program v rámci toho istého transpondéru. Nahrávky aj s použitím tohto CI modulu sú nekódované (je ich možné prehrávať aj v PC) .

 

Spolupráca so sieťovým diskom :

Prijímač sa bezproblémovo pripojí ku sieťovému disku a nahráva naň. Prehrá po sieti plynulo  aj videá s vysokým rozlíšením.

nas1

PIP:

Prijímač nedisponuje funkciou PIP (obraz v obraze).

Pluginy:

Pomocou inštalácie niektorého z veľkého množstva dostupných pluginov pre tento prijímač si môžete zvýšiť multimediálnosť prijímača, meniť vzhľady menu pomocou skinov a pod. V našej enigme sú od nás už predinštalované tie najviac žiadané a najviac používané pluginy.

plg1 plg2

Archívy CZ/SK: tento plugin je veľmi populárny medzi užívateľmi prijímačov s OS enigma2. Slúži na prehrávanie televíznych archívov vybraných televízii a internetových portálov. Môžete si pozrieť zmeškanú reláciu, seriál, alebo film.

CSFD: prostredníctvom tohto pluginu získate podrobný popis aj s hodnotením vysielaného filmu, priamo z česko-slovenskej filmovej databázy. K dispozícii sú aj komentáre ku jednotlivým filmom.

 

archivy csfd

 

ClearMem - sa stará o pravidelné uvoľňovanie operačnej pamäte prijímača.

EPG refresh: je plugin na obnovu EPG dát. Načítavanie EPG je nastavené na nočné hodiny v čase od 04:00hod do 06:00hod.

Picture player:Pomocou tohto pluginu si môžete prezerať napr. Vaše fotky, alebo obrázky na obrazovke TV.

Infobar tunerState:je to informačná lišta, ktorá sa zobrazuje pri spustení nahrávania. Obsahuje informácie ako dĺžku nahrávania, názov a číslo nahrávaného programu, názov nahrávanej relácie, označenie tuneru z ktorého je nahrávaný program a grafický ukazovateľ priebehu programu.

My tube: plugin slúži na prehrávanie videí z potálu Youtube. Videa sú zaradené podľa kategórii, ale môžete použiť aj vyhľadávanie daného videa.

 

mytube1 mytube2

V enigme je k dátumu 06/2015  plne funkčný plugin Mytube prehráva videa youtube, vrátane videí VEVO.

mytube3 vevo

EMC (Enhanced movie center): je plugin, ktorý je použitý na prehrávanie a organizovanie nahrávok.

Mediaplayer2: je vylepšený mediaplayer pre prehrávanie filmov s titulkami.

Webové rozhranie prijímača (Openwebif):

Pluginom webového rozhrania prijímača sa pýšia iba linuxové satelitné prijímače. Pomocou neho môžete meniť nastavenia enigmy, nastaviť časovač nahrávania a ovládať prijímač (prepínať programy,poslať textovú správu na obrazovku TV apod.), prostredníctvom internetovej siete a PC/tabletu/mobilu. Najväčšia výhoda však spočíva v možnosti streamovania satelitného vysielania do PC, alebo mobilu/tabletu s OS Android a nainštalovanými potrebnými aplikáciami, alebo stream do dalšieho prijímača pomocou funkcie Remote channelô stream converter (návod v Digitálnej škole). Streamovať môžete napr. cez webové rozhranie v spojení s VLC playerom, alebo pomocou rôznych aplikácii ako DreamStream, DreamDroid a pod. Streamovať do PC, alebo smartfónu môžete aj iný program, ako je práve pozeraný na TV. Pokiaľ máte v prijímači jeden tuner, tak môžete streamovať programy v rámci toho istého transpondéru ako je pozeraný program, ak máte dva tunery, tak môžete streamovať z druhého tuneru ľubovoľný program.

webrozh1 webrozh2 stream

HbbTV:

Hybridná televízia HbbTV je plne funkčná. HbbTV využíva informácie zo satelitného vysielania a internetu. Prostredníctvom tejto funkcie si môžete zobraziť TV program a prehrávať streamy z archívov televízii poskytujúcich túto funkciu. Plne funkčné je aj prehrávanie streamov z archívov ČT.

hbbtv1  hbbtv2 hbbtv3

Webbrowser:

Prijímač disponuje aj webbrowserom pomocou ktorého si môžete prezerať webové stránky , nakoľko jeho načítanie stránok je rýchlejšie ako u modelov Gigablue HD800plus  a o niečo pomalšie ako u modelu Gigablue HD Qud Plus.

Do webbrowseru si môžete uložiť záložky obľúbených stránok, alebo zadať URL stránky pomocou diaľkového ovládania a virtuálnej klávesnice.

Webbrowser neobsahuje flash player. Prehliadanie stránok je možné, ale je pomalšie.

 

 webbr2 webb3 webrr4

Teletext:

Prijímač disponuje aj teletextom ,ktorý sa zobrazuje správne. Podstránky sa načítavajú automaticky.

txt

Radio:

Prostredníctvom prijímača môžete počúvať aj satelitné rádia v digitálnej kvalite.

radio

Rýchlosti prijímača (rýchlosti som testoval s defaultným skinom enigmy OpenATV - My Metrix)

 

nábeh prístroja z vypnutého stavu po načítanie karty skylink ice cez softcam až po nábeh obrazu : 1min 20 sek (rýchlosť záleží od použitého softcamu)

nábeh prístroja z pohotovostného režimu : 3 sek

rýchlosť prepínania kódovaných SD programov: cca 2 sek

rýchlosť prepínania kódovaných HD programov: cca  2 - 2,5 sek

reštart E2: 55 sek

rýchlosť prepínania nekódovaných programov: cca 1- 1,5 sek

Plusy:

+ možnosť zabudovania ďalšieho tuneru (veľa možností TV príjmu: satelitné, terestriálne aj káblové)

+ 2" farebný LCD displej

+ výhody linuxového prijímača (stream, ovládanie prijímača po sieti, inštalácia pluginov skinov a pod.)

+ slot pre CI modul

+ dobrá softvérová podpora

+ podpora prehrávania množstva multimediálnych súborov

+ vzhľad prijímača

+ rýchlosť prepínania programov a rýchlosť pohybu v menu prijímač

+ cena

 

Mínusy:

- pomalšie načítavanie webbrovsera

- dlhšie bootovanie prijímača

- nepodporuje PIP (obraz v obraze)

Záver:

Prijímač Gigablue HD Ultra UE si určite zaslúži Vašu pozornosť, pretože je funkčne aj parametrovo na veľmi solídnej úrovni. Zaradil by som ho do vyššej strednej triedy linuxových satelitných/combo prijímačov. Prijímač sa nehreje a ide stabilne. Pohyb v menu prijímača a aj prepínanie programov je veľmi svižné. Najväčšou devízou tohto prijímača je mimo CI slotu aj voľný slot pre vloženie druhého tuneru v prevedení DVB-S2, DVB-T/C, alebo DVB-T2/C, čím získate dvojtunerový satelitný, alebo combo prijímač a taktiež nesmiem opomenúť možnosť zabudovania interného 2,5" HDD. Veľmi efektný je aj 2,5" LCD displej prijímača. Momentálne prijímač Gigablue HD Ultra UE vidím ako najlepší pomer cena/výkon medzi viactunerovými linuxovými prijímačmi.

Prijímač Gigablue HD Ultra UE si môžete zakúpiť v eshope ELLANO.SK v plne nakonfigurovanom stave. Knemu si môžete dokúpiť vymeniteľné PNP tunery v prevedení DVB-S2, DVB-T/C, alebo DVB-T2/C . Pokiaľ chcete prijímač pripojiť ku wifi sieti môžete si dokúpiť kompatibilný wifi USB adaptér. Na požiadanie Vám môžeme do prijímača osadiť aj interný 2,5" SATA HDD.

 

Firma ELLANO.SK oznamuje , že pluginy v enigme sú dielom tretích strán a nezodpovedá za ich funkčnosť! Taktiež sa nevzťahuje záruka na prípadnú nefunkčnosť niektorého pluginu. Záruka sa vzťahuje iba na hardware prijímača!

Verím, že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK.

Hodnotenie článku

4.6/5 hodnotení (5 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (2)

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget