Nečakane vymazané nahrávky z HDD

• jolefoto
  • jolefoto-ov Avatar Autor témy
  • Som tu nový
  • Som tu nový
Viac
06 dec 2025 18:53 - 06 dec 2025 18:54 #27670 od jolefoto
Nečakane vymazané nahrávky z HDD bolo vytvorené jolefoto
Ahoj všetci. Poprosím odpoveď na otázku. Môže inštalácia novej enigmy 2 verzia VTI15.0.04 od Ellano vymazať komplet HDD vo VU+ Uno 4K SE? Mal som na 2TB HDD zaplnených asi 70%. Po inštalácii novej enigmy všetko fuč. Voľné miesto na HDD mi ukazuje skoro 2TB, čiže úplne prázdny. Nikdy pred tým mi inštalácia novej enigmy od Ellano toto neurobila. Samotná inštalácia prebehla ako obvykle bez problémov, preto sa čudujem že sa takéto niečo stalo. Za odpovede ďakujem.
Posledný krát upravené:06 dec 2025 18:54 jolefoto

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Viac
07 dec 2025 10:30 #27671 od jan58
Odpoveď od jan58 na tému Nečakane vymazané nahrávky z HDD
Ahoj, s tým som sa ešte nestretol, čo viem, tak platí, že inštalácia akejkolvek Enigmy neformátuje HDD.

Mountol si si HDD do rovnakej cesty, ako si mal predtým? VTI nerobí automount, takže to treba vykonať ručne.

• jolefoto
  • Som tu nový
  • Som tu nový
Viac
07 dec 2025 12:10 - 07 dec 2025 12:13 #27672 od jolefoto
Odpoveď od jolefoto na tému Nečakane vymazané nahrávky z HDD

Mountol si si HDD do rovnakej cesty, ako si mal predtým? VTI nerobí automount, takže to treba vykonať ručne.

Ďakujem za odpoveď. To som nerobil. No áno nenapísal som že pred tým som mal vždy Enigmu 2 Open ATV a keď som nainštaloval novú Enigmu vo verzii ATV, tak nikdy nebol problém. Teraz pri preinštalovaní nového VTI nastal problém. Môže byť, že ani cez notebook nevidím v príjimači nahrávky, keď som nemountol HDD? Môžeš ma naviesť alebo dať nejaký link ako spraviť ručne mount HDD vo verzii VTI?

Posledný krát upravené:07 dec 2025 12:13 jolefoto

• jolefoto
  • Som tu nový
  • Som tu nový
Viac
07 dec 2025 12:27 - 07 dec 2025 12:28 #27673 od jolefoto
No tak som to riešil podľa návodu tu:  Nastavenie pamäťového zariadenia pre nahrávanie v E2 VTI  a vyzerá to tak že nahrávky sú beznádejne preč. Čo už. Ale fakt netuším ako sa to mohlo stať.
Posledný krát upravené:07 dec 2025 12:28 jolefoto

Viac
08 dec 2025 09:44 #27674 od Pastoman
Odpoveď od Pastoman na tému Nečakane vymazané nahrávky z HDD
Sewa
Inštaláciou enigmy to určite nebolo musel si dať disk inicializovať a vtedy ti ho naformátovalo.

• jolefoto
  • Som tu nový
  • Som tu nový
Viac
08 dec 2025 12:55 #27675 od jolefoto
Nič také som neurobil. Ako som písal. Nainštalovala sa nová Enigma VTI, reštartoval sa príjimač a po nabehnutí nového VTI sa pýtal či chcem inicializovať disk. Stlačil som NIE. A to už boli nahrávky preč komplet všetky. V novom VTI mi ukazovalo disk nepripojený a jeho veľkosť bola necelé 2TB, čiže ako som písal vyššie všetko preč. Reštartoval som pre istotu VU+ ešte raz. A detto. Keď som potom nabehol cez tlačidlo PWR na diaľkovom ovládači, tak zložka s nahrávkami úplne prázdna. Inicializoval som ho až potom ako som už vedel že všetko je vymazané a aby som mohol znova nahrávať. Aby sme si rozumeli, nikoho neviním za to čo sa stalo len je mi to divné. Nikdy predtým sa mi to nestalo. VU+ mám cca. 5 rokov a za ten čas som preinštalovával Eniogmu X krát.

Viac
08 dec 2025 13:15 #27676 od jan58
Odpoveď od jan58 na tému Nečakane vymazané nahrávky z HDD
Aj motyka môže vystreliť, ale myslím, že by toho boli plné fóra, kebyže je to všeobecná chyba, ved strata nahrávok vie poriadne naštvať.
Myslím, že po nahratí zálohy VTI sa po reštarte objaví hláška o pripojení disku a nie o formátovaní.
Zaujímavé, že zložka pre nahrávky zostala, po formáte disku by malo byť všetko preč.

Čas vytvorenia stránky: 0.056 sekúnd
Funguje na Kunena fórum
Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu