Dakujem za rady, velmi mi pomohli, niektore veci mi vsak stale ostali "vysiet" a nove pribudli.
1)
SIETOVY DISK - pri prijeni sietoveho disku, nemam v menu "Pripojenie LAN" (podla navodu na ktory ste dali link") polozky NetworkBrowser, Mount Manager, Mount Again a pod. Mam iba nastavenie adaptera, dns, test a restart siete a sprievodcu.
Nasiel som sice nieco podobne "Mount Manager" v ikonkovom menu "blue.." a v nom mam iba najdenie pristupovych bodov, ak najdem sietovy PC, tak mi vobec neposkytne zobrazenie zdielanych adresarov, resp. kniznici videa, obrazky atd. Dam OK a tim to hasne. V sprave pristupovych bodoch som nasiel PC ale s cervenym krizikom.
PC mam nastavene na pristup bez hesla, mam vytvorene aj zdielane multimedialne centrum na win10 ako aj zdielane adresare. Ak pri pripajani pristupoveho bodu ma vyzve na zadanie hesla mam dve moznosti: ano/nie ak dam nie tak mi to zrusi/nepripoji, ak dam ano chce odomna heslo, skusal som aj to co je predovolene, prazdne heslo zadat neviem (nenasiel som kde na ovladaci viem stlacit delete a USB klavesnicu pripojenu v zadnom USB mi HD Box 9105+ PVR nenasiel ani po restarte)
2)
DLNA - medzi dostupnymi plugynmi som nenasiel DLNA server
3)
PLUGINY - Nejde mi odinstalovat pluginy - dam odinstalovat ale len mi vypise ze sa nenasiel ziaden novy plugin, pritom som nainstaloval viacero - iny sposob mazania pluginov som nenasiel. Kdesy som sa docital ze sa pluginy zapinaju v EMU manazeri (ale tam mam iba 2 pluginy a to na kartu)
4)
PREPOJENIE PC /HD BOX - nejde mi pripojit PC k HB Boxu ani cez DDC ani ces dreamset edit - na box sa dostanem ale vzdy mi odpoji telnet. Bootmanager nenajde, FTP pripoji a telnet po pripojeni odpoji s hlaskou ze je zly login. Skusal som aj heslo root/root aj root/prazdne heslo, prazdne/prazdne. Vysledok rovnaky telnet odpoji a na FTP aj ked je zelene sa nepripojim.
5)
TV STANICE - naladil som vsetky stanice, ale pri NOVA HD mi na spravnej frekvencii a dalsich zadanych udajoch nenaslo NOVA HD, FANDA HD a PRIMA FAMILY HD. Pri tom na predoslom oficialnom software to islo bez problemov - na enigme tieto 3 stanice nevie najst
6)
IMAGES - Chybne zobrazovanie obrazkov sa nezmenilo ani pri vymazani a nahodeni zdrojovej enigmi od Ellano.sk. Nemam ani sajnu o tom ako to odstranit, ci nainstlaovat nejaky plugin, alebo co ...
Celkovo som na tom stravil 3 noci a musim povedat ze Enigma sa mi paci ale je to pakaren
Co sa tyka PC som na tom znalostami viac nez dobre, ale s linoxom sa velmi nekamaratim a na enigmu chybaju navody - nenasiel som popisy ktory plugin co znamena ako sa nastaveuju veci a pod. Skusal som napr. EPG CoolTVGuide ale tento plugin bol asi v troch kategoriach extension, epg, emu alebo tak nejak a nevedel som ktory mam nainstalovat. Dopadlo to tak ze mi to nechodilo a po stlaceni cervenho tlacidlo mi to prebliklo a objavilo sa podakovanie s adresou. Tak nasledoval vymaz celej enigmy a od znova vestky nastavenia uz s EPG Merlin
Cely system od ellana.sk som nanovo nanovo nastavoval asi 4x
podarilo sa mi zhodit enigmu nainstlovanim skinu po ktorom enigma uz nenabehla, vypisovala chyby a v kuse sa restarovala - to som musel vymazat USB a nanovo
Sorry za taku dlhu laboratornu pracu
ale je to na Enigme naozaj vela a distupnych informacii velmi malo. Budem vdacny za kazdu pomoc a radu.
thx