Recenzia: Nová séria prijímačov Openbox SX

Napísal Ivan P. 1 dňa 22 december 2014 do kategórie Recenzie, DVB-S2 HDTV prijímače

Nová rada populárnych linuxov

V dnešnej  recenzii Vám predstavím novú sériu linuxových HD prijímačov od známej ukrajinskej firmy OPENBOX. Jedná sa o Openbox SX4 Base, Openbox SX4 HD, Openbox SX6 HD a Openbox SX9 Combo HD. Výrobcom týchto prijímačov je kórejská op.jpgfirma Fortis. Prijímače novej rady pracujú na úplne novom čipsete procesora s označením STiH237 okrem Openboxu SX9 HD a Openbox SX HD Combo ktorý majú čipset STiH253. Prijímače majú Conax čítačky, ktoré sú pomocou pluginov softvérovo upraviteľné aj pre čítanie dekódovacích kariet česko-slovenských satelitných providerov. CI slot má podporu CI aj CI+ modulov. Prijímače majú podporu wifi USB adaptérov aj 3G USB modemov. Samozejmosťou je aj množstvo internetových aplikácii ako Portál ,Kartina ,DLNA ,Air Tivi+, stream, IPTV, internetové rádia, webbrowser. Inštalácia softvéru a pluginov je možná cez USB, ale aj cez internetovú sieť. Pre nové modely Openboxov sme pre naších zákaznikov vytvorili aj nový aktualizačný server pre download pluginov  určených pre nové Openboxy na adrese sx.ellano.sk, čo u žiadneho iného predajcu nenájdete.

Prijímače podporujú príjem z viacerých družíc cez protokoly DiSEqC 1.0, 1.1 a pozicionéra 1.2 a USALS motory.

 

Openbox SX4 Base

OPE_SX4BASE_HD.jpg

Openbox SX4 Base je najmenší z novej rady Openboxov, nie je však určený pre zabudovanie za TV. Jedná sa o linuxový, FULL HD, jednotunerový, digitálny, satelitný prijímač, pomocou ktorého môžete sledovať HD aj SD satelitné vysielanie. Taktiež môžete na pripojené USB pamäťové médium nahrávať TV vysielanie a taktiež môžete z neho prehrávať multimediálne súbory (video/hudbu/fotky). Prehrávať a nahrávať môžete aj na sieťový disk. Prijímač disponuje aj množstvom internetových aplikácii, vrátane webbrowsera pomocou ktorého môžete prehliadať internetové stránky. Kryt prijímača ako aj predný panel je vyrobený z plastu. Do prijímača nie je možné zabudovať interný HDD. Prijímač na rozdiel od ostatných modelov nepodporuje aplikácie HbbTV, DLNA a AirTV.

Základné vlastnosti prijímača:

- Procesor - STiH237 o frekvencii 650Mhz;

- Operačná pamäť - DDR3 RAM 256 MB;

- Flash pamäť - 128 MB NAND Flash;

- OS LINUX;

- Podpora protokolov DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS;

- podporuje EPG;
- Podpora pre vysielanie DVB-S / S2, MPEG-2/4;

- 4-miestný 7segmentový displej;

- Schopnosť prijímať kanály z balíčkov MultiStream;

- 2x USB2.0 port;

- 1 slot CI +, 1 čítačka kariet;
- Podpora USB Wi-Fi adaptérov a 3G modemy, 2 USB 2.0 porty;
- Timeshift a nahrávanie programov na externé USB zariadenie (USB flash disk alebo HDD);
- Prehrávanie multimediálnych súborov z externého USB disku alebo cez LAN;
- Podpora pre internetových služieb zadarmo TV +, TV Portal +, počasie, RSS, YouTube;
- Podpora Kartina TV operátora v ktorejkoľvek krajine (musíte byť pripojení online);
- Vstavaný Torrent Player (pre prehrávanie súborov z počítača, na ktorom je program μTorrent);

- Diaľkové ovládanie aplikáciou Air Tivi + so zariadeniami pre iOS a Android a sledovanie televízneho vysielania na týchto zariadeniach;

- PIP - obraz v obraze aj HD programov;
- Podpora pre internetové rádio;

- Prítomnosť rozhrania HDMI v1.4 / 3RCA ;
- Možnosť inštalácie ďalších plug-inov pre prístup k rozšíreným funkciam;
- Automatická aktualizácia a inštalácia software cez internet;

- Spotreba elektrickej energie v pohotovostnom režime 0,5 W;

 

Balenie prijímača obsahuje:

1x prijímač Openbox SX4 Base.

1x diaľkové ovládanie.

2x AAA batérie do ovládača.

1x HDMI kábel.

2x návod na obsluhu (aj v slovenčine).

img 20141112 162755 1 img 20141112 163001 1

Predný panel:

Predný panel neobsahuje žiadné odklopné dvierka.

img 20141112 163138 img 20141112 163228

Predný panel obsahuje:

Ovládacie tlačidla: power, CH- a CH+.

IR čidlo pre komunikáciu s diaľkovým ovládaním.

4-miestný numerický displej zelenej farby zobrazujúci číslo programu, čas a krátke názvy.

IMG 20141112 163810

LED dióda červenej farby slúži ako ukazovateľ stavu prijímača.

Zadný panel:

img 20141112 163314

Zadný panel obsahuje:

1x Conax čítačku dekódovacích kariet, ktorá je softvérovo upraviteľná. Čítačka kariet po úprave spolupracuje s kartami Skylink ICE, Irdeto aj Freesat UPC CRW, ICE. Nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto Standart M7!

1x CI slot- pre vloženie dekódovacieho modulu. Pokiaľ použijete modul Skylink ready môžete v ňom použiť aj kartu Skylink Irdeto Standart M7. Prijímač má aj podporu modulov CI+.

LNB IN - slúži pre pripojenie satelitnej antény.

3x cinch audio/video (RCA analógové výstupy) - slúžia pre pripojenie ku starším typom TV, alebo ku zosilňovaču.

2x USB 2.0 - port pre pripojenie USB HDD, alebo iných USB komponentov.

1x HDMI - slúži pre pripojenie prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV.

1x LAN - slúži pre pripojenie prijímača ku internetovej sieti LAN káblom.

1x RS232 - servisný port.

1x kolískový vypínač.

Napájací kábel je napevno.

img 20141112 163327 1 img 20141112 163339 1

Diaľkové ovládanie:

Diaľkové ovládanie podobné ovládaniu s prijímačov GI Xpeed LX, avšak ovládač Openboxu nie je programovateľný aj na ovládanie TV. Smerovosť je dobrá , tlačidla sú dobre rozmiestnené,  vydávajú pri stláčaní pukavý zvuk .

img 20141112 163444 1 img 20141112 163433 1

Openbox SX4 HD

Openbox SX4 HD je hardwarovo takmer identický s prijímačom Openbox SX4 Base, najväčším rozdielom je, že prijímač Openbox SX4 HD je určený aj pre zabudovanie na zadnú stranu TV má pre napájanie externý zdroj a podporuje aplikácie HbbTV,DLNA a Air TV.

Jedná sa o linuxový, FULL HD, jednotunerový, digitálny, satelitný prijímač, pomocou ktorého môžete sledovať HD aj SD satelitné vysielanie. Taktiež môžete na pripojené USB pamäťové médium nahrávať TV vysielanie a taktiež môžete z neho prehrávať multimediálne súbory (video/hudbu/fotky). Prijímač disponuje aj množstvom internetových aplikácii, vrátane webbrowsera pomocou ktorého môžete prehliadať internetové stránky. Kryt prijímača ako aj predný panel je vyrobený z plastu. Do prijímača nie je možné zabudovať interný HDD.

Základné vlastnosti prijímača:

- Procesor - STiH237 o frekvencii 650Mhz;

- Operačná pamäť - DDR3 RAM 512 MB;

- Flash pamäť - 256 MB NAND Flash;

- OS LINUX;

- Podpora protokolov DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS;

- Podporuje EPG;
- Príjem kanálov DVB-S / S2, MPEG-2/4;

- 4-miestný 7segmentový displej;

- Schopnosť prijímať kanály z balíčkov MultiStream;
- Podpora pre CI +;

- 1 slot CI +, 1 čítačka kariet;

- 2x USB 2.0 port;
- Podpora USB Wi-Fi adaptérov a 3G modemy;
- Timeshift a nahrávanie programov na externé USB zariadenie (USB flash disk alebo HDD);
- Prehrávanie multimediálnych súborov z externého USB disku alebo cez LAN;
- Podpora pre internetových služieb zadarmo TV +, TV Portal +, počasie, RSS, YouTube;
- Podpora Kartina TV operátora v ktorejkoľvek krajine (musíte byť pripojení online);
- Vstavaný Torrent Player (pre prehrávanie súborov z počítača, na ktorom je program μTorrent);

- Diaľkové ovládanie aplikáciou Air Tivi + so zariadeniami pre iOS a Android a sledovanie televízneho vysielania na týchto zariadeniach;

- PIP - obraz v obraze aj HD programov;
- Podpora pre internetové rádio;

- Prítomnosť rozhrania HDMI v1.4/AV-OUT ;

- Univerzálne diaľkové ovládanie;
- Možnosť inštalácie ďalších plug-inov pre prístup k rozšíreným funkciam;
- Automatická aktualizácia a inštalácia software cez internet;

- Spotreba elektrickej energie v pohotovostnom režime 0,5 W;

Balenie obsahuje:

IMG 20141128 183233 1 IMG 20141128 183539 1

1x prijímač Openbox SX4 HD.

1x diaľkové ovládanie.

2x AAA batérie do ovládača.

1x HDMI kábel.

1x AV kábel.

1x externé IR čidlo.

1x externý napájací zdroj 12V.

2x návod na obsluhu (aj v slovenčine).

1x držiak pre uchytenie prijímača na TV.

2x skrutka pre uchytenie držiaka prijímača.

Predný panel:

IMG 20141128 183918 1

Predný panel je vyrobený vo forme pevného priehľadného plastu, pod ktorým v pravej časti je 4-miestny 7-segmentový displej zelenej farby, IRčidlo a LED dióda signalizujúca stav prijímača. Na prednom paneli tri tlačidlá a to:  power / vypnúť alebo zapnúť z pohotovostného režimu a dve tlačidlá prepínajúce kanály CH+ a CH-.

IMG 20141128 191949 IMG 20141128 192007

Zadný panel: 

 IMG 20141128 183951 1

Zadný panel obsahuje:

1x - IR Rec. - vstup pre pripojenie externého IR čidla.
1x - CI Slot - slot pre modul podmieneného prístupu CAM modulu s prístupovou kartou.
1x - Smart Card Slot, slot pre karty Conax, alebo iné karty pomocou ďalšieho softvéru.
1x - LNB IN, konektor pre LNB satelitnej antény.
1x - SPDIF, optický digitálny audio výstup pre pripojenie do audio systému.
3x - USB 2.0 pre pripojenie externých diskov a bezdrôtové adaptéry Wi-Fi a 3G.
1x - HDMI, digitálny výstup obrazu a zvuku, pre pripojenie k LCD, alebo plazmovému televízoru.
1x - RS-232 servisný port pre pripojenie k počítaču.
1x - A / V OUT, analóg (RCA) výstupy video a audio.
1x - LAN port Ethernet pre pripojenie k miestnej sieti a internetu;
1x - 12V / 2A, konektor pre externé napájanie.

IMG 20141128 184003 1 IMG 20141128 184016 1

Diaľkové ovládanie:

Diaľkové ovládanie je rovnaké ako je u modelu SX4 Base. Smerovosť je dobrá , tlačidla sú dobre rozmiestnené,  vydávajú pri stláčaní pukavý zvuk .

IMG 20141128 183623 1 IMG 20141128 183635 1

Openbox SX6 HD

OPE_SX6_HD.jpg

Openbox SX6 HD patrí do strednej triedy z novej rady Openboxov. Jedná sa o jednotunerový, linuxový, FULL HD, digitálny prijímač, pomocou ktorého môžete sledovať HD aj SD satelitné vysielanie. Taktiež môžete na pripojené USB pamäťové médium nahrávať TV vysielanie a taktiež môžete z neho prehrávať multimediálne súbory (video/hudbu/fotky). Prijímač disponuje aj množstvom internetových aplikácii, vrátane webbrowsera pomocou ktorého môžete prehliadať internetové stránky. Kryt prijímača je z plechu a predný panel je vyrobený z plastu. Do prijímača nie je možné zabudovať interný  HDD.

Základné vlastnosti prijímača:

- Procesor - STiH237 o frekvencii 650Mhz;

- Operačná pamäť - DDR3 RAM 512 MB;

- Flash pamäť - 256 MB NAND Flash;

- OS LINUX;

- Podpora protokolov DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS;

- Podporuje EPG;
- Príjem kanálov DVB-S / S2;

- VFD alfanumerický displej;

- Schopnosť prijímať kanály z balíčkov MultiStream;
- Podpora pre CI +;

- 4x USB2.0 port;
- Podpora USB Wi-Fi adaptérov a 3G modemy;
- Timeshift a nahrávanie programov na externé USB zariadenie (USB flash disk alebo HDD);
- Prehrávanie multimediálnych súborov z externého USB disku alebo cez LAN;
- Podpora pre internetových služieb zadarmo TV +, TV Portal +, počasie, RSS, YouTube;
- Podpora Kartina TV operátora v ktorejkoľvek krajine (musíte byť pripojení online);
- Vstavaný Torrent Player (pre prehrávanie súborov z počítača, na ktorom je program μTorrent);

- Diaľkové ovládanie aplikáciou Air Tivi + so zariadeniami pre iOS a Android a sledovanie televízneho vysielania na týchto zariadeniach;

- PIP - obraz v obraze aj HD programov;

- HbbTV

- DLNA
- Podpora pre internetové rádio;

- Prítomnosť rozhrania HDMI v1.4 / 3RCA / SCART / SPDIF;

- Univerzálne diaľkové ovládanie;
- Možnosť inštalácie ďalších plug-inov pre prístup k rozšíreným funkciam;
- Automatická aktualizácia a inštalácia software cez internet;

- Spotreba elektrickej energie v pohotovostnom režime 0,5 W
- Šírka prijímača 260 mm

Balenie prijímača obsahuje:

1x prijímača Openbox SX6 HD.

1x Univerzálne programovateľné diaľkové ovládanie.

2x AAA batérie do ovládača.

1x HDMI kábel.

2x návod na obsluhu (aj v slovenčine).

1x napájací kábel.

IMG 20141114 100535 1 IMG 20141114 095950 1

 Predný panel:

V ľavej časti predného panelu sa nachádza tlačidlo power a červená led dióda, ktorá signalizuje stav prijímača v standby režime ,alebo v režime hlbokého spánku.

V strede predného panela sa nachádzajú pod sebou zoradené tri tlačidla a to: power, CH+ a CH- .

IMG 20141114 100327 1 IMG 20141114 100342 1

Pre zobrazovanie je na prednom paneli zabudovaný 8-miestný VFD alphanumerický displej. ktorý zobrazuje názov programu, čas a iné textové informácie (dlhšie názvy rolujú z prava do ľava). V pracovnom režime je podsvietený aj nápis Openbox na prednom paneli prijímača..

IMG 20141116 164928 IMG 20141117 135441

V pravej časti predného panelu sa nachádzajú odklopné dvierka kde sa nachádza:

2x Conax čítačka dekódovacích kariet, ktorá je softvérovo upraviteľná. Čítačka kariet po úprave spolupracuje s kartami Skylink ICE, Irdeto aj Freesat UPC CRW, ICE. Nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto Standart M7!

2x CI slot- pre vloženie dekódovacieho modulu. Pokiaľ použijete modul Skylink ready môžete v ňom použiť aj kartu Skylink Irdeto Standart M7. Prijímač má aj podporu modulov CI+.

1x USB 2.0 - port pre pripojenie USB HDD, alebo iných USB komponentov.

 Zadný panel:

IMG 20141114 100412 1

 

Zadný panel obsahuje:

Vstup a výstup satelitného tuneru.

3x cinch audio/video (RCA analógové výstupy) - slúžia pre pripojenie ku starším typom TV, alebo ku zosilňovaču.

1x SCART - analógový výstup video a audio pre pripojenie ku starším typom TV.

3x USB2.0 port - porty pre pripojenie USB HDD, alebo iných USB komponentov.

1x HDMI - slúži pre pripojenie prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV.

1x S/PDIF - slúži pre pripojenie prijímača ku digitálnemu zosilňovaču optickým káblom.

1x RS232 - servisný port.

1x LAN - slúži pre pripojenie prijímača ku internetovej sieti LAN káblom.

1x kolískový vypínač.

1x konektor pre pripojenie napájacieho kábla.

 

IMG 20141114 100423 1 IMG 20141114 100448 1

 Diaľkové ovládanie:

 

Diaľkové ovládanie je univerzálne (programovateľné aj pre ovládanie TV) je rovnaké ako bolo použité u prijímačov HDBOX, ale ovládače Openboxu sú lepšie konštrukčne vyrobené.

Tlačidla vydávajú pri stláčaní pukavý zvuk a sú pomerne dobre rozmiestnené. Smerovosť ovládača je dobrá.

IMG 20141114 100006 IMG 20141114 100016 1

 

Openbox SX9 Combo

OPE_SX9_COMBO_HD.jpg

Openbox SX9 Combo je najväčší rozmerovo aj funkčne z novej rady Openboxov. Jedná sa o dvojtunerový combo, linuxový, FULL HD, digitálny prijímač, pomocou ktorého môžete sledovať HD aj SD satelitné vysielanie, digitálne pozemné vysielanie DVB-T/T2 a aj káblové digitálne vysielanie DVB-C. Taktiež môžete na pripojené USB pamäťové médium nahrávať TV vysielanie a taktiež môžete z neho prehrávať multimediálne súbory (video/hudbu/fotky). Prijímač disponuje aj množstvom internetových aplikácii, vrátane webbrowsera pomocou ktorého môžete prehliadať internetové stránky. Kryt prijímača je z plechu a predný panel je vyrobený z plastu. Do prijímača je možné zabudovať aj interný 2.5" SATA HDD na ktorý môžete nahrávať. Čo ma však zarazilo je blomba na kryte prijímača a to kôli tomu, že do prijímača je možnosť zabudovať interný HDD. Po dohode so servisom môže každý užívateľ plombu porušiť za účelom inštalácie HDD a nepríde o záruku.

Základné vlastnosti prijímača:

- Procesor - STiH253 o frekvencii 650Mhz;

- Operačná pamäť - DDR3 RAM 512 MB;

- Flash pamäť - 256 MB NAND Flash;

- OS LINUX;

- Podpora protokolov DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS;
- Príjem kanálov DVB-S / S2, MPEG-2/4, terestriálneho vysielania DVB-T/T2 a káblového digitálneho vysielania DVB-C;

- VFD alfanumerický displej;

- Schopnosť prijímať kanály z balíčkov MultiStream;
- Podpora pre CI +;
- Podpora USB Wi-Fi adaptérov a 3G modemy;

- 4x USB2.0 port;
- Timeshift a nahrávanie programov na externé USB zariadenie (USB flash disk alebo HDD), alebo interný SATA HDD;
- Prehrávanie multimediálnych súborov z externého USB disku alebo cez LAN;
- Podpora pre internetových služieb zadarmo TV +, TV Portal +, počasie, RSS, YouTube;
- Podpora Kartina TV operátora v ktorejkoľvek krajine (musíte byť pripojení online);
- Vstavaný Torrent Player (pre prehrávanie súborov z počítača, na ktorom je program μTorrent);

- Diaľkové ovládanie aplikáciou Air Tivi + so zariadeniami pre iOS a Android a sledovanie televízneho vysielania na týchto zariadeniach;

- PIP - obraz v obraze aj HD programov

- HbbTV

- DLNA

- Možnosť pripojiť interný 2,5 "HDD SATA;
- Podpora pre internetové rádio;

- podporuje EPG ;

- Univerzálne diaľkové ovládanie;
- Možnosť inštalácie ďalších plug-inov pre prístup k rozšíreným funkciam;
- Automatická aktualizácia a inštalácia software cez internet;

- Prítomnosť rozhrania HDMI v1.4 / 3RCA / YPbPr / SCART / SPDIF;

- Maximálna spotreba energie počas prevádzky 50 wattov.
- Maximálna spotreba energie v pohotovostnom režime 0,5 w.
- Hmotnosť 1,6 kg bez HDD.
- Rozmery DxŠxV 300h260h60 mm.

 

Balenie prijímača obsahuje:

1x prijímača Openbox SX9 Combo HD.

1x Univerzálne programovateľné diaľkové ovládanie.

2x AAA batérie do ovládača.

1x HDMI kábel.

2x návod na obsluhu (aj v slovenčine).

1x napájací kábel.

Príslušenstvo ku pripojeniu interného 2,5" SATA HDD -  SATA kábel, pripevńovací plech a 4x upevňovacie skrutky.

 

IMG 20141114 100618 1 IMG 20141114 100825 1

Predný panel:

V ľavej časti predného panelu sa nachádza tlačidlo power a červená led dióda, ktorá signalizuje stav prijímača v standby režime, alebo v režime hlbokého spánku.

IMG 20141114 101257 1 IMG 20141114 101318 1

Pre zobrazovanie je na prednom paneli zabudovaný 8-miestný VFD alphanumerický displej, ktorý zobrazuje názov programu, čas a iné textové informácie (dlhšie názvy rolujú z prava do ľava). V pracovnom režime je podsvietený aj nápis Openbox na prednom paneli prijímača.

IMG 20141117 135500 IMG 20141117 135512

V pravej časti predného panelu sa nachádzajú odklopné dvierka kde sa nachádza:

4x ovládacie tlačidla prijímača - CH+/CH-/ vol+/vol-.

2x Conax čítačka dekódovacích kariet, ktorá je softvérovo upraviteľná. Čítačka kariet po úprave spolupracuje s kartami Skylink ICE, Irdeto aj Freesat UPC CRW, ICE. Nespolupracuje s kartami Skylink Irdeto Standart M7!

2x CI slot- pre vloženie dekódovacieho modulu. Pokiaľ použijete modul Skylink ready môžete v ňom použiť aj kartu Skylink Irdeto Standart M7. Prijímač má aj podporu modulov CI+.

1x USB 2.0 - port pre pripojenie USB HDD, alebo iných USB komponentov.

Zadný panel:

IMG 20141114 101348 1

Zadný panel obsahuje:

Vstup a výstup hybridného DVB- T/T/C tuneru.

Vstup a výstup satelitného tuneru.

1x S/PDIF - slúži pre pripojenie prijímača ku digitálnemu zosilňovaču optickým káblom.

1x RS232 - servisný port.

1x LAN - slúži pre pripojenie prijímača ku internetovej sieti LAN káblom.

3x USB2.0 port - porty pre pripojenie USB HDD, alebo iných USB komponentov.

3x cinch audio/video (RCA analógové výstupy) - slúžia pre pripojenie ku starším typom TV, alebo ku zosilňovaču.

1x HDMI - slúži pre pripojenie prijímača ku LCD, alebo plazmovej TV.

3x YPbPr - analógové výstupy progresívneho videa, možno použiť na pripojenie k digitálnemu LCD / plazmovému televízoru.

1x SCART - analógový výstup video a audio pre pripojenie ku starším typom TV.

1x kolískový vypínač.

1x konektor pre pripojenie napájacieho kábla.

IMG 20141114 101507 1 IMG 20141114 101520 1

Hardware Openbox SX9 HD:

Prijímač má 2 napevno zabudované tunery. Zdroj prijímača je interný a je umiestnený na samostatnej doske. Chladenie je iba pasívne prostredníctvom hlinníkového rebrovaného chladiča umiestnenom na procesore.

IMG 20141122 105259 IMG 20141122 105311

Do prijímača je možné zabudovať aj interný 2,5" SATA HDD. Na kryte prijímača (aj keď sa môže zabudovať interný HDD) je nepochopiteľne umiestnená blomba s ruským popisom. Slovenský distribútor však bude tolerovať odlepenie blomby za účelom samoinštalácie interného HDD. Inštalácia je trochu horšia ako u iných prijímačov nakoľko sa HDD skrutkuje dvomi skrutkami o montážny plech, dvomi skrutkami o zadný panel prijímača a jednou skrutkou (tá je súčasťou prijímača, treba ju odskrutkovať,osadiť plech a zaskrutkovať) o zakladovú dosku prijímača. Pred upevnením montážneho plechu si najskôr pripojte napájací a dátový SATA kábel ku základovej doske, lebo potom ho nepripojíte! Prijímač HDD bezproblémovo detekoval a aj naň nahráva.

IMG 20141122 105904 IMG 20141122 105912

Diaľkové ovládanie:

Diaľkové ovládanie je univerzálne (programovateľné aj pre ovládanie TV) je rovnaké ako bolo použité u prijímačov HDBOX, ale ovládače Openboxu sú lepšie konštrukčne vyrobené.

Tlačidla vydávajú pri stláčaní pukavý zvuk a sú pomerne dobre rozmiestnené. Smerovosť ovládača je dobrá.

IMG 20141114 100849 1 IMG 20141114 100907 1

Spustenie prijímačov Openbox SX:

IMG 20141112 163802 IMG 20141112 165504

Pri prvom spustení Vás prijímač prevedie počiatočnými nastaveniami prijímača ako:

- nastavenie jazyka : prijímače majú plnú podporu slovenského aj českého jazyka.

- nastavenie časového pásma

- nastavenia siete : prijímače podporujú pripojenie ku internetovej sieti pomocou LAN kábla, wifi USB adaptéru, alebo 3G USB adaptéru.

- nastavenie antény : prijímače majú podporu príjmu z viacerých družíc cez DiSEqC prepínač protokolom 1.0 alebo 1.1, alebo pomocou pozicionéra protokolom DiSEqC 1.2 a USALS.

Pri nastavení príjmu DVB-T/T2 prijímača Openbox SX9 HD môžete v prípade potreby využiť napájanie zosilňovača 5V priamo z prijímača.

- vyhľadanie programov: Prijímače Openbox nedisponujú funkciou FASTSCAN (rýchle vyhľadávanie programov Skylink), môžete však programy naladiť programy vyhľadávaním, alebo nahratím vytvoreného settingu FDU cez USB kľúč. Aktuálny setting majú vždy k dispozícii tí, ktorí si prijímač kúpia v Ellano.sk.

Screenshot-22-11-2014-11-08-25 Screenshot-22-11-2014-11-10-52

Aktualizácia FW:

Pred testovaním prijímačov som ich aktualizoval na najnovší dostupný firmvér 3.01.74. Aktualizáciu som previedol cez internetovú sieť (podmienka pre túto aktualizácu je pripojenie prijímača ku internetu a pripojený USB kľúč , alebo USB HDD do USB portu prijímača).

IMG 20141112 165203 IMG 20141112 165214 IMG 20141112 165257

Prijímač však môžete aktualizovať aj cez USB port prijímača. Pre čítanie kariet naších providerov sa musí doinštalovať potrebný plugin. Pluginy pre prijímače Openbox SX... si naši zákazníci môžu nainštalovať do prijímača cez internetovú sieť z nášho novo vytvoreného severu, ktorého adresa je: sx.ellano.sk

Táto adresa sa zadáva do prijímača rovnakým spôsobom ako u predchádzajúcich prijímačoch od Fortisu ako HDBOX, Skytec a pod. Link na článok s návodom na aktualizáciu pluginov z nášho serveru nájdete pod touto recenziou v Súvisiacich článkoch.

Infobar:

Mimo štandardných informácii infobar zobrazuje aj EPG v ktorom sa môžete pohybovať šípkami hore a dole, čo je veľká výhoda pretože si môžete prezerať TV program sledovaného programu bez nutnosti prerušenia sledovania relácie. V infopaneli sa zobrazuje aj ikona ktorá informuje či sledujete živé vysielanie (LIVE), alebo či využívate nahrávanie s časovým posunom (Thimeshift).

Screenshot-13-11-2014-16-47-49 IMG 20141116 123542

Zoznam programov:

Zoznam programov si navolíte stlačením tlačidla OK na diaľkovom ovládači. Iné zobrazenie zoznamu programov aktivujete stlačením šípky dohora na diaľkovom ovládači. V prijímači je vytvorených 14 favoritných skupín ktoré sú tématicky pomenované (nedajú sa premenovať). Do týchto favoritných skupín si môžete zaradiť Vaše obľúbené programy a získať tak k nim rýchlejší prístup.

 Screenshot-13-11-2014-16-48-45 IMG 20141116 123639

EPG:

Prijímače disponujú aj elektronickým programovým sprievodcom pomocou ktorého si môžete zobraziť TV program až na sedem dní dopredu. Pomocou epg si jednoducho načasujete aj nahrávanie požadovanej relácie.

Screenshot-13-11-2014-18-18-57 Screenshot-13-11-2014-18-21-26

Menu:

Screenshot-13-11-2014-16-47-35

Menu prijímača je tvorené ikonami s popisom. Tvorí ho týchto deväť položiek:

Nastavenie časovača

Plugin

TVPortál+

Media

Internetový prehliadač

Stiahnutie

Doplnky

Manažér

Nastavenia

Nastavenie časovača

V tejto položke si môžete zobraziť a upraviť nastavené časovača nahrávania, alebo prehrávania danej relácie. Načasovať nahrávanie a prehrávanie môžete aj pomocou EPG.

V nastavení časovača cez EPG máte na výber:

Záznam: jednej relácie.

Skupinový záznam: navolením tohto časovača Vám bude prijímač nahrávať aj v nasledujúce dni/týždne/mesiace ďalšie časti relácie.

Prehrať: nastavením tohto časovača Vám prijímač prepne na sledovanie danej relácie v čase jej začiatku.

Plugin

V tejto položke si môžete nainštalovať a spúšťať jednotlivé nainštalované pluginy. Server pre sťahovanie pluginov sx.ellano.sk si nastavíte v menu/pluginy/modré tlačidlo(Načítať)/červené tlačidlo(server).

Screenshot-22-11-2014-10-19-06

TVPortál+

V položke Tv portál+ môžete využívať internetové aplikácie, prečítať správy z rôzných portálov, zahrať si internetové hry pomocou diaľkového ovládača a sledovať videá z rôzných portálov.

IMG 20141130 150333 IMG 20141130 150345 IMG 20141130 150352

IMG 20141130 150416 IMG 20141130 150432 IMG 20141130 150450

Media

Screenshot-13-11-2014-18-19-42

FreeTV+:

Jedná sa aplikáciu pomocou ktorej môžete sledovať videa z rôznych portálov. Nainštalovaním dostupných tzv. addonov si môžete rozšíriť ponuku sledovania videí.

Všetky dosupné addony si môžete naništalovať po vstupe do položky FreeTV+ potvrdením voľby Download Add-on. Addony sú zoradené v zozname a môžete si vybrať ľubovoľný a doinštalovať do prijímača (inštalácia sa prevádza pomocou internetovej siete zo serveru Openboxu a je zdarma!). Čo ma veľmi potešilo, že Openbox vychádza v ústrety užívateľom tak, že v menu aplikácie FreeTV+ je aj položka Manual Video, kde sú umiestnené videá s návodmi na používanie a nastavenie prijímača Openbox SX ako napr: ako nastaviť wifi USB , AirTV+, Torrent player, HbbTV a iné. Sledovanie videí z jednotlivých addonov môže byť ovplyvnená zaťažením daného serveru.

Screenshot-22-11-2014-09-20-13 Screenshot-22-11-2014-09-20-23 Screenshot-22-11-2014-09-21-12

Youtube:

V prijímači nechýba ani prehrávač videí s portálu Youtube. Videa sú zoradené do jednotlivých kategórií, ale môžete použiť aj vyhľadávanie požadovaného videa podľa názvu. Videa je možné počas prehrávania posúvať dopredu i dozadu.

Screenshot-22-11-2014-09-22-22 Screenshot-22-11-2014-09-22-48

Internet TV:

 Pomocou tejto aplikácie môžete sledovať Internetovú TV. Musíte si Však zadať adresu internetového streamu. Plynulosť sledovanie videí je závislé na zaťažení daného serveru.

Screenshot-22-11-2014-09-24-51

 

Internetové rádio:

Pomocou prehrávača internetových rádií môžete počúvať internetové rádia v digitálnej kvalite. Zoznam internetových rádií si môžete nainštalovať priamo z menu prijímača menu/stiahnutie/užívateľské dáta/Inštalovať URL Internet radio. Ale taktiež si môžete doplniť aj svoje rádia pomocou diaľkového ovládača.

Screenshot-22-11-2014-09-25-58

Kartina:

Je platená aplikácia pre sledovanie IPTV s portálu KartinaTV. Pre sledovanie je nutné mať aktívne predlatné.

Screenshot-22-11-2014-09-26-10

Vzdialené prehrávanie (DLNA klient):

Jedná sa o funkciu DLNA Klient pomocou ktorej sa môžete pripojiť ku všetkým DLNA serverom v domácej sieti a prehrávať z nich multimediálne súbory (videá /filmy/hudbu/fotky). Dlna server môžete vytvoríť napríklad v satelitnom prijímači a prehrávať z pripojeného, alebo zabudovaného HDD, alebo aj zo smartfónu s OS Android z ktorého môžete prehrávať napr. natočené videa, alebo zobraziť si fotky na obrazovke TV a pod.

Screenshot-22-11-2014-09-26-59

Bit Torrent:

Pomocou tejto funkcie si môžete prehrávať stiahnuté súbory pomocou Bit Torrentu uložené v počítači. Podmienka je mať spustený v PC tento program a spárovať sa pomocou aplikácie Bit Torrent player s prijímačom Openbox SX.

bitorrent  Screenshot-22-11-2014-10-21-13

Podrobný video návod nájdete v menu/Media/FreeTV+/Manual Video.

Screenshot-22-11-2014-10-21-18 Screenshot-22-11-2014-10-21-41 Screenshot-22-11-2014-10-22-21

Ja som skúšal prehrávanie hudobných súborov a prehrávanie bolo bezproblémové. Prehrávanie súborov Vám môže blokovať aj antivírový program nastaveným firewallom.

Internetový prehliadač

Screenshot-13-11-2014-18-20-07

Pomocou internetového prehliadača si môžete prehliadať internetové stránky na obrazovke TV. Ovládať prehliadač môžete za pomoci virtuálnej klávesnice a diaľkového ovládania. Môžete si uložiť aj záložky pre rýchly prístup ku obľúbeným webovým stránkam.

IMG 20141122 094052 IMG 20141122 094108 IMG 20141122 094120

Polohu internetového prehliadača si tiež môžete meniť na celú obrazovku, na spodnú časť obrazovky, alebo na bočnú časť obrazovky.

IMG 20141122 094303 IMG 20141122 094412 IMG 20141122 094508

Prijímač však nemá nainštalovaný flash player, ktorý je potrebný na prehrávanie videí. Videá na stránkach napr. na youtube, iserialy.cz a pod. cez internetový prehliadač načíta, avšak neprehrá. Pre bežné prehliadanie stránok je však postačujúci. Rýchlosť načítania stránok je trochu rýchlejšia ako u starších modelov prijímačov Fortis.

IMG 20141122 094829

Stiahnutie

Screenshot-22-11-2014-09-27-37

 

V tejto položke si môžete online upgradovať firmvér prijímača, inštalovať pluginy a aj doinštalovať nové OTT služby (Freetv+) , internetové TV , rádia a RSS stránky. A to všetko zo serveru Openboxu, ktorý je vo firmvéri nastavený na download. Pluginy si môžete pohodlne inštalovať zo serveru sx.ellano.sk, alebo z USB kľúča.

Screenshot-22-11-2014-09-28-07 Screenshot-22-11-2014-09-28-20 Screenshot-22-11-2014-09-28-29

Doplnky

Screenshot-13-11-2014-18-19-54

Predpoveď počasia:

Po zadaní názvu Vášho mesta si môžete zobraziť v tejto aplikácií predpoveď počasia . Na výber máte jednodňovú predpoveď podľa hodín, alebo predpoveď na viac dní dopredu.

Screenshot-22-11-2014-09-29-01 Screenshot-22-11-2014-09-29-17 Screenshot-22-11-2014-09-29-35

Ďalšie aplikácie ,ktoré nájdete v prijímači sú čítačka  správ z RSS portálu, kalendár a kalkulačka.

Screenshot-22-11-2014-09-30-24 Screenshot-22-11-2014-09-32-27 Screenshot-22-11-2014-09-32-48

Manažér

Screenshot-22-11-2014-09-33-12

V správe úložisk aj môžete nastaviť pripojenie ku sieťovému disku (cez SAMBA protokol), z ktorého potom môžete prehrávať multimediálne súbory. Pokiaľ si nastavíte v nastaveniach nahrávania  pre nahrávanie sieťový disk, tak môžete naň aj nahrávať a prehrávať z neho vytvorené nahrávky.

Screenshot-22-11-2014-09-33-24 Screenshot-22-11-2014-09-33-37 Screenshot-22-11-2014-09-34-42

V položke prenos dát si môžete zálohovať celé nastavenie prijímača, alebo iba samotný zoznam programov.  Taktiež môžete v položke prenos dát aj inštalovať pluginy, alebo FW prijímača z USB kľúča, alebo obnoviť z USB kľúča uložené nastavenie prijímača, alebo zoznam programov.

Screenshot-22-11-2014-09-35-45

DLNA server:

Aktiváciou voľby DLNA server môžete aj z Vášho prijímača vytvoriť server pre zdielanie súborov pomocou DLNA protokolu. Tzn. že sa budete môcť na Openbox pripájať všetkými zariadeniami podporujúci DLNA protokol a prehrávať z pripojeného pamäťového média  na ktorom sú uložené napr. nahrávky prijímača. Spustený DLNA server je taktiež nutný pri využívaní aplikácie AirTV+ ktorú si môžete nainštalovať do smartfónu.

Screenshot-22-11-2014-09-36-12

Nastavenia

Do položky nastavenia sa dostanete slačením tlačidla menu a následným stlačením modrého tlačidla .  V tomto menu nájdete všetky nastavenia prijímača, nastavenie nahrávania/thimeshiftu , nastavenie antény a pod.

Screenshot-13-11-2014-18-20-50

WIFI:

Na prijímači môžete používať aj wifi pripojenie, ktoré je bezproblémové. Ja som použil pre pripojenie wifi USB adaptér Golden Media. Podmienkou pre načítanie USB wifi je zasunúť ho pri vypnutom prijímači, alebo po zasunutí wifi USB prijímač reštartovať!

Screenshot-22-11-2014-10-07-57 Screenshot-22-11-2014-10-08-19 Screenshot-22-11-2014-10-09-30

 

Spolupráca s CI/CI+ modulom:

IMG 20141116 175521

Prijímače spolupracujú s CI aj CI+ dekódovacim modulom. Prostredníctvom modulu CI+ Eurocam Irdetokarty Plustelka môžete na prijímači Openbox SX9 HD sledovať aj platenú pozemnú televíziu Plustelka. Samozrejme s dekódovacím modulom môžete v prijímači používať aj najnovšiu kartu Skylink Štandard HD M7. Ak máte kartu vloženú CI+ module, tak môžete nahrávať jeden kódovaný program a druhý kódovaný, alebo nekódovaný môžete pozerať. Nahrávky s dekódovaním karty cez Skylink ready CI/CI+ modul sú kódované (nie je ich možné prehrať v PC, ale iba prijímačom).

  Screenshot-22-11-2014-09-37-47 Screenshot-22-11-2014-09-38-00

Nahrávanie:

U jednotunerových prijímačov ( SX4Base/SX4HD/SX6HD) je možné nahrávanie dvoch až troch kódovaných HD, alebo SD programov v rámci toho istého transpondéru a tretí môžete zároven pozerať tiež z toho istého transpondéru ako je nahrávaný program. Nahrávať môžete na pripojené USB pamäťové médium (USB kľúč/USB HDD) formátu FAT32,  NTFS, alebo aj na sieťový disk cez internetovú sieť. Nahrávky sú vo formáte TS nekódovane.tzn. že ich môžete prehrať aj v PC. Nahrávanie je signalizované v pravom hornom rohu obrazovky TV. Počas nahrávania sa v zozname programov zvýraznia iba programy , ktoré sa nachádzajú na tom istom transpondéri ako je nahrávaný program. Počas nahrávania je možné zobraziť aj PIP.

IMG 20141117 175859 IMG 20141117 175917

Na dvojtunerovom prijímači Openbox SX9 HD môžete ľuboľnou kombináciou tunerov nahrávať najviac tri programy a štvrtý pozerať . Počas nahrávania satelitného vysielania môžete sledovať aj terestriálne ,alebo káblové vysielanie a aj opečne. Môžete súbežne nahrávať s tunerom 1 aj s tunerom 2. Počas nahrávania je možné zobraziť aj PIP.

IMG 20141122 111748

Prehrávanie:

Prijímač prehrá množstvo video formátov ako: TS, MKV (aj Full HD), Xvid, Divx (niektoré), MP4 a pod.

IMG 20141117 180123 IMG 20141117 180251 IMG 20141122 095010

Neprehral format MOV. Zvukové stopy prehrá vo formáte MP3 a AC3, neprehrá DTS, jeho bitstream však do digitálu pustí.

IMG 20141122 095927 IMG 20141122 100000 IMG 20141122 100148

Prehrávať multimediálne súbory a nahrávky môžete z pripojeného USB HDD/USB kľúča a aj zo siťového disku pomocou protokolu DLNA a SAMBA. V prípade Openboxu SX9 Combo je možnosť prehrávania aj z interného HDD.

Titulky:

Prijímač prehrá aj filmy zo SRT. titulkami, no sem tam sa objaví nejaká diakritická chybička.

Hudba a obrázky:

Prijímačom si môžete prehrávať aj hudbu či prezerať obrázky. Obrázky a fotky si môžete prezerať po jednom obrázku , alebo formou prezentácie.

IMG 20141122 100223

Thimeshift:

Prijímače podporujú aj nahrávanie s časovým posunom a to manuálne, alebo automatické. Manuálny thimeshift si navolíte najskôr v nastaveniach prijímača a potom ho aktivujete stlačením tlačidla pauza na diaľkovom ovládači. (Pre funkčnosť thimeshiftu musí byť pripojený ku prijímaču USB kľúš, alebo USB HDD). Po aktivácii thimeshiftu prijímač pozastaví práve vysielanú reláciu a nzačne ju nahrávať na pripojený HDD. Po opätovnom stlačení tlačidla pauza sa relácia spustí od miesta pozastavenia, Časový posun ukončíte tlačidlom stop.

IMG 20141116 123413  IMG 20141116 123436

Pokiaľ si zvolíte automatický thimeshift tak Vám prijímač automaticky bude nahrávať s časovým posunom ten program na ktorý prepnete. V časom úseku od prepnutia na daný program sa môžete pohybovať pretáčaním dozadu i dopredu poprípade ho môžete aj pozastaviť.

HbbTV:

Prijímač disponuje aj funkciou hybridnej televízie HbbTV, čo je kombinácia satelitného vysielania a informácii z internetu. HbbTV sa aktivuje červeným tlačidlom na diaľkovom ovládači na programoch podporujúcich túto funkciu (ČT1 HD, STV1 HD, niektoré nemecké TV).

IMG 20141117 180931 IMG 20141117 180737IMG 20141117 180746

HbbTV pracuje správne, môžete pomocou neho sledovať napr. archívy vysielania českej televízie.

IMG 20141117 180807 IMG 20141117 180814 IMG 20141117 180840

HBBTV však nepodporuje model Openbox SX4 Base.

PIP-obraz v obraze:

Obrazom v obraze disponujú všetky modely nových Openboxov. Po aktivácii PIP môžete sledovať dva SD alebo HD programy v ramci toho istého transpondéru.

Môžete si navoliť aj zoznam programov a prepínať programy v malom okne PIP. Dva krát stlačením tlačidla aktivácie PIP sa zobrazia dve okna vedľa seba, čiže PAP.

IMG 20141117 180637 IMG 20141117 180655 IMG 20141117 180626

DVB-T/T2 (Openbox SX9 HD):

Screenshot-22-11-2014-11-22-51 Screenshot-22-11-2014-11-24-49Screenshot-22-11-2014-11-30-52

Príjem DVB-T COMBO prijímačom Openbox SX9 je bezproblémový. V prípade použitia anténneho zosilňovača , môžete použiť napájanie 5V priaamo z prijímača. Naladené programy zaradí do zoznamu programov Terestrial.

IMG 20141122 113129 IMG 20141122 113252IMG 20141122 113300

Plustelka:

Po vložení modulu Irdeto Eurocam spolu s kartou Plustelka je možné sledovať aj platenú terestriálnu televíziu Plustelka.

IMG 20141122 113349 IMG 20141122 113400

DVB-C (Openbox SX9 HD):

Nakoľko má Combo prijímač hybridný tuner môžete s ním sledovať aj digitálnu káblovú televíziu DVB-C. Príjem je bezproblémový. Naladené programy sa Vám uložia do zoznamu programov Cable.

 IMG 20141122 110602 IMG 20141122 110607 IMG 20141122 110619

 

Streamovanie TV vysielania:

Prijímačmi Openbox SX4, SX6 a SX9 combo (SX4Base túto fukciu nepodporuje) môžete streamovať cez internetovú sieť  do smartfónu s OS Android a nainštalovanou aplikáciou Air TV+.

Aplikáciu si môžete nainštalovať z Google Play, je bezplatná a voľne dostupná.

AirTIVI+

Podmienka pre fungovanie je mať spustený v Openboxe DLNA server a prijímač a smartfón musia byť pripojený v tej istej domácej sieti.

Screenshot 2014-11-19-18-22-02 Screenshot 2014-11-19-18-25-09Screenshot 2014-11-19-18-27-01

 Pomocou aplikácie AirTV+ môžete cez internetovú sieť ovládať virtuálnym diaľkovým ovládačom.

Screenshot 2014-11-19-18-40-16 Screenshot 2014-11-19-18-40-25Screenshot 2014-11-19-18-38-59

Pomocou aplikácie mi fungoval plynulo aj stream HD programov. Steamovať môžete ten program, ktorý máte v prijímači navolený.

Screenshot 2014-11-19-18-42-59 Screenshot 2014-11-19-18-42-45Screenshot 2014-11-19-18-39-57

Návod na používanie a nastavenie streamu nájdete v návodoch FreeTV+.

Teletext:

Prijímač disponuje teletextom , ktorý sa zobrazuje správne.

IMG 20141130 150530

Radio:

 Prostredníctvom prijímača môžete počúvať aj satelitné rádia v digitálnej podobe.

IMG 20141130 150557

Multistream

Čo je MultiStream?
MultiStream je technológia - súčasť štandardu DVB-S2. Podstatou je, že v jednom pakete (na jednej nosnej) funguje niekoľko nezávislých transportných tokov (TS). Každý z nich sa javí ako samostatný TS. Technicky je možné každý z tokov vysielať s rôznou moduláciou (QPSK / 8PSK) a parametrom FEC. Režim MultiStream sa aktívne používa na distribúciu satelitného signálu na digitálne pozemné vysielače. Z tohto dôvodu majú všetky TS toky rovnaké parametre.

 Screenshot-30-11-2014-13-28-54 Screenshot-30-11-2014-13-33-38 Screenshot-30-11-2014-13-34-39

A práve príjem multistream ako jedny z mála prijímačov podporujú nové Openboxy SX. Ja som skúšal multistream na družici 45E Intelsat12 kde sa nachádza multistream bulharských verejnoprávnych a komerčných TV.

IMG 20141130 143608 IMG 20141130 143627 IMG 20141130 143644

Príjem a vyhľadanie programov je bezproblémový.

IMG 20141130 143713

Rýchlosti prijímača:

nábeh prístroja z vypnutého stavu po načítanie karty skylink ice cez softcam až po nábeh obrazu : 1min 05 sek (pri spustení na FTA satelitný/terestrialny , alebo kablový nekódovaný program je štart prijímača rýchlejší a to cca 42 sekúnd)

nábeh prístroja z pohotovostného režimu : 6sek

rýchlosť prepínania kódovaných SD programov: cca 2,5 - 3 sek

rýchlosť prepínania kódovaných HD programov: cca 3,5 - 4 sek

rýchlosť prepínania nekódovaných programov: 2 - 2,5 sek

 Záver:

Nová séria prijímačov Openbox SX ponúka kvalitný hardvér a stabilný chod prijímačov. Počas testovania prijímače nezamrzli, ani sa nereštartovali, čo ma naozaj príjemne prekvapilo. S dekódovacími kartami Skylink ICE, Irdeto a UPC Freesat pracujú bezproblémovo. S použitím dekódovacích modulov môžete v nich prevádzkovať aj najnovšie karty Skylink Irdeto Standart M7, a v prijímači Openbox SX9 Combo aj kartu Plustelka. Prijímače majú veľké množstvo multimediálnych možností a dobrú softvérovú podporu. Je to dobrá alternatíva pre menej skúsenejších užívateľov, ktorí žiadajú funkcie linuxových prijímačov, avšak ovládanie Enigma 2 oper. systému je pre nich príliš zložité. Pokiaľ sa Vám zapáčili prijímače Openbox SX4 Base, Openbox SX4 HD, Openbox SX6 HD, alebo Openbox SX9 Combo HD môžete si ich zakúpiť v eshope ELLANO.SK.

Verím, že sa Vám recenzia páčila a zostanete naďalej verný nášmu portálu a firme ELLANO.SK

Video k článku

Hodnotenie článku

4.5/5 hodnotení (13 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Komentáre (4)

  • olo

    olo

    03 február 2015 v 15:30 |
    Dokaze prijmac Openbox SX6 HD vie prehravat video subory "flv" ?
    • Ivan.P

      Ivan.P

      03 február 2015 v 19:10 |
      Otestoval som dnes formát flv ,ale na prijímači Openbox SX 4 a žiaľ tento formát neprehral:(
  • Zdeno

    Zdeno

    23 február 2016 v 21:59 |
    zdravim podporuju openboxy sx audio aac co ma treba digisport 1 hd diky
    • IvanP

      IvanP

      26 február 2016 v 17:10 |
      V čase môjho testovania tohto prijímača zvuk na Digisporte išiel. Momentálne nemám tento prijímač- nemám možnosť to preveriť.

Napísať komentár

Komentujete ako hosť. Môžete sa prihlásiť.


Poskladajte prosím správne obrázok

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget