- Získaných poďakovaní 495
Poradňa Blackbox
- ZdenekMi
-
- Moderátor
-
- Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
Aspoň se georgeza s tím nemusí trápit a jen kvůli tomu E2 zkoušet.
Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.
- georgeza
- Diskutér
-
- Získaných poďakovaní 0
- byne
-
- Diskutér
-
- Získaných poďakovaní 1
Děkuji, Zbyněk
- ZdenekMi
-
- Moderátor
-
1.) s Mydlinkou jsem dneska mluvil a problém byl zcela někde jinde. Špatně vložená karta ve čtečce
Automaticky jsem bral, že je vložená dobře a nenapadlo mě se zeptat. Klasický případ "Occamovy břitvy".
2.) Pokud máte kartu v UNI čtečce a nevložíte ji do originální Irdeto čtečky, tak by k zapnutí UNIBLOCK nemělo dojít.
Takže pokud karta nyní v UNI čtečce funguje a nebudete ji dávat do certifikovaného modulu, tak se prozatím není třeba bát.
Ale cílem Skylinku (resp. Irdeto) je použití karet v UNI čtečkách co nejvíce omezit, takže to v důsledku závisí jen na nich, jakými dalšími opatřeními budou zákazníkům znepříjemňovat život.
Jenže s tím stejně nic nenaděláme.
Takže jsem zaujal strategii, že dokud to funguje, tak se nebudu stresovat a pokud nastane nějaký problém, tak ho pak prostě budu řešit.
Zatím buďte v klidu
Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
- byne
-
- Diskutér
-
- Získaných poďakovaní 1
Dříve jsem ji v HW čtečce míval (ještě před nákupem BB), ale od té doby už ne, takže doufám, že to bude v pořádku.
A můžu ještě z jiného soudku? Před časem jsem se dotazoval na možnost testování Enigmy 2 se spouštěním z USB flešky a tenkrát se kolega Vaskee zmiňoval o nejnovější verzi E2 HD ready s podporou ntfs-3g. V Ellanu na můj dotaz, jestli ten jejich USB klíč tuto verzi E2 obsahuje mi sdělili, že pro BB vůbec toto USB E2 nemají.
Neexistuje někde nějaký polotovar, tedy data, která by se na USB flash nahrála a vytvořil bych si ji tak sám? Tedy pokud možno právě s tou novejší verzí E2.
Vím, že asi lepší nebo správnější je nainstalovat E2 přímo do BB, ale já jsem laik a na té variantě s USB se mi líbí, že pokud se mi cokoli nepovede, stačí jen USB vyndat a bez problémů se vrátit k továrnímu SW.
Děkuji, Zbyněk
- ZdenekMi
-
- Moderátor
-
pravdou je, že E2 HD ready vůbec na BlackBox neexistuje. Takže ani USB verze, ani do interní flash paměti
Na BlackBox tuto verzi nijak nedostaneš. Jinak to co popisuješ by stejně jednoduše nešlo, pokud se v programování E2 a jejím překladu nevyznáš. Na USB je přímo image E2, který by jsi si musel umět někde vytvořit a odladit. Takže tudy cesta nevede.
Ale jestli si chceš E2 vyzkoušet, tak prostě použij tu USB verzi co mají a pro nahrávání si disk naformátuješ na ext3 nebo ho použiješ ve FAT32, pokud ho tak teď máš (akorát bacha, že E2 nerozděluje soubory po 4GB jako tovární soft. Takže při použití FAT32 nesmíš nahrávat soubory větší jak 4GB).
Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
- byne
-
- Diskutér
-
- Získaných poďakovaní 1
Každopádně díky, Zbyněk
- ZdenekMi
-
- Moderátor
-
Takže jedině zkusit verzi Enigma2 Blue Edition Beta do interní paměti. Ale to si přepíšeš tovární soft. Ovšem když si zazálohuješ nastavení kanálů a systémové nastavení, tak se k němu přinejhorším zase vrátíš.
Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
- byne
-
- Diskutér
-
- Získaných poďakovaní 1
Ještě jednou dekuju, Zbyněk.
- cowley007
- Som tu nový
-
- Získaných poďakovaní 0
Do satelitu mam dva kabeli a mislel jsem ze pujde nahravat vic najednou.
- ZdenekMi
-
- Moderátor
-
těžko přesně určit příčinu. Ale jestli máte do BB přivedené opravdu 2 nezávislé kabely z LNB a ladil jste programy, tak by příčinou mohla být nekonzistence seznamu programů mezi tunery.
Zkuste jít přes OK do seznamu programů. Pak modré tlačítko, aby jste se dostal do Volby seznamu programů. A tam je volba Kopírovat stanici. Tak dejte třeba z tuneru 1 na tuner 2.
A znovu to zkuste a dejte vědět, jestli to pomohlo.
Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
- cowley007
- Som tu nový
-
- Získaných poďakovaní 0
- ZdenekMi
-
- Moderátor
-
Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
- vaskee
-
- Diskutér
-
- Získaných poďakovaní 2
cat /dev/mtd0 > /tmp/mtd0
potom pres ftp tento soubor prilozit na forum, kde se pohybuji vyvojari HD Ready. nevim, jak je to s vkladanim linku na cizi forum, ale pokud by jsi se do toho chtel pustit, tak verim, ze na chvili bych tady ten link vlozit mohl. pak by se dal smazat.
kazdopadne porad se bavime jen o E2 do interni flash. nejsi vsak jediny, kdo se pidi po usb verzi. pokud na danem foru zalobbujes, je sance, ze se ji opravdu dockas.
jinak ad spatne vlozena karta do uni ctecky. s tim jsem si taky uzil sve, kdyz jsem pred cca 4 mesici kupoval nerine. nikde totiz neni napsane, jak kartu spravne vlozit. kdyz clovek prijde k novemu systemu, kde ma rozjistet to a ono, soustreduje se opravdu spis na softwarove nastaveni, nez na zkouseni, jestli mam spravne vlozenou kartu. to jsem zacal resit az v okamziku, kdy jsem byl zoufaly, proc mi nejede ani jeden ze zkousenych camu. osobne jsem ji vkladal, jak jsem byl zvykly s CA modulem, zel bohu karta se vklada do Nerine chipem dolu - v navodu o tom neni ani zminka, coz si myslim, ze je podstatna informace na rozdil od zvastu, ktere v navodu jsou. toto by melo byt hned na prvni strance. no pro me to znamenalo asi hodinovou ztratu, nez jsem na to prisel. ale vztekal jsem se slusne : )
- vaskee
-
- Diskutér
-
- Získaných poďakovaní 2
nevsim jsem si, ze by nekdo oscam balickoval jako ipk a sel by instalovat, ci upgradovat.