Vitajte, Hosť
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

TÉMA: Poradňa Blackbox

Poradňa Blackbox 22.07.2012 15:57 #1023

  • mercator888
  • mercator888-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 1
  • Karma: 0
Zda sa, ze v tomto firmware [FW 2.10.67] je problem s nahravanim. Ak date nieco nahrat a v priebehu nahravania si zmyslite vypnut BlackBox, ukaze sa vam okno ci chcete ukoncit nahravanie [ potialto je to v poriadku], ale BlackBox reaguje len na ANO alebo ZRUSIT. Pri volbe NIE len preblikne. Predchadzajuce verzie s tymto ziaden problem nemali, pri volbe NIE vypli a nahravali dalej.
Posledná úprava: 25.05.2013 22:04 od mod.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
 

Poradňa Blackbox 13.08.2012 11:50 #1097

  • pardonik
  • pardonik-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 3
  • Karma: 0
Zdravím,
poradi mi niekto kde najdem ten firmware v 57? Nikde ho nemôžem nájsť
Ďakujem
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 04.09.2012 07:55 #1202

  • pardonik
  • pardonik-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 3
  • Karma: 0
Zdravím,
Po ubezpečejní že sa jedná o dobrý prijímač som si zakupil satelit akytec blackbox. Dnes môžem povedať totálna hroza. už som pomenil veľa satelitov ale tkúto hrôzu som ešte nemal. Problemy:
1. Nedajú sa naladiť oba tunery ale iba jeden
2. ak si aj pomocou programu v PC prekopirujem naladene programy do druheho tunera a odošlem na satelit, je to v poriadku asi 2 minuty, potom sa to vráti do starých koľaji.
3. Ak použijem PIP, prípadnem nahrávam program a prepnem na nenaladený program, dostanem sa do stqavu, z ktorého dokážem vyjsť jedine odpojením prijímača zo siete.
Pri prepínaní programov pomerne často prijímač zamrzne, niekedy po minute naskočí a pokračuje chvíľu akoby nič, niekedy musím opätovne vypnúť zo siete, Už som aj reštartoval systém, nepomha nič. Novu verziu som nenahral, bojím sa či to zvládnem.
V súčasnosti je situácia, že projímač sa v podstate nedá používať.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 05.09.2012 22:42 #1211

  • mod
  • mod-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
  • Príspevky: 345
  • Dostali ste poďakovanie 156
  • Karma: 53
Kto sa bojí, nech nechodí do lesa :)

Máte doma linux, treba sa o neho vedieť starať, min. upgrade musíte vedieť zvládnuť. Ideálne by bolo prijímač úplne vyčistiť, návody sa tu písali už veľakrát, pozrite si diskusiu aj o Skytec Royal, je to v podstate ten istý prijímač ako BlackBox.

Všetko čo popisujete funguje, máme ho na firme pustený už niekoľko mesiacov a všetko funguje, takže musíte len prísť na to, kde robíte chybu.
Eshop satelitnej techniky Ellano.sk

www.satelity.ellano.sk

Sledovanie pay-tv bez právoplatného predplatného je nelegálne a zakázané zákonom! Nenesieme žiadnu zodpovednosť za obsah na týchto stránkach, aj keď to poškodí vaše zariadenie.
Každý súbor a informácie na týchto stránkach slúžia len na vzdelávacie účely!
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 06.09.2012 04:25 #1215

  • pardonik
  • pardonik-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 3
  • Karma: 0
možno máte pravdu, lenže keď mi príde už od predajcu satelit v takomto stave, tak niečo nie je v poriadku. Potom druhá vec. Už viac ako týždeň čakám na odpoveď, či je možné po vyčistení nahrať nový firmware z USB kľúča, pretože RS232 kabel nemám. Váš pracovník mi povedal, že mi to zistí a dá vedieť. Dodnes neviem odpoveď. A pri predaji som nebolo informovaný o tom, že hlavnou úlohou pri tomto satelite bude neustále meniť nastavenie, čistiť ho a resetovať. Mám ho možno mesiac aj niečo, tak ako to môže robiť? Podotýkam, že to robí od prvého dňa kupy satelitu.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 06.09.2012 05:13 #1216

  • mod
  • mod-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
  • Príspevky: 345
  • Dostali ste poďakovanie 156
  • Karma: 53
My ho pred odoslaním testujeme, testuje sa funkčnosť oboch tunerov, nahrávanie 3 programov súčasne a jeho hodinová prevádzka pod uvedeným zaťažením.

Tú odpoveď od nášho technika ste nedostal, pretože je už týždeň na dovolenke, v práci by mal byť opäť v pondelok.

Pošlite ku nám, to bude asi najlepšie, obratom Vám ho pošleme späť so stabilným softom a preveríme aj Vami popisované chyby, či náhodou predsa len nie je chyba v prijímači.
Eshop satelitnej techniky Ellano.sk

www.satelity.ellano.sk

Sledovanie pay-tv bez právoplatného predplatného je nelegálne a zakázané zákonom! Nenesieme žiadnu zodpovednosť za obsah na týchto stránkach, aj keď to poškodí vaše zariadenie.
Každý súbor a informácie na týchto stránkach slúžia len na vzdelávacie účely!
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 09.09.2012 18:39 #1228

  • Radis
  • Radis-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Príspevky: 220
  • Dostali ste poďakovanie 52
  • Karma: 18
Dobrý večer, psal jsem to tady už několikrát. Je možné provést aktualizaci firmware pomocí USB klíče, pokud není jasný postup nebo je nějaký problém napiš tady, velmi rád poradím a pomohu. Linux není jednoduchý, ale je velmi stabilní.
Posledná úprava: 26.05.2013 22:15 od mod.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 02.10.2012 10:45 #1334

  • Rosch1962
  • Rosch1962-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 15
  • Karma: 0
To znamená že stiahnuť, natiahnuť do Black boxu a všetko pôjde tak ako má? Aj zapínanie a vypínanie aj nahrávanie bez mrznutia a nutnosti hardvérovo odpájať od siete?
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 02.10.2012 13:16 #1335

  • vanas_m
  • vanas_m-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 19
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 3
Tak nestačím samozřejmě vypozorovat za pár dní vše, nekoukám pořád na satelit, ale už verze 2.10.94 alespoň u mě odstranila to nepříjemné mrznutí, občas jsem taky vypínal a zapínal zadním vypínačem. Nyní několik dní běží a OK, s nahráváním jsem taky nepozoroval žádný problém, jen přestalo jít pro změnu počasí, což mě ovšem u satelitu netrápí, na to se podívám v televizi. Verze 2.11.01 je nová, ale kdo nic nedělá nic nepokazí, ale ani nevylepší, prostě ji tam natáhnu a budem vidět, vrátit se ke starý není problém.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
Následujúci užívateľ vraví 'Ďakujem': mod

Poradňa Blackbox 13.11.2012 07:45 #1622

  • robino65
  • robino65-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Pokročilý
  • Príspevky: 105
  • Dostali ste poďakovanie 3
  • Karma: 6
Prosím Vás, je niekde zoznam pluginov vhodných pre BlackBox? Čo všetko je možné pomocou pluginov robiť na Blackboxe?
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 13.11.2012 08:04 #1623

  • Radis
  • Radis-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Príspevky: 220
  • Dostali ste poďakovanie 52
  • Karma: 18
Seznam není, ale takto bych to shrnul

Pluginy:
Mcas
Xcam
OScam
Mgcamd
Webové rozhraní

co by jsi potřeboval?
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 13.11.2012 09:58 #1626

  • robino65
  • robino65-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Pokročilý
  • Príspevky: 105
  • Dostali ste poďakovanie 3
  • Karma: 6
Nepotrebujem, len sa zaujímam, že aké sú možnosti, čítam články, učím sa... ešte som linuxový sat nemal... napr. keď sa pripojím cez FTP - aké je heslo na root? V akých adresároch sú napr. addony, pluginy... atď.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 13.11.2012 10:01 #1627

  • Radis
  • Radis-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Príspevky: 220
  • Dostali ste poďakovanie 52
  • Karma: 18
Přístup na FTP

jméno: root
heslo: root
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 18.11.2012 06:33 #1659

  • robino65
  • robino65-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Pokročilý
  • Príspevky: 105
  • Dostali ste poďakovanie 3
  • Karma: 6
Prosím o radu mám takýto problém:
Pri Blackboxe je uvádzané, že dokáže nahrávať 3 programy a na 4. sa pozerať. Včera som dal nahrávať program z Prima Family HD a pri stlačení šipky dolu sa mi zobrazil zoznam programov s neaktívnymi položkami. Tzn., že som sa nemohol pozerať na iné programy, s výnimkou pár programov. Išla napr. Nova, ostatné si nepamäatám. Kde je problém?
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Blackbox 19.11.2012 07:41 #1662

  • Radis
  • Radis-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Príspevky: 220
  • Dostali ste poďakovanie 52
  • Karma: 18
zdravím,
velmi důležité je zapojení jednotlivých tunerů. Pro každý tuner jde od paraboly samostatný kabel k jednotlivým tunerům?
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
Čas vytvorenia stránky: 0.998 sekúnd

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Octagon SX88 - novinka Kompaktný a elegantný linuxový FULL HD satelitné a IPTV multimediálny prijímač s podporou... https://t.co/0ckUGYBAKe

iNEOS ZX4 - novinka skladom Slovenský výrobca iNEOS prichádza s novým modelom satelitného Full HD prijímača a... https://t.co/ivQGsLvIf7