Poradňa Blackbox

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
Viac
12 okt 2013 20:39 #5381 od ZdenekMi
Odpoveď od ZdenekMi na tému Poradňa Blackbox
jj, já už takhle měnil za poslední 2 roky asi 3. Ale faktem je, že jich doma používám asi 8 (STB, TV, notebooky, atd.).

Satelity mám většinou nad TV, a tak jsou kabely ohnuté směrem dolů.
Už jsem koupil i jeden s otočnými klouby na konci, aby šel natáčet, protože jsem si říkal, jestli se to neláme tam. Ten zatím drží. Ale jestli to je tím, těžko říct.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Viac
12 okt 2013 20:42 #5382 od robino65
Odpoveď od robino65 na tému Poradňa Blackbox
No neviem, píšete, že s ver. 57 je problém... Aby som to nezakríkol, ale mám verziu 2.11.57 a Mcas zo 4.9.2013 a v PolarEdite bežne upravujem programy, robím prenosy FDU (ver. 1.4) hore-dole cez FTP priamo v Polaredite a zatiaľ všetko šlape...

Viac
12 okt 2013 21:52 #5383 od kreatin
Odpoveď od kreatin na tému Poradňa Blackbox

robino65 napísal: No neviem, píšete, že s ver. 57 je problém... Aby som to nezakríkol, ale mám verziu 2.11.57 a Mcas zo 4.9.2013 a v PolarEdite bežne upravujem programy, robím prenosy FDU (ver. 1.4) hore-dole cez FTP priamo v Polaredite a zatiaľ všetko šlape...

Ano editovat to jde v PolarEdite ,ale jakmile to edešlu z PC do sat. přijímače přes lan tak se vše tváří v pořádku,ale programy jsou na původním umístění.Prostě se nic nestane. :S Na 2.11.34 to šlape jak hodinky.

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
12 okt 2013 22:10 #5384 od ZdenekMi
PolarEdit nepoužívám, tak si nejsem jistý jestli to pomůže. Ale zkuste v 2.11.57 jít do seznamu program, přes modré tlačítko na "Volby seznamu programu" a nastavit položku "Číslo místního programu" na Vypnuto. V tom je rozdíl mezi těmi verzemi, třeba to bude ono.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula

Viac
13 okt 2013 13:01 #5392 od byne
Odpoveď od byne na tému Poradňa Blackbox
Dobry den, v kvetnu jste reagoval na dotaz Konradka ohledne problemu s prekryvem (resp. s neprekryvem) nahravek z casovace nahravani s pouzitim prednastaveni casu pred a po poradu (viz nize citace). Podotykam, ze se jedna o Blackbox s 2x DVB-T tunerem.
Nevíte, jestli se od té doby v novych firmwarech toto resilo?
Mam tento model objednany, ale jeste vaham, protoze jsou pro me prave tyto funkce vyznamne.
Dekuji
Zbynek

Citace od Konradek (11.05.2013 16:45):
Dobrý den, pořídil jsem si Blackbox osazený 2xDVBT tunerem z důvodu spolehlivého nahrávání, žádné jiné zvláštní nároky na toto zařízení nemám, bohužel objevil se zásadní problém a prosím tedy o vaše poznatky, chová-li se vaše zařízení shodně.

Při nastavení časového nahrávání, kdy v menu přijímače mám nastaveno automaticky přidat 2 minuty před pořadem a 15 minut za pořadem vše funguje správně pouze do chvíle, kdy další časovač nahrávání začíná v těch 15ti nastavovaných minutách (je jedno, jestli na stejném programu, či na jiném). V tu chvíli se předchozí nahrávání ukončí minutu před začátkem následujícího časovače, místo aby bylo využito druhého tuneru. V případě překrytí pořadů je to bez problémů.
Tedy příklad - nastaveno nahrávání do 20.00 do 20.30 (tedy 19.58 až 20.45 s automatickým přidáním) a následující nahrávání je od 20.40 do 21.00 (tedy 20.38 až 21.15).
Výsledek je že první nahrávání se ukončí v čase 20.37, přitom do poslední chvíle zobrazuje při stisknutí info, že nahrávka skutečně bude až do 20.45.

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
13 okt 2013 13:45 #5393 od ZdenekMi
Zdravím,

musím se přiznat, že nevím :( Mám 2x DVB-S2 tunery, a tak to nemůžu vyzkoušet.

Jedině jestli někdo, kdo má dva DVB-T2 tunery, napíše jak se to v 2.11.57 chová.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula

Viac
13 okt 2013 14:38 #5394 od konradek
Odpoveď od konradek na tému Poradňa Blackbox
Neopravilo se nic, ani ve FW 2.11.57.
- Přetáčení HD nahrávek stále zlobí, čím delší nahrávka, tím horší situace, tedy nahrávám pouze v SD.
- Překryv "lze" částečně vyřešit tím, že se nenastaví žádná přidaná doba před začátkem pořadu, potom skončí nahrávka dle času v EPG a následně začne nahrávka dalšího pořadu. Velká nevýhoda - když smažete jako první následující pořad, přišli jste o konec toho předcházejícího - tedy musíte na toto stále myslet
- Další perlička, když nastavíte více nahrávek v EPG za sebou, po vypnutí a zapnutí zařízení a vkročení do EPG, jsou červeně označené jiné pořady, když chcete znovu načasovat, zakřičí kolizi. Tedy nahraje vše, ale nedokáže to korektně označit v EPG, musíte pro kontrolu do časovače a vše kontrolovat manuálně, velice otravné
- Další chyba je po oznámení, že za chvíli začne nahrávání, v případě že nechtěně stisknete po této hlášce tlačítko power, Skytec zamrzne a pomůže jen vypnout vypínačem ze sítě (je to pouze mezi upozorněním a začátkem nahrávání).
- A ještě jedna věc, která mě opravdu štve, poměrně často se mi stává, že při otevření určitých souborů avi úplně zamrzne. Tedy když se nahrává, raději nic nepouštět. Kdyby napsal, že soubor nepodporuje, dobře, ale tohle je hodně špatné chování.

Viac
13 okt 2013 14:41 #5395 od konradek
A ještě poslední věc, u FW 2.11.57 při nahrávání stále bliká v horním rohu čtverec s písmenem "R", to je neuvěřitelně otravné a nesmyslné, vypnout se to nedá, předpokládám, že to nepůjde ani v novém FW, nebo se pletu pane Zdenku? Kdyby to jen svítilo, ale proč to bliká?

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
13 okt 2013 15:25 #5396 od ZdenekMi
Zdravím,

to "R" bliká a vypnout se nedá. Je to vlastnost, kterou výrobce FW zavedl do novějších verzí FW a trval na tom, že to tak zůstane.

Až se vrátím domů, tak zkusím v novější verzi, jestli je to tam zůstalo. Já už si na to nějak zvyknul, a tak to ani neregistruji, že to bliká. Ale faktem je, že někomu to dost vadí.

Zdeněk

Ing. Zdeněk Mihula

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
13 okt 2013 16:09 #5397 od ZdenekMi
Tak dobrá zpráva. V 2.11.72 už žádné "R" při nahrávání není.

Tahle verze ven předpokládám nepůjde, ale v další co bude uvolněná, už snad budete zase bez otravného "R"...

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
13 okt 2013 16:55 - 13 okt 2013 16:55 #5398 od ZdenekMi
Konradek máte tam verzi označenou bez CIP nebo s CIP? Když jste jí instaloval.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula
Posledný krát upravené:13 okt 2013 16:55 ZdenekMi

Viac
13 okt 2013 17:36 #5399 od byne
Zdravím, děkuji za cenné informace - budou asi bohužel důvodem, že si objednaný (a i předzaplacený) Blackbox s dvěma tunery DVB-T2 neodeberu a podstoupím nepříjemnosti spojené s "páčením" peněz nazpět.
Mám teď Topfielda, který nemá možnost přednastavit prodloužení konců nahrávek a těšil jsem se na to, že u nového stroje (kromě toho, že bude umět HD) už konečně nebudu muset u každého pořadu ručně posunovat prodloužení konců nahrávek - to co popisujete je přesně ten případ, kdy bych se z toho zbláznil.:-)
Je mi líto, že to musíte podstupovat, ale nechť vám je alespoň útěchou, že jste svými zkušenostmi ušetřil další potenciální nešťastníky.
Přeji, ať to nakonec přeci jen některý z dalších upgradů spraví.
Zbyněk

Viac
13 okt 2013 18:11 #5400 od konradek
ZdenekMi: děkuji za potvrzení zmizení "R", je to pro mne velká radost! Nainstalovanou mám verzi bez CIP, tedy nekódované nahrávky. Pro DVBT by myslím CIP neměl žádný smysl, nebo se pletu?

byne: jsou to chyby, pravda. Stále ale věřím, že řešení v budoucích verzích bude. Bohužel DVBT není primární určení těchto přístrojů a "nás", kteří toto využití požadují, není moc. Tedy zřejmě ani reportů z naší strany směrem k výrobci/dovozci tolik není. Je to škoda, ale uvidíme, rozhodně je to velký skok od mého původního MMC centra Xtreamer, který byl na bohnice. Tady až na uvedené chyby, nahrávání funguje naprosto spolehlivě, důležité pro Vás je, že se můžete rozhodnout.

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
13 okt 2013 18:15 #5401 od ZdenekMi
konradek: jj, verze bez CIP je správná. S DVB-T2 by opravdu s CIP neměla smysl. Ale jen tak jsem si pro jistotu říkal, že se zeptám, protože jsem si nebyl jistý, jestli ty problémy by nemohly s tou verzí souviset - pokud by jste tam měl CIP.

Vezmu ty Vaše připomínky a pošlu je na podporu SkyTec, aby je zalogovali na výrobce FW jako chyby.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: konradek

Viac
15 okt 2013 19:50 #5417 od byne
konradek: jestli mohu poprosit, až bude uvolněná ta nová verze firmaware 2.11.72 nebo vyšší, mohl byste dát zprávu, jestli se náhodou něco nezměnilo (tedy hlavně ohledně nahrávání)?
Moc děkuju!

Zbyněk

Čas vytvorenia stránky: 0.148 sekúnd
Funguje na Kunena fórum
Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu