Takže jsem to studoval a vyhledával i na internetu a aj na konkurenčních forech, a bylo mě doporučeno přes Total Comander, ale bohužel s tím já nemám zkušenost, mám ho sice stáhnutý, ale zase se nemohu přihlásit na sítť a nevím jak, ale jsem si teda ujasnil ještě ten systém přes WinSCP a napíšu to tu, ale někde dělám chybu- prostě do přístroje to není možné dostat. zkoušel jsem to tady tento systém ale bez úspěchu
Takže:
Napíšu to tu do podrobna od začátku:
Takže najedu na
satellites-xml.eu, a vyberu satelity, nebo dám všechny
dále dám Download transponders with all channels
dále File format .xml- doufám že xml. je dobře?
a dám download- vygeneruje to satelity
vygenerované satelity si nakopíruji na naformátovaný Flash disk FAT32
Po nakopírování si soubor na flešce přejmenuji na satellites.xml- to je prosím důležité si ho přejmenovat? a nebo ne?
Mám stažen program WinSCP, který otevřu a objeví se WinSCP přihlášení
kde vyplním Přenosový protokol FTP- je to prosím správně?
dál Hostitel to je IP adresa toho boxu- každý ji má jinou a dá se zjistit přes nastavení systém a pak síť a nastavení adaptéru v levém horním rohu je IP adresa
dál číslo portu 21
dál uživatelské jméno: root
dále heslo HDMU- protože mám Enigmu2 HDMU
a poté dám přihlásit kolonka dole a objeví se:
spojování s IP adresou daného boxu
a rychle to problikne až na spojeno a objeví se
celá taková jak to nazvat tabulka rozdělená do dvou sloupců
pravý sloupec - Tuxbox- root s IP adresou daného boxu
a dál a napravo je mimo jiných kolonek tak kolonka adresář buď tuxbox
nebo kořen
nebo ETC
já mám zvoleno snad správně tuxbox
a pod tím tuxbox je tabulka s podadresáři
timezone.xml.
terrestial.xml
sattelites.xml
a ještě je tam nahoře jeden adresář nepojmenovaný
a poslední cables.xml
Takže já teď najedu na levý sloupec a pod ikonkou lokálni
dole je taková ikonka televize a v ní je IP adresa daného boxu
a pod tou ikonkou té televize je adresář, na který kliknu teda na šipečku dolů a vyberu
v mém případě je to výměnný disk H- to je vlastně flash disk na kterém jsou vygenerované a uložené ty satelity
a objeví se v tabulce
satellites.xml
najedu na něho a levým tlačítkem myší ho přenesu na pravo do souboru satellites.xml a objeví se tabulka:
Přepsat vzdálený soubor sattelites.xml? Toto je tedy správně? a nebo se to do souboru satellites.xml nekopíruje, ale libovolně v pravo do tabulky?
podotýkám, že box je pořád zapnutý a spojen s programem WinSCP
ještě jsou tam nějaké informace:
nový 918 044 bytů - každý bude mít jinak podle toho kolik satelitů si vygeneruje
existující: 224 268 bytů
zvolím ano
a zobrazí se a rychle zmizí nějaká tabulka asi přenos dat do toho boxu, ale fakt to byl takový fofr, že jsem ač bych rád tak tu tabulku jsem nezaregistroval, a jak uvažuju o tom tak to přece za tak krátkou bobu ani nemůže nahrát- ale byla tam
no a teď si myslím že by to mělo být všechno, to by mělo již být nahrané v boxu, tak ho jdu vypnout a hned zapnout a zjistím zda to tam ty mé vygenerované satelity nahrálo
No a co se stalo, nic, teď to ani ty předcházející satelity- to byly jenom tak pro zajímavost vygenerované přes dreamset- ten má možnost pouze generovat ze stránek
www.kingofsat.com, takže to ani nepřepsalo.
Takže prosím, kde dělám chybu, prosím poraďte, zajímalo by mě to. Děkuji Vám
Bylo mě řečeno, že přes Total Comander je to jednodušší, ale nevím zkouším to ale nevím?
Tak že bych Vás poprosil kdyby jste mě poradili zkusit to přes ten total comander