Rychlé nahrátí firmware u linuxových satelitních přístrojů
při upgrade firmware linuxového satelitního přístroje nebo tehdy, když máte pocit, že Váš sateltiní přijímač je již přeplněný a potřeboval by vyčistit, je možné postupovat několika způsoby:
v první kroku je nutné satelitní přijímač vyčistit a to buď:
přes propojený kabel RS232 a program HDBClean
postupem vymazání paměti přes RS232 kabel, který jsem popsal v první části článku zde ...
do takto vymazaného satelitního přijímače je nyní nutné nahrát firmware
Zde bych chtěl upozornit na jednu velmi důležitou věc Je nutné si uvědomit, že nahrát můžete firmware, který lze instalovat s vaším současným bootloaderem, tedy napřííklad, pokud mám v přístroji jedničkový firmware a vymažu jej a nyní bych chtěl si do přístoje nahrát dvojkový firmware nepůjde mi to, protože mám starší verze booladeru. Tedy buď musím mít firmware který tvoří tzv bridge mezi jedničkovou a dvojkovou verzí firmware nebo nejprve upgraduji firmware přes menu přístroje z jedničkového na dvojkový a potom začnu čistit přístroj a instalovat znovu firmware.
Tedy pokud máme přístroj vymazaný, tak správný firmware můžeme nahrát dvěma způsoby:
přes RS 232 kabel a program Porter, tento postup jsem popsal v druhé části článku zde ...
pomocí USB klíče a too následujícím způsobem
a) nejprve si uložte do hlavního adresáře na USB klíč firmware, který chcete nahrát do přístroje. V tomto hlavním adresáři USB klíče nesmí být žádný jiný firmware, jinak by satelitní přístroj mohl do paměti nahrát jiný firmware než požadujete.
b) přístroj vypněte, pokud jej nemáte vypnutý na zadní straně kolíbkovým vypínačem
c) vložte USB klíč do USB slotu satelitního přístroje
d) stiskněte a držte na předním panelu šipku nahoru pro změnu programů
e) zapněte satelitní přijímač na zadní straně kolíbkovým vypínačem
f) asi po 10 vteřinách od zapnutí satelitního přístroje se vám objeví na displeji informace o tom, že přístroj skenuje USB klíč, vy můžete uvolnit stlačené tlačítko, a pokud je správný firmware, začne jej načítat do paměti
Poznámka: Při tomto postupu přístroj nejprve načte fimware do paměti a potom jej začne zapisovat do trvalé paměti, pokud by se stalo, že přístroj načte firmware a potom místo informace na displeji, se zobrazí chybové hlášení, tedy ER a číslo chyby, jedná se o to, že z nějakého důvodu nelze tento fimware instalovat do satelitního přijímače.
Důležitá informace: Pokud srovnáme rychlost nahrátí fimware pomocí programu porter a RS232 kabelu s nahrátím firmware pomocí USB klíče, tak rychlost nahrátí pomocí USB klíče je daleko vyšší a firmware nahrajete do přístroje daleko rychleji.
Pro srovnání uvádím příklad - Nahrátí firmware do Optiboxu Anaconda
pomocí programu porter a RS232 kabelu 35 minut
pomocí USB klíče 5 minut
Z výše uvedeného příkladu sami vidíte, že rozdíl je značný
Ale neviem či kvôli zmene Loaderu nebudeš musieť najprv natiahnuť fw 2.09.61...
AB-Cryptobox 500/550/600/650/700/750/800
Sledovanie pay-tv bez právoplatného predplatného je nelegálne a zakázané zákonom! Nenesieme žiadnu zodpovednosť za obsah na týchto stránkach, aj keď to poškodí vaše zariadenie. Každý súbor a informácie na týchto stránkach slúžia len na vzdelávacie účely!