Ještě včera jsem podle Vašeho návodu provedl nainstalování FW v2.* ale asi po hodině byl výsledek negativní. Proto jsem si připravil všechny návody a dnes jsem se do toho pustil s čistou hlavou(ráno moudř.večera)
Podle návodu >
technet.euweb.cz/2011/12/Postup-na-vycisteni-preplnene-
pameti-linuxovych-satelitnich-pristroju.html,jsem začal s čištěním paměti spustil HERCULES,po nastavení SERIAL=COM1,BAUD=115200, klikl na OPEN v okně se objevilo
"Serial port COM1 opened" - (zapnul jsem přijamač a v okně se napsalo
FrT 0 - (podržel jsem ESC a naskočilo
PDK7105> -(dle návodu >"erase all" -(v novém řádku se objevilo
Unknown command ´erase ´-try help
PDK7105>
PDK7105> opět jsem napsal > erase all - ( v nov.řádku
Erase Flash Bank #1 - Warning: 3 protected sector will not be erased !
. . . . . . . . -( nasledovali tečky - na displey se odpočítávalo erase v % až do -
ERASE:100% - v okně herulesu na konci teček napsalo >done
PDK7105
Tím vymazání skončilo,ukončil jsem HERCULES klik na CLOSE a v okně napsalo
Serial port COM1 closed
- - -
Vypnul jsem přijimač koleb.vyp.a následně jej zase zapnul, na display se objevilo
LOADER 5.04 a po chvílce ERR:0×71-tím to skončilo
Vypnul jsem opět přijímač
Jelikož jsem nejmeně 4× prováděl nahrání FW do přijimače pomocí USB tak jsem
tentokkrát použil kabel přes RS232 pomocí progr. POTER. Po jeho spuštění jsem
nastavil
Mode - Software
File - FAC.SkySat.Royal.v1.99.99.2011Aug11.ird
Komun.port COM1
klik na DOWNLOAD a zapnul přijimač - na display přij. > DOWN 1% a začalo plnění dat-cca asi po 33 min-POTER oznamil TRANSFER Complete !
Po vypnutí a zapnutí přijímače se několikrát na displ. vystřídalo >Erase-> Write ->Erase ->Write doprovázeno probíhajícími % a nakonec se objev. Complete.
Po vypnutí a zapnutí přístroje naskočil na displ. Loader 5.04 ->Upgrade ->Erase ->Write pak v levém horním rohu zablikaly diody, zase se objevil Loader 5.04 -> RUN (asi 4min) pak Start 1 a naskočil obraz do MENU Language, po základních nasteveních jsem nakoukl do MENU->Instalace->Informace o systému:
Verze zavaděče- L 5.04
Verze HW - HS 8200 1.00
Verze aplikace- HS v1.99.99
- - -
Přesto, ač skepticky kvůli že je tam stále >Loader 5.04 jsem zkusil nainstalovat poslední FW 2.10.29 a jelikož jsem v návodu PDF "Správne nahrátie FW a ostatnych súčasti SOFT.....(RoyalHD PVR Ready)" byl upozorňván,že po každom vymazání a nahrati je nutno "vykonať-OBNOVU VÝROBNÝCH NASTAVENÍ, vstopil jsem do MENU->Instalace->Obnovení systému kde jsou 4 položky pro obnovu:
1. Obnovit systém- tovární nastavení
2. Obnovit konfigurační data
3. Obnovit programy
4. Obnovit systemová nastavení (ještě tam jsou->
5. Uložit systémová nastavení
6. Vymaže uloženou pozici
- -
použil jsem 1. a pak ještě 2. položku, vždy to pak naskočilo do Menu Language a k dalším nastavením.
Provedl jsem vypnutí přijímače, do USB portu jsem zasunul USB Flesh (naformátováno na FAT32, do rootu nakopírován jen >Sky_Sat_Royal_2.10.29_26.03.2012.ird),podržel na přijímači stisknuté tlačítko >CH (šipka nahoru) a pak zapnul koléb.vyp.přijimač. Na displ. se objevilo >Loader 5.04->po cca 4 sec SCAN USB po dalších 3-5 sec >Read : 0% pustil jsem tlačítko a za cca15 sec naskočilo ERR:0×10 a tím celá anabáze skončila - no vypnutím a zapnutím chvála bohu přijímač nastartoval.
Výsledek - FW v2.* se nepodařilo do přijímače nainstalovat - někde musí být
chybička, která neumožní nainstalovat BOOTLOADER v6.0 a následně i FW v2.*
Celkem jsem to za 1 a 1/2 dne zkoušel asi 5× a výsledek je stále stejný.
Nechci 100 % tvrdit že bych neudělal nikde žádnou chybu ale stejnou chybu v instalačním postupu stále opakovat není snad možné, pokaždé jsem postupoval podle návodu - naposledy včera večer, který jsem měl od Vás a stále jedno
a totéž.
Dokonce si začínám myslet, že bude chyba někde v použitém SOFT. i když na druhou stranu přijímač ukazuje perfektní obraz i zvuk,vyzkoušel jsem všechny hlavní funkce (naladění kanálů ze SAT 23,5-CSLink, fungující obě čtečky karet (plugin MCAS-OK i oba sloty CI s modulem CRYPTOWORKS-OK, nahrávání pořadu na USB, přehrávání z USB-HDD Toshiba a šlape to bez sebemenších chybiček -
!!velmi nerad bych se připravoval o možnost stále vylepšovat činnost přijímače novým vylepšovaným upgrádem FW !!- co s tím ?- vkrádá se mi neustále myšlenka a to do 14 dnů přijimač vrátit prodejci, ale jinak mne tento přistroj docela nadchnul.
Snažil jsem se podrobně popsat celý proces, jestli někde odhalíte chybu je to však tuze zdlouhavé a velká ztráta času, napadá mne pokud by jste byl ochoten mi ještě pomáhat, zkusit to naživo se SKYPEm, vůbec nejlepší by bylo přijímač přeposlat a nebo s ním přijet, opravdu si již nevím rady, v každém případě velmi děkuji za pomoc a ochotu
R.Široký,Hradec Králové