Vitajte, Hosť
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

TÉMA: Skúsenosti so Skytec

Skúsenosti so Skytec 08.11.2013 07:11 #5912

  • smoula99
  • smoula99-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 86
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 2
tak to mas fajn, ze ti ide aj youtube + mkv :)

aj ked si myslim, ze sa neda vseobecne povedat ze mkv funguje (pretoze rozne mkv mozu obsahovat rozne audio ci video kodeky a preto nieco moze ist a nieco nie)

mam napr mp4 ktore na povodnom FW 2.11.57 ide prehrat ok (aj zvuk je synchronizovany) no a mam ine mp4 ktore ked zapnem ide mi len zvuk, no ak posuniem prehravanie dopredu, alebo dozadu, tak obraz naskoci - takze si myslim, ze sa "chybycka vloudila"

inak som velmi zvedavy na odpoved na tvoju otazku
"pokud existuje paralela mezi jednotlivymi modely Skytec a hd-box, nezkousel nekdo pouzit E2 pro hd-box v prislusnem skytec modelu?"

dufam, ze sa tu najde niekto "fundovany" kto by na to vedel odpovedat - ak to bude mozne, tiez by som to rad skusil ;)

preco si kupil SkyTec?
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
 

Skúsenosti so Skytec 08.11.2013 09:05 #5914

  • vaskee
  • vaskee-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Odborník
  • Príspevky: 257
  • Dostali ste poďakovanie 24
  • Karma: 4
vyzkousel jsem ctyri ruzne mkv a vsechny jely, kazdopadne mas pravdu v tom, ze neni mkv jako mkv.

skytec byla velka nahoda. koukal jsem v te dobe na dreambox kvuli velmi pozitivnich referenci, ale nejsem ochotny zaplatit 12tis. chtel jsem kazdopadne linuxovy box kvuli siroke konfigurovatelnosti a moznosti rozsireni. par dnu po koupi jsem byl nadseny neb samsung smart tv umi v podstate to same, ne-li mene a nechaji si za tyhle funkce zaplatit i o 20tis vic na televizi.
na skytec jsem zahlid nejspis nekde baner a ten me privedl na jejich web. hardware byl srovnatelny a lepsi, nez-li starsi verze dreamboxu. videl jsem inzerovanou moznost Enigmy2 a to pro me bylo zasadni. zel bohu uz jsem neresil tak podstatnou vec, jakou je vyvoj, jelikoz jsem mel za to, ze E2 jako E2 a kdyz to funguje pro DB, proc by nemelo pro Skytec? z tovarniho firmwaru jsem byl otraveny uz po tydnu pouzivani a urcite na nej nehodlam prejit zpet. tenhle linux je dle meho nazoru nepovedeny.
dnes cim dal vic uvazuju o prodeji nerine. koukal jsem na web sapra (vyvoj hd-boxu) a nabyl jsem dojmu, ze se tomu venuji daleko vic, nez v sortecu. komunita kolem tehle pristroju bude pravdepodobne taky vetsi.
v podstate mam nerine nakonfigurovanou jak potrebuji (verim, ze o takto nakonfigurovany kus by mohl byt zajem), ale proc fungovat na beta verzi, kdyz clovek sezene za stejny peniz pristroj s udajne dobre fungujici a hlavne (snad ne sporadicky) vyvijenou E2?
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skúsenosti so Skytec 08.11.2013 13:51 #5915

  • smoula99
  • smoula99-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 86
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 2
Ja tak podobne ako ty

Hladal som cosi s Linuxom (samozrejme ze som nechcel ani 200E za co sa da kupit VU SOLO ktore uz ma E2 orginal v sebe). A rozhodovanie som nakoniec zuzil na HDbox a Skytec. Kde Skytec mal malilinko lepsie HW a preto som sa pren rozhodol.
Mal som radsej pozerat presne ako pises na vyvoj, ktory je HD boxu o hodne na vyssej urovni. Skoda len, ze clovek sa uci na vlastnych chybach. :( Teraz viem co by som kupil
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skúsenosti so Skytec 08.11.2013 14:09 #5916

  • vaskee
  • vaskee-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Odborník
  • Príspevky: 257
  • Dostali ste poďakovanie 24
  • Karma: 4
Zdenek zminoval, ze maji snad v horizontu mesice (pokud si dobre vzpominam a nemystifikuji) pridat podporu interniho DVB-T tuneru pro BB, takze bych dedukoval novy release E2. jestli bude jen pro BB a jestli vubec bude, to se nechme prekvapit.
kazdopadne v nejhorsim pripade bych nemel az takove obavy, ze by se nakonfigurovana Nerine spatne prodavala. stacilo by rozjet newcamd podporu a zajemci se jen pohrnou. :lol:
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skúsenosti so Skytec 08.11.2013 17:37 #5917

  • casar2
  • casar2-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 17
  • Karma: 0
Dnes mi prisiel USB DVB-T tuner - Lifeview NOT USB Stick DVB-T LV5T QUBE .Vsetko som korektne zapojil vzadu do Nerine, v menu sa objavila dalsia polozka - terestrialne vysielenie, ale to je vso. Nepusti ma ladit ani v manualnom ani v automatickom rezime, USB DVB-T vidi, ale nevidi ziadny signal!Dalsi problem-ak vzadu zapojim do USB DVB-T, ktoré je pod LAN pripojenim nezapojite LAN kabel,sa tam uz nezmesti!

satelity.ellano.sk/predaj/3384/Lifeview-...ick-DVB-T-LV5T-QUBE/

Signal mam OK, odskusane na DVB-T na plazme, antena smer Nitra. :evil:
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skúsenosti so Skytec 08.11.2013 18:08 #5918

  • smoula99
  • smoula99-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 86
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 2
vaskee
to co chces, je zalezitost par minut

ved potrebny soft si dokazes stiahnut cez menu satelita (mas tam na vyber 3), taaaakze... ;)

a ked si chcel len klienta, tak si si mohol kupit lacnejsi sat (sice by nebol na Linuxe)
Posledná úprava: 09.11.2013 10:09 od smoula99.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skúsenosti so Skytec 10.11.2013 22:16 #5939

  • skibob
  • skibob-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 2
  • Karma: 0
Děkuji Ti za dobré nasměrování. VU+Solo2 už měsíc frčí doma. Chrochtám blahem!
Skibob
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skúsenosti so Skytec 12.11.2013 16:02 #5951

  • vaskee
  • vaskee-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Odborník
  • Príspevky: 257
  • Dostali ste poďakovanie 24
  • Karma: 4
skibob napísal:
Děkuji Ti za dobré nasměrování. VU+Solo2 už měsíc frčí doma. Chrochtám blahem!
Skibob

Vu+ Solo2 se mi taky zamlouva, odrazuje me ale mala flash a to pouze 128MB. to i Nerine ji ma vetsi (256MB).
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Skúsenosti so Skytec 12.11.2013 19:38 #5954

  • smoula99
  • smoula99-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 86
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 2
no s tymi cislami si clovek nemoze byt isty?

Multimediálny prijímač Skytec NERINE HD PVR, Linux, 256 MB RAM
www.satelity.ellano.sk/30696/Skytec-HD-NERINE.html

ked dam vypisat pamat "free" alebo "/proc/meminfo" tak napise total 118248, takze kde mam dalsich 128MB RAM? :D (moje znalosti Linux su mizive, takze mozno iny prikaz dokaze urobit double ;))

moze PLS niekto pozriet u seba kolko mu pise RAM?
Posledná úprava: 12.11.2013 21:45 od smoula99.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skúsenosti so Skytec 14.11.2013 09:27 #5972

  • vaskee
  • vaskee-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Odborník
  • Príspevky: 257
  • Dostali ste poďakovanie 24
  • Karma: 4
hm, to je divny. co se flashky tyce, tam to sedi. filesystem ukazuje nejakych 228MB, ale u RAM mam taky polovicni udaj. 116MB

nerine:/usr/local/tuxbox/config/oscam-skylink-irdeto# cat /proc/meminfo
MemTotal: 116752 kB
MemFree: 47908 kB
Buffers: 0 kB
Cached: 11560 kB
SwapCached: 0 kB
Active: 45764 kB
Inactive: 7632 kB
Active(anon): 41836 kB
Inactive(anon): 12 kB
Active(file): 3928 kB
Inactive(file): 7620 kB
Unevictable: 0 kB
Mlocked: 0 kB
SwapTotal: 0 kB
SwapFree: 0 kB
Dirty: 0 kB
Writeback: 0 kB
AnonPages: 41864 kB
Mapped: 9792 kB
Shmem: 12 kB
Slab: 5336 kB
SReclaimable: 1000 kB
SUnreclaim: 4336 kB
KernelStack: 616 kB
PageTables: 328 kB
Quicklists: 112 kB
NFS_Unstable: 0 kB
Bounce: 0 kB
WritebackTmp: 0 kB
CommitLimit: 58376 kB
Committed_AS: 127352 kB
VmallocTotal: 507824 kB
VmallocUsed: 13368 kB
VmallocChunk: 491508 kB

Nevim z jakeho duvodu, ale top mi ukazuje jeste mene a to pouze 68MB. hodnoty by mely byt stejne (stara, chybna verze topu?)

Mem: 68844K used, 47908K free, 0K shrd, 0K buff, 11560K cached
CPU: 0.0% usr 1.7% sys 0.0% nic 98.2% idle 0.0% io 0.0% irq 0.0% sirq


rikal jsem si, jestli to neni Enigmou, ze nedokaze alokovat veskerou pamet, pokud ji vzali z nejakeho prehravace, ktery mel 128MB RAM, ale to je imho hloupost. BIOS by si mel zjistit, kolik a jake pameti ma na desce a OS by se podle toho mel zaridit. No tak snad jedine odkrytovat a podivat se, co je tam schovano..

ty tvoje hodnoty jsou z E2 nebo z tovarniho fw? pokud tohle ukazuji dve ruzne distribuce, pak by stalo za to odsroubovat kryt a podivat co, co to v sobe vlastne ma. prodejce jasne deklaruje 256MB RAM.

P.S. beru zpet, ze VU+ Solo2 ma jen 128MB flash. Nasel jsem to v nejake starsi recenzi na Parabole a od te doby tenhle udaj nikdo neopravil. Vyrobce udava 256MB.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skúsenosti so Skytec 14.11.2013 15:25 #5979

  • smoula99
  • smoula99-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 86
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 2
vaskee
vdaka za info, moj vypis RAM bol z orginalneho FW 2.11.57 (rozmyslal som ci som necital len daky letak, ale aj v manualy je v HW napasane 256MB - tak neviem odkial na to prisli)

mozes poradit prikaz ako vypisem velkost FLASH (mam minimalne skusenosti s Linuxom)
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skúsenosti so Skytec 14.11.2013 15:38 #5980

  • vaskee
  • vaskee-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Odborník
  • Príspevky: 257
  • Dostali ste poďakovanie 24
  • Karma: 4
OS a dalsi jeho rozsireni jsou tady misto na disku na flashi. info o filesystemu tedy klasicky df -k, pripadne by mohl jit i prepinac -H (human readable).

o flash podporu se na linuxu stara MTD. nejake info tedy
cat /proc/mtd
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skúsenosti so Skytec 14.11.2013 16:01 #5982

  • smoula99
  • smoula99-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 86
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 2
hm... tusim som skusal tento prikaz, ale davalo cisla z ktorych som nevedel dostat sumu okolo 256 (mam pocit, ze to cislo co som spocital bolo potrebne este vynasobit x 10, skusim pozriet este raz)
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skúsenosti so Skytec 14.11.2013 16:07 #5983

  • vaskee
  • vaskee-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Odborník
  • Príspevky: 257
  • Dostali ste poďakovanie 24
  • Karma: 4
nn, zadne nasobeni. -k znamena kilobytes, takze je jasne dana jednotka. -H pak pro lepsi cteni automaticky zaokrouhluje na MB, GB atd., ale nevim, jestli je v E2 tenhle prepinac implementovan.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Re: Skúsenosti so Skytec 14.11.2013 17:03 #5984

  • smoula99
  • smoula99-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Začiatočník
  • Príspevky: 86
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • Karma: 2
~ # cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 00400000 00020000 "boot"
mtd1: 00300000 00020000 "kernel"
mtd2: 06000000 00020000 "rootfs"
mtd3: 08000000 00020000 "NAND 2"
mtd4: 08000000 00020000 "NAND 3"
mtd5: 00100000 00020000 "config"
mtd6: 09000000 00020000 "user"
mtd7: 10000000 00020000 "ALL"
mtd8: 00500000 00020000 "config1"


~ # df -m
Filesystem 1M-blocks Used Available Use% Mounted on
ubi0:rootfs 83 83 0 100% /
none 5 1 4 14% /dev
/dev/mtdblock6 144 7 137 5% /var
/dev/mtdblock8 5 1 4 19% /config

ako mam spocitat velkost FLASH z tychto cisiel?
Posledná úprava: 14.11.2013 17:10 od smoula99.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
Čas vytvorenia stránky: 0.812 sekúnd

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget