Recenzia: HDBOX Enibox

Napísal Ivan P. 1 dňa 06 február 2015 do kategórie Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

V dnešnej recenzii Vám predstavím nový produkt už 6 rokov overenej značky HDBOX s názvom HDBOX Enibox. Jedná sa o FULL HD,digitálny, jednotunerový, linuxový satelitný prijímač, ktorý je po prvý krát u HDBOXu na MIPSEL platforme procesora. V prijímači je zabudovaný úplne nový typ procesora BCM7362 o frekvencii 742Mhz/2000 DMIPS, 512MB DDR3 veľká operačná p amäť a 256MB veľká flash pamäť .

O chod prijímača sa stará obľúbený linuxový operačný systém Enigma2. Softvérovú podporu pre tento prijímač nájdete v enigme OpenATV4.2/4.3.

Prijímač podporuje príjem z viacerých družíc pomocou protokolov DiSEqC1.0,1.1,1.2 a USALS.

Špecifikácie HDBox EniBox :hdbox.jpg

Tuner & Channel Decoder ( Satellite )

Vstupný konektor F - type , IEC 169-24 

Frekvenčný rozsah 950MHz ~ 2150MHzenibox.jpg

Vstupná impedancia 75 ? , Nevyvážený

Úroveň signálu -65 až -25dBm

LNB Power 13 / 18VDC , max.400mA

22KHz ( 22 ± 2 ) KHz , ( 0,7 ± 0,2 ) V

DiSEqC V1.0 / 1.2 / USALS kompatibilný

Demodulácia QPSK / 8PSK

Vstup Symbol Rate 1 ~ 45 MSym / s

FEC Decoder 1 / 2,3 / 5,2 / 3,3 / 4,4 / 5,5 / 6,7 / 8,8 / 9,9 / 10 ( QPSK )

3 / 5,2 / 3,3 / 4,4 / 5,5 / 6,8 / 9,9 / 10 ( 8PSK )

MPEG Transport Stream A / V dekódovanie

Transport Stream AVC / H.264 ( MPEG - 4 part 10 ) , MPEG - 4 part2 ( ISO / IEC 14496 )

MPEG - 2 ( ISO / IEC 13818-2 )

Profil Level AVC / H.264 MP a HP @ L3.1 ( 60fps )

AVC / H.264 HP @ L4.2 ( 30 snímok za sekundu )

MPEG - 2 MP @ ML a HL

Vstupná rýchlosť Max . 80Mbit / s

Video formáty 4 : 3 Letter Box , 4 : 3 PanScan , 16 : 9

Video Rozlíšenie 720 x 576i , 720 x 576p , 720 x 480i , 720 x 480p

1280 x 720p , 1920 x 1080i , 1920 x 1080p

Audio dekódovanie AAC LC , AAC LC + SBR Level 2 , AAC + Level 4 , WMA pre ,

Dolby Digital , Dolby Digital Plus , MPEG - 1 vrstva 1,2 a 3 ( MP3 )

Audio Mode stre / Mono , Dolby Digital , MPEG a AAC audio

Sampling Rate 16kHz , 32 kHz , 44,1 kHz a 48 kHz ( podľa vstupu )

Main System

Hlavný procesor Broadcom chipset

Pamäť Flash ROM : 256 MB

SDRAM : 512MByte ( DDR3 )

Audio / Video a dát IN / OUT

Phone Jack CVBS Video výstup , Audio L , R výstup

HDMI Video a Audio výstup

Optic AC3 Dolby Digital ( SPDIF )

RS - 232C 9 pin D - SUB ( Male ) typ, prenosová rýchlosť 115Kbps

USB 2 USB 2.0 port Support

Ethernet RJ45 konektor , 10/100 Base

Predný / Zadný panel

Slot 1 Common Interface a 1 slot Smart Card

7 - segmentový displej - 4 číslice

Tlačidlá 1 Tlačidlá ( pohotovostný režim )

Indicatiors 1LED ( Standby , Power & Remote : Dual Color )

napájanie

Vstupné napätie AC 100 ~ 250V , 50 / 60Hz

Typ DC adaptér ( 12V , 2A )

Spotreba energie Max . 24W

Standby Power Max . 0.5W

Ochrana Oddelená interná poistka a ochrana Lighting

fyzické špecifikácie

Rozmery ( Š x H x D ) 220 mm x 35 mm x 145 mm

Hmotnosť ( Net ) 0,6 kg

Prevádzková teplota . 0 ° C ~ + 45 ° C

Teplota pri skladovaní . -10 ° C až + 70 ° C

Balenie a príslušenstvo:

img 20141213 161433 img 20141213 162246 1

Balenie obsahuje:

 

1x prijímaš HDBOX Enibox

1x diaľkové ovládanie

1x návod na obsluhu

1x napájací zdroj 12V

1x HDMI kábel

2x AAA batérie

 

Predný panel:

Predný panel prijímača neobsahuje žiadne ovládacie tlačidla.

img 20141213 162501 1 img 20141213 162513 1

Prijímač má pre zobrazovanie na prednom paneli zabudovaný  7-segmentový displej zelenej farby, ktorý zobrazuje číslo programu a aktuálny čas.

Led Dióda zelenej farby na prednom paneli signalizuje stav prijímača pracovný režim /standby (v pracovnom režime aj v standby režime svieti stále rovnako na zeleno).

IMG 20141213 181436 IMG 20141213 181457

Efektne dizajnovo je riešený predný panel, predný USB port 2.0 (do ktorého môžete pripojiť rôzne USB komponenty USB HDD/USB wifi/USB kľúč a pod), ktorý je skrytý pod výsuvnou časťou na pravej strane panela i keď sa mi to zdá dosť nepraktické, pretože na pravej strane prijímača je umiestnené tlačidlo power, ktoré sa používa pri fleshovaní prijímača (odsunutý kryt USB komplikuje prístup ku tlačidlu power).

img 20141213 162527 1

IR čidlo pre komunikáciu prijímača z diaľkovým ovládačom je ukryté za predným panelom.

Jediné tlačidlo power sa náchádza na pravom boku prijímača.

img 20141213 162536 1

Zadný panel:

img 20141213 162556 1

 

Zadný panel obsahuje:

 

- jack 12V pre pripojenie externého napájacieho adaptéra.

 

- LNB IN vstup pre pripojenie satelitnej antény.

 

- SPDIF digitálny optický audio výstup pre pripojenie ku zosilňovaču pomocou optického kábla.

 

- HDMI pre pripojenie prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV.

 

- LAN 10/100Mbit pre pripojenie prijímača ku internetovej sieti.

 

- zadný USB port 2.0 do ktorého môžete pripojiť rôzne USB komponenty (USB HDD/USB wifi/USB kľúč a pod)

 

- RS 232 servisný port.

 

- CI slot pre vloženie dekódovcieho CI modulu.

 

- UNI čítačka dekódovacích kariet (karta sa vkladá čipom dopredu a nadol). Prijímač spolupracuje s kartami Skylink Irdeto, ICE a UPC Freesat CRW a ICE. Čítačka nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto Standart M7! Pre dekódovanie karty Skylink Irdeto Standart M7, musíte do prijímača zasunúť CI modul Skylink Ready. Pri zasunutí do prijímača karta aj modul z prijímača vyčnievajú  cca 3cm.

 

- jack AV/OUT

 

 

img 20141213 162606 1 img 20141213 162616 1

 

 

Diaľkové ovládanie:

Diaľkové ovládanie má dobrú smerovosť. Tlačidla sú dobre rozmiestnené , pri stláčaní vydávajú pukavý zvuk. Ovládanie nie je programovateľné.

img 20141213 162323 1 img 20141213 162335 1

 

Hardware:

Do prijímača nie je možné zabudovať interný HDD. Chladenie prijímača je iba pasívne (rebrovaný chladič na procesore). Napájanie prijímača je externým napájacím zdrojom 12V.

 

Potup fleshovania enigmy:

1.Na naformátovaný USB kľúč formátom FAT32, nakopírujte zložku enibox v ktorom sa nachádzajú inštalačné súbory enigmy.

2.Odpojte prijímač Enibox od elektrickej siete.

3.Zasuňte USB kľúč s enigmou do predného USB portu prijímača (ostatné USB porty musia byť voľné).

4.Zapojete prijímač do elektrickej siete.

5.Po spustení prijímač prehľadá USB porty prijímača a detekuje USB kľúč s enigmou. Keď sa na displeji sa zobrazí nápis EP4r stlačte a pustite tlačidlo power na pravej strane prijímača, tým sa spustí inštalácia enigmy.

6.Inštaláciu neprerušujte! Počas inštalácie sa zobrazujú nápisy na displeji prijímača F300,F500 a F700. Po nainštalovaní sa prijímač automaticky reštartuje a nabootuje s novou enigmou.

Spustenie prijímača:

Po spustení Vás prijímač prevedie úvodnými nastaveniami enigmy ako nastavenie jazyka, tuneru a siete. Pre úplnú funkčnosť prijímača je nutné nainštalovať zoznam programov a nakonfigurovať čítačku kariet, prípadne použiť pre dekódovanie príslušný CI modul s kartou. Nemusíte však zúfať pretože firma ELLANO.SK ponúka tieto prijímače plne nakonfigurované (v cene prijímača), čím vychádza v ústrety aj menej skúseným prívržencom linuxovej satelitnej techniky. Prijímač som testoval s touto nakonfigurovanou enigmou ELLANO.SK.

 

Enigma ELLANO.SK:

 infoe2 inforam

Ako základ je použitá enigma OpenATV 4.2 a do nej sú nainštalované pluginy, picony, skin a pod. Čítačka je nakonfigurovaná pre čítanie kariet Skylink Irdeto (okrem Standard HD M7) , Skylink ICE a Freesat UPC CRW a ICE.
V enigme je defaultný skin MY METRIX , ktorý je veľmi pekne spracovaný, ale taktiež sme do enigmy nainštalovali a nakonfigurovali aj skin HDGlass 16 aj s piconami.

Zoznam programov:

V prijímači sú nainštalované zoznamy programov Skylink aj Freesat UPC, prehľadnes zoradené do niekoľkých favoritných skupín. Pre providera Skylink môžete použiť aj funkciu rýchleho vyhľadávania programov FASTCAN. V zozname programov sa zobrazujú aj picony jednotlivých programov.

zozn1hdg zozn2hdg

Infobar:
V skine My Metrix si môžete v infobare nastaviť aj zobrazovanie počasia pre Vaše mesto.

met4

Rovnako tak môžete nastaviť aj Vaše mesto pre zobrazovanie počasia aj v skine HD Glass16.

infobar1 infob2


Menu:
Menu prijímača je jednoduché a prehľadné. Pod modrým tlačidlom na diaľkovom ovládači nájdete Rýchle menu nastavenia, v ktorom nájdete v podstate všetky nastavenia prijímača.

 met1 menuhdg modre

EPG:
Prijímač podporuje elektronického programového sprievodcu, pomocou ktorého si zobrazíte TV program na sedem dní dopredu. Pomocou EPG si môžete nastaviť aj nahrávanie obľúbenej relácie.

 epg1 epg2

Pluginy:

V enigme je nainštalovaných množstvo tých najlepších pluginov, ktoré rozšírujú multimediálnosť prijímača.

plg1 plg2

Archívy CZ/SK - prehrávanie streamov z archívov televíziíí, alebo internetových portálov.

CSFD - zobrazenie podrobných informácií o vysielanom programe z česko-slovenskej filmovej databázy. Nájdete tam hodnotenie aj komentáre divákov ku jednotlivým reláciam.

EMC - slúži na organizáciu a prehrávanie nahrávok.

InfoBar TunerState - zobrazuje pri nahrávaní informačnú lištu v ľavom hornom rohu TV s informáciami o nahrávani.

Media Player2 - je vylepšený madiaplayer na prehrávanie hudby a filmov. Hlavné vylepšenie spočíva v správnom zobrazovaní tituliek vo filme.

My Tube - slúži na prehrávanie videí z portálu Youtube. Žiaľ v súčasnej dobe neprehráva tento plugin videa VEVO.


Webové rozhranie prijímača

Prijímač disponuje webovým rozhraním prijímača pomocou ktorého môžete prijímač ovládať cez internetovú sieť, meniť nastavenia prijímača, zobraziť EPG, alebo načasovať nahrávanie.

Nespornou výhodou je aj možnosť streamovania TV vysielania do PC, alebo smartfónu/tabletu s OS Android. Záleží na rýchlosti VAších komponentov domácej internetovej sieti či Vám pôjde stream iba SD programov ,alebo aj HDčiek.

webroz3 streamwebr

HbbTV a webbrowser:

Prijímač disponuje aj hybridnou televíziou HbbTV, pomocou ktorej si môžete zobraziť teletext, TV program, videa z archívov a pod. Je to kombinácia satelitného vysielania a dát z internetu. HbbTV vysielanie podporujú iba niektoré stanice. V Skylinku je to ČT a STV, v zahraničí je ich viac.

hbbtv hbbtv2 hbbtv3

Webbrowser je plne funkčný. Pomocou neho si môžete na obrazovke TV prehliadať internetové stránky, avšak pomocou diaľkového ovládania je takmer neovládatelný, veľmi spomaľuje prijímač, ale to je u prijímačov v tejto triede bežné. Prehliadač má uložené aj záložky niektorých stránok ako Google,Facebook a pod. Prehliadač nedisponuje flash playerom.

webr1 webbr3 webr4


Nahrávanie:

Prijímačom môžete nahrávať na pripojený USB kľúč, USB HDD, alebo sieťový disk. Pre nahrávanie odporúčam pripojený USB HDD inicializovať a naformátovať prijímačom na  formát ext3, alebo ext4. Prijímač  nahráva vo formáte TS nekódovane, nahrávky je možné prehrať aj v PC. Prijímač HDBOX Enibox dokáže nahrávať v rámci toho istého transpondéru 3-4 kódované HD, alebo SD programy súčasne. Odporúčam súčasne nahrávať cca 2-3 programy z jedného tuneru, vtedy je rýchlosť prijímača aj napriek záťaži stále optimálna, samozrejme záleží aj od rýchlosti HDD/USB flash. Nahrávanie je signalizované na obrazovke TV ikonou nahrávania v infobare a prostredníctvom pluginu Infotunerbarstate. 

rec rec2 rec3

Do zoznamu nahrávok sa dostanete tlačidlom MEDIA na diaľkovom ovládači. V ňom si požadovanú nahrávku vyberiete a prehráte. Nahrávky môžete skokovite pretáčať číslami 3,6,9 dopredu a 1,4,7 dozadu.


Thimeshift:

Thimeshift (nahrávanie s časovým posunom) je plne funkčný. Thimeshift sa aktivuje stlačením tlačidla pauza na diaľkovom ovládaní, čím sa Vám práve vysielaná relácia pozastaví a začne sa nahávať na interný, alebo pripojený USB HDD. Opätovným spustením tlačidla pauza sa relácia spustí od miesta pozastavenia. 

thime1 thime2 thime3

V nahratom časovom úseku sa môžete pohybovať dopredu i dozadu a môžete ho znovu pozastaviť. Thimeshift deaktivujete stlačením tlačidla stop na diaľkovom ovládači.


Prehrávanie:

Prijímačom môžete cez mediaplayer prehrávať aj multimedálne formáty súborov. Prehrávať môžete z USB HDD, pripojeného USB kľúča , alebo zo sieťového disku. Prijímač mi prehral všetky bežné formáty súborov MKV, MOV,MP4, DivX,Xvid,TS a pod. Video Full HD MKV s vysokým datovým tokom 40Mbps mi nespustilo (myslím však, že sa jedná ešte len o vyladenosť driverov).

mediaplae divx  mkv

Zvukový doprovod flimových súborov prehrá MP3,AC3, AAC a poradí si aj s DTS.

Prijímač prehrá cez mediaplayer2 aj filmy so SRT titulkami, ktoré sa diakriticky zobrazuju správne.

titulkyň

 V prijímači môžete prehrávať aj hudbu, alebo aj prezerať fotografie.

mp3

Teletext:

Prijímač disponuje aj teletextom ,ktorý sa zobrazuje správne.

txt


Radio:

Prostredníctvom prijímača môžete počúvať aj satelitné rádia v digitálnej kvalite.

radio

Spolupráca s CI modulom:

Prijímač som testoval s CI modulom Skylink Irdeto Neotion Dualcrypt a kartou Skylink Irdeto. Inicializácia modulu je rýchla. Dekódovanie je bezproblémové. Nahrávať môžete s použitím modulu, jeden kódovaný program a druhý kódovaný, alebo nekódovaný program z toho istého transpondéru ako je nahrávaný, môžete sledovať. Nahrávka je aj s použitím modulu nekódovaná (ide prehrať aj v PC).

recci

PIP:

Prijímač nepodporuje funkciu obraz v obraze PIP.


Wifi:

Wifi  je plne funkčné , enigma je nastavená pre spoluprácu s wifi  USBs čipsetom rallink rt3070 a rt5370. Ja som prijímač testoval s wifi usb adaptérom Golden Media.

wifi1 wifi2

 

Rýchlosti prijímača:

Rýchlosti som testoval so skinom MyMetrix:

nábeh prístroja z vypnutého stavu po načítanie karty skylink ice cez softcam až po nábeh obrazu : 1 min 03 sek (rýchlosť záleží od použitého softcamu)

nábeh prístroja z pohotovostného režimu : 1,5 sek

rýchlosť prepínania kódovaných SD programov: cca  1,5 sek

rýchlosť prepínania kódovaných HD programov: cca  2 sek

reštart E2: 32 sek

rýchlosť prepínania nekódovaných programov: cca 1 sek

 

Plusy:

+ rýchlosť prijímača (pohyb v menu/prepínanie programov)

+CI šachta pre vloženie modulu

+Mipsel pomerne výkonný procesor

+možnosť inštalácie množstva mipsel pluginov

+možnosť streamu do PC a smartfónu

+prehrávanie multimediálnych súborov

+funkčné wifi pripojenie


Mínusy:

- nepodporuje PIP

- nešťastne riešené tlačidlo POWER na prijímači (za vysúvaciou časťou krytu predného USB)

- Signalizačna LED dióda svieti stále rovnako na zeleno v pracovnom aj v standby režime

- absencia zadného vypínača prijímača


Záver:

Myslím, že HDBOX trafil do čierného a potešil všetkých jeho priaznivcov Mipsel prijímačom, kedže vývoj posledných boxov smeroval práve do Enigmy. Vďaka tomuto rýchlemu procesoru, ktorý sa pričiňuje o rýchle reakcie pohybu v menu a rýchle prepínanie, je Enigma naozaj pekne vyladená. Prijímač sa teda nehreje a ide stabilne. Škoda však, že má softvérovu podporu iba u tvorcou enigmy OpenATV, o to sa však u tohto výrobcu asi netreba obávať, vždy u jeho boxov podpora bola, najmä v Enigme. Avšak musím zas podotknúť, že update enigmy OpenATV vychádzajú takmer denne. Do prijímača môžete inštalovať množstvo mipsel pluginov, nahrávať, prehrávať , streamovať a v neposlednom rade sledovať satelitnú televíziu v HD aj SD rozlíšení. Obrazovou kvalitou sa myslím vyrovnáva s novými Xtrendami, obraz má pekný. Pokiaľ sa Vám prijímač HDBOX Enibox zapáčil, môžete si ho zakúpiť v eshope ELLANO.SK v plne nakonfigurovanom stave.

 

Firma ELLANO.SK oznamuje , že pluginy v enigme sú dielom tretích strán a nezodpovedá za ich funkčnosť! Taktiež sa nevzťahuje záruka na prípadnú nefunkčnosť niektorého pluginu. Záruka sa vzťahuje iba na hardware prijímača!

Verím, že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK.

Hodnotenie článku

4.8/5 hodnotení (12 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (24)

  • Albert

    Albert

    11 február 2015 v 17:12 |
    prečital som všetko ..
  • Miloš

    Miloš

    20 apríl 2015 v 06:37 |
    V e-shope pri parametroch produktu je uvedené, že Fastscan nemá - v tomto článku, že má. Ako to vlastne je?
  • IvanP

    IvanP

    20 apríl 2015 v 08:08 |
    Po doinštalovaní pluginu FASTSCAN z feedu E2-systémové pluginy, prijímač bude mať aj FASTSCAN.
  • joseph.ky

    joseph.ky

    14 február 2016 v 09:23 |
    Mám tretí deň tento prímač a musím povedať že dojem je teda hodne rozporuplný.
    Prímač som zakúpil s tým že funkčnosť internej čítačky karty bude bezproblémová, spoľahol som sa na tvrdenie obchodu že prímač je nakonfigurovaný pre Skylink a Skylink ICE kartu. Nie je tomu tak. Po prvom zapnutí prímač kartu vôbec nenačítal. Nefungoval žiadny zakodovaný kanál. Nasledovalo použitie položky menu "Továrenské nastavenie" a bolo to ... chybka .... prímač už nenabehol. Na nejakom fóre som sa následne dočítal že nie som prvý, už niekto sa s týmto bug-om taktiež stretol.
    Zálohu som firmware som ešte vytvorenú nemal a tak nasledovalo hľadanie alternatívy a flashnutie Ultimate Enigma2 Techneteuweb projekt cz.
    Tento už síce Skylink ICE kartu načítal a kanály dekódoval, no vôbec nie bezproblémovo. Funguje to náhodne, 20 prepnutí bez problému a potom ticho, čierna obrazovka. Pri použití prímača ako klienta Ccam problém nenastával.

    Proste mizéria, funkčnosť čítania karty Skylink ICE, internou čítačkou, je pre bežného užívateľa nepoužiteľná. Rýchle prepínanie počas reklamy je obľúbená činnosť a aby prímač pri tomto prestal dekódovať kartu je neprípustné.
    Absolútna väčšina ľudí nevie čo je klient a že vôbec existuje táto možnosť.
    Recenzia mala obsahovať upozornenie že interná čítačka je zatiaľ v podstate nepoužiteľná v bežnej domácnosti a pre bezproblémový chod, CAM modul do Cl slotu je pravdepodobne nutný.

    Záver ? Nuž nech si urobí každý sám
    • IvanP

      IvanP

      14 február 2016 v 11:51 |
      Dobrý deň.
      Funkčnosť čítačky kariet s kartou Skylink ICE je bezproblémová a nie je potrebný CI Modul. Pre jej funkčnosť môžete použiť softcam Doscam, alebo cccam2.3.0.
    • Ellano.sk

      Ellano.sk

      14 február 2016 v 15:44 |
      Prijímač bol plne nakonfigurovaný, jediné čo si musíte doma urobiť je nastaviť si tuner pre družice z ktorých máte možnosť príjmu.

      Ked máte nejaký problém, treba napísať, sme firma, ktorá poskytuje zákazníkom podporu a Váš problém by sme vyriešili ihned - stačilo sa ozvať.

      Na email sme Vám poslali kompletnú zálohu celého systému, s nastavenou čítačkou pre čítanie aj ICE kariet.

      Ak budete mať nejaký problém, neváhajte sa na nás obrátiť prosím.
      • baallu75

        baallu75

        24 marec 2016 v 08:56 |
        Pan joseph.ky, ja som si tiez kupoval tento box u ellano a mozem potvrdit ze bol dodany tak ako bolo slubene a po nastaveni tuneru vsetko islo tak ako ma ist, ziadne zasekavanie ani nic podobne. Co sa tyka enigmy od techneteuweb tak ta je uplne v poriadku ale je tam problem s ich softcamom, treba ho vypnut a nainstalovat si vlastny alebo ten co pouziva openatv a zasekavanie sa odstrani, viem to z vlastnej skusenosti. Ak vam mozem poradit bud si nainstalujete enigmu od ellana ktora slape na 100% alebo ak chcete nieco novsieho dáta tak potom z oficialnych stranok openatv tu: http://images.mynonpublic.com/openatv/nightly/index.php?open=enibox , ale doporucujem image z datumom najneskor 18.3.2016 lebo vsetky novsie maju uz nove ovladace a je tam taky problem ze ked sa spusti softcam tak pri prepnuti na iny program zamrzne box a pomoze len restart... A tymto by som chcel poprosit tym ellano sk ci by sa na to nemohli pozriet kde moze byt problem, popripade ci by nemohli vydat novu nakonfigurovanu enigmu aj z novymi ovladacmi...dakujem
  • m@rtin71

    m@rtin71

    29 jún 2016 v 18:57 |
    Tento mesiac som ho kúpil od ellana,bol pripravený na používanie stačilo len nastavit družice a karta skylink nabehla bezproblémov.Nainštalovaná enigma special edition od ellana a pluginy fungujú výborne,prijímač sa vôbec nezasekáva ani nemrzne čo som milo prekvapený,zatial som veľmi spokojný.Takže veľká pochvala!
    • IvanP

      IvanP

      30 jún 2016 v 04:05 |
      Ďakujeme, snažíme sa :)
      • M

        M

        05 november 2016 v 18:14 |
        dobry vecer vam prajem a chcem vas pozdravit ludia a chcem vam oznamit ze som kupil HD ineboxEnibox od ELLANO.SK.a chcem povedat iba tolko ze niesom s nim spokojny tak idem nato ked chcem od Cardsharing pozerat balik tak nedal ELLANO.SK. ani navot na Cccam, Mgcamd, Osca a Wicard emulátory a ked chcem streamovanie s zetoboxsu do pc tak ani to nel a echcem chcem povedat primac mrzne atd tak som sa dal moc oklamat ako male dieta dakujem
        • IvanP

          IvanP

          06 november 2016 v 07:37 |
          Dobrý deň.
          1.Nikto Vás neoklamal ani nič podobné, nikdy sme to nemali a ani nebudeme mať v úmysle učiniť so žiadným prijímačom. Pokiaľ je nejaký nedostatok tak sa ho snažíme eliminovať a určite neklameme svojich zákazníkov. Pokiaľ máte problém s prijímačom radi Vám pomôžeme stačí sa na nás obrátiť s Vašim problémom.
          2.Viete vlastne čo je to CArdsharing? Je to nelegálna praktika príjmu a jedná sa vlastne o krádež! A to chcete aby sme Vám dali návod na kradnutie? Na tejto stránke a aj na našom fóre je zakázané komunikovať ohľadom nelegálneho príjmu: Cardsharingu a pod.
          Pokiaľ chcete informácie ohľadom tohto príjmu musíte si ich pohľadať na internete resp na satelitných fórach.
          3.Čo sa týka mrznutia Eniboxu s tým prijímač nemá problém. Ak máte na mysli mrznutie príjmu cardsharingom s pay serveru tak sťažnosť musí ísť poskytovateľovi sharingu a nemôže zato prijímač. Príjem s legálnou kartou je bezproblémový a ak vznikne problém v chode prijímača nainštalovaním nekompatibilného pluginu stačí prijímač prefleshovať zálohou enigmy ktorú Vám predajca pošle bezplatne na email po požiadaní emailom kde uvediete č. Vašej objednávky.
          4. So streamovaním tiež Enibox nemá problém návod nájdete tu:
          https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/rady-a-tipy/digitalna-kola/item/stream-zo-satelitneho-prijimaca-do-pc?category_id=11
          Ako poslednú vec znovu zdôrazním že firma ELLANO.SK robí MAXIMUM pre svojích zákazníkov a vždy sa im snaží pomôcť a nemá v úmysle ich klamať!
          Ďakujem za porozumenie.
      • ivan

        ivan

        08 november 2016 v 15:15 |
        chcem sa spytat ze mam HD box Enibox ze preco nevie nacitat usb 16GB lebo chcem streamovaním co mi dal ELLANO.SK a vsetko som spravil a nejde to tak vas prosim o pomoc
  • gustoh

    gustoh

    06 november 2016 v 09:47 |
    Pan M by sa mal najskor naucit pisat a potom komentovat.Alebo by si to co napisal mal dat najprv niekomu skontrolovat.
    • M

      M

      07 november 2016 v 08:28 |
      ahoj gustoh ty sa domna nestaraj a dam ti riadnu radu Vyjadruj sa zrozumiteľne ked pises lebo pises ako madar dakujem
  • Roman

    Roman

    15 december 2016 v 13:24 |
    Pán M a vy po sebe čítate čo píšete ? Skontrolujte si príspevok vyššie a potom niekoho kritizujte.
  • ferdo mravec

    ferdo mravec

    14 január 2017 v 09:57 |
    Tak som kupil enibox, vcera mi prisiel. Cele zle!

    Obsahuje OpenATV 5.3 (niekolko mesiacov uz je vonku v6.0), setting od Ellano - v oblubenych su 2 Skylinky - jeden rok stary, sice usporiadany tematicky, obsahuje ale neexistujuce stare frekvencie a chybaju nove frekvencie. Druhy aktualny je zasa rozbity.

    Cez Dreambox Edit som teda vymazal vsetkych 18 tisic stanic. Idem naladit svoje stanice a - nefunguje ani disqc ani motor. Stanice sa daju naladit iba tak, ze si natocim motor s inym prijimacom. Vacsiu haraburdu som este nemal, ak nepocitam linuxove ipboxy.

    Bezi tam sice doscam, ale ked pozriem na ftp, je tam webove rozhranie k nemu nakonfigurovane na port 8888 - a, samozrejme, tiez nejde. Nefunguje ani pripojenie na server ked zmenim oscam.server cez FTP. Proste nic.

    Ovladac - zle sa drzi a ma zapustene tlacitka, nie je sanca ho ovladat na slepo. Predosly model ovladaca bol ovela lepsi a ergonomickejsi. Ten sice tiez funguje s tymto prijimacom, ale vacsina tlacitok by sa musela premapovat, ich rozlozenie nesuhlasi s textovymi popiskami.

    Zaver: Prijimac ide pekne naspat, este skusim ten androidovy hdbox a ked sa neosvedci, vraciam sa k sh4.
    • Ivan.P

      Ivan.P

      14 január 2017 v 11:26 |
      Dobrý deň.
      Myslím že chyba nie je v prijímači ale niekde inde.
      1. Na požiadanie Vám zašle ellano aktuálny setting bolo veľa preladení takže sa mohlo stať že v settingu boli aj vypnuté stanice avšak tam boli všetky aktuálne programy.
      2DiSeqC aj motor funguje pokiaľ si ho správne nastavíte.
      3.Enigma OpenATV6.0 oficiálne vyšla 27.12.2016 a nie niekoľko mesiacov!
      4.Doscam m,á webové rozhranie na porte 83 a nie 8888.
      • Alojz Gogora

        Alojz Gogora

        14 január 2017 v 12:40 |
        Neda mi nereagovat na prispevok od ferdo mravec.
        Suhlasim s nazorom Ivana P. Enigma OpenATV6.0 je v beta verzii! Kedy vysla nie je podstatne. Obsahuje este vela chyb a nedostakov, pre uzivatelov nie je este vyladena. Instalacia takejto Enigmy (Enigma=zahada) moze priniest sklamanie, pripadne nefunkcny primac. Spravujem SAT primace s roznymi operacnymi systemami k plnej spokojnosti ich uzivatelov. Nikdy neodsudzujem aky primac si kto kupil, vzdy sa jedna o spravne nastavenie primaca. Podporu od predajcov si treba vazit. Caka nas vypnutie Prima HD (pre SK), vypnutie caid 0D96 ... Je to vsetko vzdy o vedomostiach.
        • ferdo mravec

          ferdo mravec

          15 január 2017 v 19:22 |
          ospravedlnujem sa za tie mesiace - videl som k stiahnutiu uz davnejsie betaverzie pre ine prijimace, ostatne veci platia ako som ich napisal

          P.S. Najviac sa mi osobne paci stary system sh4 ird, enigma resp enigma 2 ma nikdy tak neoslovila, aj ked netvrdim, ze je zla. Vcera som pozrel ten androidovy HD-BOX a vadi mi, ze tam je sledovanie TV len ako sucast, nie hlavna cast, keby som dal napr. rodicom do ruky prepinac a nieco tam stlacia, uz sa naspat bezo mna asi nedostanu :)
        • Laco

          Laco

          15 január 2017 v 20:10 |
          Ahoj Alojz Gogora cital som tvoj prispevok o openATV6,0 vies stahol som ho a chcem ti povedat ze idem vsetko v pohode a nema zniadne chyby ver tomo.
      • ferdo mravec

        ferdo mravec

        16 január 2017 v 11:12 |
        1. treba lepsie citat - ako som uz pisal su tam 2 skylink skupiny - neaktualna a aktualna, ktora je ale rozbita. A nemam zaujem tam mat 18 tisic programov, niekto doma mi na ovladaci nieco stlaci a namiesto mojich stanic tam bude iny provider alebo iny satelit a bez mojej pomoci ma dopozerane.

        2. mojimi rukami preslo za poslednych asi 20 rokov minimalne 20 roznych sat prijimacov a kariet, takze si viem take veci nastavit spravne, ani raz som s tym nemal problem az teraz a to som mal uz aj vseliake zlozitejsie disqc zapojenia

        3. vid nizsie

        4. ja uz si teraz nepamatam aky to bol port, proste ten co bol uvedeny v subore oscam.conf bol hluchy
  • Alojz Gogora

    Alojz Gogora

    20 január 2017 v 20:32 |
    Ahojte
    momentalne testujem beta Open ATV 6.0 pre mips a sh4.oscam ...

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget