Poradňa Blackbox

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
Viac
08 jan 2014 09:47 #6960 od ZdenekMi
Odpoveď od ZdenekMi na tému Poradňa Blackbox
@konradek: díky, odpovídá to tomu, co jsem zjistil i já. Mě HDMI CEC také nefungoval...
Aspoň se georgeza s tím nemusí trápit a jen kvůli tomu E2 zkoušet.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Viac
08 jan 2014 18:30 #6967 od georgeza
Odpoveď od georgeza na tému Poradňa Blackbox
Díky oběma za info, nothing to do -mějte se ! Perspektiva pro BB není nikterak růžová, no co už.. s ne tak starou novinkou se končí, no škoda. I když hw asi žádná kouzla neumožňuje (procesor, RAM). Nejsem programátor, ale za těch dost roků praxe v elektrotechnice se trochu orientuju...

Viac
08 jan 2014 19:02 #6968 od byne
Odpoveď od byne na tému Poradňa Blackbox
V nedávné době jsem tady trochu s hrůzou sledoval diskuzi s Mydlinkou, kterému nefungovala karta irdeto v uničtečce - nakonec asi kvůli aktivaci secure silicon. Znamená to, že mohu kdykoli očekávat, že třeba i mně bude tato funkce aktivována?
Děkuji, Zbyněk

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
08 jan 2014 19:18 - 08 jan 2014 19:19 #6969 od ZdenekMi
Zdravím,

1.) s Mydlinkou jsem dneska mluvil a problém byl zcela někde jinde. Špatně vložená karta ve čtečce :)
Automaticky jsem bral, že je vložená dobře a nenapadlo mě se zeptat. Klasický případ "Occamovy břitvy".

2.) Pokud máte kartu v UNI čtečce a nevložíte ji do originální Irdeto čtečky, tak by k zapnutí UNIBLOCK nemělo dojít.

Takže pokud karta nyní v UNI čtečce funguje a nebudete ji dávat do certifikovaného modulu, tak se prozatím není třeba bát.

Ale cílem Skylinku (resp. Irdeto) je použití karet v UNI čtečkách co nejvíce omezit, takže to v důsledku závisí jen na nich, jakými dalšími opatřeními budou zákazníkům znepříjemňovat život.
Jenže s tím stejně nic nenaděláme.
Takže jsem zaujal strategii, že dokud to funguje, tak se nebudu stresovat a pokud nastane nějaký problém, tak ho pak prostě budu řešit.

Zatím buďte v klidu ;)

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula
Posledný krát upravené:08 jan 2014 19:19 ZdenekMi
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: cowley007

Viac
08 jan 2014 19:35 #6970 od byne
Moc děkuju za uklidnění!:-)
Dříve jsem ji v HW čtečce míval (ještě před nákupem BB), ale od té doby už ne, takže doufám, že to bude v pořádku.
A můžu ještě z jiného soudku? Před časem jsem se dotazoval na možnost testování Enigmy 2 se spouštěním z USB flešky a tenkrát se kolega Vaskee zmiňoval o nejnovější verzi E2 HD ready s podporou ntfs-3g. V Ellanu na můj dotaz, jestli ten jejich USB klíč tuto verzi E2 obsahuje mi sdělili, že pro BB vůbec toto USB E2 nemají.
Neexistuje někde nějaký polotovar, tedy data, která by se na USB flash nahrála a vytvořil bych si ji tak sám? Tedy pokud možno právě s tou novejší verzí E2.
Vím, že asi lepší nebo správnější je nainstalovat E2 přímo do BB, ale já jsem laik a na té variantě s USB se mi líbí, že pokud se mi cokoli nepovede, stačí jen USB vyndat a bez problémů se vrátit k továrnímu SW.
Děkuji, Zbyněk

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
08 jan 2014 19:46 - 08 jan 2014 19:53 #6971 od ZdenekMi
Ahoj,

pravdou je, že E2 HD ready vůbec na BlackBox neexistuje. Takže ani USB verze, ani do interní flash paměti :(

Na BlackBox tuto verzi nijak nedostaneš. Jinak to co popisuješ by stejně jednoduše nešlo, pokud se v programování E2 a jejím překladu nevyznáš. Na USB je přímo image E2, který by jsi si musel umět někde vytvořit a odladit. Takže tudy cesta nevede.

Ale jestli si chceš E2 vyzkoušet, tak prostě použij tu USB verzi co mají a pro nahrávání si disk naformátuješ na ext3 nebo ho použiješ ve FAT32, pokud ho tak teď máš (akorát bacha, že E2 nerozděluje soubory po 4GB jako tovární soft. Takže při použití FAT32 nesmíš nahrávat soubory větší jak 4GB).

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula
Posledný krát upravené:08 jan 2014 19:53 ZdenekMi

Viac
08 jan 2014 20:10 #6972 od byne
No, oni mi v tom Ellanu řekli, že nemají vůbec žádnou verzi USB pro BB. Doufal jsem, že třeba někdo už takovouhle odladěnou verzi (tedy přímo image) stvořil. Ale to asi byla taková trochu naivita daná mojí neznalostí.
Každopádně díky, Zbyněk

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
08 jan 2014 20:19 #6973 od ZdenekMi
Jsem blb. Máš pravdu. Vždyť na BlackBox se vyvíjela extra verze do flash paměti. USB byly jen na Nerine, Kleio a Jobi.

Takže jedině zkusit verzi Enigma2 Blue Edition Beta do interní paměti. Ale to si přepíšeš tovární soft. Ovšem když si zazálohuješ nastavení kanálů a systémové nastavení, tak se k němu přinejhorším zase vrátíš.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula

Viac
08 jan 2014 20:44 #6974 od byne
Jsem teď rad, že mi to jakžtakž funguje a asi si na to zatím netroufnu. Plánuji teď na jednom notebooku spustit Linux, tak se třeba trochu vzdělám a pak budu i odvážnější :-)
Ještě jednou dekuju, Zbyněk.

Viac
08 jan 2014 22:11 #6975 od cowley007
Odpoveď od cowley007 na tému Poradňa Blackbox
Naladil jsem programy ale ted kdyz nahravam treba novu tak ostatni mam zasedle.

Do satelitu mam dva kabeli a mislel jsem ze pujde nahravat vic najednou.

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
08 jan 2014 22:18 #6976 od ZdenekMi
Zdravím,

těžko přesně určit příčinu. Ale jestli máte do BB přivedené opravdu 2 nezávislé kabely z LNB a ladil jste programy, tak by příčinou mohla být nekonzistence seznamu programů mezi tunery.

Zkuste jít přes OK do seznamu programů. Pak modré tlačítko, aby jste se dostal do Volby seznamu programů. A tam je volba Kopírovat stanici. Tak dejte třeba z tuneru 1 na tuner 2.

A znovu to zkuste a dejte vědět, jestli to pomohlo.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: cowley007

Viac
08 jan 2014 22:28 #6977 od cowley007
Odpoveď od cowley007 na tému Poradňa Blackbox
pomohlo to. :) moc vam dekuju.

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
08 jan 2014 22:36 #6978 od ZdenekMi
Super. Pokud budete něco dělat se seznamem programů. tak je pak dobré si tuhle akci provést, aby jste měl jistotu, že je seznam synchronizovaný stejně na obou tunerech. Většinou to sice není potřeba, ale občas se stane to co vám.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula

Viac
09 jan 2014 09:57 #6988 od vaskee
Odpoveď od vaskee na tému Poradňa Blackbox
byne> E2 HD ready na BB zatim k dispozici neni, ale urcite by nebyl problem ji portovat. staci udelat dump mtd0 originalni verze fw.

cat /dev/mtd0 > /tmp/mtd0

potom pres ftp tento soubor prilozit na forum, kde se pohybuji vyvojari HD Ready. nevim, jak je to s vkladanim linku na cizi forum, ale pokud by jsi se do toho chtel pustit, tak verim, ze na chvili bych tady ten link vlozit mohl. pak by se dal smazat.

kazdopadne porad se bavime jen o E2 do interni flash. nejsi vsak jediny, kdo se pidi po usb verzi. pokud na danem foru zalobbujes, je sance, ze se ji opravdu dockas.

jinak ad spatne vlozena karta do uni ctecky. s tim jsem si taky uzil sve, kdyz jsem pred cca 4 mesici kupoval nerine. nikde totiz neni napsane, jak kartu spravne vlozit. kdyz clovek prijde k novemu systemu, kde ma rozjistet to a ono, soustreduje se opravdu spis na softwarove nastaveni, nez na zkouseni, jestli mam spravne vlozenou kartu. to jsem zacal resit az v okamziku, kdy jsem byl zoufaly, proc mi nejede ani jeden ze zkousenych camu. osobne jsem ji vkladal, jak jsem byl zvykly s CA modulem, zel bohu karta se vklada do Nerine chipem dolu - v navodu o tom neni ani zminka, coz si myslim, ze je podstatna informace na rozdil od zvastu, ktere v navodu jsou. toto by melo byt hned na prvni strance. no pro me to znamenalo asi hodinovou ztratu, nez jsem na to prisel. ale vztekal jsem se slusne : )

Viac
09 jan 2014 10:09 #6989 od vaskee
Odpoveď od vaskee na tému Poradňa Blackbox
a jinak tohle by prave melo jit vycist z oscam logu. jde tam pekne videt registrace karty, takze by slo videt neco ve smyslu, ze neni vlozena zadna karta. tedy za predpokladu, ze oscam umi ve verzi pro fortis logovat - jsem presvedceny, ze ano neb pro E2 pouzivam uplne stejnou sh4 binarku. jen je to pro fortis obalene navic nejakym instalacnim skriptem a tusim v adresari plugin.

nevsim jsem si, ze by nekdo oscam balickoval jako ipk a sel by instalovat, ci upgradovat.

Čas vytvorenia stránky: 0.223 sekúnd
Funguje na Kunena fórum
Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu