Vitajte, Hosť
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

TÉMA: Poradňa Skytec 110IR

Poradňa Skytec 110IR 10.09.2015 13:41 #16125

  • luneb
  • luneb-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 2
  • Karma: 0
Dobrý deň.
chcel by som poprosiť o radu. Mám problém s mojim prijímačom Skytec 110 ir. Mám ho asi 2. roky, no poslednú dobu mi blbne. Začalo to keď som sa vrátil z dovolenky-nemal som signál a nešli mi žiadne programy. Skúsil som ho dať do továrnych nastavení, no keď som skusil vyhľadať stanice nenašiel nič. Zaniesol som ho do servisu, kde mechanikovi stačilo, aby ho napojil na antenu a cez fastsken po chvili vyhľadal všetky programy. Doma som ho pripojil a prvy den všetko fungovalo, no na druhý deň sa všetko opat opakovalo. Znovu ziadny signal, tak som skusil tovarne nastavenia a po nich uz nevyhladalo nic. Podotykam, ze signal z anteny je v poriadku.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
 

Poradňa Skytec 110IR 10.09.2015 13:51 #16126

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
Zdravím,

nastavil jste po továrku správně LNB (DiSEqC)? Zkontrolujte to.

Máte tam poslední verzi FW 2.11.61?

Také by mohlo začít odcházet něco v přijímači - tuner, zdroj.
Mohl by také začít zlobit LNB nebo může být nějaký špatný kontakt na kabeláži.

Takhle na dálku ale těžko říct.

Zdeněk
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 10.09.2015 15:03 #16127

  • luneb
  • luneb-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 2
  • Karma: 0
LNB (DiSEqC) som nastavil spravne - tovarne nastavenia som daval uz niekolkokrat predtym a nikdy som s tym nemal problem.
Tu softwarovu verziu FW 2.11.61 si musim skontrolovat s tym si niesom isty. Skor mam obavy, ze mi odchadza hardware.
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 10.09.2015 15:07 #16128

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
jj, také si myslím, že něco bude v přijímači odcházet. Vypadá to nejpravděpodobněji :-(

Ten FW zkontrolujte, u některých starších verzí k výpadkům signálu ve specifických situacích docházelo. Ale to vždy pomohlo přijímač restartovat a zase signál šel.
A jestli 2 roky fungoval bez problémů a teď to začalo zlobit, tak to vypadá na ten HW :-(

Zdeněk
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 20.01.2016 17:06 #17281

  • marecik
  • marecik-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 2
  • Karma: 0
Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať, či by ste mi nevedeli poradiť, v čom môže byť problém, ak je normálne zapnutý prijímač Skytec HD 110IR a potom sa po čase sám vypne a nabehne znova....potom po čase znova sa vypne a zapne znova....odchádza zdroj?
Ďakujem za odpoveď.
Marek
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 20.01.2016 17:19 #17282

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
Ano, toto většinou způsobuje odcházející zdroj :-(

Zdeněk
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 20.01.2016 17:51 #17286

  • marecik
  • marecik-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 2
  • Karma: 0
Škoda no,,,,a koľko asi tak približne stojí výmena zdroja za nový....aspoň cena zdroja sa na tento prijímač pohybuje v akých cenových reláciách?
Ďakujem.
Marek
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 20.01.2016 18:07 #17287

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
Netuším. To by vám řekli v nějakém servisu nebo možná u distributora (skytec-hd.eu).

Zdeněk
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 25.01.2016 19:34 #17322

  • miro
  • miro-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 13
  • Karma: 1
Prosim o radu mam Skytec 110IR a nejde mi nabehnut zapnem ho a zastane na LOAD a dost ani obraz ani zvuk dakujem za odpoved Miro
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 26.01.2016 10:03 #17323

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
Dost možná nějaká HW závada. Pokud máte připojený HDD, tak ho odpojte. A zkuste přijímač na nějaký čas (pár minut) úplně odpojit od elektřiny a pak znovu zapnout. Pokud nebude stále nabíhat, tak pravděpodobně servis.
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
Následujúci užívateľ vraví 'Ďakujem': miro

Poradňa Skytec 110IR 26.01.2016 18:20 #17325

  • Andihan
  • Andihan-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 1
  • Karma: 0
Dobrý deň,
mal by som otázku. Nefunguje mi fast scan. Pri vstupení do menu rýchle skenovanie tam nie je skylink ako sa píše, ale Canal digital. Je to možné nejako zmeniť, alebo je to dané výrobcom?
Ďakujem
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 27.01.2016 07:41 #17328

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
Skylink bude mít změnu ve fastscan: www.vasetelevize.cz/konec-fastscanu-ve-vetsine-prijimacu/

Skytec už ukončil podporu a tak nový firmware, který by to řešil určitě nebude.

Nemám možnost vyzkoušet, jestli to s tím nějak souvisí. Ale je možné, že Skylink už provedl nějaké změny, které u Skytecu neumožňují fastscan korektně přijímat. A nebo něco testuje a to také může mít vliv.

Skylink také měnil pořadí kanálů ve FastScan. Zkuste to ještě znovu, jestli jste se náhodou netrefil do doby, kdy to zrovna měnili.

Zdeněk
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 03.03.2016 08:16 #17677

  • roberto11
  • roberto11-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 15
  • Karma: 0
Dobry den prajem! V mojom 110IR mam nainstalovany firmware 2.11.61
V poslednych dnoch sa mi primac samovolne vypina a bootuje ako by som ho vypol a zapol na tvrdo. Pokusal som sa firmware preinstalovat, ale primac nedetekuje SDL subor, ani cez menu. Existuje novsia verzia firmware? Dakujem
Robo
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 03.03.2016 11:29 #17678

  • ZdenekMi
  • ZdenekMi-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Moderator
  • Čas je pouhá iluze, zdravím Vás :-)
  • Príspevky: 4243
  • Dostali ste poďakovanie 1019
  • Karma: 183
Dobrý den,

novější neexistuje, výrobce již ukončil podporu.

Nižší nebo stejnou verzi FW do přijímače nenahrajete, protože to zakazovala certifikace Skylink Ready. Takže to nejde.

To co popisujete většinou dělá vadný zdroj.

Zdeněk
Ing. Zdeněk Mihula
Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Solo 4K, Dreambox DM920 UHD
:woohoo: Navštivte nás: Veřejná skupina fanoušků UHD 4K
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.

Poradňa Skytec 110IR 03.03.2016 15:06 #17679

  • roberto11
  • roberto11-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
  • Príspevky: 15
  • Karma: 0
Vadny zdroj? To asi znamena, ze sa mi to asi ani neoplati opravovat... Alebo sa mylim? Viete mi odporucit nejaky spolahlivy primac? Najlepsie 2-tuner, pouzivam kartu od Skylink. Nechcem tym povedat ze musi byt Skylink Ready. To vidim skor ako nevyhodu. dakujem
Administrátor zakázal verejnosti prispievať.
Čas vytvorenia stránky: 2.642 sekúnd

Facebook Ellano.sk

Facebook Satelitná technika

Twitter Ellano.sk

Please enable the PHP curl extension to use the Twitter widget