Poradňa Blackbox

Viac
24 nov 2013 13:59 #6181 od byne
Odpoveď od byne na tému Poradňa Blackbox
No, ale nejedná se o tu červenou ledku, je to jeden bodík z matice displeje (bleděmodrý). Vlevo vedle názvu kanálu a bliká při zmáčknutí dálkového jako potvrzení příjmu.
Tak jen pro upřesnění, kdyby náhodou. :-)
Ale asi to byla nějaká nestandardnost, si myslím.
Díky, Zbyněk

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
Viac
24 nov 2013 14:08 #6182 od ZdenekMi
Odpoveď od ZdenekMi na tému Poradňa Blackbox
Tak jsem si to zkusil a už je mě to jasné :) Byl jsem o maličko vedla :)

Hmm, fakt nevím, jestli mě tahle tečka někdy zůstala svítit. Zkusím to sledovat.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
24 nov 2013 21:44 - 24 nov 2013 22:13 #6185 od ZdenekMi
Ta tečka zůstane svítit třeba když nahrávám a pak dám box do stand-by a nechám nahrávání běžet na pozadí. Možná to indikuje stav, kdy je box sice ve stand-by, ale na pozadí běží nějaká spuštěná akce.

EDIT: Tak tečka svítí dál i po ukončení nahrávání, opětovném zapnutí a vypnutí boxu. Nevím, proč to tak je, možná nějaký bug. Ale každopádně je to asi poměrně normální stav, takže bych se tím netrápil.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula
Posledný krát upravené:24 nov 2013 22:13 ZdenekMi

Viac
25 nov 2013 14:25 #6186 od robino65
Odpoveď od robino65 na tému Poradňa Blackbox
Citujem odpoveď uživateľa Vanas_m asi zo 4. strany tejto diskusie:

"Já vypozoroval, že to funguje se Standby režimem takto. Pokud stiskneš tlačítko Standby krátce - cca 1 vteřina, usne přijímač pouze lehce ( start trvá pak několik vteřin ), pokud podržíš Standby tlačítko dlouze ( 3 a více vteřin ), usne hluboce a při startu se chová víceméně stejně jako když ho zapneš kolíbkou vzadu ( spustí se Loader a vše startuje znovu ) - před nápisem svítí zmiňovaná tečka signalizující obnovení provozu z hlubokého spánku, pokud přístroj vypneš a zapneš kolíbkou vzadu - tečka zmizí. "

Viac
25 nov 2013 17:44 #6187 od byne
Je to tedy záhada, protože mě to funguje jinak: o tom dlouhém stisku, kdy nastane power off, jsem tedy nevěděl a mám to také tak (také se to dá navodit dvěma krátkými stisky), ale ani po tomto startu (loader atd.) mi tam ta tečka nesvítí.
A když mi tam dříve svítila, byla tam pořád nezávisle na způsobu startu a byla tam jak při zapnutém tak ve standby stavu. Jednoho dne zmizela - nevím proč.
A protože mi BB občas po nahrávání ve standby vytuhnul, udělal jsem na doporučení tovární nastavení a po něm se tam opět objevila a je tam opět stále v zapnutém i ve standby a po "mělkém" i hlubokém startu.
Pro úplnost podotýkám, že má teď podlední FW 2.11.77, samozřejmě bez CIP.

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
25 nov 2013 18:20 #6188 od ZdenekMi
Možná byl záměr, aby ta "tečka" fungovala, jak je popsáno. Ale každopádně i u mě to funguje jinak.
Ale asi bych se s tím netrápil - hlavně když ostatní bude fungovat OK :)

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula

Viac
25 nov 2013 18:31 #6190 od byne
To je pravda:-)
Já jsem měl tendenci v tom hledat nějakou informaci, protože mi to občas tuhne.
Teď, po tom továrním nastavení, jsem zvědav, jestli se to zlepší.
Jinak po tom nastaveni konfigurace Mcas mi to zatím problém s dekódováním neudělalo, ale teď, když jsem to napsal, si asi koleduji:-)
A když jsme si psali o té tečce, tak co se týká indikace, chybí mi tam věc, na kterou jsem byl zvyklý u Topfielda (můj dřívější stroj): Pokud byl ve standby a začal nahrávat, tak na displeji bylo "REC", což mi přijde praktické. Když mám vše vypnuto a na BB svítí název kanálu, nevím jestli jsem ho jen zapomněl vypnout nebo jestli se sám spustil kvůli nahrávání. U takovéhleho jinak pěkně vybaveného přístroje by to možná neškodilo - nešla by taková úprava-vylepšení iniciovat?
Zbyněk

Viac
27 nov 2013 17:52 #6228 od byne
ZdenekMi:
Nějak se mi nedaří - Mcas s tou novou konfigurací tedy sice zatím nezaváhal, to vypadá dobře. Vždy dekódování funguje, za což děkuji.
Ale i když jsem udělal tovární nastavení a pak obnovení nastavení, stejně každé druhé až třetí nahrávání skončí vytuhnutím a též ta poslední nahrávka je tam sice celá, ale nedá se spustit a ani ta nabídnutá oprava nepomůže.
Naposledy to dnes bylo z HBO HD, z kterého nahrávám často a mám dokonce podezření, že když je to nahrávání (vždy z časovače) spuštěno ze standby dojde právěže často k tomu vytuhnutí, zatímco když je nahrávání spuštěno (taktéž z časovače) v průběhu používání přístroje (např. sledování jiného programu) ještě k tomu vytuhnutí nedošlo ani jednou.
Nevím, co jiného zkusit.
Zbyněk

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
27 nov 2013 18:25 #6229 od ZdenekMi
Hmm, já nahrávám hlavně přes časovač ze stand-by a nedělá to.

Co tam máte všechno za pluginy? Jestli to nezpůsobuje některý z nich.

Poslední možností, když už nic jiného nezabere, bývá kompletní promazání přijímače a opětovné naladění a nastavení. Už jsem to taky dělal, když jsem nevěděl jak dál.

Zdeněk

Ing. Zdeněk Mihula

Viac
27 nov 2013 19:50 #6230 od byne
Mám jen ty co tam byly: Mcas a pak coconut a Mclient, které se spouštějí ručně.
Kompletní promazání znamená tovární nastavení bez obnovení?
Asi mi nic jiného nezbyde, ale bojím se, jestli to pomůže. Co když ne?
Děkuji, Zbyněk

• ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • Moderátor
  • Moderátor
Viac
27 nov 2013 20:09 #6231 od ZdenekMi
Mě už moc nic jiného než to kompletní promazání nenapadá :(

Ještě by teoreticky mohl to zamrzání způsobovat HDD, na který se nahrává. Mohl by jste ho ještě zkusit přeformátovat. Nebo ještě lépe na zkoušku zkusit nějakou dobu používat na nahrávání nějaký jiný - pokud máte možnost.

Zdenek

Ing. Zdeněk Mihula

Viac
27 nov 2013 20:42 #6232 od byne
Budu to muset všechno vyzkoušet.
Ten HDD jsem formátoval (pomalu) než jsem ho tam dával, ale nový nebyl, takže by na tom něco být mohlo. Tomu ale trochu odporuje to, že to vytuhne vždy zrovna na konci nahrávání.
Pravda ale také je, že mi tu vytuhlo teď před chvílí mezitím co si píšeme a bylo uprostřed přehrávání nahrávky. Zkusím vypnout timeshift a nahrávat jen na síťový disk.
Moc děkuji, Zbyněk

Viac
28 nov 2013 10:34 #6243 od kreatin
Odpoveď od kreatin na tému Poradňa Blackbox
Ten HDD je 3,5 nebo 2,5 já mám 2,5 a funguje to v pohodě ,ale zkoušel jsem prvně 3,5 disk a ten se choval podobně

Viac
28 nov 2013 11:38 #6244 od byne
Je to 2,5 WD. Ale jak říkám, nebyl nový, používal jsem ho asi rok jako zálohovací USB HDD.
Přestože statistiky to nepotvrzují, moje zkušenosti jsou takové, že s Westerny už jsem párkrát v životě problém měl, zatímco se Seagaty snad ještě nikdy. Tak bych pak případně pořídil ten.
Každopádně teď mám ten vnitřní HDD úplně odpojený a jedu jen na síťový a testuji.
Děkuji, Zbyněk

Viac
28 nov 2013 14:54 #6245 od vanas_m
Odpoveď od vanas_m na tému Poradňa Blackbox
Tak bohužel mám z poslední doby taky špatné zkušenosti s orig. software v kombinaci s MCAS, mám poslední verzi 77 a nejnovejší MCAS ( ale zlobil mě i ten předchozí ). Nastavení MCAS jsem nezkoušel, u programů NatGeo HD a NatGEO Wild HD se mi objevovalo - Program zakodóván a musel jsem několikrát o kanál tam a zpět a pak se to chytlo. Vyhodil jsem MCAS a dal tam OSCAM přes server ellano a vše běží OK. Dokoce i nahrávky, který při použití MCAS se různě sekaly a ve Videoredo šly špatně editovat, tak nyní nahrávky s OSCAM skončí při editaci ve Videoredo se zeleným zatržítkem bez jediné chyby. Maslím si proto, že problém je skutečně v MCAS. Jinak OSCAM mě dělá pouze jednu nepodstatnou blbinu - pokud v origosoftu měníte zvuk "žlutým tlačítkem", ztichne úplně všechno, pokud ale vše nastavíte a na program se vrátíte, zvuj již funguje bez problémů - kolikrát zvuk u jednotlivých kanálů měníte ??? Já vůbec - nastavím a je to - takže nevadí.

Čas vytvorenia stránky: 0.174 sekúnd
Funguje na Kunena fórum
Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu