Recenzia: Amiko HD8260+

Napísal Ivan P. 1 dňa 30 september 2014 do kategórie Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

combo prijímač

V dnešnej recenzii Vám predstavím nový produkt od maďarskej firmy Amiko s názvom Amiko HD 8260+. Jedná sa o dvojtunerový FULL HD combo prijímač, pomocou ktorého môžete sledovať satelitné vysielanie DVB-S2 v SD aj HD kvalite, terestriálne pozemné vysielanie v DVB-T aj DVB-T2 norme a aj digitálne káblové DVB-C vysielanie.  

 

amiko_8260_1.jpg

Vlastnosti:

  • Conax / UNI čítačka kariet
  • Common Interface - CI slot
  • MKV, AVI, MPEG, TS, VOB, MP3, JPEG prehrávanie
  • Nahrávanie na USB flash, alebo USB HDD
  • Full HD 1080p výstup
  • YouTube
  • Ethernet & USB WiFi podpora
  • Dva High Speed USB2.0 Sloty
  • 6000 možných kanálov na uloženie (TV a Radio)
  • Stream TV & Radio kanálov do Vášho Android zariadenia vo Vašej sieti
  • Dva High Speed USB 2.0 konektory
  • RSS čítačka & Predpoved počasia online - ak je pripojený k sieti internet
  • Timeshift
  • Možné súčasné nahrávanie a timeshift
  • Rýchle prepínanie kanálov
  • True-color, užívatelsky príjemné menu
  • Full Picture In Graphic (PIG)
  • Electronic Program Guide (EPG) - program na 7 dní
  • podpora pre titulky
  • Teletext s VBI
  • Rodičovský zámok
  • Satellite Blind Scan & Fast Scan
  • Unicable podpora
  • DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 a USALS
  • Full HD (1080p) výstup cez HDMI
  • Hry
  • SK menu
  • Software upgrade cez USB, sieť, OTA, RS232
  • Spotreba v Stand-By: <0.5W

 

Technická špecifikácia:

Tuner & Demodulation
Tuner Type: DVB-S / DVB-S2
Input Connector: F-type, Connector, Female
Signal Level: -65 to -25 dBm
LNB Power & Polarization: Vertical: +13V/+14V,
Horizontal: +18V/+19V
Current: Max. 400mA (Overload Protection)
22KHz Tone Frequency: 22±1KHz
DiSEqC Control: Version 1.0, 1.1, 1.2, USALS
Demodulation: QPSK, 8PSK
Input Symbol Rate: 2-45 Mbps,
FEC: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8 and Auto

Tuner Type: DVB-T2 / DVB-C
Frequency Range: 48~862MHz
RF Input Level: -80dBm to -20dBm
Antenna power output: DC 5V at max 75mA, Overload protection
Demodulation: COFDM 1K, 2K, 4K, 8K normal and extended, 16K normal and extended, 32K normal and extended
Input Symbol Rate: 1.0 ~ 7.0Ms/s
Constellations: QPSK, 16QAM, 64QAM, 256QAM / Both rotated and non-rotated
Guard Intervals: 1/4, 19/256, 1/8, 19/128, 1/16, 1/32, 1/128
Code Rate: 1/2, 3/5, 2/3, 3/4, 5/6

Systeémové parametre
Main Processor: Dual Core 600MHz CPU
Flash Memory: 16MB
DDR3 RAM: 256MB

MPEG TS A/V Decoding
Transport Stream: MPEG-2, H.264
Input Rate: Max.120Mbit/s
Aspect Radio: 4:3, 16:9, Letter Box
Video Decoding: MPEG-2, MP@ML, MPEG-4 part 10/H264
Video Resolution: 720*480P/I, 720*576P/I, 1280*720p, 1920*1080i, 1920*1080p
Audio Decoding: MPEG-1 layer I/II, MPEG-2 layer II, Dolby digital
Audio Mode: Left / Right / Stereo/ Mono
Sampling Rate: 32, 44.1 and 48KHz

Napájanie a spotreba
Input Voltage: Free Voltage (100-250V AC 50/60Hz)
Power Consumption: 30W Max
Stand-By Power Consumption: <0.5W

A/V & Data Input/Output
RCA A/V: Video CVBS output, Audio L/R output
RS-232C: Transfer rate 115.2Kbps, 9 pin D-sub Type
USB: Two USB 2.0 slots
S/PDIF: Optical
HDMI: VER1.4, Type A
Ethernet: 10/100M RJ45
0/12V: 50mA max

Špecifikácia
Size[W*H*D]: 220mm*40mm*160mm
Net Weight: 1.0KG
Operation Temperature: 0°C~+45°C
Storage Temperature: -10°C~+70°C
Storage Humidity: 5%~95% RH (Non-Condensing)

Balenie a príslušenstvo:

 V balení sa nachádza:

1x prijímač Amiko 8260+

1x diaľkový ovládač

2x AAA batérie

1x HDMI kábel

1x kábel Scart/cinch

1x návod na obsluhu

1x registračná karta produktu Amiko

 

IMG 20140913 110338 IMG 20140913 110347 IMG 20140913 110503 1

 

Predný panel:

IMG 20140913 111132 1 IMG 20140913 111145 1

Predný panel obsahuje:

7x ovládacie tlačidlá:

IMG 20140913 110852 1

Standby/On - slúži na zap. a vyp. prijímača

MENU - slúži na v stup do menu prijímača

OK - potvrdzovacie tlačidlo

V- a V+ - tlačidla na ovládanie hlasitosti

CH+ a CH- -slúžia na prepínanie programov

V strede predného panelu sa nachádza prenikavý štvormiestný numerický displej oranžovej farby, ktorý zobrazuje čas a čísla programov. Displej má dosť silnú intenzitu aj v standby režime, pôsobí rušivo.

IMG 20140925 165052 IMG 20140925 165119

IR čidlo - na snímanie povelov z diaľkového ovládača

Dve Led diódy červenej a zelenej farby signalizujú stav prijímača.

Pravá strana predného panela je odklopná.

Pod odklopným panelom sa nachádza:

IMG 20140913 111159 1

1x USB port - slúži na pripojenie USB pamäťového média, alebo wifi USB adaptéra

1x CA slot - UNI čítačka  pre vloženie dekódovacej karty. Karta sa vkladá do prijímača čipom dopredu a hore. Prijímač spolupracuje s kartami Skylink aj T-Mobile Irdeto /ICE a UPC Freesat ICE/CRW. Nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto standart M7!

1x CI šachta - pre vloženie dekódovacieho modulu. S použitím CI modulu skylink ready je možné prevádzkovať prijímač aj s kartou Skylink Irdeto standart M7.

Zadný panel:

IMG 20140913 111037

 

Zadný panel obsahuje:

Vstup DVB-T2/C tuneru- slúži na pripojenie terestriálnej antény alebo káblovej digitálnej televízie.

LNB vstup - slúži na pripojenie satelitnej antény.

S/PDIF - digitálny optický výstup slúži na pripojenie prijímaču ku zosilňovaču optickým káblom.

USB port - slúži na pripojenie USB pamäťového média, alebo wifi USB adaptéra.

Cinch 12V - pre externé napájanie z prijímača napr. napäťového prepínača.

3x Cinch Video/audio - slúži ku pripojenie prijímača ku starším typom televízie.

HDMI - slúži pre pripojenie prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV.

ETHERNET - slúži ku pripojeniu prijímača ku internetovej sieti pomocou LAN kábla.

RS232 konektor - slúži ako servisný port prijímača.

IMG 20140913 111059 1 IMG 20140913 111110 1

Kolískový sieťový vypínač - na vyp. a zap. prijímača.

Napájací kábel je ku prijímaču napojený napevno.

 

Diaľkové ovládanie:

Diaľkové ovládanie dobre padne do ruky má dobrú smerovosť. Tlačidla sú dobre rozmiestnené. Stredové smerové tlačidla a tlačidlo OK vydávajú pri stláčaní pukavý zvuk . Ostatné tlačidla majú tichý chod.

IMG 20140913 110612 1 IMG 20140913 110626 1

Verzia FW:

Pre test prijímača som použil najnovšiu verziu firmvéru a to AMIKO_HD8260_2.0.30 .

IMG 20140925 170305

Infobar:

Infobar zobrazuje tieto údaje:

- číslo a názov programu

- aktuálny čas a dátum

- názov a časové rozmedzie práve prebiehajúceho a nasledujúceho programu

- názov družice a frekvencia programu

- grafické zobrazenie sily a kvality signálu

- ikony zobrazujúce možnosti programu ako : HD, EPG, TXT,FAV, zámok, a pod.

 IMG 20140925 165351

Menu:

IMG 20140925 165708

Menu prijímača je tvorené ikonami s popisom a tvorí ho týchto osem položiek:

 

Služba

Inštalácia

Systém

Podmienený prístup

Media

Aplication

Hry

EPG

 

Služba

IMG 20140925 170105

V položke Služba si môžete spravovať naladené programy. Môžete ich: presúvať, vymazať, pridať ku rodičovskej zámke, premenovať, preskočiť. Obľúbené programy si môžete pre rýchlejší prístup  zaradiť do niektorej z 32 favoritných skupín, ktoré si môžete ľubovoľne pomenovať. Na úpravu zoznamu programov je k dispozícii aj PC program "AliEditor" v ktorom si môžete uložený zoznam programov upraviť v PC.
IMG 20140925 165725 IMG 20140925 165803 IMG 20140925 165853

 

Inštalácia

IMG 20140925 170147

 

V tejto položke nastavíte príjem pre satelitné, terestriálne a káblové digitálne programy a tiež ich tu aj vyhľadáte.

Ako pomôcku pre výpočet nastavenia paraboly je v menu položka "Sprievodca nastavením antény", kde zadáte svoje GPS parametre a družicu a prijímač Vám vypočíta eleváciu a azimut natočenia paraboly.

DVB-S2:

Pre vyhľadávanie programov môžete použiť automatické aj manuálne vyhľadávanie programov. K dispozícii je aj funkcia rýchleho vyhľadávania FASTSCAN aj pre providera Skylink, len žiaľ nepracuje celkom správne, tzn. že vyhľadá aj programy Skylinku , ale nie sú zoradené a sú pomiešané s nemeckými programami z družice Astra 19,2E. Prijímač podporuje príjem z viacerých družíc a to za pomoci protokolov: DiSEqC 1.0, 1.1 a pre pozicionér je to DiSEqC1.2 a USALS.

IMG 20140925 165927

DVB-T/T2:

Nespornou výhodou tohto prijímača je druhý hybridný tuner pomocou ktorého môžete prijímať DVB-T/T2/C (terestriálne, alebo káblové digitálne vysielanie). Pre napájanie DVB-T zosilňovača( v prípade príjmu terestriálneho vysielania so slabším pokrytím signálu) môžete použiť 5V primo z prijímača.

IMG 20140925 175733 IMG 20140925 175738

Prijímač  mi nevyhľadal  všetky programy. Nevyhľadal programy so slabším signálom, ktoré mi iné prijímače naladili. Aj vzhľadom na to že nemám najkvalitnejší príjem DVB-T musím povedať že citlivosť tuneru nie je až taká dobrá niekedy mi vysielanie kockovalo ( u iného prijímača mi to na danej frekvencii DVB T nerobilo). 

Naladené programy digitálnej pozemnej televízie sa Vám zaradia do skupiny zoznamu programov "Terestrial".Prijímačom môžete prijímať vysielanie v norme mpeg2 aj mpeg4.

DVB-C:

Prijímač nevyhľadal ani jeden program digitálnej káblovej televízie aj napriek tomu že podporuje aj moduláciu QAM256. DVB-C tuner je nefunkčný!

 IMG 20140925 180453 IMG 20140925 183000

Systém

IMG 20140925 170252

Prijímač má plnú podporu Slovenského aj Českého jazyka. Má možnosť nastavenia rozlíšenia má až na 1080p/60Hz no aj napriek tomu sa mi kvalita obrazu nepáčila, obraz SD aj HD sa mi zdal mierne kockovaný a nie dosť ostrý.

IMG 20140925 170444

Internetové pripojenie prijímača si môžete zvoliť ethernetové pomocou LAN kábla, alebo cez wifi za pomoci wifi USB adaptéra. Podporované je aj internetové pripojenie za pomoci 3G modemov. Wifi pripojenie je bezproblémové, testoval som ho s wifi USB adaptérom Golden Interstar s anténkou.

IMG 20140925 170407 IMG 20140925 183328

V položke časovač si môžete nastaviť manuálne načasovanie nahrávnia a časovače upravovať. Pomocou rodičovskej zámky si môžete zaheslovať PIN kódom, menu prijímača a aj vybrané stanice.

IMG 20140925 170354 IMG 20140925 170344

Aktualizácia firmvéru sa dá previesť viacerými spôsobmi nechýba medzi nimi cez USB port a RS232.

IMG 20140925 170316

Podmienený prístup

IMG 20140927 114932 IMG 20140925 173129

 V tejto položke nájdete informácie o vloženej karte, alebo CI modulu a prevediete nastavenia čítačky kariet a špeciálnych funkcií prijímača.

Ako server je podporovaný protokol HOMECAMD a u klientov je toho viac:newcamd, cccamd, mgcamd a iné.

Spolupráca s CI modulom:

Prijímač som testoval  s CI+ modulom Skylink Neotion DUAL crypt. Kartu v CI module dekódovalo bezproblémovo. Nakoľko som použil CI+ modul tak popri jednom nahrávanom kódovanom programe som mohol  druhý kódovaný, alebo nekódovaný program v rámci toho istého transpondéru sledovať.

Media

V položke Media si môžete prehrávať Vaše obľúbené multimediálne súbory (hudbu,fotky,filmy) a aj prehrávať nahrávky.

 IMG 20140925 172658

Nahrávanie:

V tejto položke sa Vám zobrazia nahrávky uložené na pamäťovom USB médiu. Nahrávky môžete prehrávať, pozastaviť a pretáčať dopredu i dozadu rýchlosťou 2x - 24x. Do zoznamu nahrávok sa dostanete aj tlačidlom FOLDER.

IMG 20140925 175534 IMG 20140925 175540

Movie:

V tejto položke prehráte filmy uložené na USB pamäťovom médiu. Prijímač mi prehral tieto formáty: MKV (aj full HD 1080p), DivX,Xvid,MOV,TS,MP4.

IMG 20140928 105311 IMG 20140928 105749 IMG 20140928 105818

IMG 20140928 110514 IMG 20140928 105943 IMG 20140928 110152

Zvukový formát  DTS vo videosúbore neprehrá, prehrá však MP3,AC3 aj AAC.

Prijímač mi prehral s AVI videom aj srt. titulky ale so zlou diakritikou. Titulky v MKV súbore neprehral vôbec.

IMG 20140928 105226 IMG 20140928 105238

Hudba:

Počas prehrávania hudby sa Vám bude zobrazovať spektrálny analyzér. Prehrávanie MP3 je bezproblémové.

IMG 20140928 110309

Obrázky:

V prijímači si môžete prehliadať aj fotky ,alebo obrázky. Dajú sa zobraziť jednotlivo, v mozaike ,alebo spustiť ako prezentácia. Počas prehrávania fotiek formou prezentácie je doplnené o efektné prechody medzi jednotlivými fotkami .

IMG 20140928 110342 IMG 20140928 110355

Aplication

V tejto položke nájdete všetky doplnkové aplikácie prijímača. Je rozdelená do viacerých položiek.

 IMG 20140925 170636

V tejto položke nájdete všetky doplnkové aplikácie prijímača. Je rozdelená do viacerých položiek.

Youtube:

Medzi aplikáciami nechýba ani populárny prehrávač videí z portálu Youtube. Videá sú zoradené v kategóriach, no môžete si požadované video aj vyhľadať.

IMG 20140925 170654 IMG 20140925 170716

IMG 20140925 170801 IMG 20140925 170809 IMG 20140925 170942

RSS Reader:

Slúži na čítanie textových internetových RSS stránok. Môžete si pridávať aj iné adresy rss. stránok.

IMG 20140925 171104 IMG 20140925 171305 IMG 20140925 171330

Weather Foreca:

Pomocou tejto aplikácie sa Vám zobrazí aktuálne počasie a počasie na ďalšie dni. V nastavení tejto aplikácie si môžete zadať svoje mesto pre zobrazovanie počasia.

 IMG 20140925 171415

Google maps:

Pomocou tejto aplikácie si môžete zobraziť na obrazovke TV google mapy, Vami zvolenej lokality. Na výber je viac druhov zobrazení máp a to: automapa , satelitná, terén a hybridná.

 IMG 20140925 171442 IMG 20140925 171458

FTP:

Pomocou tejto funkcie si môžete nastaviť prístup na FTP server z ktoré môžete potom sťahovať uložené súbory.

WebTV:

V tejto položke si môžete prehrať webové streamy. Po zadaní adresy streamu môžete požadovaný stream sledovať. Prehrávanie je závislé na zaťažení serveru z ktorého stream pozeráte. Mne sa podarilo spustiť streamy http,M3U a rtmp.

IMG 20140925 171817 IMG 20140925 171841

Sky IPTV, Koka TV, Lemon TV:

Sú platené internetové TV. Na ich sledovanie musíte mať predplatné a prihlasovacie údaje.

DLNA:

Zdielanie súborov po sieti pomocou DLNA protokolu je nefunkčné!

Big2SMALL server:

Streamovanie, čiže prenos vysielania z prijímača Amiko HD8260+ do smartfónu s OS Android cez aplikáciu Big2Small a android aplikáciu Amiko streamer je nefunkčné!

Big2small Client:

Slúži na zdielanie súborov zo smartfónu. Túto funkciu sa mi taktiež nepodarilo spustiť, nenašlo mi ani jeden server.

Hry

IMG 20140925 172341

 

V položke hry nájdete tri jednoduché logiclé hry ( Tetris, Snake a Otello) , ktoré si môžete zahrať pomocou diaľkového ovládača.

IMG 20140925 172402 IMG 20140925 172419 IMG 20140925 172430

EPG

IMG 20140925 172448

Pomocou EPG(elektronický programový sprievodca) si zobrazíte vo viacerých variantoch televízny program na sedem dní dopredu. Pomocou EPG si ľahko načasujete požadovanú reláciu na nahrávanie.

IMG 20140925 172501 IMG 20140925 172516 IMG 20140925 172508

U providera Skylink na družici 23,5E sa EPG zobrazuje správne.

Narazil som však na zlé zobrazovanie diakritiky EPG na družici Thor 0,8W providera FreesatUPC a intelsat 1,0W provider DIGI TV.

IMG 20140925 195219 IMG 20140925 195252

Nahrávanie:

Prijímačom môžete nahrávať okamžitým nahrávaním, alebo načasovaným nahrávaním pomocou EPG.

Nahrávať môžete na USB kľúč, alebo USB HDD formátu FAT32, alebo NTFS. Pre nahrávanie si v nastaveniach PVR môžete vybrať tri nahrávacie formáty: TS, MPEG a TP.  V ponuke nastavenia nahrávania je aj nekódované nahrávanie, avšak nahrávky sú aj po nastavení nahrávky "nekódovane" stále kódované a je ich možné prehrať iba satelitným prijímačom. Nahrávky nekódovaného satelitného vysielania, terestriálneho a aj káblového vysielania sú nekódované  a je ich možné prehrať aj v PC.
IMG 20140925 174115 IMG 20140925 174325 IMG 20140925 174334

 

Prijímač dokáže súbežne nahrávať najviac dva programy a tretí pozerať. Pri nahrávaní jedného satelitného programu môžete nahrávať aj jeden program DVB-T a zároveň sledovať jeden nekódovaný program v rámci toho istého transpondéru, resp. frekvencie. Nahrávanie je signalizované ikonou červenou REC v pravom hornom rohu obrazovky TV. Počas nahrávania sa Vám v zozname programov zobrazia iba programy z rovnakého transpondéru ako je nahrávaný program.

 

Thimeshift:

Pokiaľ zapnete v nastaveniach PVR thimeshift, tak Vám prijímač bude automaticky ukladať pozeraný kanál na pripojené USB pamäťové médium. V danom časom posune môžete vysielanie pozastaviť, prehrávať, alebo pretáčať dopredu i dozadu. Jedné sa o tzv. pernamentný thimeshift.

IMG 20140925 174927 IMG 20140925 174938 IMG 20140925 174948

Teletext:

Prijímač disponuje aj teletextom. Ten sa zobrazuje správne.

IMG 20140925 175116

Radio:

Prostredníctvom prijímača si môžete prehrávať satelitné aj terestriálne rádia v digitálnej kvalite.

IMG 20140925 172629 IMG 20140925 172634

 

 

Testované rýchlosti :

nábeh prístroja z vypnutého stavu po načítanie karty skylink ice až po nábeh obrazu : 45sek

nábeh prístroja z pohotovostného režimu : 4sek

rýchlosť prepínania kódovaných SD programov: cca 2 - 2,5sek

rýchlosť prepínania kódovaných HD programov: cca 4-4,5sek

rýchlosť prepínania nekódovaných programov: cca 2sek

Plusy prijímača:

+ možnosť súbežného využitia oboch tunerov

+ možnosť viacerých druhov príjmu DVB-S2/T/T2

+ HDMI kábel v balení

+ možnosť použitia CI modulu

Mínusy prijímača:

- relatívne horšia kvalita obrazu

- pomalé prepínanie HD programov

- nefunkčný FASTSCAN pre Skylink

- nefunkčná aplikácia DLNA
- nefunkčný príjem DVB-C

- menej citlivý hybridný tuner DVB/T/T2/C

- nefunkčné aplikácie Big2Small server aj klient (nefunkčný stream do smartfónu)

- nekorektná diakritika EPG na družici Thor0,8W (UPC/DigiTV)

- nekorektné zobrazovanie tituliek vo video súboroch

 

Záver:

Pomocou prijímača Amiko HD 8260+ môžete sledovať satelitné, alebo terestriálne vysielanie. Môžete nahrávať a prehrávať multimediálne súbory s pripojeného USB pamäťového média a využívať internetové aplikácie. No musím povedať, že toto je jeden z prvých Amiko prijímačov z ktorého som sklamaný, softvér je nevyladený a má ešte dosť nedostatkov, kvalitou obrazu a rýchlosťou prepínania HD programov taktiež neoslní.

Testoval som aj Amiko HD 8250+ a ten má bohužiaľ tieto isté softvérové chyby.

Verím, že čoskoro dôjde k náprave týchto neodstatkov zo strany výrobcu, aby aspoň softvérová časť bola v poriadku.

Prijímače Amiko 8260+ a Amiko HD 8250+ si môžete zakúpiť v eshope ELLANO.SK.

Verím že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK.

Hodnotenie článku

4.3/5 hodnotení (22 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (17)

  • Ftáčik M.

    Ftáčik M.

    22 október 2014 v 15:34 |
    Dobrý den, uvažuji o koupi Amiko HD 8250+.Cituji z Vaší recenze: Verím, že čoskoro dôjde k náprave týchto neodstatkov zo strany výrobcu, aby aspoň softvérová časť bola v poriadku.

    .Myslíte si že hardware není na solidní urovni?

    Recenzí a diskusí na téma satelitní přijímače jsem přečetl bezpočet a mám dojem že žádný výrobce nemá zájem vyrábět funkční a spolehlivé přijímače všechno tak na polovic. Na tento model byla vydána nová verze SW AMIKO_HD8250_2.0.38_conax.rar.Investovat 3-5 tisíc to nemá asi smysl. Jaké by bylo Vaše doporučení na přijímač v dané kategorii.
  • Ivan.P

    Ivan.P

    23 október 2014 v 05:09 |
    Myslím že prijímač Golden Interstar Voyager 2 by Vám mohol vyhovovať ma CI slot, uni čítačku kariet a navyše je to 2 tunerový combo prijímač tzn. že ma jeden tuner satelitný a druhý hybridný DVB-T2/C a cena a softvérová podpora je na nom výborná:
    http://www.satelity.ellano.sk/32376/golden-interstar-voyager-ii.html
  • klaunklaun

    klaunklaun

    16 február 2015 v 07:29 |
    Dobrý deň, mám najnovší soft, pripojený usb disk.
    Pri plániovaných nahrávkach mi niekedy nahrá nahrávku tak, že nejde obraz, iba zvuk. Alebo nahrávka nemá nič, ani obraz, ani zvuk-pri stlačení play to ide po 10sek., akoby pretáčalo..
  • PEPO

    PEPO

    16 marec 2015 v 18:36 |
    Dobrý deň,
    neviete mi poradiť kód DO k prijímaču Amiko 8250+, môj TV Samsung nepozná tento názov aby som vedel všetko ovládať DO od TV. Preto potrebujem zadať do TV kód DO prijímača.

    Vopred ďakujem.
  • Zdeno

    Zdeno

    08 november 2015 v 09:35 |
    Dobrý deň,mám aimko 8250+ a kartu skylink nejdú my kodovane programy,podporuje prístroj skylink kartu,a prosím ako sa vkladá čípom hore alebo nadol.
    • IvanP

      IvanP

      08 november 2015 v 10:45 |
      UNI čítačka pre vloženie dekódovacej karty. Karta sa vkladá do prijímača čipom dopredu a hore. Prijímač spolupracuje s kartami Skylink aj T-Mobile Irdeto /ICE a UPC Freesat ICE/CRW. Nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto standart M7!
      • Zdeno

        Zdeno

        08 november 2015 v 13:46 |
        Skúšal som čipom dopredu aj dozadu a nič,kartu mám skylink ice irdeto,nie M7.
  • Zdeno

    Zdeno

    28 február 2016 v 16:37 |
    zdravim podporuju amika 8250/8260 audio aac co ma treba digisport 1 hd diky
  • Jiří H.

    Jiří H.

    31 júl 2016 v 04:51 |
    Dobrý den, koupil jsem Amiko HD8260+. Když zapnu tak se mi 40 vteřin načítá a pak se až spustí - je to normální nebo je někde chyba? Jiří H.
    • Ivan.P

      Ivan.P

      31 júl 2016 v 05:08 |
      Dobrý deň.
      Je to normálny jav pretože má dva módy prijímač, úsporný-ktorý úplne vypína prijímač a pri štarte znovu musí nabootovať a druhý mód je vypínanie do standby režimu- kde prijímač po zapnutí nabehne do pár sekúnd (nemusí bootovať).Táto zmena sa dá nastaviť niekde v systémových nastaveniach prijímača myslím že to je v systém/rôzne nastavenia..
  • Peter

    Peter

    13 august 2016 v 20:21 |
    Dobry den, chcem sa spytat ci vam funguje autofast scan na prijimacoch Amiko 8250 alebo 8260. Dik
  • Zipso

    Zipso

    03 november 2016 v 17:53 |
    Pozdravujem, mam model 8260+ a software 2.2.14. Kedze software nepodporuje kodek AC3 vyskusal som update na poslednu verziu 2.3.65. Po aktualizacii som probem s kodekom poriesil no satelit prestal dekodovat programy s Skylink karty. Backup rozbehal programy no nie AC3 problem. Mate niekto rozumne riesenie na tento problem?
    • Ivan.P

      Ivan.P

      05 november 2016 v 17:30 |
      Dobrý deň.
      Skúšali ste FW EMU alebo MCAS?
      Previedi ste po update FW reset prijímača do výrobných nastavení?
  • Július K

    Július K

    15 január 2018 v 19:02 |
    Prosím o radu,od mája 2017 mám Amiko hd8260 a zatiaľ fungoval dobre bez problémov ale dnes prestal prijímač reagovať na ovládač akoby ,,zamrzol,,svieti displej s číslom kanálu,ktorý bol posledný navolený nereaguje ani na ručnú ovládanie,batérie v ovládači sú dobré,skúšal som vymeniť za nové.Ďakujem
    • Ivan.P

      Ivan.P

      17 január 2018 v 00:36 |
      Dobrý deň.
      Jediná možnosť je skúsiť prefleshovať FW cez RS 232 a PC prípadne prijímač reklamovať.

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Amiko VIPER T2/C - novinka Po dlhšej dobe prichádza Amiko na trh s linuxovým prijímačom. Tentokrát však už s... https://t.co/uRRFuUhkx5

Vážení přátelé, zákazníci a příznivci satelitní techniky. Stále probíhá hlasování ShopRoku 2017. Vaši přízeň a... https://t.co/6rO8UAG1T6

EVO NOVA TWIN - Novinka EVO NOVA TWIN je linuxový dvojtunerový satelitný prijímač s dvomi DVB-S2 tunermi a... https://t.co/sTwPTj8aSw