Recenzia: Gigablue HD X1

Napísal Ivan P. 1 dňa 29 september 2015 do kategórie Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

Priama konkurencia VU+ ZERO

Gigablue-Logo.pngV dnešnej recenzii Vám predstavím elegantnú novinku s klavírnym lakom, od nemeckej firmy Gigablue, s modelovým označením Gigablue HD X1.  Jedná sa o FULL HD, jednotunerový, linuxový, digitálny, satelitný prijímač určený pre príjem satelitného vysielania v HD aj SD rozlíšení. Svojím vzhľadom a malými rozmermi je takmer identický s IPTV prijímačom Gigablue IP BOX, ktorý je určený iba na streamovanie vysielania (nemá na rozdiel od Gigablue HD X1 satelitný tuner, ani čítačku kariet) z iného linuxového prijímača cez internetovú sieť. Aj výkonovo je Gigablue HD X1 od prijímača Gigablue IP BOX podstatne výkonnejší. Srdce prijímača Gigablue HD X1 tvorí dostatočne výkonný dual thread mipsel procesor BCM7362 o takte jadra 750Mhz (2000 DMIPS) doplenený o 512 MB DDR3 operačnej pamäte a 256MB nand flash pamäte. Presne ako konkurent VU+ ZERO, ale s lepšou výbavou, obsahuje totiž navyše rýchly eSATA port a optický výstup SPDIF.

 

 

gigabluex1_front_back-960x473.png

Špecifikácia:

OS Linux E2
dualthread 750 MHz MIPS procesor Linux OS BCM
Pamäť 256MB NAND FLASH
512MB DDR3 RAM
Inštalovaný 1x DVB-S2 pevný satelitný tuner
E-SATA port
HDMI pripojenie
USB PVR  externý HDD (voliteľný)
1xCardreader
2 x USB 2.0
Ethernetový port 10/100 Mbit
S / PDIF optický konektor
 USB port pre prehrávanie rôzných multimédií, video, audio a obrazky  alebo fotografie
Timeshift
Programová Pamäť Neobmedzená
Rýchle prepínanie
Elektronický programový sprievodca (EPG)
teletext
Rodičovská zámka
plugin Service
Multiroom System
OSD v mnohých jazykoch a grafiky (skiny)
Webové rozhranie, WEB Remotcontrol
Video výstupy (HDMI, TV SCART (RGB, CVBS), Component (YPbPr)
DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 a 1.3

Hardvér:
CPU:
BCM 7362 2000 DMIPS 750 MHz CPU
ROM NAND: SLC 256MB
RAM DDR-3: 512 MB

predná časť prijímača
IR prijímač 1 x IR
Tlačidlo 1 x tlačidlo
Indecater LED 1
Predný displej : nie
USB 2.0 : nie
CI-Modul : nie

zadná časť prijímača
DVB -S2 IN 1 x vstup
DVB -S2 OUT : nie
PnP Tuner 1 : nie
PnP Tuner 2 : nie
SmardCard 1x Čítačka kariet
3x2 RCA : nie
HDMI 1 x HDMI výstup
E-SATA 1xE_SATA
USB 2.0 2 x USB Host
S / PDIF 1 x optický
RS-232 1 x RS-232
Ethernet 1 x RJ45: 100Mbps
Vypínač 1 x I / O Prepínač
DC Vstupné Jack 1 x Jack

Napájanie
Externý napájací adaptér12V / 3A

spotreba elektrickej energie:
<13W (v prevádzke, s LNB)
<12 W (v prevádzke, bez LNB)
<0,5 W (Hlboký pohotovostný režim)

Rozmery / Hmotnosť:
Šírka x dĺžka x výška: 190 mm x 139 mm x 46 mm
Hmotnosť: 0,7 kg

Balenie a príslušenstvo:

Lesklá časť plastov horného krytu prijímača je chránená pred poškriabaním ochrannou fóliou.

IMG 20150921 100552 IMG 20150921 100624 IMG 20150921 100735 1

Balenie obsahuje:

1x prijímač Gigablue HD X1

1x napájací zdroj

1x návod ku obsluhe

1x ovládač

2x AAA batérie

Predný panel:

Horný kryt prijímača je z nepriehľadného čierného plastu, ktorého stredná časť je s lesklým povrchom. 

IMG 20150921 101016 1 IMG 20150921 101032

Na prednom paneli sa nachádza:

1x tlačidlo POWER - slúži na zap. a vyp. prijímača

1x IR čidlo pre komunikáciu diaľkového ovládania a prijímača

 

IMG 20150921 102413 IMG 20150921 102337

Prijímač nemá pre zobrazovanie informácii zabudovaný žiadny displej, má iba jednu dvojfarebnú (červeno/modrú) LED diódu, ktorá signalizuje stav prijímača. Ak je prijímač v pracovnom režime, LED dióda svieti namodro, ak je prijímač v stanby režime, alebo v hlbokom spánku svieti led načerveno.

Zadný panel:

IMG 20150921 101052 1

Na zadnom paneli sa nachádza:

1x LNB IN - slúži pre pripojenie satelitnej antény

1x HDMI - slúži pre pripojenie prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV

1x E-Sata - slúži pre pripojenie e-Sata HDD

1x Ethernet 10/100Mbit - slúži ku pripojeniu prijímača ku internetu pomocou LAN kábla

2x USB port2.0- slúži pre pripojenie USB flash/USB HDD/USB WIFI a pod.

1x S/PDIF- optický audio výstup slúži pre pripojenie prijímača ku zosilňovaču pomocou optického kábla

1x čítačka dekódovacich kariet (karta sa vkladá čipom dopredu a dole) - po softvérovej úprave bezproblémovo spolupracuje s kartami Skylink Irdeto, Skylink ICE, CSlink Irdeto, RTVS Irdeto, Voľná telka/Plustelka Irdeto a Freesat ICE. Prijímač nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto standart M7!

Prijímač nemá šachtu pre vloženie CI modulu.

1x Kolískový vypínač

1x IR IN - konektor pre pripojenie externého IR čidla. Po jeho pripojení môžete prijímač schovať napr. za TV a nechať na viditeľnom mieste iba IR čidlo cez ktoré budete prijímač ovládať. Externé IR čidlo však nie je súčasťou balenia v prípade potreby je ho nutné dokúpiť.

1x jack 12V/3A- konektor pre pripojenie externého napájacieho adaptéra

 

IMG 20150921 101102 1 IMG 20150921 101111 1

Diaľkové ovládanie:

Diaľkové ovládanie má dobrú smerovosť, tlačidlá sú dobre rozmiestnené a majú veľmi tichý chod. Ovládanie nie je programovateľné pre ovládanie TV, slúži iba pre obsluhu sat. prijímača.

Ovládač má viacej rôznych tlačidiel pre zrýchlený prístup ku jednotlivým funkciám prijímača, napr.: tlačidlo FAV využijete pre priamy prístup do favoritných skupín programov, tlačidlo Video Vám otvorí zoznam nahrávok a pod.

IMG 20150921 100843 1 IMG 20150921 100853 1

Hardvér prijímača:

Prijímač má napevno zabudovaný jeden DVB-S/S2 satelitný tuner, umožňujúci príjem satelitného vysielania vo formáte Mpeg-2, aj Mpeg-4 . Chladenie prijímača je iba pasívne, tvorené mohutným rebrovaným chladičom, osadeným na procesore. Prebytočné teplo z prijímača je samovoľne odvádzané malými otvormi na hornom kryte prijímača. Napájanie prijímača je externým adaptérom, čím sa eliminuje zvyšovanie nadbytočného tepla pod krytom prijímača. Pracovná teplota procesora sa pohybuje 25 - 38 stupňov - takže sa prijímač nehreje a na povrchu je iba minimálne teplýDo prijímača nie je možné zabudovať interný HDD. Čítačka dekódovacích kariet je umiestnená na zadnom paneli prijímača. Prijímač nemá CI slot pre vloženie dekódovacieho CI modulu, takže nie je možné v  prijímači prevádzkovať karty Skylink Irdeto standart M7, ktoré nie sú funkčné v UNI čítačkach kariet.

IMG 20150921 101616 1 IMG 20150921 101702 1

Postup nahratia softvéru do Gigablue HD X1:

1.Na naformátovaný USB kľúč formátom FAT32, nakopírujte zložku gigablue v ktorej sa nachádza priečinok x1 a v ňom inštalačné súbory enigmy.

2.Vypnite prijímač Gigablue zadným vypínačom.

3.Zasuňte USB kľúč s enigmou do USB portu prijímača (ostatné USB porty musia byť voľné!).

4.Zapnite prijímač Zadným vypínačom.

5.Po spustení prijímač prehľadá USB porty prijímača a detekuje USB kľúč s enigmou (prejaví sa to rýchlym striedavým blikaním LED diódy červenou a modrou farbou).

6. V okamihu blikania LED diódy musíte pre sputenie flashovania enigmy stlačiť tlačidlo POWER umiestnené na prednom paneli prijímača.

7. Počas flashovania svieti LED dióda nafialovo a na obrazovke TV sa zobrazí správa o flashovaní prijímača. Inštaláciu neprerušujte!

Inštalácia enigmy je veľmi rýchla , inštalácia zálohy o veľkosti 113MB trvala iba 1min a 10sek!

8.Po ukončení inštalácie sa prijímač sám reštartuje a nabootuje s novou enigmou.

Spustenie prijímača a verzie enigmy:

Po spustení prijímača sa spustí predinštalovaná firemná prijímačov Gigablue a to enigma OpenMips 4.2, ktorá Vás prevedie úvodnými nastaveniami prijímača.

Pre úplnú funkčnosť prijímača je nutné minimálne vedieť nainštalovať zoznam programov, nastaviť satelitný tuner a nakonfigurovať čítačku kariet.  Nemusíte však zúfať, pretože firma ELLANO.SK ponúka tieto prijímače plne nakonfigurované (v cene prijímača), čím vychádza v ústrety aj menej skúseným prívržencom linuxovej satelitnej techniky. Prijímač som testoval s touto nakonfigurovanou enigmou ELLANO.SK.

Softvérova podpora tohto prijímača je veľmi slušná, nezostáva iba pri jednej enigme. Zatiaľ sú dostupné pre Gigablue HD X1 tieto enigmy:

Eurosat

OpenATV verzie 4.2 a 5.1

OpenHDF

OpenLD

OpenRSI

SFTeam

VIX4

OpenMips

 

Nakonfigurovaná Enigma2 ELLANO.SK

Ako základ je použitá enigma OpenATV 4.2 (ktorá je slušne vyladená, verzia OpenATV 5.1 mala v čase tvorenia zálohy predsa len ešte nejaké nedostatky) a do nej sú nainštalované pluginy, picony, skiny a pod.

IMG 20150921 102439 infoe2

Čítačka je v našej enigme pre Gigablue HD X1 nakonfigurovaná pre čítanie všetkých typov kariet Skylink (okrem Standard HD M7) , CSLINK Irdeto, Tmobile ICE,Freesat UPC ICE, RTVS Irdeto a Plustelka/Voľná telka Irdeto. Všetky spomínané karty bezproblémovo spolupracuju s prijímačom. Enigma je postavená na kerneli 3.14.2.
V enigme je defaultný skin MY METRIX, ktorý je veľmi pekne spracovaný. Doinštalovali sme do enigmy aj žiadaný skin HDGLASS16, ktorý si môžete navoliť v nastaveniach prijímača v menu/nastavenia/Usage & gui/Skiny/HD Glass16. Predvolený je skin MY Metrix.

menu hdg3

Infobar:

V infobare skinu Mymetrix, ako aj v skine HDGlass16, sa mimo iných informácii zobrazuje aj aktuálne počasie, ktorého zobrazovanie si môžete nastaviť aj pre Vaše mesto. Návod nájdete v našej Digitálnej škole.

inbar hdg1 hdg2

Zoznam programov:

V prijímači sú nainštalované zoznamy programov Skylink, Freesat UPC, Voľnej telky a aj volné stanice z Astra 19,2E a dalších družíc, prehľane zoradené do niekoľkých favoritných skupín.  V zozname programov sa zobrazujú aj picony jednotlivých programov.

zp1 zp2 metrix

EPG (elektronický programový sprievodca):

Prijímač podporuje elektronického programového sprievodcu, pomocou ktorého si zobrazíte TV program na sedem dní dopredu. Pomocou EPG si môžete nastaviť aj nahrávanie obľúbenej relácie. Diakritika zobrazovania EPG je bezproblémová.

epg1 epg2 epg3

DVB-S2:

Prijímač má možnosť nastavenia rozlíšenia obrazu až na 1080p/60Hz. Kvalita obrazuje je veľmi dobrá, plne zrovnateľná s inými prijímačmi používajúcimi rovnaký procesor a to napr: VU+Zero, Xtrend 7000 , HDBOX Enibox a pod. Dovolím si však tvrdiť, že Gigablue HD X1 sa podstatne menej hreje, ako jeho konkurent s rovnakým CPU a to prijímač VU+Zero, čo dáva dobrý základ predpokladu dlhšej životnosti prijímača. Prijímač podporuje aj príjem satelitného vysielania z viacerých družíc pomocou protokolov DiSEqC 1.0/1.1 a protokoly pre motor DiSEqC 1.2 a USALS.

Testoval som ho s protokolmi DiSEqC 1.0 a USALS, pracujú bezproblémovo. Prijímač má aj podporu satelitného príjmu viacerých prijímačov po jednom kábli s použitím UNICABLE LNBSatelitný príjem HD aj SD programov je bezproblémový.

Zoznam programov je možné naskenovať a usporiadať priamo prijímačom, alebo preniesť do prijímača už usporiadaný zoznam programov z PC, za pomoci programov Dreamset, alebo DreamboxEdit. Taktiež môžete využiť vyhľadávanie programov blindscan, alebo aj rýchle vyhľadávanie programov providera Skylink pomocou funkcie FASTCAN

av ladenie

Pripojenie prijímača k sieti internet:

Prijímač môžete pripojiť k internetu pomocou LAN kábla a ethernetového portu o rýchlosti 10/100 Mbit, alebo pomocou wifi USB adaptéra k wifi sieti. Wifi pripojenie som testoval s wifi USB adaptérom Golden Media s ktorým bol príjem internetu bezproblémový, rovnako ako cez ethernet.

wifi1 wifi2

Existuje aj možnosť pripojenia prijímača k internetu pomocou kompatibilného 3G USB modemu, túto variantu pripojenia som však nemal možnosť otestovať.

Nahrávanie:

Prijímačom môžete nahrávať na pripojený USB HDD, USB kľúč, alebo sieťový HDD. Ja som testoval nahrávanie na USB HDD 250GB formátu NTFS, a aj na sieťový HDD. Nahrávky sú vo formáte TS, nekódované, nahrávky je možné prehrávať v PC. Podarilo sa mi v rámci rovnakého satelitného transpondéru bezproblémovo súbežne nahrávať až 4 kódované HD a SD programy a piaty pozerať, bez nejakého spomalenia prijímača.

rec1 rec2

Všetky nahrávky boli plne funkčné. Nahrávané programy sú v zozname programov zobrazené na červeno. Nahrávanie je signalizované červenou ikonou REC v infobare a blikajúcou LED diódou na prednom paneli prijímača červeno-fialovo. Práve nahrávanú nahrávku je možné prehravať už počas priebehu jej nahrávania. Načasované nahrávanie pomocou EPG zo standby režimu je taktiež bezproblémové.

 rec4 rec3

Thimeshift:

Nahrávanie s časovým posunom (thimeshift) pracuje správne. Stlačením tlačidla Pauza sa aktivuje thimeshift, tým sa pozastaví aktuálna relácia a začne sa nahrávať. Stlačením tlačidla Play sa relácia spustí od miesta pozastavenia. V časom posune sa môžete pohybovať dopredu i dozadu. Thimeshift deaktivujete tlačidlom Stop. Doinštalovaním pluginu Pernament timeshift je možné aktivovať pernamentný timeshift.

thimesh1 thimesh2 thimesh3

Prehrávanie:

Prostredníctvom prijímača môžete prehrávať rôzne multimediálne súbory. Mimo nahrávok formátu TS, prijímačom prehráte aj DIVX,XVID,VOB,MOV,MP4,3GP aj MKV . Bezproblémovo prehráte aj FULL HD videa aj s vysokým dátovým tokom. Neprehral mi formát videí FLV. Cez mediaplayer2 bezproblémovo prehráte aj filmy s titulkami formátu SRT. Diakritiku tituliek zobrazuje prijímač správne. Posúvať nahrávky a videá sa dá dopredu i dozadu, skokovito číslicami 3,6,9 dopredu a 1,4,7 dozadu v intervale 30sek, 1min a 5min.

divx titulky

Zvukové stopy videosúborov Gigablue HD X1 prehral tieto: MP3,AAC,AC3 aj DTS. Prehrávať môžete z pripojeného USB HDD,USB kľúča, alebo sieťového HDD pomocou protokolov DLNA, alebo SAMBA.

mp4 mkv

 Prehrávať môžete aj hudbu, alebo si môžete prezerať na obrazovke TV obrázky, alebo fotografie.

mp3 obr1 obr2

Spolupráca so sieťovým diskom NAS:

Prijímač sa bezproblémovo pripojí ku sieťovému disku a nahráva naň. Prehrá po sieti plynulo aj videá s vysokým rozlíšením.

nas

Pluginy:

Do flash pamäti prijímača môžete inštalovať rôzne pluginy a skiny, čím si zvýšite multimedíálnosť prijímača, alebo upravíte vzhľad zobrazovania menu.

Inštalovať pluginy je možné automatickou inštaláciou cez internetovú sieť zo serveru enigmy, alebo ručnou inštaláciou za pomoci .ipk inštalačných súborov.

V našej enigme už máte nainštalované množstvo populárnych pluginov a taktiež najžiadanejší skin HD Glass16.

plg1 plg2

Archívy CZ/SK: tento plugin je veľmi populárny medzi užívateľmi prijímačov s OS enigma2. Slúži na prehrávanie televíznych archívov vybraných televízii a internetových portálov. Môžete si pozrieť zmeškanú reláciu, seriál, alebo film.

arch1 arch2

CSFD: prostredníctvom tohto pluginu získate podrobný popis aj s hodnotením vysielaného filmu, priamo z česko-slovenskej filmovej databázy. K dispozícii sú aj komentáre k jednotlivým filmom.

csfd

ClearMem - sa stará o pravidelné uvoľňovanie operačnej pamäte prijímača.

EPG refresh: je plugin na obnovu EPG dát. Načítavanie EPG je nastavené na nočné hodiny v čase od 04:00hod do 06:00hod.

Picture player:Pomocou tohto pluginu si môžete prezerať napr. Vaše fotky, alebo obrázky na obrazovke TV.

Infobar tunerState:je to informačná lišta, ktorá sa zobrazuje pri spustení nahrávania. Obsahuje informácie ako dĺžku nahrávania, názov a číslo nahrávaného programu, názov nahrávanej relácie, označenie tuneru z ktorého je nahrávaný program a grafický ukazovateľ priebehu programu.

TStube: plugin slúži na prehrávanie videí z potálu Youtube. Videa sú zaradené podľa kategórii, ale môžete použiť aj vyhľadávanie daného videa. Bezproblémové je i prehrávanie videí VEVO.

you1 you you2

EMC (Enhanced movie center): je plugin, ktorý je použitý na prehrávanie a organizovanie nahrávok.

Mediaplayer2: je vylepšený mediaplayer pre prehrávanie filmov s titulkami.

Webové rozhranie prijímača (Openwebif):

Pluginom webového rozhrania prijímača sa pýšia iba linuxové satelitné prijímače. Pomocou neho môžete meniť nastavenia enigmy, nastaviť časovač nahrávania, alebo ovládať prijímač (prepínať programy,poslať textovú správu na obrazovku TV apod.), prostredníctvom internetovej siete a PC, tabletu alebo mobilu. Najväčšia výhoda však spočíva v možnosti streamovania satelitného vysielania do PC, alebo mobilu/tabletu s OS Android a nainštalovanými potrebnými aplikáciami.

Streamovať do PC, smartfónu, či tabletu môžete aj iný program ako je práve pozeraný na TV, ale iba v rámci toho istého transpondéru, ako je práve pozeraný program, kedže sa jedná o jednotunerový prijímač.

webrozhr1 webrozhr2

HbbTV:

Hybridná televízia HbbTV je plne funkčná. HbbTV využíva informácie zo satelitného vysielania a internetu. Prostredníctvom tejto funkcie si môžete zobraziť TV program a prehrávať streamy z archívov televízií poskytujúcich túto funkciu. Plne funkčné je aj prehrávanie streamov z archívov ČT.

hbbtv1 hbbtv2 hbbtv3

Webbrowser:

Prijímač disponuje aj webbrowserom pomocou ktorého si môžete prezerať webové stránky. Načítavanie stránok je však oveľa pomalšie ako ste zvyknutý na PC, alebo smartfónoch. Prioritne je webbrovser určený pre funkčnosť HbbTV + ako prezerač textu a obrázkov na webe.

webbr0 webbr1

Do webbrowseru si môžete uložiť záložky obľúbených stránok, alebo zadať URL stránky pomocou diaľkového ovládania a virtuálnej klávesnice. Webbrowser neobsahuje flash player.

webbr2 webbr3

Teletext:

Prijímač dokáže zobrazovať aj teletext.Teletext sa zobrazuje diakriticky správne, do pamäte načítava aj podstránky pre rýchlejšie načítavanie.

txt

Radio:

Prostredníctvom prijímača môžete počúvať aj satelitné rádia v digitálnej kvalite (aj slovenské a české stanice).

radio1 radio2

PIP:

Prijímač nepodporuje funkciu PIP (obraz v obraze),

Rýchlosti prijímača testované so skinom My Metrix

nábeh prístroja z vypnutého stavu po načítanie karty skylink ice cez softcam až po nábeh obrazu : 1 min 08sek (rýchlosť záleží od použitého softcamu)

nábeh prístroja z pohotovostného režimu : 3 sek

rýchlosť prepínania kódovaných SD programov: cca 2 sek

rýchlosť prepínania kódovaných HD programov: cca 3 sek

reštart E2: 35 sek

rýchlosť prepínania nekódovaných programov: cca1,5 sek

Plusy:

+ kvalita obrazu

+ dobrá softvérová podpora

+ výhody linuxového prijímača (stream, ovládanie prijímača po sieti, inštalácia pluginov skinov a pod.)

+ pomer cena/výkon

+ eSATA a SPDIF v tejto kategórii

+ podpora prehrávania množstva multimediálnych súborov

+ možnosť použitia externého IR čidla (možno prijímač schovať)

+ nehreje sa

Mínusy:

- nemá CI slot

- nemá displej

- nemá v balení HDMI kábel

- nepodporuje PIP (obraz v obraze)

- pomalšie načítavanie stránok webbrovsera

Záver:

Gigablue HD X1 je linuxový satelitný prijímač, ktorý je svojou veľkosťou malý, ale funkčnosťou nezaostáva za svojími konkurentami, oproti ktorým iste poteší najmä eSATA a SPDIF. Počas testovania išiel prijímač stabilne, nemrzol a ani sa samovoľne nereštartoval. Pohyb v menu prijímača, ako aj prepínanie prijímačov je svižné. Prijímač sa nehreje, takže ho po zakúpení externého IR čidla, pokojne môžete schovať za TV a má predpoklad dlhšej životnosti. Nutné to však nie je, zaberie málo miesta a dizajnovo s lakovaným povrchom nič nepokazí .

Pokiaľ sa oželie absentujúci displej, tak myslím, že prijímač Gigablue HD X1 je dobrá voľba medzi linuxovými prijímačmi strednej triedy.

Gigablue HD X1 si môžete zakúpiť v eshope ELLANO.SK v plne nakonfigurovanom stave.

Firma ELLANO.SK oznamuje , že pluginy v enigme sú dielom tretích strán a nezodpovedá za ich funkčnosť! Taktiež sa nevzťahuje záruka na prípadnú nefunkčnosť niektorého pluginu. Záruka sa vzťahuje iba na hardware prijímača!

Verím, že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálufirme ELLANO.SK.

Hodnotenie článku

4.8/5 hodnotení (6 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (7)

  • mirek

    mirek

    16 január 2016 v 17:44 |
    Mam gigablue hd quad+ a chci se zeptat jestli i u toho ovladace co ma x1 take lupaji tlacitka na dalkovem ovladaci nebo jsou klasicka gumova cili zcela bezhlucna,diky
  • IvanP

    IvanP

    16 január 2016 v 18:19 |
    U dialkoveho X1 aj ostatných Gigablue je zakladne dialkove to ma pogumovane tlačidla s tichým chodom.Iba toto programovateľne aj pre ovladanie TV dodavane k Vašemu boxu žial vydava pukavy zvuk -hlavne stredovy kríž.
  • Vlado

    Vlado

    19 marec 2016 v 15:59 |
    Pozdravujem, kde najdem novu verziu FW Ellano? Ta co bola orig. od Ellana ma problem s Videom.... laguje, trha, seka.... posledna verzia OPENATV to uz nerobi. Je mozne urobit aktualnu Ellano verziu? Vdaka
  • Vlado

    Vlado

    19 marec 2016 v 16:02 |
    Aktualne mam:

    System OE: OE-Alliance 2.3
    Distro: openatv
    Firmware version: 4.2.1
    Driver date: 20150826
    Kernel version: 3.14.2
    Gui version: 2015-09-22

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget