Zdravím Vás pane inženýre, Vážení přátelé
Takže jsem nepřišel na to jak dostat do příjmače družice přes WinSCP a nebo Total Comander, ono to sice ukáže že to nahrálo do příjmače ale potom se to v menu příjmače neobjeví, několikrát jsem to zkoušel, ale přišel jsem na to jak dostat do příjmače družice přes Dreamset do Enigmy2
Takže každá družice aby se zobrazila v příjmači tak musí být vyplněný aspoň jeden transpondér u dané družice jinak se družice neuloží v příjmači- bez transpondéru!!! To jsem nevěděl a pořád jsem nahrával družice bez transponderu a proto to nenahrálo
Akorát mě zase vadí že i když jsou v Dremsetu družice popsané- tak prostě v příjmači se zobrazují- ne teda název družice, ale např místo názvu družice tak se zobrazí jenom toto:
např. NSS 9 (177.0W) tak se zobrazí pouze jen 177.0Západní Programy
177.0 Poskytovatelé
177.0 Nové programy
Dále nevím u spoustu družic a i v přednastavených co byly v Dreamsetu- neodpovídají transpondéry tak jsem se chtěl zeptat jak správně vyplňovat tabulku a přidávat transpondery
<satellites>
<sat name="NSS 9 (177.0W)" flags="0" position="-1770">
<transponder frequency="3792000" symbol_rate="2048000" polarization="1" fec_inner="2" system="1" modulation="1"/>
takže prosím např.
jak se vyplňuje transpondér frekvence
3792000 a nebo jenom 37920 ? A nebo to je jedno?
symbol rate 2048000 a nebo stačí 20480? a nebo je to jedno?
dál prosím když je polarization 1 tak jak se to zapisuje do tabulky?
Fec 2- to je jako 2/3?
System1?
Modulation 1?
Já tu tabulku tu neumím vložit s toho Dreamsetu
Ale je tam
co nevím tak polarization- buď Hor, nebo Vert- ale zde je č.1 tak co se tam nastavuje?
fec- to je 2 jako 2/3?
Transponder ID ?
Network ID?
Inversion?
System?
A dál jsem si říkal že ten Dreamset nejede ve Sparku
V Enigmě mě funguje ten Dreamset ale ve Sparku tam když ho chci ten příjmač přihlásit tak napíše mě to v počítači
ERROR Warning a prosím tam je jaké heslo root?
Teď tu mám v boxu Spark, vše jsem ponastavoval a aj motor už mě funguje- přejíždí z družice na družici, bude chtít trochu asi ještě seřídit, ale fungujem hezký večer
Akorát ty transpondéry některé neodpovídají co jsou v příjmači
Já jsem si vytisknul tu sjetinu a budu ty družice teď kontrolovat
A nevíte jak se prosím otevírá ten spark Editor1.7-to bych ještě vyzkoušel, Přeji Vám hezký večer
Radovan