- Získaných poďakovaní 495
Amiko Alien2 - Nastavení motoru, Spark, Enigma, Setting, atd
- ZdenekMi
-
Autor témy
- Moderátor
-
- Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
Tomu pak přesně sdělte co máte za komponenty, jaký je aktuální stav a že máte neustálý a opakovaný problém s rozlaďováním paraboly a motoru, který hlavně potřebujete definitivně vyřešit. Nechte si od něj udělat návrh řešení a alespoň přibližný cenový odhad. Také mu sdělte, že budete za provedenou práci požadovat záruku. Nejlépe pokud s ním sepíšete nějakou smlouvu o provedení práce, kde se k záruce zaváže. Snažte se co nejvíce posichrovat.
Jsou holt dobří technici a pak ti co se za ně jen vydávají (nebo si to o sobě myslí). Ten kdo si za svou prací dokáže stát, nebude mít s vašimi podmínkami a třeba i požadavky na záruku problém. I tak poznáte seriózního technika. A ani to nemusí být nutně firma, klidně někdo kdo to má jako svoje hobby.
Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.
- Radovan111
-
- Gold
-
- Získaných poďakovaní 2
Radovan111 napísal: Děkuji Vám, budu to řešit.
Přeji hezký večer
Radovan
A ještě si dovolím se zeptat mám ještě tady tento měřák, ale to je asi nanic.?
aukro.cz/meric-vyhledavac-satelitniho-si...der-i3949293984.html
- Radovan111
-
- Gold
-
- Získaných poďakovaní 2
- ZdenekMi
-
Autor témy
- Moderátor
-
Chce to vzít z gruntu a začít stožárem, motorem a parabolou a zjistit, kde se to hýbe.
Zdeněk
Ing. Zdeněk Mihula
- Radovan111
-
- Gold
-
- Získaných poďakovaní 2
Víte co mě ale napadlo aby to zas eště nemělo útlum
- TitusXX
-
- Admin
-
- Získaných poďakovaní 1811
AB-Cryptobox 500/550/600/650/700/750/800
Sledovanie pay-tv bez právoplatného predplatného je nelegálne a zakázané zákonom! Nenesieme žiadnu zodpovednosť za obsah na týchto stránkach, aj keď to poškodí vaše zariadenie. Každý súbor a informácie na týchto stránkach slúžia len na vzdelávacie účely!
- Radovan111
-
- Gold
-
- Získaných poďakovaní 2
Ale na co jsem zas přišel s tím příjmačem a nevím proč to dělá, už jsem to tu psal -teď jsem třeba najel na menu a chtěl jsem organizování oblíbených- no šak tam najedu a chcu pokračovat a příjmač se sekne a na nic nereaguje ani dálkovým ovladačem, ani na předním panelu nanic- tak já musím ho vypnůt vytáhnůt ze zásuvky a zapnout a najede samozřejmě až to všechno nabootuje, a to se mě stalo i když jsem zmáčknul tlačítko Fav jako favoritní programy, nebo když jsem zmáčknul TV/Radio.
nevím ne jenom s parabolou, ale i s tím příjmačem už se mě to nějak nezdá, jestli ten software je špatný- už mě to štve, abych to furt vypínal ze zásuvky a zapínal, ale podotýjám to dělalo i před tím než jsem tam ten sat finder namontoval,
takže celou dobu to zůstalo trčet na Organizování oblíbených- Exitem, ničím to nejde vyrušit, ať mačkám co chcu, ani vypínačem na dálkovém ovládání nic- tak teď musím jít vytáhnůt sviňu ze zásuvky chvilku počkám a zas než to nabootuje??
Jsem s toho neštastný- asi to Amiko je k ničemu a ještě jsem si vůl k němu koupil bezdrátovou klávesnici WLK 100, šak aj tu mačkám a nic
tady je aby jste věděli co to je
www.eltasat.cz/satelitni-a-dvb-t-technik...ezdratova-klavesnice
Jestli znova dát aktualizace softwaru přes internet- ten naštěstí už chvala bohu funguje, a nebo ty pluginy to dělají- jestli jsou nějaké špatné- ty jsem stahoval už ani nevím- asi na AB foru
Je to hrozné
- ZdenekMi
-
Autor témy
- Moderátor
-
Načisto bych nahrál znovu firmware, pluginy případně dal opravdu jen ty nejnutnější, a tak bych to zkusil znovu nastavit a naladit.
Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
- Radovan111
-
- Gold
-
- Získaných poďakovaní 2
A jaký je prosím rozdíl mezi operačním systémem Spark a Enigmou2?
- ZdenekMi
-
Autor témy
- Moderátor
-
Oba systémy jsou založené na Linuxu.
Spark je nativní systém pro přijímače Amiko, je odladěný, jednodušší na používání, poměrně velmi dobře hodnocený.
Enigma je alternativní systém s většími možnostmi nastavená, pluginů, skinů apod. Tedy i složitější pro toho, kdo s E2 začíná. A nemusí být tak stabilní jako Spark.
Ale asi tak. Pokud jsem uživatel, který chce prostě přijímač jen co nejjednodušeji využívat v základních funkcích satelitního přijímače a nic nového nezkoušet, tak si nechám Spark.
Pokud jsem ale uživatel, který rád zkouší různé vychytávky, chce si pohrát a jde do "rizika", že si něco rozhází a bude muset přeinstalovávat, tak si dám E2 a aspoň si jí vyzkouším a seznámím se s s ní.
A pak si vyberu, co mě víc vyhovuje...
Zdenek
Ing. Zdeněk Mihula
- Radovan111
-
- Gold
-
- Získaných poďakovaní 2
- ZdenekMi
-
Autor témy
- Moderátor
-
Jak bych postupoval já:
1.) Pokud přístroj zamrzá, tak se s ním nedá pořádně pracovat. Jako první bych tedy řešil to. Na to stačíte sám. Znovu bych načisto reinstaloval systém, nedával žádné zbytečnosti. Naladil a nastavil si ho. Zatím jen třeba na 23,5.
2.) Řešil byl problém se signálem. Sehnal spolehlivého technika, aby se našla příčina a tu odstranil. Ať máte funkční příjem a nemusíte každý druhý měsíc znovu nechat seřizovat celou satelitní soustavu.
3.) Jakmile budou spolehlivě vyřešené první 2 kroky, tak bych si teprve začal hrát s Enignou.
Prostě pomalu, postupně, ale systematicky.
Zdeněk
P.S.: S Enigmou vám pak případně poradíme tady na fóru, toho se nemusíte bát
Ing. Zdeněk Mihula
- Radovan111
-
- Gold
-
- Získaných poďakovaní 2
v první řadě musí se satelitní příjmač zrestartovat, nebo jak to mám nazvat aby nezamrzal.
Já asi všechno vymažu, dám tovární nastavení a nahraji software přes internet znovu.
Žádná Enigma ani žádné další družice- to nemá zatím smysl- děkuji to uznávám.
A kdyby tu někdo dal ty pluginy- já je mám asi špatné- proto to zamrzá.
Akorát mám strach, aby když dám tovární nastavení tak aby se mě potom ten přístroj připojil na internet, protože s tím jsem měl také velké problémy
- TitusXX
-
- Admin
-
Sledovanie pay-tv bez právoplatného predplatného je nelegálne a zakázané zákonom! Nenesieme žiadnu zodpovednosť za obsah na týchto stránkach, aj keď to poškodí vaše zariadenie. Každý súbor a informácie na týchto stránkach slúžia len na vzdelávacie účely!
- TitusXX
-
- Admin
-
Prosím, pre jej zobrazenie sa prihláste alebo zaregistrujte.