Hezký sváteční den,
prosím Vás potřeboval bych poradit Motor jsem kupoval tady na Ellanu Sat je tento:www.satelity.ellano.sk/30705/motor-diseqc-skysat-mg-3900.html
Kdosi mě říkal, že se musí nastavit výchozí družice a že je to Astra 23,5
Díval jsem se i do nastavení jak je u motoru
A jak zjistím zda tady tento motor podporuje Usals? Disqc podporuje- a co je prosím lepší Usals a nebo Disqc?
Takže menu v příjmači Amiko Alien2 triple+ :
Takže menu Motor:
Družice mám zvolenu 23.5
Motor: Disqc 1.2
TP- transpondér třeba 11973/27500
tak a teď je tam : Plynulý přesun stop
Krokový přesun stop
nastavení limitu buď východ, západ, vypnout
Dál- Uložit
Jdi na
Dál úpravy satelitu
Tuner select- buď tuner 1, Tuner 2
Dál je tam TP
LNH buď user(5150), nebo Uni (9/50/10600) a nebo Uni 9/50/1050 a nebo Low Mand 9/50 a neboHigh Mand 1060 a nebo C Mand 5150 a nebo K Mand 11300 nebo One Cable L, nebo One Cable M nebo KU 10000/10450 a nebo Unicablle- to je prosím k čemu?
A nebo se objeví tabulka Config mode
dál je tam to taky nevím co zvolit 77KHz buď zapnuto a nebo vypnuto
12V zapnuto
DSIqC 1.0 buď zapnuto a nebo vypnuto
DSiqC 1.1 bu´d zapnuto a nebo vypnuto
A poslední- napájení- buď 13/18 nebo 13.5, nebo 18.5, nebo 13.5/18.5 a nebo vypnuto
A dál nevím je tam dole napravo modré tlačítko Auto DSIqc
když na to kliknu - tak mě to napíše satelit nalezen a přitom jak jsou dole ty symboly nebo jak to mám napsat
ty zelené čáry
nalevo L kvalita signálu ukazuje 60 a v pravo je Q a tam mě to pořád ukazuje 0
Takže ten příjmač nedokáže detekovat tu patřičnou družici v tomto případě Astru 23.5?
A existuje nějaký příjmač který umí detekovat automaticky družice?
Mám tu ještě Almu S2100 a to je takový šmejd.- to jenom na okraj
Co k tomu tedy budu muset potřebovat_?- Nějaký měřák? Abych zjistil kde se,motor a tedy parabola nachází. Vím že existuje spoustu měřáků, ale nevím který
Protože já ji tu parabolu ani nevidím- já bydlím v paneláku v 6. patře a satelitní parabolu s motorem mám na střeše paneláku.
Existuje nějaký měřák který by detekoval v jaké pozici je parabola a detekoval i název družice?
Protože když to příjmač nepozná a nepozná to ani motor tak co dělat?
Aj bych si koupil nějaký ale pořádný měřák.
Děkuji Vám všem a přeji hezký nedělní den
Radovan
Radovan