Dobrý den, rád bych se zeptal, zda uvažuji správně. Doufám, že můj příspěvek není v rozporu z pravidly, jedná se pouze o sledování TV v rámci jedné domácnosti a spíše mě zajímá technické řešení v závislosti na použitých přijímačích, typu LNB a vlastního nastavení.
Rád bych sdílel programy přes domácí internetovou síť do druhého přístroje ve vedlejší místnosti pomocí dvou VU+ přístrojů– multistream.
Aktuálně mám tuto konfiguraci:
- Parabola 80 s LNB monoblokem (23,5 a 19,2 pro jednu TV)
- VU+ UNO 4K SE, dual DVB-S2X (master) připojen k LNB
- VU+ SOLO SE V2, DVB-S2 (klient) připojen k vnitřní internet síti a HDMI do TV
- Používám poslední VTI image v obou přístrojích
S touto konfigurací jsem to zkoušel a funguje to skvěle, akorát díky tomu, že mi jde z paraboly osazené monoblokem single pouze jeden kabel do tuneru VU+ UNO 4K SE, tak se dají na obou přijímačích sledovat programy pouze ve stejném transpondéru. Nelze přepínat jakkoli program bez ohledu na to co je puštěné na hlavním přijímači. Toto bych chtěl změnit. Chci docílit toho, aby na obou přijímačích šly sledovat nezávisle na sobě jakékoli programy.
Ještě by mě zajímalo, zda je možné sloučit u paraboly oba výstupy LNB z monobloku twin do jednoho kabelu a u satelitu je zase rozpojit abych je připojil do dual tuneru DVB S2X?
Děkuji Vám za názory, případně rady jak to provést.