- Získaných poďakovaní 0
VU+ Duo instalacia na SSD
- tomsk
- Autor témy
- Som tu nový
-
Less
Viac
31 jan 2024 18:44 #27145
od tomsk
VU+ Duo instalacia na SSD bolo vytvorené tomsk
Zdravim, mam Vu+ Duo, ktore ma dost malu internu kapacitu ako niektory vedia, tento problem kompenuzujem USBckom na ktorom su pluginy, ale chcel by som sa USBcka zbavit, kedze v dnesnej dobe su SSDcka uz lacne, ze by som kupil nejake male, lacne SSD za 10€, a nejako by som nainstaloval OpenATV na to SSD (kedze Vu+ Duo ma SATA slot), chcel by som sa spytat ci niekto ma navod ako to spravit, kedze pri flashovani Vu+ Duo primarne zapisuje do internej pamate, a ked sa neda interna pamat preskocit, tak by som aspon cez fstab vytvoril mount point na to SSDcko, a mountol by som tam operacny system, a na internej pamati by "ostal boot sektor", len by som sa chcel spytat na navod ako spravit aby Vucko cerpalo data z SSD.
Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.
- zoran
-
- Gold
-
Less
Viac
- Získaných poďakovaní 40
01 feb 2024 09:41 - 01 feb 2024 11:14 #27147
od zoran
Odpoveď od zoran na tému VU+ Duo instalacia na SSD
Neviem či urobíš to, aby celý systém bol inde ako v internej pamäti.
U Smallbox images by nemal byť problém presunúť Flash aj na iné ako USB zariadenie, neskúšal si?
digitalne.ellano.sk/magazin-8/rady-a-tip...pen-atv-7-3-smallbox
U Smallbox images by nemal byť problém presunúť Flash aj na iné ako USB zariadenie, neskúšal si?
digitalne.ellano.sk/magazin-8/rady-a-tip...pen-atv-7-3-smallbox
Posledný krát upravené:01 feb 2024 11:14 zoran
- tomsk
- Autor témy
- Som tu nový
-
Less
Viac
- Získaných poďakovaní 0
01 feb 2024 09:55 #27148
od tomsk
Odpoveď od tomsk na tému VU+ Duo instalacia na SSD
Smallbox som nikdy nepouzival, je to mensie lebo obsahuje asi menej funkcionalit nie? No ja hlavne potrebujem fastscan, openwebif, oscam 
No tiez mi napadlo ze sa to neda asi cely system presunut, preto rozmyslam ako spravit ze v internej pamati by bol iba boot sektor a system by bol namapovany cez fstab "bind" ktory je transparentny.
No tiez mi napadlo ze sa to neda asi cely system presunut, preto rozmyslam ako spravit ze v internej pamati by bol iba boot sektor a system by bol namapovany cez fstab "bind" ktory je transparentny.
- Pastoman
-
- Admin
-
Less
Viac
- Získaných poďakovaní 30
01 feb 2024 10:16 - 01 feb 2024 10:17 #27149
od Pastoman
Odpoveď od Pastoman na tému VU+ Duo instalacia na SSD
Ved vyskúšaj aktuálny image OpenATV 7.3
images.mynonpublic.com/openatv/7.3/index.php?open=vuduo
a uvidíš či ti ponúkne pri inštalácii presun pluginov na pripojené zariadenie.
Nainštaluješ tak to isté ako v iných boxoch nie je menšia tá enigma, iba je v základe iba to čo treba vo flesh a ostatné presunie na pripojené zariadenie USB (esata musíš skúsiť či zoberie ) skús to najprv s USB.
Nainštaluješ tak to isté ako v iných boxoch nie je menšia tá enigma, iba je v základe iba to čo treba vo flesh a ostatné presunie na pripojené zariadenie USB (esata musíš skúsiť či zoberie ) skús to najprv s USB.
Posledný krát upravené:01 feb 2024 10:17 Pastoman
- mark9
- Som tu nový
-
Less
Viac
- Získaných poďakovaní 0
06 feb 2024 20:42 #27159
od mark9
Odpoveď od mark9 na tému VU+ Duo instalacia na SSD
Ahoj, keďže sa v podstate jedná o linuxový počítač, možné to samozrejme je. Otázka je iba úroveň tvojich skúseností s E2. Keďže máš asi linux rád rovnako ako 90% používateľov E2 boxov, teda vieš ako ako naimportovať pluginy a mapnúť si nejaký ten USB disk k systému podľa návodov, potom si skús vyGoogliť MeoBoot pre BlackHole distro. Pamätám si, že kedysi dávno som ho používal vo Vu+ DUO a fungovalo to. Vtedy boli ešte SSD disky drahšie, tak som to mal na USB, ale robilo to presne čo malo a ja som bootoval z USB všetky druhy BH, VTi, OpenPLi, OpenATV a iné v tých časoch dostupné distrá. Rýchlosť USB portu nehrá rolu (iba pri bootovaní), všetko sa počas používania boxu aj tak načítava z operačnej pamäte.
Čas vytvorenia stránky: 0.427 sekúnd