Recenzia: Golden Media Wizard HD Vote 2

Napísal Ivan P. 1 dňa 15 október 2015 do kategórie Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

Nové combo od nemeckého výrobcu

 V dnešnej recenzii Vám predstavím novinku od nemeckej firmy Golden Media, s názvom Golden Media Wizard HD Vote 2. Jedná sa o dvojtunerový FULL HD combo prijímač pomocou ktorého môžete sledovať satelitné, terestriálne, alebo káblové digitálne vysielanie v HD aj SD kvalite. Prijímač má dva napevno zabudované tunery v prevedení : satelitný DVB-S/S2 a hybridný DVB-T/T2/C (terestriálny a káblový v jednom). Prijímač poháňa dvojjadrový procesor ALI 3516 o takte 600Mhz doplnený o 128MB DDR3 RAM operačnej pamäte a 8MB flash pamäte. Prijímač je stredne veľkých rozmerov. Kryt prijímača je z čierneho plechu a predný panel je z plastu. Pre dekódovanie je v prijímači zabudovaná jedna čítačka dekódovacích kariet a nechýba ani CI slot, v ktorom môžete v spojení so skylink ready modulom prevádzkovať aj  dekódovaciu kartu Skylink Irdeto standart M7.

logo1.png

vote22.jpg

Technická špecifikácia:
Full HD Combo DVB-S2+T2/C HD prijímač
• Plug-in Tuner
• 1 x Common Interface
• 1 x Conax CA
• WI-FI support via USB
• HDMI CEC support

- WI-FI via USB

- Full HD 1080p

- Youtube & Internet radio and more    Online Services

- WEB & IPTV Ready

- Big2Small Function (Livestreaming  TV Channels to Android Mobil or Tablets )

- Small2Big DLNA Function

- 2x USB for MP3 , JPEG , Foto and SW Update

- HDMI 1.3 Output

- 7-Segment Display

- Ethernet Port RJ45

- Scart Output
- RCA Output (Chinch) Video & Audio  
- Digital Audio Output (Optical)
- RS 232 Port for Software and Channel List Update
- Power in Standby <0,5 Watt
- Video Resolution 1080p, 1080i, 720p,  576p, 480p, 576i, 480i
- User Friendly OSD Menu
- Zoom Function
- Automatic Channel Search
- Unicable Ready
- Blind Scan Function

- Easy Find LNB

Balenie a príslušenstvo

Balenie prijímača obsahuje:

1x prijímač Golden Media Wizard HD Vote2

1x návod na obsluhu

1x diaľkový ovládač

2x AAA baterie

IMG 20150910 083608 1 IMG 20150910 083621 1 IMG 20150910 084018 1

 Predný panel

IMG 20150910 084212 1

 

Na ľavej strane predného panelu sa nachádza týchto osem ovládacích tlačidiel: 

Standby - slúži na zap. a vyp. prijímača

Menu - zobrazuje menu prijímača

OK - potvrdzovacie tlačidlo

Exit - tlačidlo na opudstenie danej položky menu

CH- a CH+ - tlačidla na prepínanie programov

vol- a vol+ - tlačidla na úpravu hlasitosti prijímača

IMG 20150910 084226 IMG 20150910 084323

 V strede predného panelu sa nachádzajú dve signalizačné LED diódy, červená a zelená, signalizujúce stav prijímača a prítomnosť TV signálu prijímača (lock).

Za LED diódami je pre zobrazovanie informácii umiestnený 4-miestny. numerický. 7-segmentový displej zelenej farby. zobrazujúci čas, alebo číslo programu.

IMG 20151005 171501 IMG 20151005 171520

Na pravej strane predného panelu sa nachádzajú odklopné dvierka (otvoria sa po miernom zatlačení pravého horného rohu dvierok).

Pod odklopným panelom  sa nachádza:

1x softvérovo upraviteľná UNI čítačka dekódovacích kariet (karta sa vkladá čipom dopredu a dole). Čítačka  kariet nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto standart M7!

1x CI slot pre vloženie dekódovacieho CI modulu. Po vložení Skylink ready CI modulu je možné v prijímači prevádzkovať aj kartu Skylink Irdeto standart M7.

1x USB port 2.0 - slúži ku pripojeniu USB komponentov ku prijímaču (USB HDD, USB flash, USB wifi adaptér, 3G USB modem a pod.)

IMG 20150910 084338 1 IMG 20150910 084402

 Zadný panel:

IMG 20150910 084436 1

 

Na zadnom paneli sa nachádza:

ANT IN a OUT - vstup a výstup terestrálneho/káblového tuneru - slúži na pripojenie terestriálneho, alebo káblového TV signálu.

LNB IN a OUT - vstup a výstup satelitného signálu.

3 x cinch audio - analógový audio/video výstup - slúži ku pripojeniu ku TV, alebo ku zosilňovaču za pomoci cinchov.

SCART TV - slúži ku pripojeniu prijímača ku starším typom TV pomocou SCART.

S/PDIF - digitálny optický výstup ktorý slúži na pripojenie ku zosilňovaču, alebo AV receiveru pomocou optického kábla.

DV OUT - HDMI 1.3 - port pre pripojenie prijímača ku LCD , alebo plazmovej TV pomocou HDMI kábla.

RS 232 - servisný port.

LAN - etrhernetové pripojenie 10/100Mbit - slúži ku pripojeniu prijímača ku internetovej sieti pomocou LAN kábla.

USB port 2.0 - slúži ku pripojeniu USB komponentov ku prijímaču (USB HDD, USB flash, USB wifi adaptér, 3G USB modem a pod.)

Kolískový vypínač

Sieťový napájací kábel je pripojený ku prijímaču napevno.

IMG 20150910 084445 1 IMG 20150910 084456 1

 

Diaľkové ovládanie:

Diaľkové ovládanie je určené iba pre ovládanie prijímača , nie je teda programovateľné aj pre ovládanie TV. Spodná časť ovládača je vhodne tvarovaná pre jeho lepší úchop. Ovládač má dobrú smerovosť. Tlačidla sú pogumované majú tichý chod a sú vhodne rozmiestnené. Mimo bežných tlačidiel má ovládač aj tlačidla určené pre zrýchlený prístup k mediaplayeru, youtube, časovača a pod.

IMG 20150910 084045 1 IMG 20150910 084054 1

 

Spustenie prijímača a verzia FW:

Nejedná sa o linuxový prijímač, Golden Media Wizard HD Vote 2 pracuje na firemnom softvéri. Vo svojej štruktúre má softvér mimo TV funkcií zahrnuté aj množstvo doplňujúcich funkcií a internetových aplikácii. Prijímač som testoval s najnovším dostupným softvérom , ktorý som bezproblémovo updatoval cez USB port. Prijímač som testoval s FW 129B4.

IMG 20150910 085005

Nastavenia a možnosti prijímača:

Menu prijímača tvoria ikony a popis položiek, menu je graficky spracované vo farbách Golden Media, teda žlto-čiernej.

IMG 20150910 092520

Hlavné menu prijímača tvorí týchto šesť položiek:

Editovať kanály

Instalace

Systémové nastavení

Nástroje

Internet

HDD

Menu prijímača je viacjazyčné, žiaľ slovenčina absentuje. K dispozícii je však menu mimo iných jazykov aj v čeština.

IMG 20150910 090027 

Prijímač má možnosť nastavenia rozlíšenia obrazu od 480i až po 1080p/60Hz. Samotný prijímač má možnosť ešte jemného doladenia obrazu vo forme jasu, kontrastu a sýtosti farieb. Kvalita obrazu je relevantná cene prijímača, teda je dobrá porovnateľná s inými prijímačmi postavenými na  ALI čipsete ako sú Amiko, Ariva a pod. 

IMG 20150910 090100 IMG 20150910 090113 IMG 20150910 090153

Časovač nahrávania,alebo prepnutia  programu  je možné nastaviť manuálne, alebo za pomoci EPG. Časovač má možnosť nastavenia intervalu nahrávania danej relácie: raz, denne, mesačne, alebo každý rok.

V nastaveniach prijímača nájdete aj voľbu Rodičovského zámku, prostredníctvom ktorého si môžete uzamknúť PIN kódom vybrané stanice, alebo aj menu prijímača, čo je výhodné napr. v ubytovacích zariadeniach, kde by mohol klient prijímač omylom rozladiť. Defaultne je PIN nastavený 0000, ten si však môžete ľubovoľne zmeniť.

IMG 20150910 090235 IMG 20150910 090135

Prijímač disponuje aj funkciou HDMI CEC, čo je automatické zapnutie a vypnutie TV spolu so zapnutím/vypnutím prijímača Golden Media Wizard HD Vote2. S mojím LCD TV Panasonic táto funkcia pracovala bezproblémovo.

Zoznam programov:

IMG 20150910 092508 IMG 20150910 092931

Prijímač má možnosť editácie zoznamu TV a rádiových programov funkciami: presunu, editovania, vymazania, preskočenia,zablokovania a priradenia do FAV skupiny programov.

V prijímači môžete mať osem skupín obľúbených (FAV) programov, ktoré si môžete ľubovoľne premenovať.

  IMG 20150910 093451 IMG 20150910 093633 IMG 20150910 092846

 EPG (elektronický programový sprievodca):

IMG 20150910 093126 IMG 20150910 093202

Prijímač disponuje elektronickým programovým sprievodcom, pomocou ktorého si zobrazíte TV program na sedem dní dopredu. Pomocou EPG si ľahko môžete nastaviť aj časové nahrávanie požadovanej relácie , alebo prepnutie na požadovanú reláciu v čase jej začiatku. EPG je pre providera Skylink na Astre 23,5E zobrazované správne, avšak zobrazovanie EPG na družici thor 0,8W a providerovi Freesat UPC nie až také dokonalé.

IMG 20150910 093253 IMG 20150910 093310

 

Satelitný príjem DVB-S2:

Prijímač podporuje satelitný príjem z viacerých družíc pomocou DiSEqC prepínača a protokolu DiSEqC 1.0 a 1.1. Taktiež podporuje príjem z viacerých družíc s použitím motora s protokolmi DiSEqC 1.2 a USALS. 

 IMG 20150910 090401 IMG 20150910 090406 IMG 20150910 090420

 

Pre ladenie programov je možné použiť režim úplného vyhľadávania, blindscan (ktorý vyhľadá najskôr aktívne transpondéry na danej družici a následne z nich naskenuje programy) a taktiež prijímač disponuje rýchlym vyhľadávaním programov FASTSCAN pre providera Skylink . Musím však podotknúť, že v predchádzajúcej verzii FW bol FASTSCAN plne funkčný, žiaľ vo  FW 129B sa vyskytla chybička, ktorá FASTSCAN znefunkčnila. Výrobca je s touto chybou oboznámený a prisľúbil skorú nápravu.

IMG 20150910 090507 IMG 20150910 092110 IMG 20150910 090736

Prijímač má taktiež podporu pripojenia viacerých prijímačov po jednom kábli, s použitím UNICABLE LNB.

Satelitný príjem je bezproblémový, testoval som ho s protokolmi DiSEqC 1.0 aj USALS.

IMG 20150910 092921 IMG 20150910 092931

 

Terestriálny príjem DVB-T/T2:

Pre testovanie DVB-T som použil smerovú anténu a nakoľko som v pásme so slabým DVB-T signálom, tak aj anténny zosilňovač IVO. Napájanie anténneho zosilńovača 5V je možné použiť priamo z tuneru prijímača, takže odpadá v prípade nutnosti použitia anténneho zosilňovača, použitie externého napájania. Ladenie som vykonal automatickým vyhľadávaním. Všetky dostupné programy v Mpeg2 aj Mpeg4 mi prijímač bezproblémovo vyhľadal, a uložil do zoznamu programov s označením DVB-T. Všetky programy aj tie so slabším príjmom mi hrali bezproblémovo, tzn. že  DVB-T2/C tuner má veľmi dobrú citlivosť.

 IMG 20150910 104846 IMG 20150910 104930 IMG 20150910 105038

 

Výhoda tohto prijímača spočíva aj v tom že spolupracuje aj s kartami Plustelka, takže môžete po zakúpení karty Plustelka a predplatenia vybraného balíka sledovať aj terestriálnu televíziu Plustelka. Príjem terestriálneho HD aj SD vysielania je taktiež bezproblémový. Nevýhoda pri tomto prijímači však je, že pri nahrávaní satelitného vysielania nie možné súčasne používať druhý tuner DVB-T2/C a platí to aj opačne.

Káblový príjem DVB-C:

Pre príjem digitálneho káblového vysielania som použil automatické vyhľadávanie s moduláciou QAM256. 

IMG 20150910 110311  IMG 20150910 110250 IMG 20150910 110332

 Všetky dostupné programy mi prijímača vyhľadal a uložil do zoznamu programov s označením DVB-C. Príjem káblového HD aj SD vysielania je taktiež bezproblémový.

IMG 20150910 110411 IMG 20150910 110418

Spolupráca čítačky kariet s dekódovacími kartami:

Prijímač bezproblémovo spolupracoval so všetkými mnou testovanými kartami a to Skylink Irdeto, Skylink ICE, RTVS Irdeto, Plustelka Irdeto a aj Freesat UPC ICE.

Čítačka kariet nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto standart M7! Pre použitie tejto karty v prijímači Golden Media Wizard HD Vote2 je nutné použiť Skylink Ready CI modul Irdeto!

Spolupráca prijímača s CI modulom:

Prijímač som testoval s CI modulom Skylink Irdeto Neotion a aj s modulom Eurocam Irdeto. S oboma modulmi bezproblémovo prijímač spolupracuje. V týchto moduloch bezproblémovo dekódujú karty RTVS irdeto, Plustelka Irdeto, Skylink Irdeto, Skylink ICE aj Freesat ICE. Počas nahrávania s modulom nie je možné sledovať iný kanál ako nahrávaný. Nahrávky spoužitím CI modulu a nastavením PVR na "nekódovane" sú nekódované a je ich možné prehrať aj v PC.

rec modul

Nahrávanie:

Nahrávať je možné najviac dva programy a to jeden kódovaný program a druhý program nekódovaný v rámci tej istej frekvencie, alebo dva nekódované v rámci tej istej frekvencie. Nahrávky kódovaných programov s kartou vloženou počas nahrávania v čítačke kariet sú kódované, nie je ich možné prehrať (bez odkódovania programom ALI tool) v PC, je ich možné prehrať iba prijímačom Golden Media Wizard HD Vote2. Nahrávanie je signalizované červenou ikonou na displeji prijímača a ikonou REC v pravom hornom rohu TV.

IMG 20151009 193053 IMG 20151009 193103 IMG 20151009 193111

Prijímač nahráva vo formáte TS, alebo PS. Prijímač nahráva na pripojené USB pamäťové médium formátu FAT32, alebo NTFS.Pri nahrávaní v TS formáte sa zobrazia v zozname programov iba programy z toho istého transporderu, ako je nahravaný a sledovaný program. Pri nahrávaní vo formáte PS sa nedá pri nahrávaní prepnúť na iný program (musíte pozerať ten, ktorý nahrávate). Načasované nahrávanie so standby režimu je bezproblémové, pri nahrávaní však musí byť aktivovaný v nastaveniach PVR aj thimeshift! Pokiaľ je thimeshift vypnutý v nastaveniach PVR, nahrávanie je nefunkčné.

 IMG 20151009 193118 IMG 20151009 193130

Thimeshift:

Prijímač má aj funkciu thimeshift (nahrávanie s časovým posunom). Po aktivácii thimeshiftu v nastaveniach PVR sa aktivuje tzv. pernamentný thimeshift. Prijímač Vám automaticky spustí nahrávanie s časovým posunom na práve pozeranom program. V časovom úseku od prepnutia programu sa môžete posúvať dopredu i dozadu. Pre pozastavenie vysielaného programu treba stlačiť tlačidlo SHIFT. Pre opätovné spustenie treba stlačiť tlačidlo SHIFT,tým sa spustí program od miesta pozastavenia. Návrat do živého vysielania prevediete tlačidlom STOP. Pretáčať dopredu i dozadu sa dá 2-24 rýchlostne.

IMG 20151009 182940 IMG 20151009 182953 IMG 20151009 182729

Prehrávanie multimédií:

Prehrávač multimédii je rozdelený na štyri časti a to: Hudba, Fotografie, Video a Nahrávky. V každej časti media playeru sa Vám zobrazí a prehrá daný multimediálny súbor určený podľa typu súboru. 

Hudba:

IMG 20151009 183254

V položke hudba prehráte audio súbory, skúšal som súbor typu MP3, ktorý prehrá bezproblémovo.

Fotografie:

IMG 20151009 183524 IMG 20151009 183538

V položke fotografie si môžete prehliadať obrázky , alebo Vaše obľúbené fotografie. Fotografie si môžete prehliadať aj formou prezentácie s efektnými prechodmi medzi obrázkami.

Video:

V položke video prehráte veľké množstvo video súborov. Prijímač hravo prehrá aj FULL HD MKV 1080p a prehrá aj AVI (Divx, Xvid), MP4, FLV,TS aj MOV a to aj s vysokým bitrate .

IMG 20151009 184451   IMG 20151009 184824  IMG 20151009 184425

IMG 20151009 183726 IMG 20151009 183835 IMG 20151009 184300

Prijímač prehrá aj film so SRT titulkami.

IMG 20151009 183851 IMG 20151009 183915 IMG 20151009 183928

Zvukové formáty video súborov prehrá MP3, ACC aj AC3. Neprehrá formát zvuku DTS.

 Nahrávky:

V položke nahrávky, prehráte nahrávky vytvorené prijímačom GM HD VOTE 2 . Nahrávky aj ostatné videosúbory môžete pretáčať dopredu i dozadu 2-24 rýchlostne. Taktiež môžete prehrávať videá aj zpomalene.

Pre zrýchlený vstup do položiek mediaplayeru sú na diaľkovom ovládači tlačidlá :  Music (hudba), Picture(obrázky) a Movie (Video). Pre rýchly prístup ku nahrávkam je určené tlačidlo Playlist.

Pripojenie prijímača ku internetovej sieti:

Pokiaľ chcete využívať internetové funkcie a aplikácie prijímača musíte ho mať pripojený ku internetovej sieti. Pripojiť ho možete pomocou ethernetu a LAN kábla, kompatibilného 3G USB modemu, alebo ku wifi sieti pomocou wifi USB adaptéra. Wifi pripojenie som testoval s wifi USB adaptérom Golden Media, s ním je wifi pripojenie bezproblémové.

IMG 20150910 110816 

 

Internetové aplikácie:

Prijímač Golden Media WIzard HD VOTE 2 disponuje mnohými internetovými aplikáciami, ktoré môžete využívať po pripojení prijímača k internetu.

 IMG 20150910 092653  IMG 20150910 092717

Youtube:

Prehrávač videí z portálu Youtube je plne funkčný. Bezproblémové je aj prehrávanie videí VEVO. Videá sú zoradené do jednotlivých kategórii, taktiež je možné použiť vyhľadávanie požadovaného videa podľa názvu. Videa sa dajú posúvať dopredu i dozadu. Rozlíšenie prehrávaneho videa youtube sa dá nastaviť v nastaveniach a to  360p/480p/720p/1080p.

IMG 20150910 110840 IMG 20150910 111142 IMG 20150910 111227

Internetové rádia:

Internetové rádia nie sú predinštalované v prijímači žiadne .Cez internetovú sieť a menu prijímača si môžete však bezplatne nainštalovať množstvo internetových rádii. Internetové rádia sú zoradené podľa jednotlivých hudobných žánrov. Ovládanie rádia je jednoduché vyberiete požadované rádio a stlačíte na diaľkovom ovládači tlačidlo PLAY. Prehrávanie rádií je bezproblémové.

IMG 20150910 113542 IMG 20150910 113423 IMG 20150910 113712

 Youporn:

Prehrávanie erotických videí z portálu Youporn je zabezpečené samostaným PIN kódom. Pri prvom vstupe Vám prijímač ponúkne zmenu PIN (defaultne je 0000).

Videa sú zoradené podľa rôzných kategórii. Zatial nefunkčné.

IMG 20150910 113732

Google Maps:

Prijímačom môžete prezerať aj google mapy na obrazovke TV. Do vyhľadávanie zadáte požadované mesto a prijímač Vám načíta mapu. Mapa sa dá zoomovať (približovať/odďalovať) a aj meniť podľa typu zobrazenia na cestovnú/satelitnú/terén, alebo hybridnú.

IMG 20150910 113850 IMG 20150910 113916 IMG 20150910 113937

Kartina TV:

Kartina je ruská platená internetová relevízia. Jej sledovanie je možné iba po zadaní prihlasovacích údajov (musíte mať aktívne predplatné).

IMG 20150910 114006

Predpoveď počasia:

Pomocou tejto aplikácie si môžete po zadaní požadovaného mesta zobraziť počasie pre zadané mesto. Zatiaľ nefunkčné.

IMG 20150910 113850

RSS:

Je čítačka správ z rôzných portálov podporujúcich RSS protokol. Môžete si nastaviť adresu ľubovoľného RSS portálu a čítať s neho rôzne správy.

IMG 20150910 114144 IMG 20150910 114151

Picasa:

Picasa je online internetový prehliadač fotografií a obrázkov uložených na portáli Picasa.

IMG 20150910 114701

Vimeo

Vimeo je obdoba Youtube teda online  prehrávanie videí z portálu Vimeo.

IMG 20151009 194048 IMG 20151009 194113

 IPTV

Prijímačom môžete sledovať aj internetovú televíziu. Defaultne je zoznam streamov prázdny, takže si užívateľ musí doplniť streamové adresy sám a to ručne, alebo cez USB.

Ja som zadával adresy ručne nakoľko mi nie je známy formát súboru pre zadávanie IPTV adries cez USB. Pri zadávaní som skúšal streamy Http, avšak sa stalo, že mi uložilo najviac dva streamy, resp mi ostatné neuložilo.

IMG 20151010 162918 IMG 20151010 162930 IMG 20151010 163122

Small2Big Screen

Je aplikácia pre zdielanie súborov cez protokol DLNA. Prijímač mi však spustený DLNA server nenašiel.

Doplnkové aplikácie:

 Othello, Sudoku

Prijímač obsahuje aj dve logické hry ktoré si môžete zahrať pomocou diaľkového ovládača.

IMG 20151009 193915 IMG 20151009 193930

 

Stream vysielania do smartfónu a ovládanie prijímača po sieti:

 Small2 Big Server

Slúži na stream TV vysielania do smartfonu, alebo tabletu s OS Android a nainštalovanou aplikáciou Big2small a MX playerom. Golden Media má k dipozícii  Android aplikáciu pre streaming vysielania z prijímača do mobilu Big2small. Aplikáciu Big2small a aj MX player sa dá nainštalovať do smartfónu/tabletu online z Google play.

Screenshot 2015 10 10 18 17 29 Screenshot 2015 10 10 18 17 43

Pre stream musí byť položka Big2small Server v menu prijímača Golden Media HD Vote 2  na voľbe ZAP.

Po pripojení prijímača a smartfónu do tej istej siete a spustení aplikácie Big2small v smartfóne sa obe zariadenia spoja a na smartfóne sa Vám objaví IP adresa satelitného prijímača. Po kliknutí na ňu sa načíta zoznam programov. Po kliknutí na vybraný program sa automaticky spustí stream cez MX player.

Screenshot 2015 10 10 18 18 11 Screenshot 2015 10 10 18 18 20 Screenshot 2015 10 10 18 23 59

Streamovať môžete program, ktorý pozeráte na TV. Ak zvolíte pre streamovanie iný program, ako je pozeraný na TV, tak na smartfóne sa Vám stream spustí, ale na TV Vám sledovaný program odpojí . V tomto firmvéri mi išli streamovať iba nekódované satelitné, terestriálne a káblové programy. Kódované programy zatial streamovať nejdú.

Screenshot 2015 10 10 18 36 26 Screenshot 2015 10 10 18 39 25

Screenshot 2015 10 10 18 48 30 Screenshot 2015 10 10 18 48 21

Teletext:

IMG 20150910 112042

Prijímač podporuje aj zobrazovanie teletextu. Zobrazovanie teletextu je diakriticky správne.

Radio:

IMG 20150910 112148 IMG 20150910 112158

Prijímačom môžete počúvať aj satelitné rádia v digitálnej kvalite (aj české a slovenské).

PIP:

Prijímač Golden Media Wizard HD Vote2 nepodporuje funkciu zobrazovania obrazu v obraze (PIP).

Špeciálne funkcie:

Prijímač GM WIZARD HD VOTE 2 má podporu protokolov: newcamd server, homeshare, cccamd,newcamd,mgcamd, redcamd.

Plusy prijímača:

+ pomer cena/možnosti prijímača

+ možnosť viacerých druhov TV príjmu satelitného,terestrálneho,káblového

+ šachta pre vloženie CI modulu

+ prehrávanie multimédií filmy/hudba/fotografie
+ internetové aplikácie
+ pomer cena/funkcie
+ nekódované nahrávky s použitím CI modul

+ nahrávanie,thimeshift

+ spolupráca čítačky kariet s kartami Skylink Irdeto aj ICE, Freesat UPC ICE, RTVS Irdeto, Plustelka/Voľná telka Irdeto

+ streamovanie TV vysielania do smartfónu/tabletu

Mínusy prijímača:

- nemožnosť súčasného použitia oboch tunerov naraz

- chýba slovenský jazyk OSD (je k dispozícii čeština)

-nefunkčnosť niektorých internetových aplikácií (počasie,youporn,dlna)

- horšia diakritika EPG na programoch Freesat a Digi TV

- nevyladené ukladanie streamov IPTV
- nefunkčnosť FASTSCANU

- kódované nahrávky s použitím karty čítačky
- nejdú streamovať kódované programy do smarfónu/tabletu
- pri vypnutom thimeshifte v nastaveniach PVR prijímač nenahráva

 Záver:

Prijímač Golden Media Wizard HD VOTE 2 je prijímač s možnosťou sledovania satelitnej, terestriálnej a káblovej televízie. Prijímačom môžete nahrávať a prehrávať multimediálne súbory a nahrávky. Prijímač disponuje viacerými internetovými aplikáciami i keď niektoré ešte nie sú celkovo doladené, čo však nemá ale dopad na samotnú funkčnosť prijímača . Softvérova podpora zo strany Golden Medie je dobrá, tak snáď čoskoro upravia aj spomínané nedostatky. Prijímač počas testovania nezamrzol, išiel stabilne a ani sa nehreje. Pokiaľ hľadáte lacný combo prijímač pre príjem viac druhov vysielania, tak si  môžete prijímač Golden Media Wizard HD Vote2 zakúpiť v eshope ELLANO.SK a to aj s najnovším FW a naladenými stanicami Skylink.

Verím, že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK.

Hodnotenie článku

4.8/5 hodnotení (5 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (3)

  • Zdeno

    Zdeno

    21 marec 2016 v 21:12 |
    "Zvukové formáty video súborov prehrá MP3, ACC aj AC3. Neprehrá formát zvuku DTS."

    !!! že by tam asi mělo být AAC místo ACC ???
  • IvanP

    IvanP

    22 marec 2016 v 18:16 |
    Ano malo to byť AAC. Čo už nikto nie je neomyľný:)
  • Anna

    Anna

    05 december 2017 v 19:05 |
    Dobrý deň, prosím Vás ako na to dekódovanie nahrávok, mne to nejde. PC Tool Ali ani DecodeTiVi podľa návodov nefungujú. Niečo spravia (Out001 - Ali), ale vo výsledku je veľkosť taká istá a keď spustím VLC naskočí názov filmu, ráta čas, ale obraz a zvuk nikde! Treba niečo nastaviť aj vo VLC? Niekde som sa dočítala, že to je továrensky GM blok a nič s tým nespravím. Skúšal to ten pán recenzent, išlo mu to cez PC Ali Tool. A ako pri nahrávaní v UNI čítačke (karta Skylink ICE) nastaviť PVR na nekódované alebo kódované, alebo to platí len pre nahrávky s použitím CI modulu.

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget