Recenzia: Xtrend ET7000 a Xtrend ET7500

Napísal Ivan P. 1 dňa 05 december 2014 do kategórie Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

V dnešnej recenzii Vás oboznámim s dvomi horúcimi novinkami od firmy Xtrend a to Xtrend ET7000 Xtrend ET7500. Jedná sa o linuxové satelitné/combo prijímače vyrábané v Kórei. Firma Xtrend je preslávená prijímačmi s veľmi pekným obrazom, nie je tomu inak ani pri týchto nových modeloch. Oba prijímače majú nový typ procesora Dual thread Broadxt.jpgcom  BCM7362 o frekvencii 742Mhz/2000 DMIPS , veľkosť operačnej pamäte majú 512 MB DDR3 RAM a 256MB flash pamäte.

Xtrend ET7000

 

Jedná sa o jednotunerový, FULL HD,digitálny, linuxový satelitný prijímač pracujúci na operačnom systéme enigma 2.

Satelitný tuner je zabudovaný napevno. Do prijímača nie je možné zabudovať interný HDD, ale môžete nahrávať a prehrávať na pripojený USB HDD, USB kľúč alebo sieťový disk. Prijímač nemá podporu funkcie PIP (obrazu v obraze). Softvérová podpora prijímača je veľmi dobrá OpenXTA, OpenPLI, Xtrend Alliance, Open ATV, HDMU, ....

Streamovanie TV vysielania do PC, alebo smartfónu a inštalácia rôzných pluginov je samozrejmosťou.

Viac o funkciách prijímača v recenzii nižšie.

 

Balenie a príslušenstvo:

 

 

 

img 20141124 094342 img 20141124 094525 1

 

Balenie obsahuje:

1x prijímač Xtrend ET7000

1x diaľkové ovládanie

1x externý napájací zdroj 12V

2x batérie do ovládača AAA

 

Predný panel:

img 20141124 095211 1 img 20141124 095228 1

 

Predný panel prijímača vzhľadom pripomína starší model Xtrend ET4000. Na prednom paneli sa nachádza jedno tlačidlo power, ktoré slúži na zap. a vyp. prijímača. Predný panel neobsahuje žiadny displej, obsahuje iba dve LED diódy signalizujúce stav prijímača a IR čidlo pre komunikáciu prijímača s diaľkovým ovládaním.

 

img 20141124 095238 1 img 20141124 101446img 20141124 101457

 

V pravej časti predného panelu sa nachádza odklopná časť pod ktorou sa nachádza:

1x UNI čítačka dekódovacích kariet (karta sa vkladá čipom dole), spolupracuje s kartami Skylink Irdeto , ICE a Freesat UPC CRW, ICE a CSlink Irdeto. Čítačka kariet nespolupracuje s kartami Skylink Ideto standart M7!

1x USB 2.0 – port pre pripojenie USB komponentov (USB HDD/USB kľúč a pod.)

Zadný panel:

img 20141124 095311 1

Zadný panel obsahuje:

1x CI slot – slúži pre vloženie dekódovacích CI a CI+ modulov. Prostredníctvom použitia CI modul Irdeto Skylink ready môžete v prijímači prevádzkovať aj kartu Skylink Irdeto Standart M7.

1x sieťový vypínač – slúži na zap. a vyp. Prijímača.

1x S/PDIF – digitálny audio výstup slúži na pripojenie prijímača ku zosilňovaču pomocou optického kábla.

1x napevno zabudovaný vstup satelitného tuneru – slúži na pripojenie satelitnej antény.

3x analógový výstup audio/video cinch – slúži ku pripojeniu prijímača ku starším typom TV , alebo ku zosilňovaču pomocou CINCH kábla.

1x eSATAp – jedná sa o nový port, ktorý je kombináciou portov eSATA a USB. Tzn. Že môžete k nemu pripojiť eSATA aj USB komponenty.

1x LAN – ethernet 10/100 Mbps slúži na pripojenie prijímača ku internetovej sieti pomocou LAN kábla.

1x HDMI 1.4 – trochu netradične je umiestnený HDMI port(pod ethernetom), pomocou ktorého pripojíte prijímač ku LCD, alebo plazmovej

TV.

1x vstup pre pripojenie napájacieho adaptéra 12V.

 

img 20141124 095323 1 img 20141124 095335 1

Diaľkové ovládanie:

Diaľkové ovládanie nie je programovateľné, je dobre tvarované. Má pogumované tlačidla, ktorých chod je tichý. Ovládanie má dobrú smerovosť.

img 20141124 094603 1 img 20141124 094615 1

Hardware prijímača:

IMG 20141125 130154 IMG 20141125 130206IMG 20141125 130244

Prijímač nemá na procesore ako býva zvykom žiadny chladič. Napriek tomu sa prijímač vôbec nehreje. Napájanie prijímača je externým napájacím adaptérom. Do prijímača ET7000 nie je možné zabudovať interný HDD.

 

Xtrend ET7500

 

Jedná sa o dvojtunerový, FULL HD,digitálny, linuxový satelitný/combo prijímač pracujúci na operačnom systéme enigma 2. Jeden satelitný tuner je zabudovaný napevno a druhý je vymeniteľný. Do vymeniteľného portu tuneru môžete osadiť DVB-S2 satelitný tuner/ hybridný terestriálny a káblový tuner DVB-T/C, alebo káblový digitálny DVB-C. Prijímač je predávaný vo viacerých variantách. Môzete si ho zakúpiť aj ako jednotunerový s neosadeným druhým tunerom, alebo ako dvojtunerový satelitný, či COMBO verzii DVB-S2/T/C. Do prijímača je možné zabudovať interný 2,5“ SATA HDD na ktorý môžete nahrávať a prehrávať. Nahrávať a prehrávať môžete aj na pripojený USB HDD, USB kľúč alebo na sieťový disk. Prijímač nemá podporu funkcie PIP (obrazu v obraze). Softvérová podpora prijímača je veľmi dobrá OpenXTA, OpenPLI, Xtrend Alliance, Open ATV, HDMU, ....

Verzie prijímača ET7500:

Xtrend ET7500 1x DVB-S2 

Xtrend ET7500 twin

Xtrend ET7500 Combo

Streamovanie TV vysielania do PC, alebo smartfónu a inštalácia rôzných pluginov je samozrejmosťou.Viac o funkciách prijímača v recenzii nižšie.

 

Balenie a príslušenstvo:

IMG 20141124 153837 1 IMG 20141124 151929 1

 

Balenie prijímača obsahuje:

1x prijímač Xtrend ET7500

1x diaľkové ovládanie

1x externý napájací zdroj 12V

2x batérie do ovládača AAA

1x SATA napájací/dátový kábel na pripojenie interného HDD

4x upevňovacie skrutky na HDD

Predný panel:

IMG 20141124 152210 1 IMG 20141124 152221 1

Na prednom paneli sa nachádza jedno dotykové tlačidlo power, ktoré slúži na zap. a vyp. prijímača. Toto tlačidlo je podsvietené v standby režime červenou farbou a v pracovnom režime modrou. Predný panel obsahuje VFD alfanumerický displej modrej farby displej, IR čidlo pre komunikáciu prijímača s diaľkovým ovládaním. Displej zobrazuje názvy kanálov, čas, dátum, ikony funkcií a popis stavu prijímača

 

IMG 20141124 183033 IMG 20141124 154045 IMG 20141124 154142 1

V pravej časti predného panelu sa nachádza odklopná časť pod ktorou sa nachádza:

1x CI slot – slúži pre vloženie dekódovacích CI  modulov. Prostredníctvom použitia CI modul Irdeto Skylink ready môžete v prijímači prevádzkovať aj kartu Skylink Irdeto Standart M7.

2x UNI čítačka dekódovacích kariet (karta sa vkladá čipom dole), spolupracuje s kartami Skylink Irdeto , ICE a Freesat UPC CRW, ICE a CSlink Irdeto. Čítačka kariet nespolupracuje s kartami Skylink Ideto standart M7!

1x USB 2.0 – port pre pripojenie USB komponentov (USB HDD/USB kľúč a pod.)

IMG 20141124 152232 1

Zadný panel:

IMG 20141124 152449 1

 

Zadný panel obsahuje:

1x vymeniteľný tuner (podľa osadenia).

1x napevno zabudovaný vstup satelitného tuneru – slúži na pripojenie satelitnej antény.

1x LAN – ethernet 10/100 Mbps slúži na pripojenie prijímača ku internetovej sieti pomocou LAN kábla.

1x HDMI 1.4 – trochu netradične je umiestnený HDMI port(pod ethernetom), pomocou ktorého pripojíte prijímač ku LCD, alebo plazmovej TV.

1x eSATAp – jedná sa o nový port, ktorý je kombináciou portov eSATA a USB. Tzn. Že môžete k nemu pripojiť eSATA aj USB komponenty.

3x analógový výstup audio/video cinch – slúži ku pripojeniu prijímača ku starším typom TV , alebo ku zosilňovaču pomocou CINCH kábla.

1x S/PDIF – digitálny audio výstup slúži na pripojenie prijímača ku zosilňovaču pomocou optického kábla.

1x vstup pre pripojenie napájacieho adaptéra 12V.

1x kolískový sieťový vypínač – slúži na zap. a vyp. Prijímača.

IMG 20141124 152500 1 IMG 20141124 152518 1

Diaľkové ovládanie:

Diaľkové ovládanie je rovnaké ako u modelu ET7000.

img 20141124 094603 1 img 20141124 094615 1

 

Hardware prijímača:

IMG 20141124 152720 1 IMG 20141124 152757 1

Prijímač nemá na procesore ako býva zvykom žiadny chladič. Napriek tomu sa prijímač vôbec nehreje. Napájanie prijímača je externým napájacím adaptérom. Do prijímača ET7500 je možné zabudovať interný 2,5“SATA HDD. Prijímač má jeden satelitný tuner DVB-S2 napevno osadený a  má slot do ktorého si môžete osadiť druhý tuner. 

IMG 20141124 152819 1 IMG 20141124 153357 1IMG 20141124 153347 1

Postup inštalácie enigmy Xtrend ET7000:

1. Na naformátovaný USB kľúč formátom FAT32 nakopírujte zložku et7x00, ktorá obsahuje inštalačné súbory enigmy.

2. Do vypnutého prijímača zasunte USB kľúč s enigmou (ostatné USB porty musia byť voľné) a zapnite prijímač zadným vypínačom.

3. Po zapnutí prijímač prehľadá USB porty a po nájdení enigmy na USB kľúči 3x blikne červená LED dióda na prednom paneli prijímača.

4. V okamihu blikania červenej LED diódy stlačte tlačidlo power na prednom paneli prijímača, tým sa rozsvieti aj zelená dióda a začne sa inštalácia.

5. Po nainštalovaní sa prijímač sám reštartuje a nabootuje s novou enigmou.

 

Postup inštalácie enigmy Xtrend ET7500:

1. Na naformátovaný USB kľúč formátom FAT32 nakopírujte zložku et7x00, ktorá obsahuje inštalačné súbory enigmy.

2. Do vypnutého prijímača zasunte USB kľúč s enigmou (ostatné USB porty musia byť voľné) a zapnite prijímač zadným vypínačom.

3. Po zapnutí prijímač prehľadá USB porty a po nájdení enigmy sa zobrazí displeji hláška o nájdení enigmy a budete vyzvaný pre inštaláciu enigme pre stlačenie tlačidla power na prednom paneli prijímača.

4. Následne stlačte tlačidlo power na prednom paneli prijímača, tým sa začne sa inštalácia.

5. Po nainštalovaní sa prijímač sám reštartuje a nabootuje s novou enigmou.

Spustenie prijímača:

V nových Xtrendoch je predinštalovaná firemná enigma Xtrend Image V3 s kernelom 3.14.10. Tá Vás po spustení prijímača prevedie úvodnými nastaveniami .

IMG 20141124 095937 1 IMG 20141124 100040IMG 20141124 100108

Táto enigma je však značne oklieštená, ma málo nastavení a položiek menu. Nie je v nej predinštalované ani webové rozhranie a vo feede tejto enigmy tiež toho veľa nenájdete.

IMG 20141124 100827 IMG 20141124 100758IMG 20141124 100904

Prinášam Vám aspoň pár screenov s tejto enigmy pre zaujímavosť. Našťastie existuje veľa vývojarských skupín softvéru pre tieto prijímače spomeniem najznámejšie: OpenPLI, Open ATV, Open XTA, Xtrend Alliance, HDMU a ďalšie.

IMG 20141124 100845 IMG 20141124 100917IMG 20141124 100936

Ako je dobrým zvykom u firmy ELLANO.SK nemusíte si robiť starosti s konfigurovaním prijímača, pretože jedine pri kúpe prijímača v eshope ELLANO.SK ho dostanete plne nakonfigurovaný.

Enigma2 ELLANO.SK

Prijímače som testoval s nakonfigurovanou enigmou ELLANO.SK. Ako základ je použitá enigma OPEN PLI 4.0 a do nej sú nainštalované tie najlepšie pluginy, softcamy pre spoluprácu čítačky s dekódovacími kartami a aktuálnym zoznamom programov Skylink aj UPC Freesat. Samozrejme v cene prijímača.

infoe2

Infobar:

Infobar v enigme zobrazuje veľa rôznych informácii. V infobare skinu HD Glass16 si môžete zobraziť dvojitým stlačením tlačidla OK na diaľkovom ovládači aj predpoveď počasia.

 infbarpli inbhdg infbarhdg2

Skin:

V enigme je defaultný skin PLI HD a taktiež je doinštalovaný skin HD Glass16, ktorý patrí medzi najkrajšie skiny a má veľa možností nastavenia.

menuhdg menupli

Zoznam programov:

 V prijímači je naladený zoznam programov  aj s piconami Skylink aj Freesat UPC. Vytvorených je niekoľko favoritných skupín. Na obrázku nižšie je vyobrazený zoznam programov v skine PLI HD aj v skine HDGLASS 16.

zozpr1 zozhdglzozpr2

Fastscan :

V prijímači môžete využiť pre ladenie aj funkciu rýchleho vyhľadávania programov FASTSCAN pre satelitného providera Skylink.

fastscan2fastscan

EPG:

Prijímač podporuje elektronického programového sprievodcu pomocou ktorého si môžete zobraziť TV program na 7 dní dopredu. Pomocou EPG si môžete načasovať aj nahrávanie požadovanej relácie.

epg1 epg2

Pre zobrazovanie EPG aj s piconami programov je doinštalovaný plugin Cool TV Guide.

epg3 epg4

Pluginy:

V enigme je doinštalované množstvo kvalitných pluginov ako:

Archívy CZ/SK, CSFD, Infotunerbarstate, CoolTVguide, EPG refresh, webbrowser, mediaplayer2, picture player, Openwebif.

plg1 plg2

HbbTV a webbrowser:

HbbTV (hybridná televízia) zatial nie je V E2 OpenPLI funkčná, je vštádiu dolaďovania pluginu

webbr1 webbr2

Avšak webbrowser je plne funkčný. Pomocou neho si môžete na obrazovke TV prehliadať internetové stránky. Prehliadač má uložené aj záložky niektorých stránok ako Google,Facebook a pod. Prehliadač nedisponuje flash playerom.

webbr4 webbr3

Webrozhranie a streamovanie TV vysielania:

Prijímač disponuje webovým rozhraním prijímača pomocou ktorého môžete prijímač ovládať cez internetovú sieť, meniť nastavenia prijímača, zobraziť EPG, alebo načasovať nahrávanie.

webrozh1 webrozh2webrozh3

Nespornou výhodou je aj možnosť streamovania TV vysielania do PC, alebo smartfónu/tabletu s OS Android. Záleží na rýchlosti VAších komponentov domácej internetovej sieti či Vám pôjde stream iba SD programov ,alebo aj HDčiek. Prijímač zvláda aj streamovanie HD programov.

stream

Nahrávanie:

Prijímačom môžete nahrávať na pripojený USB kľúč, USB HDD, alebo v prípade ET7500 aj na zabudovaný interný disk. Pre nahrávanie odporúčam pripojený HDD inicializovať a naformátovať prijímačo formátom ext3, alebo ext4. Prijímač  nahráva vo formáte TS nekódovane, nahrávky je možné prehrať aj v PC. Prijímač ET7000 dokáže nahrávať v rámci toho istého transpondéru 4-5 kódovaných programov súčasne. Prijímač ET7500 s použitím oboch tunerov dokáže nahrávať cca 8 programov súčasne z dvoch TP za predpokladu že máte oba tunery zapojené samostatným káblom od LNB konvertora. Odporúčam nahrávať cca 2-3 programy z jedného tuneru, vtedy je rýchlosť prijímača aj napriek záťaži stále optimálna, samozrejme záleží aj od rýchlosti HDD/USB flash. Nahrávanie je signalizované na obrazovke TV ikonou nahrávania v infobare a prostredníctvom pluginu Infotunerbarstate. Samozrejmosťou je, že môžete nahrávať aj na sieťový disk.

rec

Thimeshift:

Thimeshift (nahrávanie s časovým posunom) je plne funkčné. Thimeshift sa aktivuje stlačením tlačidla pauza na diaľkovom ovládaní, čím sa Vám práve vysielaná relácia pozastaví a začne sa nahávať na interný, alebo pripojený USB HDD. Opätovným spustením tlačidla pauza sa relácia spustí od miesta pozastavenia. V nahratom časovom úseku sa môžete pohybovať dopredu i dozadu a môžete ho znovu pozastaviť. Thimeshift deaktivujete stlačením tlačidla stop na diaľkovom ovládači.

th1 th2 th3

Prehrávanie:

Do zoznamu nahrávok sa dostanete tlačidlom LIST na diaľkovom ovládači. Nahrávky môžete posúvať číelnými tlačidlami 3,6,9 dopredu a tlačidlami 1,4,7 dozadu.

prehret7500  prehrrec

Prijímačom môžete cez mediaplayer prehrávať aj ostatné multimedálne formáty súborov. Prehrávať môžete z interného HDD, pripojeného USB HDD/USb kľúča , alebo zo sieťového disku/NAS protokolmi SAMBA, CiFs alebo DLNA. Prijímač mi prehral všetky bežné formáty súborom , hravo si poradí aj z Full HD MKV s vysokým datovým tokom, dalej MOV,MP4, DivX,Xvid a pod.

divxhd mkv1 xvid

Zvukový doprovod flimových súborov prehrá MP3,Ac3, AAC a poradí si aj s DTS, čo veľa prijímačov nevie.

mkv2 mp4

Hudba a obrázky:

Pomocou mediaplayeru môžete prehrávať aj hudbu napr mp3 a pomocou prehliadača obrázkov si môžete prehliadať fotografie na obrazovke TV.

foto1 foto hudba

Filmy s titulkami:

Bezproblémovo prehráte cez mediaplayer2 aj filmy s titulkami SRT. Diakritiku zobrazuje prijímač srávne.

 titulky

Vymeniteľný tuner Xtrend ET7500:

V prijímači Xtrend ET7500 je jeden tuner vymeniteľný a nakoľko som dostal k dispozícii na test DVB-C tuner tak som ho aj otestoval. Inštalácia tuneru je jednoduchá a bezproblémová. Spočíva v demontáži vrchného krytu prijímača, povolení skrutky (na zadnom paneli) upevňujúcej vymeniteľný tuner, alebo zaslepovací pliešok (závisí od verzia osadenia tunerov). Potom stačí vytiahnuť ak je osadený pôvodný tuner, osadiť do pätice pre tuner nový tuner, zaskrutkovať upevňovaciu skrutku tuneru a osadiť a pripevniť vrchný kryt prijímača. Zvládne každý.

IMG 20141128 194918 1 IMG 20141128 194954 1IMG 20141128 195306 1

Po spustení prijímača sa Vám automatický nový tuner načíta a zobrazí v nastaveniach tuneru ako tuner B. Na vyhľadávanie DVB-C programov týmto tunerom som použil automatické vyhľadávanie programov, ktoré najskôr vyhľadá aktívne transpondéry a potom na nich vyhľadá programy.

IMG 20141128 195418 IMG 20141128 195435 1dvbc1

Celkové vyhľadávanie DVB-C trvá dosť dlho cca 25 min ( z toho 24min hľadá aktívne transpondéry), ale nie je to iba u tohoto prijímača . Vyhľadalo mi všetky dostupné programy v DVB-C káblovej digitálnej sieti. Príjem programov DVB-C je bezproblémový.

dvbc4 dvbc5 dvbc7

 

Spolupráca s CI modulom:

Prijímače som testoval s CI modulom Irdeto Skylink ready Neotion Dual Crypt a kartou Skylink Irdeto.

Dekódovanie a príjem vysielania s použitím tohto modulu v prijímači je bezproblémový. Počas nahrávania kódovaného programu, môžete pozerať kódovaný, alebo nekódovaný program v ramci rovnakého transpondéru ako je nahrávaný program. Nahrávky s modulom sú taktiež nekódované vo formáte TS a dajú sa prehrať v PC.

 cimodul

Teletext:

Prijímač disponuje aj teletextom ,ktorý sa zobrazuje správne.

txt

Radio:

Prostredníctvom prijímača môžete počúvať aj satelitné rádia v digitálnej kvalite.

radio1 radio2

Wifi:

Wifi pripojenie je už s wifi USB adaptérom Golden Media plne funkčné.

PIP:

Prijímač nepodporuje funkciu obraz v obraze PIP.

 

Rýchlosti prijímača:

Rýchlosti som testoval so skinom PLI HD:

nábeh prístroja z vypnutého stavu po načítanie karty skylink ice cez softcam až po nábeh obrazu : 48 sek (rýchlosť záleží od použitého softcamu)

nábeh prístroja z pohotovostného režimu : 2 sek

rýchlosť prepínania kódovaných SD programov: cca  1,5 sek

rýchlosť prepínania kódovaných HD programov: cca  1,5-2 sek

reštart E2: 25sek

rýchlosť prepínania nekódovaných programov: cca 1 sek

 

Plusy prijímača:

+ pomer cena/kvalita

+ veľmi dobrá kvalita obrazu

+ rýchlosť príjímača (prepínanie a pohyb v menu)

+ CIslot

+ prehrávanie veľkého množstva multimédiálnych formátov

+ stabilný chod / výborná softvérová podpora

+ možnosť zabudovania interného HDD u modelu ET7500

+ prijímače sa nehrejú

Mínusy prijímača:

- zatiaľ nefunkčné HbbTV - v novej verzii už funkčné (pozn. red 11.2.2015)

- absencia displeja u modelu ET7000

- horšie vyberanie CI modulu zo šachty u modelu ET7500

 

Záver:

 Prijímače Xtrend ET7000 a Xtrend ET7500 určite patria kvalitou hardvéru a obrazu medzi High-end linuxové satelitné prijímače. Majú prekvapivo rýchly a dostatočne výkonný hardvér, ktorý zvláda všetko čo treba. Prijímače idú stabilne nehrejú sa. Samozrejmosťou sú u nových prijímačov niektoré nevyladenosti softvéru a nefunkčnosť niektorých vecí v tomto prípade mám na mysli HbbTV. Skôr, či neskôr však tieto malé nedostatky aj vďaka veľkej softvérovej podpore prijímača budú odstránené. 

Pokiaľ sa Vám prijímače Xtrend ET7000Xtrend ET7500 1x DVB-S2 , Xtrend ET7500 twin, alebo  Xtrend ET7500 Combo zapáčili môžete si ich zakúpiť v eshope ELLANO.SK za výbornú cenu.

Firma ELLANO.SK oznamuje , že pluginy v enigme sú dielom tretích strán a nezodpovedá za ich funkčnosť! Taktiež sa nevzťahuje záruka na prípadnú nefunkčnosť niektorého pluginu. Záruka sa vzťahuje iba na hardware prijímača!

Verím že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK.

Hodnotenie článku

4.6/5 hodnotení (19 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (48)

  • Vlček

    Vlček

    06 december 2014 v 11:44 |
    2 tunery a neumí PIP!???
    • ZdenekMi

      ZdenekMi

      06 december 2014 v 13:54 |
      Také mě to trochu zarazilo. Tak jsem hledal a je tomu asi opravdu tak. Problém je údajně v tom, že režim PIP nepodporuje použitý čip Broadcom 7362.
  • Ivan.P

    Ivan.P

    06 december 2014 v 18:47 |
    Presne tak ako píše Zdenek.
    Nie je to o tuneri ale o procesore, nepodporuje túto funkciu.
    Takže túto funkciu nenájdete ani na ostatných boxoch s týmto procesorom.
  • VHJ

    VHJ

    07 december 2014 v 17:00 |
    Na funkčnosť HbbTv treba nainštalovať plugin NEW XTREND HBBTV
    • Ivan.P

      Ivan.P

      08 december 2014 v 05:44 |
      Veď ten je v enigme nainštalovaný. HbbTV nepracuje v OpenPLI korektne. V OpenXTA už pracuje správne.
  • miloš_st

    miloš_st

    27 december 2014 v 19:31 |
    1. existuje tu niečo ako dualboot? Je možné si pri zapnutí vybrať medzi napr. OpenPLI a OpenXTA?
    2. ak ho použijem ako server pre ďalšiu kartu v domácnosti, môžem ho vypnúť? Bude sa karta aj potom zdieľať? Ak nie, aký to má dopad na prehrievanie sa (keď nemá chladič)?
    • Ivan.P

      Ivan.P

      27 december 2014 v 20:21 |
      1. Ano existuje plugin pre multiboot videl som ho vo feede E2 Open XTA aj Open ATV.,
      2. Prijímač je konštruovaný určite tak aby sa nehrial .Nemyslím si že by mal vplyv na teplotu procesora multiboot. Otázku zdielania a pod. si musíte riešiť na satfórach.
  • Richard

    Richard

    07 január 2015 v 20:49 |
    Dobrý den,
    pokud připojím k ET7000 přes eSATAp pevný disk (2,5" z notebooku) a nechám jej trvale připojený, přestane se při delší nečinnosti disk po čase točit nebo se bude točit pokud je ET zapnutý?
    Děkuji
    • vlastvs499

      vlastvs499

      25 január 2015 v 13:57 |
      Korektně funguje vypínání dle nastavení vypínání disku v menu přístroje i na výstupu esatap.
  • ZdenekMi

    ZdenekMi

    08 január 2015 v 08:34 |
    V E2 je default nastavený interval 5 minut pro vypnutí disku při jeho nečinnosti. Funguje to pro USB externí disk, i pro interní SATA disk. eSATA nemám vyzkoušený, ale předpokládám, že se to bude chovat stejně.
  • Richard

    Richard

    08 január 2015 v 12:34 |
    díky moc!
  • Richard

    Richard

    31 január 2015 v 19:47 |
    Dobrý den,
    jestě mám dva dotazy:
    1. mám ET7000 (OpenPli) s přepínačem diseqc A/B, na A mám 23.5E a na B mám 0.8W. Na B mi nefunguje automatické vyhledávání kanálů, vždy to napíše nalezeno 0. Musím kanály přidávat ručně přes jednotlivé transpondéry. Zkoušel jsem připojit kamarádův Skytec s E2 a tam to funguje správně. Ani na ATV image se mi to nepodařilo.

    2. ET-7x00 by měl fungovat i s dálkovým ovládaním od Dreamboxu, ale nevím, "jak na to", jestli je na to nutný nějaký plugin, nebo jen ruční změna nějakého souboru. Chtěl jsem zkusit plugin rcsetup, ale nepodařilo se mi to nikde stáhnout.
    • ZdenekMi

      ZdenekMi

      31 január 2015 v 21:57 |
      1.) Máte nastaveno prohledání sítě na ANO?

      2.) Tak pokud máte OpenATV, tak by to mělo být v Menu/Nastavení/Systém/Další nastavení/Vstupní zařízení
  • Richard

    Richard

    31 január 2015 v 22:42 |
    ad 1. - mám tam Ano, a zkoušel jsem to i různě kombinovat. Ono to zase není takový problém, jednou to naladím a dlouho na to nešahám, navíc kanálů z 0,8W mám jenom pár, ale vcelku mě to zarazilo, navíc zadávat každý transponder ručně a to i včetně typu (DVB-s nebo DVB-S2) je dost otravné, pokud někdo bere z 0.8W celou nabídku programů.

    ad 2. - momentálně mám OpenPli, u kterého bych i rád zůstal a na OpenATV jsem si toho nevšiml.

    našel jsem tuto radu, ale mám trochu obavu, aby se tím něco nepokazilo:

    echo 4 > /proc/stb/ir/rc/type
    om controleren
    cat /proc/stb/ir/rc/type

    4= DMM
    5= ET9000 AB

    je to holandsky
    http://forums.openpli.org/topic/26027-newbie-xtrend9500openpli30dreambox-afstandsbediening-gebruiken-op-xtrend/page-2
    • ZdenekMi

      ZdenekMi

      31 január 2015 v 23:41 |
      Než budete dělat nějaký pokus, tak si udělejte zálohu image. Pokud se něco pokazí, tak si tam vrátíte tu zálohu.
    • vlastvs499

      vlastvs499

      02 február 2015 v 08:39 |
      Myslím si, že toto neklapne. Zkoušel jsem snad všechno, včetně toho tvého odkazu a včetně třeba tohoto:
      http://www.et-view-support.com/Forum/showthread.php?4489-How-ET9000-work-with-Dreambox-Remote-Control
      Je to totální "nechytačka", po čtyřech dnech jsem to vzdal. Pokud by se Ti to někdy povedlo, dej prosím vědět.
      Zkoušel jsem OpenPli a OpenXTA.
      Mám naprosto stejný problém, reaguje to jen a pouze na origo Xtrend, i když nastavím nebo napíšu přes telnet DM ovladač. Chápal bych, kdyby přestalo jet origo a nešlo DM, ale že se to origo ani nevypne, to teda nechápu.
      Ten originální ovladač se prostě drží "zuby nehty".
      Origo ovladač je tragédie, pokud se zadaří, napiš to sem prosím. Děkuju!
      Divím se, že tento ovladač dávají i k ET7500, ten vysoký zdvih (hlavně na kříži u "OK") a umístění barevných tlačítek nahoře je děs.
      Při stlačení OK často stlačím tlačítko "dolů".
      • Richard

        Richard

        02 február 2015 v 13:25 |
        Jo, zkusím to na OpenATV znova. Taky mi přijde ten originál ovladač horší, než ten malý starý k Dramboxům a navíc potřebuju mít u jednoho boxu dva ovladače. Na cenu originálu jsem se natím, neptal, kdyžtak to vyřeším nějakým programovatelným univerzálním DO.
        Někde ještě psali, že to musí být stříbrný ovladač k Dreamboxu a ne ten černý. Mám sice stříbrný, ale jen ten malý, tak je otázka, jestli nemá IR kódy stejné jako ma ten černý "velký".
        Na AB foru jsem ještě dostal tip, na tuto diskuzi:
        http://www.et-view-support.com/Forum/showthread.php?12997-Alternativn%C3%AD-d%C3%A1lkov%C3%BD-ovlada%C4%8D-pro-ET-9200
        • vlastvs499

          vlastvs499

          02 február 2015 v 15:54 |
          No, to máš k DM500s, já mám to velké, taky stříbrné. Z toho odkazu je odzkoušeno všechno, bez úspěchu. Programovatelné jsem sháněl taky, resp. "učící se", protože kódy na 7000 asi nikde nebudou, ale za přijatelnou cenu se všemi barevnými tlačítky vedle sebe se mi to teda nepovedlo. Když je cena ok, tak jsou tlačítka po třech ve sloupcích a hlavně nemá 4 tlačítka okolo kříže (menu, info, exit...). Což požaduju.

          Jinak jsem četl, že učící se DO má Ariva 202, moc se mi tomu nechce věřit, spíš to bude na zadání kódů čísly, ale na to se musím ještě podívat. Ale zase nemá 4 okolo kříže...chjo! :-)
          Pokud by sem dorazil nějaký Arivák, byl bych vděčný za info, zda se dá programovat přes čidlo z druhého ovládání.
          Děkuju!
          • Richard

            Richard

            02 február 2015 v 19:10 |
            kódy z orig. DO z ET7000 se dokáže v pohodě naučit Emgeton C1, mám to vyzkoušeno, ale to rozložení tlačítek je tam jiné. zítra jdu na to OpenATV, pak se podělím o zkušenosti.
  • Richard

    Richard

    01 február 2015 v 13:04 |
    Poznatky:
    Plugin multirc se dá do OpenPli nainstalovat, ale nefunguje - píše "error writing to /proc/stb/ir/rc/mask!"
    Plugin rcsetup se taky nainstaluje a tváří, že by měl fungovat, ale ET7000 na ovladač Dreamboxu nereaguje, ale reaguje stále na originál. Takže zkusím znova OpenATV image.

    Ještě prosím radu k tomu zálohování celého image, jaký nástroj na to použít? Ten výchozí v OpenPli - AutoBackup, nebo Nfibackup nebo Dflash? Ať neudělám zálohu, která pak nebude k ničemu.
    Díky
    • Ivan.P

      Ivan.P

      01 február 2015 v 18:34 |
      Backupsuite
  • Richard

    Richard

    03 február 2015 v 21:19 |
    To Dreambox DO nefunguje ani v OpenATV, teda aspoň mě ne. A ani nastavení nezpůsobí to, že by originál DO přestalo fungovat. Jinak je to pro mě slušný opruz přizpůsobit OpenATV mým potřebám narozdíl od OpenPli. No ale OpenATV má pár vychytávek, které se mi docela líbí, tak uvidím, co si tam ještě nechám.
  • strýček

    strýček

    12 marec 2015 v 17:54 |
    no mne na žiadnom image nefunguje wifi, kde robim chybu
    • IvanP

      IvanP

      12 marec 2015 v 19:21 |
      V enigme musí byť nainštalovaný driver pre príslušný chipset Vášho USB wifi adaptéru.
      1. musíte vedieť aký má wifi USB chipset napr Rallink RT3070 a pod.
      2. Odinštalovať ine nepoužívané drivery pre wifi USB z enigmy menu/pluginy/červene tlač/drivers
      3. Nainštalovať z feedu enigmy príslušný driver menu/pluginy/zelene tlač/drivers
      4. Reštart E2
  • Danny

    Danny

    07 november 2015 v 23:11 |
    Dobry den Ivan P.,
    vazim si vase rady i recenzie a preto mam na Vas dotaz ohladom prijmaca ET7000. Kupil som ho u vas (Ellano) aj na zaklade Vasej recenzie.Mam vsak s prijmacom problem. Posielal som ho na reklamaciu,avsak bol mi vrateny ako neopravnena reklamacia.Prijmac po 1-1,5 h zamrzne.Skor ako som posielal na reklamaciu skusal som OPenatv najnovsi,OpenPli,obe so cccam a rovnaka reakcia.Neslo mi do hlavy,ze u Ellano isiel,tak som skusal nechat bezat niekolko dni na TA3 a CT24 a skutocne ide bez chyby.V pripade,ze bezi cccam zamrzne a nereaguje na DO,pomoze len vypnut zadnym tlacitkom.Odskusane aj ine verzie cccam a reakcia ta ista.Mam od vas aj VU+ zero a tem bezi bez problemov so cccamom.Odskusane na tom istom lnb ako bezi Vu,takze tam chyba nebude.Uz som zufaly,nejaka dobra rada by sa hodila.
    Dakujem.
    • Ivan.P

      Ivan.P

      08 november 2015 v 07:36 |
      V priebehu budúceho týždňa budeme robiť novú zálohu pre Xtrendy 7x00 a to OpenATV5.1 po zverejnení článku ku enigme požiadajte mailom o zaslanie novej zálohy verím že bude všetko ku VAšej spokojnosti, Ak by ste mali problém s cccamom (čo mi ale nejde do hlavy) je možné použiť pre funkčnosť karty oscam alebo doscam. Neinštalovali ste nejaký plugin alebo skin ked ste začali mať problém s cccamom?
      • Danny

        Danny

        08 november 2015 v 20:14 |
        Dakujem za odpoved. Ja vlastne ani neviem ci je problem so cccamom.Ked je proste kanal FTA, stroj bezi v poriadku aj cele dni, ked koduje, pripadne je klient, tak zamrzne (ale ne zelena-modra smrt), zamrzne tak, ze nereaguje na DO, ani predne tlacitko.
        Neinstaloval som prave vobec nic. Akurat som skusal aj OpenPLI a OpenATV novsiu verziu. Jedina zmena je skuska konfiguracie cccam ako klient.
      • Danny

        Danny

        08 november 2015 v 20:21 |
        Jej este som zabudol jeden dotaz: zaujimalo by ma ako sa testuju reklamovane prijmace v Ellano, myslim ake podmienky: ci je zapnuta siet,ci bezi nejaky cam, ci sa skusa s kartou alebo len fta.
        Zaujima ma to, preco u Ellano to bezalo 10 dni a u mna stale mrzne.
        Nie som typ, ktory pri kazdom probleme vyrobok hned reklamuje, najprv zistujem ci som neni ten blby ja, pripadne, ci nie je problem u mna - lnb, router atd.
        • IvanP

          IvanP

          09 november 2015 v 06:19 |
          Túto otázku nasmerujte mailom alebo telefonicky priamo na e-shop.
        • marek

          marek

          08 november 2016 v 08:30 |
          ten istý problem produkt reklamovaný 2 krat a robí to stále a stále a stale nechal som to bežať aj 2 dni a stále to robí
          • Ivan.P

            Ivan.P

            08 november 2016 v 10:27 |
            Dobrý deň.
            O aký problém sa konkrétne jedná?
  • Srobik

    Srobik

    26 jún 2016 v 13:03 |
    Dobry den, mám IP kameru (od Vás) a chcel by som obraz sledovať na TV, aku pluning by som si mal nainštalovať? Dakujem Vam za radu.
  • IvanP

    IvanP

    26 jún 2016 v 15:13 |
    Dobrý deň.
    Tu je odkaz na vlákno kde riešia IP kameru v spojení s linuxovým prijímačom.
    http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?t=48300
  • marek

    marek

    28 november 2016 v 11:46 |
    ano presne tak toto isté mi robi aj mne kto sa trocha rozumie tak som odtiaľ vytiahol logy a niejaké súbory nemože nájsť skušal som na nete hľadať ale neuspešne
  • marek

    marek

    01 december 2016 v 09:27 |
    skusal som tam nahodit open atv 5.3 zo dna 29.11.2016 a zatial to fici uvdim ako dlho este to nemam poriadne oskusane mam ten isty problem ze mi to mrzlo
  • vlastvs499

    vlastvs499

    02 február 2015 v 21:41 |
    Díky, dej vědět. Asi u toho Emgetona zůstanu, toho mám, pak mám SilverCresta, tam je právě problém barevných, jinak by byl supr, ten Emgeton je takové poleno, ale co už. Tlačítka zdvih ok, holt je vysoký a zvyknu si...
    Tak pak prosím napiš, jak to dopadlo. Děkuju. Kéž by...
    • vlastvs499

      vlastvs499

      02 február 2015 v 21:44 |
      Richarde, snad tohle najdeš, psal jsem to k tobě, ale objevilo se submitted incorrect a skočilo to sem...
      • Richard

        Richard

        03 február 2015 v 21:42 |
        odpoveď je o pár řádků výše, taky se mi to posunulo někam špatně.
  • marek

    marek

    25 november 2016 v 21:54 |
    o ten isty problem mrzne mrzne mrzne mrzne do dna minimalne 2 zamrzne a musim restartovat zadnym tlacitkom
    • IvanP

      IvanP

      26 november 2016 v 06:43 |
      Napíšte na email info@ellano.sk a požiadajte o zaslanie zálohy pre Váš model prijímača a ku modelu prijímača napíšte aj čáslo VAšej obkednávky resp.faktúry. Pošleme Vám link na zálohu enigmy s ktorou prefleshujete prijímač(teda pokiaľ ste kupoval prijímač v ELLANO.SK)
      • marek

        marek

        28 november 2016 v 11:42 |
        pisal som poslali mi original s tale to mrzlno urobil som čistú zalohu stále stale stale 2 krat poslanný na reklamaciu 2 krat uznaná a 3 krat neuznaná ďalej už neposielám . Lebo nemám na to nervy
        • Ivan.P

          Ivan.P

          29 november 2016 v 07:34 |
          Dobrý deň.
          A čo Vám presne mrzne dekódovanie karty alebo obrazu alebo sw? Ako sa to prejavuje? Mrzne Vám to aj u nekódovaných programoch?
    • rh

      rh

      27 november 2016 v 12:56 |
      Mam xtrend ET7500 a tiez mrzne. ELLANO mi poslal rozne ich zalohy, vsetky mrzli. Skusal som aj cistu OpnePLI4 a doinstaloval doplnky a robi to to iste. Bol na reklamacii a ELLANO neuznalo reklamaciu (neopravnena reklamacia). Ked je na TA3 tak mozem s nim robit co chcem aj konfigurovat. Akonahle je na nejakej kodovanej (napr. STV1 HD), tak zamrzne. Neda sa nijak konfigurovat, kedze zamrzne. Pouzivam kartu Skylink IRDETO ICE (CAID:0D96). ELLANO tvrdi, ze testovalo prijimac, ale pochybujem. Pri mailovej komunikacii pisali, ze ho testuju a pri telefonickej v tom istom case, ze ho poslali do Nemecka :D
      • rh

        rh

        29 november 2016 v 06:20 |
        Tak nakoniec aj na TA3 to zamrzne po nejakom case a procak aj po vypnuti a zapnuti cez zadny vypinac ide stale na 100%
        • Ivan.P

          Ivan.P

          29 november 2016 v 07:40 |
          Dobrý deň.
          Používate vlastný setting? Nerobí vám ten problémy?
          Treba skúsiť nafleshovať čistú enigmu
          http://images.mynonpublic.com/openatv/5.3/index.php?open=et7x00

          a naladiť ručne pár programov nekódovaných napr TA3 bez iných pluginov ak pôjde OK doinštalujte softcam a vyskúšajte. Nechce sa mi veriť že ak by bola chyba v prijímači že by to nevyreklamovali.
          • rh

            rh

            30 november 2016 v 06:38 |
            ano, vlastny setting, ale nerobilo to na TA3 problemy a po case zacalo. Skusim vas pokus a dam vediet.
          • rh

            rh

            10 december 2016 v 10:44 |
            Dobry den, pouzil som original image od vyrobcu "et7x00-xtrend-1-et7x00-20160213_usb" a zatuhlo to. Cista instalacia, bez akychkolvek inych doplnkov.
  • rh

    rh

    10 december 2016 v 10:48 |
    Pravda, musel som pouzit CAM modul.

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget