Recenzia: VU+ ZERO

Napísal Ivan P. 1 dňa 25 december 2014 do kategórie Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

 

V dnešnej recenzii Vám predstavím ďalší produkt od kórejskej firmy Marusys s názvom VU+Zero. Jedná sa o FULL HD, digitálny, jednotunerový, linuxový, satelitný prijímač, ktorý je určený k sledovaniu HD a SD satelitného vysielania a môžete ho využiť aj na sledovanie internetových streamov, nahrávanie či streamovanie vysielania do PC/tabletu, či index.pngsmartfónu.


Je to najmenší prijímač od VU+, ktorého výroba bola cielená tak, aby si ho mohlo finančne dovoliť čo najviac ľudí pri zachovaní kvality a funkcii prijímačov VU+. Cena sa pohybuje okolo neuveriteľných 120€ s DPH!
V prijímači je použitý nového typu Mipsel procesoru Dual thread Broadcom  BCM7362 o frekvencii 742Mhz/2000 DMIPS ktorého výkon je  postačujúci  na všetky náročné multimediálne funkcie. Operačná pamäť o veľkosti 512MB a flash pamäť 256MB by sú taktiež postačujúce pre plynulý a stabilný chod prijímača. Prijímač má elegantný vzhľad využívajúci črty VU+ prijímačov. Je vyrábaný a aj u nás dostupný v bielej a čiernej farbe.
Prijímač podporuje príjem satelitného vysielania za pomoci protokolov DiSEqC1.0, 1.1,1.2 a USALS.

 

Špecifikácia a vlastnosti prijímača:


• Opera prehliadač
• HbbTV
• 1.4 Pripojenie HDMI
• DVB-S2 tuner
• Externé 12 V napájanie
Charakteristické vlastnosti:
• 2K DMIPS procesor
• DVB-S2 tuner
• 256MB Flash
• 512 MB DDR3 DRAMvu-zero-001-660x330.jpg
• 1 x Smartcard-Reader (Xcrypt)
• 2 x USB
• 10/100 Mbit Ethernet rozhranie
• 1 x HDMI 1.4 audio / video výstup (digitálny)
• 1 x RCA video výstup (analógový)
• 2 x audio výstup (L / R) RCA (analog)
• zoznam neobmedzených kanálov pre TV / Rádio
• EPG (elektronický programový sprievodca)
• Podpora zoznamov obľúbených
• OSD v mnohých jazykoch a skiny
• rozšíriteľné pluginy
• Automatické / manuálne vyhľadávanie kanálov
• DiSEqC 1.0 / 1.1 / 1.2, USALS
• Externé napájacie napätie 12V
• Vypínač
VU + ZERO Špecifikácia:
• DVB-S2 tuner:
• Vstupný frekvenčný rozsah 950 ... 2150 MHz
• Rozsah Vstupná úroveň - 65 dBm ...- 25 dBm
• Tuner Vstupný konektor F konektor
• Vstupná impedancia 75 ohmov
• AFC zachytiť rozsah +/- 3,5 MHz
• demodulácia QPSK a 8PSK
• Viterbi a Reed-Solomon FEC
• Viterbiraten 1/4, 1/3, 2/5, 1/2, 3/5, 2/3, 3/4, 4/5, 5/6, 8/9
• Roll-off Factor 35%
Video dekódovanie:
• Kompresia videa MPEG-2 / H.264 a MPEG-1 kompatibilné
• Video štandard PAL G / 25 Hz, NTSC
• Pomer strán obrazu 4: 3/16: 9
• Letterbox pre 4: 3 TV-Device
Analógový výstup:
• Výstupná úroveň L / R 0,5 Vss na 600 Ohm
• THD> 60 dB (1 kHz)
• Presluch <-65 dB
Video parametre:
• Vstupná úroveň CVBS 1 Všš +/- 00:25 dB na 75 Ohm
Ethernet:
• 100/10 MBit kompatibilné rozhranie
USB:
• Pripojenie USB 2.0 (2x)
LNB napájanie a polarizácia DVB-S2 tuner:
• LNB Current 400mA max. Chránený proti skratu
• LNB napätie horizontálnej polohe bez zaťaženia 19,5V17,6V pri 400mA
• LNB napätie zvislé zaťaženie bez 14.5V 11.8V pri 400mA
• LNB je vypnutý v pohotovostnom režime
Kontrola satelitnej pozície:
• DiSEqC 1.0 / 1.1 / 1.2 a USALS - Rotor Control
spotreba elektrickej energie:
• <13W (v prevádzke, s LNB)
• <12W (v prevádzke, bez LNB)
• <0,5 W (hlboký Standby-Mode)
Napájanie:
• Externý napájací zdroj:
• Vstup:
• 110-240V AC / 50-60Hz / 1,0 A
• Koniec:
• 12V  / 3,5A
Všeobecné:
• Okolitá teplota + 15 ° C ... + 35 ° C
• vlhkosť <80%
• Rozmery (Š x D x H): 211 mm x 185 mm x 40 mm


Balenie a príslušenstvo:

img 20141213 162958 1 img 20141213 163148 1

• prijímač (VU + ZERO)
• Diaľkové ovládanie
• Batérie
• kábel pre analógový A / V výstup (3,5 mm jack)
• externé IR čidlo
• Externý napájací zdroj

• HDMI kábel
• Návod na použitie


Predný panel:

img 20141213 163503 1 img 20141213 163514 1


Predný  panel prijímača neobsahuje žiadne tlačidlá a ani žiadny displej.
Nájdete na ňom iba LED diódu bielej farby zobrazujúcu stav prijímača, IR snímač pre komunikáciu diaľkového ovládača a prijímača a jednu UNI čítačku dekódovacích kariet (karta sa vkladá čipom dopredu a dole), ktorá po softvérovej úprave spolupracuje s kartami Skylink Irdeto (okrem Standard HD M7), Skylink ICE, Freesat UPC CRW a ICE.

IMG 20141220 161810 IMG 20141220 161829

Na obrázku naľavo vyššie je prijímač v pracovnom režime (intenzita svietivosti LED diódy je silná) a napravo  je v standby režime (intenzita svietenia LED diódy je o niečo slabšia).

Čítačka kariet nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto standart M7. Nakoľko nedisponuje prijímač ani slotom pre CI modul nie je možné prevádzkovať prijímač s kartou Skylink Irdeto standart M7!

Zadný panel:

img 20141213 163558 1


Zadný panel obsahuje:
1x LNB IN – slúži pre pripojenie satelitnej antény.
1x Jack AV – slúži pre pripojenie ku televízii káblom Jack/Cinch.
1x HDMI – slúži ku pripojeniu prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV.
1x Ethernet 10/100Mbps – slúži na pripojenie prijímača ku internetu pomocou LAN kábla.
2x USB port 2.0 – slúži na pripojenie USB komponentow(USB kľúč/USB HDD/USB wifi adaptér a pod.
1x RJ11 – ktorý slúži na pripojenie externého IR čidla a aj ako servisný port RS232. Prijímač môžete pri použití externého IR čidla môžete prijímač schovať za TV.

IMG 20141220 162128
1x Jack 12V – slúži pre pripojenie externého napájacieho zdroja 12V.
1x kolískový vypínač – slúži na zap. a vyp. prijímača.

img 20141213 163607 1 img 20141213 163616 1


Diaľkové ovládanie:

img 20141213 163231 1 img 20141213 163241 1


Overené ovládanie VU+ s prijímačov UNO/SOLO2 a pod. je programovateľné aj pre ovládanie TV. Tlačidla sú dobre rozmiestnené a majú tichý chod. Smerovosť ovládania je dobrá.


Hardware:

Do prijímača nie je možné zabudovať interný HDD. Má pasivné chladenie (chladičom na procesore). Napájanie prijímača je pomocou externého adaptéra. Do prijímača nie je možné vložiť CI modul, neobsahuje CI šachtu.


Postup fleshovania enigmy:

1. Na naformátovaný USB kľúč formátom FAT32 nakopírujte zložku vuplus ktorá musí osahovať druhú podzložku zero a v nej umiestnené inštalačné súbory enigmy2:

force.update

initrd_cfe_auto

kernel_cfe_auto

root_cfe_auto

splash_cfe_auto

 

2.Vypnite prijímač zadným vypínačom.

3.Zasuňte USB kľúč s enigmou do USB portu prijímača (ostatné USB porty musia byť pri flashovaní prázdne!).

4.Zapnite prijímač zadným vypínačom.

5.Po zapnutí prijímač začne sám fleshovať novú enigmu z USB kľúča.

6.Počas inštalácie enigmy sa LED dióda na prednom paneli opakovane, pomaly, plynulo rozsvecuje a zhasína.

7.Po ukončení inštalácie LED dióda ostane krátky čas svietiť a následne začne rýchlejšie blikať čo znamená ukončenie inštalácie.

8.Prijímač vypnite zadným vypínačom.

9.Odpojte USB kľúč z USB portu prijímača.

10.Po zapnutí prijímača zadným vypínačom Vám začne bootovať nová enigma.

Inštaláciu neprerušujte!

Flashovanie čistého image trvá iba cca 2min!


Spustenie prijímača a verzie FW:

Vo VU+Zero rovnako ako aj v ostatných prijímačov VU+ je predinštalovaná firemná enigma VU+. Tá Vás po spustení prijímača prevedie úvodnými nastaveniami.

Táto enigma je však značne oklieštená, ma málo nastavení  a vo feede tejto enigmy tiež toho veľa nenájdete. Našťastie existuje veľa vývojarských skupín softvéru pre tieto prijímače, spomeniem najznámejšie: VTI, Black Hole, OpenPLI, Open ATV a ďalšie. Ako je dobrým zvykom u firmy ELLANO.SK, nemusíte si robiť starosti s konfigurovaním prijímača, pretože jedine pri kúpe prijímača v eshope ELLANO.SK ho dostanete plne nakonfigurovaný a v cene budete mať aj dalšie prípadné budúce konfigurácie a technickú podporu.


E2 ELLANO.SK

Prijímače som testoval s nakonfigurovanou enigmou ELLANO.SK. Ako základ je použitá enigma VTI 8.0.0 (ktorá je tvorená z firemnej enigmy VU+) a do nej sú nainštalované tie najlepšie pluginy, softcamy pre spoluprácu čítačky s dekódovacími kartami a aktuálnym zoznamom programov Skylink aj UPC Freesat. Samozrejme v cene prijímača.

 

infoe2

V enigme je defaultný skin AtileHD, ktorý má už tiež množstvo rôzných nastavení zobrazenia. Môžete si nastaviť zobrazovanie počasia pre Vaše mesto v infobare a rôzne iné zobrazenia.

 

infobar menuatile zozpr3

Ale taktiež je doinštalovaný do enigmy aj obľúbený skin HDGlass 16, ktorý má taktiež množstvo rôznych nastavení ako vzhľad menu, infobaru a pod.

Infobar

Infobar v enigme zobrazuje veľa rôznych informácii vrátane picon programov, providerov, a pod.. V infobare skinu HD Glass16 si môžete zobraziť dvojitým stlačením tlačidla OK na diaľkovom ovládači aj predpoveď počasia.

infobarhdg infohdg2
Menu

Menu prijímača je prehľadné. Stlačením modrého tlačidla na diaľkovom ovládači si zobrazíte VTI panel, v ktorom môžete previesť množstvo nastavení prijímača.

V prijímači je naladený zoznam programov  aj s piconami Skylink aj Freesat UPC. Vytvorených je niekoľko favoritných skupín pre sprehľadnenie celého zoznamu staníc.

menuhdg zozpr1 zozpr2


EPG

Prijímač podporuje elektronického programového sprievodcu na 7 dní, pomocou ktorého si môžete zobraziť TV program na 7 dní dopredu. Je nastavený na automatické načítavanie EPG. Pomocou EPG si môžete načasovať aj nahrávanie požadovanej relácie.

epg1 epg2epg3

Pluginy:

 

V enigme je doinštalované množstvo kvalitných pluginov ako:

Archívy CZ/SK - prehrávanie streamov z archívov televíziíí, alebo internetových portálov.

CSFD - zobrazenie podrobných informácií o vysielanom programe z česko-slovenskej filmovej databázy. Nájdete tam hodnotenie aj komentáre divákov ku jednotlivým reláciam.

InfoBar TunerState - zobrazuje pri nahrávaní informačnú lištu v ľavom hornom rohu TV s informáciami o nahrávani.

Media Player2 - je vylepšený madiaplayer na prehrávanie hudby a filmov. Hlavné vylepšenie spočíva v správnom zobrazovaní tituliek vo filme.

My Tube - slúži na prehrávanie videí z portálu Youtube.

plg1 plg2 plg3

Verzia enigmy VTI 8.0.0 prináša aj novú veľmi zaujímavú funkciu prijímača nazvanú Remote chanell stream converter, pomocou ktorej môžete s prijímačom VU+ streamovať vysielanie z a do iného satelitného linuxového prijímača! Viac informácií o tejto novej funkcii nájdete v článku v našej digitálnej škole.

streamremote


Stream:

Prijímač disponuje webovým rozhraním prijímača, pomocou ktorého môžete prijímač ovládať cez internetovú sieť, meniť nastavenia prijímača, zobraziť EPG, alebo načasovať nahrávanie.

Nespornou výhodou je aj možnosť streamovania TV vysielania do PC, alebo smartfónu/tabletu s OS Android. Žiaľ tento model VU+ nepodporuje transcoding streamu čím si môžete upraviť dátový to streamovania a plynulo streamovať HD programy aj do zariadení so slabším výkonom (lacné smartfony, tablety a pod.), ako je tomu u modelov VU+DUO2, VU+ Solo2 a VU+ SOLO SE. Záleží však aj na rýchlosti Vaších komponentov domácej internetovej sieti, či Vám pôjde stream plynulo iba u SD programov ,alebo aj u HD programov.

webrozhr1 stream

Wifi:

Prijímač môžete pripojiť ku internetovej sieti nielen LAN káblom a ethernetom, ale aj za pomoci wifi USB adaptéra ku wifi sieti. Prijímač som testoval s wifi USB adaptérom Golden Media, s ktorým pracoval bezproblémovo.

wifi1 wifi2

HbbTV a webbrowser:

V prijímači je plne funkčná aj hybridná televízia HbbTV, prostredníctvom ktorej si môžete zobraziť rôzne informácie, streamy , teletext, TV program a pod. Jedná sa o využitie informácií zo satelitného vysielania a internetu, niečo ako internetový teletext a archív v jednom.

hbbtv hbbtv2 hbbtv3

V enigme je aj webový internetový prehliadač Opera, ktorý ale prioritne slúži pre funkčnosť HbbTV. Netvrdím, že sa nedá prehliadať internet, ale je to dosť nepraktické a pomalé.

webbr1 webbr2

Webbrovser obsahuje záložky stránok a virtuálnu klávesnicu, pomocou ktorej si zadáte adresu požadovanej stránky. Webbrovser nedisponuje flash playerom, takže nepehrá cez webbrovser videá napr. z youtube, iserialy.cz a pod..

webbr3 webbr4

Nahrávanie:

Nahrávanie som testoval s pripojeným externým 250GB USB HDD formátu NTFS. Podarilo sa mi nahrať 6HD kódovaných programov a siedmy nekódovaný program pozerať v rámci toho istého transpondéru, avšak prijímač sa už mierne spomalil. Nahrávať tak úplne bez problémov ide až 5HD staníc súčasne z jedného TP. Všetky nahrávky išli bezproblémovo prehrávať. Načasované  nahrávanie zo standby režimu je taktiež bezproblémové.

rec1 rec2 

Počas nahrávania sa v zozname programov zvýraznia programy nachádzajúce sa na tom istom transpondéri ako je nahrávaný program. Nahrávky sú vo formáte TS, nekódované tzn. že idú prehrať aj v PC. Nahrávanie je signalizované v infobare blikaním ikony REC a pomocou pluginu Infobartunerstate v ľavom hornom rohu obrazovky TV. Chýba mi signalizovanie nahrávania na prednom paneli napr. blikaním LED diódy na prednom paneli prijímača počas nahrávania.

rec3 rec4

Thimeshift:

Thimeshift (nahrávanie s časovým posunom) je plne funkčné. Thimeshift sa aktivuje stlačením tlačidla pauza na diaľkovom ovládaní, čím sa Vám práve vysielaná relácia pozastaví a začne sa nahávať na interný, alebo pripojený USB HDD. Opätovným spustením tlačidla pauza sa relácia spustí od miesta pozastavenia. 

thime1 thime2 thime3

V nahratom časovom úseku sa môžete pohybovať dopredu i dozadu a môžete ho znovu pozastaviť. Thimeshift deaktivujete stlačením tlačidla stop na diaľkovom ovládači.

Prehrávanie:

V prijímači môžete prehrávať hudbu a pomocou prehliadača obrázkov si môžete prehliadať fotografie na obrazovke TV.

obrazky obrazky2 mp3

Môžete  prehrávať aj rôzne formáty video súborov. Prehrávať môžete z externého USB HDD, pripojeného USB kľúča , alebo zo sieťového disku NAS protokolmi SAMBA, CiFs alebo DLNA. Prijímač mi prehral všetky bežné formáty súborov, hravo si poradí aj z Full HD MKV s vysokým datovým tokom 40Mbps, TS,MOV,MP4, DivX,Xvid a pod.

divx mkv1 xvid

Zvukový doprovod flimových súborov prehrá MP3,Ac3, AAC a poradí si aj s DTS.

Cez nainštalovaný mediaplayer2 bezproblémovo prehráte aj filmy s titulkami SRT. Diakritiku zobrazuje prijímač správne.

mp4 titulky

Teletext:

Prijímač disponuje aj teletextom ,ktorý sa zobrazuje správne.

txt

Radio:

Prostredníctvom prijímača môžete počúvať aj satelitné rádia v digitálnej kvalite.

radio1 radio2

PIP:

Prijímač nepodporuje funkciu obraz v obraze PIP.

Rýchlosti prijímača:

Rýchlosti som testoval so skinom Atile HD:

nábeh prístroja z vypnutého stavu po načítanie karty skylink ice cez softcam až po nábeh obrazu : 52 sek (rýchlosť záleží od použitého softcamu)

nábeh prístroja z pohotovostného režimu : 1,5 - 2 sek

rýchlosť prepínania kódovaných SD programov: cca  2 sek

rýchlosť prepínania kódovaných HD programov: cca  2,5 sek

reštart E2: 27sek

rýchlosť prepínania nekódovaných programov: cca 1 sek

 

Plusy prijímača:

+ pomer cena/kvalita

+ stabilný chod / výborná softvérová podpora

+  nekódované nahrávanie

+ prehrávanie veľkého množstva multimédiálnych formátov

+ streamovanie satelitného vysielania do PC/tabletu/smartfonu

+ inštalácia skinov/pluginov

+ malé rozmery

+ externé IR čidlo


Mínusy prijímača:

- nemá CIslot

- prijímač sa pri dlhšom chode dosť hreje

- nemá PIP


Záver:

Značka VU+ patrí kvalitou určite k elite linuxových satelitných prijímačov a je výborné, že dali na trh cenovo dostupnejší prijímač, ktorý si bude môcť dovoliť určite viac ľudí. Prijímač VU+ZERO je dostatočne výkonný, má rýchle prepínanie a rýchly pohyb v menu prijímača a pekný obraz hlavne v HD rozlíšení. V SD je to taktiež dobré, ked som sa pohral s ostrosťou škálovania. Zvládne bezproblémovo aj nahrávanie a prehrávanie rôznych multimediálnych súborov. Samozrejmosťou je stream satelitného vysielania a inštalácia a využívanie rôzných pluginov, a skinov a pod. Prijímač ide stabilne nemrzne a ani sa nereštartuje , ale pri dlhšom pracovnom režime je prijímač dosť teplý (hlavne vo vrchnej časti prijímača nad chladičom procesora), na druhej strane niet sa čo čudovať, keď je prijímač takých malých rozmerov. Napriek tomu si myslím, že vo svojej cenovej kategórií do 120€ momentálne nemá konkurenta. Pokiaľ teda nevyžadujete výbavu v podobe displeja, CI slotu a S/PDIF, tak je to najlepší výber pre prijímač s Enigmou 2 v danej cene.

 

Neodpustím si spomenúť poznámku na margo tohto prijímača " Nechápem prečo každý píše, že ho odporúčajú ako doplnkový druhý prijímač, keď môže byť pokojne aj ako hlavný."

Pokiaľ sa Vám prijímač zapáčil môžete si ho zakúpiť v eshope ELLANO.SK  a to v bielej ,alebo čiernej farbe za výbornú cenu.

Firma ELLANO.SK oznamuje , že pluginy v enigme sú dielom tretích strán a nezodpovedá za ich funkčnosť! Taktiež sa nevzťahuje záruka na prípadnú nefunkčnosť niektorého pluginu. Záruka sa vzťahuje iba na hardware prijímača!

Verím že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK.

 

Hodnotenie článku

4.4/5 hodnotení (21 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (23)

  • pouzivatel

    pouzivatel

    22 január 2015 v 14:31 |
    prijmac ma externe cidlo na dialkove..nie je o nom zmienka..
    ma standardny sietovy konektor a da sa pouzit prenos dat aj napr cez switch a podobne, alebo iba priamo do prijmaca?
    • Ivan.P

      Ivan.P

      22 január 2015 v 14:41 |
      1.Asi ste čítal nepozorne pretože v popise prijímača "Zadný panel" je napísané o externom IR čidle.
      2. Celkom nechápem Vašu otázku. Prijímač je možné pripojiť ku internetu aj cez switch aj cez router.
  • marian

    marian

    15 február 2015 v 14:25 |
    Dobry den.Ja som kupil VU+zero pred mesiacom u predajcu ELLANO.SK som plne spokojni stelit prišiel nakomfigurovaní. len mi chiba podrobnejsí manuál,neviete o dekej stranke kde by sa dal stiahnut.DAKUJEM
    • ZdenekMi

      ZdenekMi

      15 február 2015 v 16:44 |
      Problém u přijímače s Enigmou je ten, že jednotlivé image a jejich verze se tak rychle mění, že nějaký podrobnější manuál prakticky není možné vyrobit. Než by vyšel, tak byl už zastaralý a nedalo by se podle něho postupovat. To je "daň" za rozmanitost a flexibilitu Enigmy. Podívejte se na návody zde na digitální škole: http://digitalne.ellano.sk/magazin-7/category/digitalna-skola?f=1. Případně pokud něco nebudete vědět, tak napište dotaz do fóra a budeme se snažit poradit.
  • matesko9

    matesko9

    10 jún 2015 v 19:44 |
    Zdravim
    nahodou pre vu zero nie je novy fimware 8.2 ?
    • Ivan.P

      Ivan.P

      12 jún 2015 v 08:16 |
      Ano je pre VU+ZERO aj E2 VTI 8.2.2 a bude aj nakonfigurovaná E2 tejto enigmy- už na nej pracujeme:).
      • ivanko

        ivanko

        01 august 2015 v 15:47 |
        VU + ZERO openpli 4.0

        Slabý zvuk. kde a ako zvýšiť hlasitosť.

        ďakujem ...
        • ZdenekMi

          ZdenekMi

          01 august 2015 v 19:40 |
          Jak slabý zvuk - jak je box propojený s TV. Kdy je zvuk slabý ?
          Zvuk na TV nastavit na max. Zvuk na VU nastavit na max. Je i tak slabý?
          • ivanko

            ivanko

            01 august 2015 v 19:54 |
            oproti vu + uno zvuk slabšie na 50%
  • tretib1

    tretib1

    17 august 2015 v 16:46 |
    Zdravým, ako dá sa naprogramovať tlačítko TV?
    • Trelák Tibor

      Trelák Tibor

      18 august 2015 v 20:47 |
      Už sa mi to podarilo, návod je ako pre ovladače pre Solo, Duo najdite si dokument VU+ ID for Device TV.pdf ,tam to je popísané
  • Lubomír

    Lubomír

    06 apríl 2016 v 13:38 |
    rt mi nepridá ip adresu na sat prijímač VU zero e2, ked urobím test siete DHCP je pripojené WLAN je pripojená, BEZDRôTOVá SIET je najdená.

    stav siete: tam je aj SSID AJ PEVNá ADRESA rutera, na pripojenie chýba už len IP adresa. Na ruter mám pripojený wifi notebook a mobil.

    Môžte poradiť ako nastaviť IP adresu v VU ?
    • IvanP

      IvanP

      06 apríl 2016 v 17:14 |
      Možno máte nakompatibilný wifi USB adaptér resp Vám chýbajú drivery na Váš wifi USB. Musíte vedieť aký má wifi USB adaptér chipset a podľa toho nainštalovať príslušný driver.
  • roxor

    roxor

    12 august 2016 v 05:40 |
    prečo riešiť wifi cez RT, radšej si kúp wifi repeater alebo range extender s RJ45 zásuvkou napr. Netis E1+ a okrem pripojenia do wifi máš aj rozšírený dosah wifi siete so 150 Mbps rýchlosťou, Vu+ prepojíš polmetrovým ethernet káblom a nemáš problém s kompatibilitou.
  • uzivatel

    uzivatel

    30 október 2016 v 14:01 |
    zdravim, maly dotaz: existuje nejaky sposob ako odlisit dialkove ovladace pre prijmace VU? jedna sa mi o pouzitie dvoch prijmacov v jednej miestnosti, vu+solo2 a vu+zero. obidva logicky reaguju naraz na oba prijmace od tovarenskeho nastavenia. neviem ci je to vobec mozne, dakujem
    • IvanP

      IvanP

      31 október 2016 v 06:53 |
      Dobrý deň.
      Áno je to možné že fungujú na oboc modeloch, pretože obe DO a IR čidla prijímačov sú úplne totožné a diaľkové pasujú aj na iné modely VU+ (VU UNO, VU DUO2/VU4k...)
  • lubos

    lubos

    02 február 2017 v 06:49 |
    vu+ zero, IR čidlo. ledka na čidle reaguje na dialkové ale to je všetko, TV nie, je treba k čidlu dáky soft alebo plugin? Díík
    • IvanP

      IvanP

      02 február 2017 v 08:09 |
      Dobrý deň.
      IR čidlo stačí zapojiť a malo by fungovať. Nie je potrebný žiadny soft ani plugin.
  • topolik

    topolik

    29 august 2017 v 12:20 |
    prosím poradte mi ako do pluginu vložím meno a heslo, predplatil som si sosac a neviem kam vložiť prristupove udaje. Dakujem
    • IvanP

      IvanP

      29 august 2017 v 15:54 |
      Dobrý deň.
      Keď otvoríte v plugine Archívy CZ/SK Sosáč a stlačíte modré tlačidlo na DO dostanete sa do nastavenia pluginu. TAm niekde hľadajte zadanie loginu.
  • IvanP

    IvanP

    02 august 2015 v 18:05 |
    Chyba bude najskôr vo Vašom nastavení prijímača VU+Zero, TV, alebo v kabeláži.

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Amiko VIPER T2/C - novinka Po dlhšej dobe prichádza Amiko na trh s linuxovým prijímačom. Tentokrát však už s... https://t.co/uRRFuUhkx5

Vážení přátelé, zákazníci a příznivci satelitní techniky. Stále probíhá hlasování ShopRoku 2017. Vaši přízeň a... https://t.co/6rO8UAG1T6

EVO NOVA TWIN - Novinka EVO NOVA TWIN je linuxový dvojtunerový satelitný prijímač s dvomi DVB-S2 tunermi a... https://t.co/sTwPTj8aSw