Jak povolit smb1 v Enigmě2?

• jarmil
  • Autor témy
  • Som tu nový
  • Som tu nový
Viac
25 sep 2024 11:07 #27402 od jarmil
Jak povolit smb1 v Enigmě2? bolo vytvorené jarmil
Snažím se  rozchodit podle návodu DLNA server v Enigmě2k domácí NASce, ale stále vidím jen některé složky a soubory a navíc mi nejdou přehrát. Přehrávač zamrzne. Můj názor je, že jelikož mám starší nas NAS320 od Zyxelu, kde je samba1, tak si to nerozumí. NAS nemůžu vyměnit ani přehrát fw aby fungovala na sambě2. Jak povolit v Enigmě Sambu1. Vím, že je to riziko, ale to mi nevadí. Prosím o návod pro hloupé, děkuji.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Viac
25 sep 2024 12:41 - 25 sep 2024 12:59 #27403 od Pastoman
Odpoveď od Pastoman na tému Jak povolit smb1 v Enigmě2?
DLNA je dlna a SAMBA je SAMBA.
SAMBA sa používa cez CIFS protokol ak chceš DLNU treba si zapnuť na NASE dlna server a prijímačom s E2 pripojiť cez dlna browser(klient) plugin.
www.digitalne.ellano.sk/magazin-7/rady-a.../item/dlna-v-enigme2
Pokiaľ chceš používať staršiu SAMBU treba skúsiť starší image enigmy OpenATV 6.4 postavený na pythone2, alebo kontaktovať tvorcov enigmy OpenATV.
Posledný krát upravené:25 sep 2024 12:59 Pastoman

• jarmil
  • Autor témy
  • Som tu nový
  • Som tu nový
Viac
26 sep 2024 06:10 #27404 od jarmil
Odpoveď od jarmil na tému Jak povolit smb1 v Enigmě2?
Dobře. Díky za vysvětlení. Proč mi ale v režimu DLNA klient na Enigmě 2 nefunguje zobrazení souborů. Vidím jen některé (hodně omezené) a když je chci přehrát, tak to nejde. V NASu to mám povolené a i TV to vidí korektně? Je tedy nějaká jiná možnost jak přehrávat mediální soubory ze síťového disku?

Viac
26 sep 2024 08:18 - 26 sep 2024 08:21 #27405 od Pastoman
Sewa.
Musíš v enigme moutnúť sieťový disk resp. zložku z ktorej chceš prrehrávať. Tá muí mať povolené zdielanie najlepšie bez hesla v protokole CIFS/SMB tento protokol by mal podporovať aj tvoj NAS. Potom ho moutneš podľa tohto článku a  súbory by ti mali ísť prehrávať cez mediaplayer:  www.digitalne.ellano.sk/magazin-7/rady-a...eho-hdd-sietovy-disk
Ale ako som ti písal treba skúsiť staršiu enigmu s py2(stále si nenapísal akú enigmu používaš).
Posledný krát upravené:26 sep 2024 08:21 Pastoman

• jarmil
  • Autor témy
  • Som tu nový
  • Som tu nový
Viac
01 okt 2024 06:41 #27410 od jarmil
Odpoveď od jarmil na tému Jak povolit smb1 v Enigmě2?
Typ Enigmy je 7.2. Mám octagon SF8008. Loni jsem přístroj pořídil a dlouho jsem hledal verzi (openATV), která bude fungovat na mém přístroji. Takže mám tuto verzi a nerad bych ji měnil. Neexistuje nějaký plugin do enigmy, který to povolí (na vlastní riziko)? Nas odhleslovávat nemůžu.

Viac
01 okt 2024 11:02 #27411 od Pastoman
Sewa
Na toto musíš kontaktovať tvorcov enigmy OpenATV(pokiaľ je niečo také možné): www.opena.tv/app.php/portal

Čas vytvorenia stránky: 0.086 sekúnd
Funguje na Kunena fórum
Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu